Ondanks de systematische pogingen van westerse media om het Israëlische staatsterrorisme te normaliseren, is het zelfs door hun vertekende lens onontkoombaar duidelijk hoe kwaadaardig het regime van Netanyahu is.

Alle Palestijnen die tot nu toe zijn vrijgelaten in gijzelingsuitwisselingen door het Israëlische regime zijn vrouwen en kinderen. Vrouwen en kinderen! Waarom werden ze überhaupt vastgehouden? Wat voor despotisch regime doet zoiets? schrijft Finian Cunningham.

Eén dat tot het uiterste wordt gesteund, militair en diplomatiek, door de Verenigde Staten en andere Westerse regeringen. Tot zover de “westerse waarden”.

En ondanks al hun helse pogingen om de schandalige oorlogsmisdaden in de doofpot te stoppen, kunnen de westerse media alleen maar worden gezien als verachtelijke wasserettes die het bloed wegspoelen. Ze zijn net zo medeplichtig aan deze misselijkmakende genocide als de Amerikaanse en Europese regeringen. De BBC en CNN, enz. zijn de meest betrouwbare nieuwsbronnen, volgens hun reclame. Ja, de meest betrouwbare om je te laten overgeven.

Kijkers krijgen te horen dat Israëlische “gijzelaars” worden geruild voor Palestijnse “gevangenen”. De beledigende implicatie is dat de Israëliërs die worden vastgehouden door Hamas-militanten onschuldiger zijn dan de Palestijnen die worden vastgehouden door de Israëlische staat.

Meer dan 7.200 Palestijnen zitten momenteel in Israëlische gevangenissen. In de afgelopen zes weken sinds de dodelijke aanvallen door Hamas op 7 oktober, waarbij meer dan 1.100 Israëli’s werden gedood (een derde van hen soldaten en veel van de burgerslachtoffers werden gedood door het Israëlische leger met buitensporig dodelijke vuurkracht), zijn er meer dan 3.000 Palestijnen van de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem in detentiecentra gegooid.

Palestijnen worden meer dan ooit opgesloten. Voor elke Palestijn die de afgelopen week is vrijgelaten, zijn er meer dan tien opgesloten. Dit maakt de zogenaamde gijzelingsruil waarover de westerse media berichten tot een aanfluiting.

Ondertussen heeft een golf van geweld van Israëlische staatstroepen en burgerwachten meer dan 240 Palestijnen gedood op de Westelijke Jordaanoever, waaronder bijna 60 kinderen. De laatste slachtoffers waren twee jongens van 9 en 15 jaar die in de stad Jenin werden doodgeschoten door stormtroepen van de IDF.

  Hezbollah-leider "stelt VS ultimatum" en eist "vrijdag staakt-het-vuren in Gaza of anders oorlog" voor Israël

De massale bombardementen op Gaza hebben minstens 15.000 mensen gedood en bijna de helft van het dodental bestaat uit kinderen. Nog eens 7.000 mensen worden vermist en van bijna de helft van hen wordt aangenomen dat het kinderen zijn.

In de episodische slachtingen die het Israëlische regime in de 75 jaar van zijn bestaan heeft aangericht onder de Palestijnen, onderscheidt de meest recente genocide zich op groteske wijze door het enorme aandeel kinderen dat wordt vermoord, of gevangengezet en gemarteld.

De westerse media geven een aandoenlijk beeld van de Israëli’s die door Hamas zijn vrijgelaten. De omstandigheden van hun gevangenschap in Gaza sinds 7 oktober worden beschreven als traumatisch en hels, ook al bevestigen de weinige verslagen van gijzelaars die worden gepubliceerd dat ze relatief goed werden behandeld en niet werden mishandeld. De Israëlische staat lijkt alle interviews van voormalige gijzelaars te beperken, juist omdat het bang is voor wat ze zouden kunnen zeggen, zoals enkelen al hebben onthuld, namelijk dat Hamas militanten hen humaan behandelden en ook dat IDF tanks veel van hun eigen burgers doodden met moedwillig roekeloze vuurkracht.

De vrijgelaten Palestijnen daarentegen krijgen in de westerse media nauwelijks aandacht voor hun ervaringen in Israëlische gevangenschap. Wat zijn hun namen? Waarom werden ze vastgehouden? Hoe werden ze behandeld tijdens hun gevangenschap? Het gebrek aan informatie ontmenselijkt de slachtoffers en witwast de daders.

Gelukkig hebben Al Jazeera en andere Arabische en Iraanse media op een prijzenswaardige manier verslag gedaan van de vrijgelaten Palestijnen.

Een inzichtelijke reportage van Al Jazeera was vanuit het benauwde huis van Ahmad Saleimi (14) in Oost-Jeruzalem. De jongen behoorde tot de ongeveer 210 Palestijnen die tot nu toe door de Israëli’s zijn vrijgelaten in ruil voor gevangenen van Hamas. Hij was de jongste gevangene.

  WWIII Alarm! Neocons roepen Biden op om Iran te bombarderen

Alle Palestijnen die tot nu toe zijn vrijgelaten zijn vrouwen en kinderen. Sommige van de minderjarigen hebben jaren doorgebracht in zogenaamde administratieve detentie zonder aanklacht of proces, sommige in eenzame opsluiting. Dat wil zeggen, onder onbepaalde psychologische marteling.

Bij zijn vrijlating werd de familie van Ahmad Saleimi, net als andere Palestijnen, streng gewaarschuwd door het Israëlische ministerie van Binnenlandse Zaken om geen feestelijkheden te tonen bij zijn hereniging. Ahmad werd bedreigd dat hij onmiddellijk weer in hechtenis zou worden genomen als zijn familie niet aan het bevel voldeed. Er waren hartverscheurende beelden van de moeder en vader die hun zoon op een gedempte en onderdrukte manier kusten. Ongetwijfeld bang dat elk teken van vreugde de toorn van het regime zou oproepen. Wat een dierbare gelegenheid had moeten zijn, werd ontsierd door angst en spanning voor represailles van de Israëli’s.

Wat een wraakzuchtige wreedheid! Honderden kinderen zoals Ahmad zijn door invallen van de IDF uit hun huizen gehaald en in kerkers gegooid. Ze worden geslagen, gemarteld en zelfs gedood tijdens hun gevangenschap. Ze worden beschuldigd van het gooien van stenen of een andere daad van opstand, zonder bewijs of een eerlijk proces.

Het Israëlische regime heeft nu meer dan 7.000 Palestijnse gijzelaars, waaronder veel vrouwen en kinderen. Wanneer worden ze allemaal vrijgelaten? Het cumulatieve aantal door de jaren heen loopt in de tienduizenden. Sommige kinderen zijn meerdere keren gevangen genomen en sommigen zijn tijdens hun gevangenschap opgegroeid tot volwassenen.

Bij hun vrijlating worden ze bedreigd dat ze geen enkele emotie tonen als ze door hun moeders en vaders of jongere broertjes en zusjes worden begroet. Kun je je de angst, de vreugde, het hartzeer en de angst voorstellen om door het Israëlische regime naar willekeur teruggeworpen te worden in de kerker?

Hieruit blijkt de perverse barbaarsheid van het zionistische bezettingsregime dat door Washington en zijn Europese bondgenoten uitbundig wordt gesteund met militaire wapens en diplomatieke en mediadekking.

  KETTINGREACTIE: 22 VERNIETIGENDE dingen die zullen gebeuren als Israël een volledige aanval op Gaza lanceert

Na meer dan zes weken van moorddadige bombardementen en invallen van de IDF in ziekenhuizen waar te vroeg geboren baby’s sterven in koude, lege couveuses, heeft het Israëlische regime ondanks al zijn wrede, criminele terrorisme de gewapende strijders van Hamas en andere Palestijnse verzetsgroepen niet verslagen.

Sterker nog, het feit dat Hamas in staat is geweest om bijna 100 Israëlische burgers ongedeerd vrij te laten na weken van verwoestende luchtbombardementen toont aan dat het door de VS gesteunde Israëlische regime gefaald heeft in zijn verklaarde doelstelling om Hamas te vernietigen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn ministers zouden ontslagen moeten worden voor deze abjecte mislukking en voor de onnodige doden, verwoestingen en monsterlijke oorlogsmisdaden die voor een internationaal oorlogstribunaal gebracht moeten worden – samen met Joe Biden en andere westerse politici.

Het lijkt erop dat het Netanyahu-regime zo wanhopig is om de Palestijnse bevolking te verslaan, die de meest ongelooflijke veerkracht heeft getoond, dat dit verachtelijke regime zijn toevlucht neemt tot het tot doelwit maken van kinderen op elke denkbare afschuwelijke manier. Ze worden gebombardeerd, neergeschoten, gevangengezet en gemarteld. De dreiging van heropsluiting is een ultiem terreurwapen om Palestijnse families te intimideren en te onderdrukken. Welke ouder zou niet doodsbang zijn voor zijn kinderen en in de verleiding komen om de kwelgeesten te sussen voor een beetje genade?

Kinderen opsluiten en hun families bedreigen met straf als ze ook maar de geringste emotie tonen is de smerigste terreurtactiek van een psychotisch Israëlisch regime in zijn historische duivelse mislukking.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: Hamas wint Slag om GazaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRemigratie – Wat vandaag onmogelijk lijkt, zal morgen routine zijn
Volgend artikelEuropa drijft af naar economische en politieke chaos
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

 1. FN,
  Wat een artikel bedankt daarvoor, ik zou het wel willen schreeuwen hoe erg de situatie is waaronder die Palestijnen en al 75 jaar moeten proberen te overleven en nu Gaza die constant gebombardeerd worden, Rusland moet hard worden aangepakt volgens de gewone media en dit mag doorgaan deze genadeloze GENOCIDE, ben er zo woedend om!

 2. Op deze manier garandeert I-SS-ra-Hell voor zichzelf het bestaan van een kweekvijver voor
  nieuw generatie “terroristen”.
  Dom, dom, dom !!!!!!

  • Hoi,

   Helaas is het slim, slim, slim als je het bekijkt vanuit het perspectief van een globalist. Ten eerste kan je je eigen bevolking uiteindelijk totaal controleren en bespioneren want ”gevaarlijke terroristen. Ten tweede, je kan waanzinnig veel geld verdienen door te ”investeren in veiligheid”. Tevens komt er vast weer een oorlog waar je ook heel veel aan kan verdienen. Tot slot kan je macht consolideren want het is wij tegen hen (het eeuwige verdeel en heers).

   Groeten,
   Hugo

   • Ik denk dat het zover niet komt in Israel. Heb al meerdere keren gelezen dat de ergste pogrom tegen joden ooit, nog komen moet…
    Nu ze een compleet moslimland op de vreselijkste manier uitroeien( entlösen) , zal dat niet lang meer duren, vrees ik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in