De wankele regeringscoalitie kon het niet eens worden over hoe om te gaan met asielzoekers en vluchtelingen

Minister-president Mark Rutte heeft vrijdag zijn ontslag ingediend bij de koning, nadat de regeringscoalitie van vier partijen het niet eens kon worden over het migrantenbeleid. Een demissionair kabinet zal aanblijven tot er nieuwe algemene verkiezingen zijn.

“Migratie is een belangrijke politieke en sociale kwestie,” zei Rutte vrijdagavond tegen verslaggevers in Den Haag. “Nu we hier geen overeenstemming over hebben kunnen vinden, hebben we collectief ingeschat dat het politieke draagvlak onder de coalitie is verdwenen.”

De vier coalitieleden hebben “zeer verschillende opvattingen over migratiebeleid,” voegde hij eraan toe. “En vandaag moeten we helaas de conclusie trekken dat die verschillen onoverbrugbaar zijn.”

Koning Willem-Alexander is op de hoogte gesteld van het aftreden van de regering. Rutte zal aanblijven als demissionair premier tot er nieuwe algemene verkiezingen komen, die waarschijnlijk in november zullen plaatsvinden.

Het belangrijkste twistpunt tijdens de coalitievergadering van vrijdag was het voorstel om het aantal vluchtelingen en asielzoekers te beperken in het land van 18 miljoen, dat al kampt met een woningtekort. Rutte’s Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) en de Christendemocraten wilden het aantal familieleden dat asielzoekers mocht volgen die al in het land waren, beperken tot 200 per jaar, en een aparte categorie creëren voor oorlogsvluchtelingen en mensen die vluchten voor politieke vervolging. De andere twee partners, D66 en de ChristenUnie, waren tegen het “opbreken van gezinnen”.

Nederland ontving in 2022 46.000 asielaanvragen, en de regering verwacht dat er dit jaar wel 70.000 zullen binnenkomen, meer dan het vorige hoge aantal in 2015. Het land heeft ook ongeveer 95.000 Oekraïners opgenomen onder “tijdelijke bescherming” tot maart 2025.

  Er zijn twaalf Duitsers nodig om te werken en belasting te betalen om de kosten van slechts één migrant te financieren

Rutte is sinds oktober 2010 premier en maakt deel uit van vier verschillende regeringscoalities. De meest recente werd samengesteld in januari 2022, na de langste onderhandelingen in de Nederlandse politieke geschiedenis. Het vierpartijenblok eindigde met slechts 77 zetels in het 150 leden tellende parlement.

“Nu snel verkiezingen,” twitterde Geert Wilders, leider van de Partij voor de Vrijheid, na de aankondiging van Rutte. De leider van GroenLinks, Jesse Klaver, riep ook op tot een nieuw parlement en vertelde de publieke omroep NOS dat het land “een koerswijziging nodig heeft”.

Via RT.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

Turbofase omvolking: Nederland kan burgers dwingen migranten in hun huis op te nemen!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEscobar: Gouden roebel 3.0 – De SCO verwelkomt een nieuwe ‘Global Globe’
Volgend artikelBiden en zijn oorlogszuchtige minions lijken vastbesloten het Westen in de Derde Wereldoorlog te slepen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

97 REACTIES

 1. “Rutte IV is gevallen als gevolg van een politiek spelletje. VVD pretendeert nét iets minder immigratie te willen, maar als puntje bij paaltje komt staan alle kartelpartijen voor hetzelfde beleid: méér immigratie, méér klimaat en méér EU,” merkt Forum voor Democratie op.

  “Eindelijk. Dit rampenkabinet lijkt definitief gevallen. Nu hopelijk snel nieuwe verkiezingen. Nederland is klaar met de absurde open grenzen, de daardoor veroorzaakte woningnood, de krankzinnige klimaatplannen en de oorlogshitserij,” aldus FVD-leider Thierry Baudet.

  Annelies Strikkers twittert: “Demissionair hebben ze meer macht, het kabinet is niet meer weg te sturen. Mooi spelletje van Rutte. Pas tegen de kerst nieuwe verkiezingen en dan weer met hetzelfde zooitje verder. Waarbij CDA vervangen wordt door BBB.”

  https://www.ninefornews.nl/kabinet-gevallen-vergeet-dit-niet-als-u-over-een-paar-maanden-weer-in-het-stemhokje-staat/

   • rasamaga juli 8, 2023 at 10:10

    Mee eens beste Rasamaga, zelf heb ik altijd een antipathie tegen bestuurders, busbestuurders dat zijn beste mensen vergeleken met politieke bestuurlijke elite.

    *

    Ook bij u in de buurt? Burgermeester voorzitter van het Veiligheidsberaad (gehaktbal op pootjes) Bruls vindt het wel oké maar zijn stad/gemeente is té klein om nog belangrijker te zijn/worden.

    C40 is een wereldwijd netwerk van burgemeesters van ’s werelds grootste steden die verenigd zijn in actie om de klimaatcrisis het hoofd te bieden.

    https://www.c40.org

    • Op vetklep Hubert Bruls is veel aan te merken, maar enige tijd geleden heeft hij zijn taak als voorzitter van de 25 Nederlandse veiligheidsregio’s neergelegd. Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht heeft Bruls in maart van dit jaar opgevolgd.

   • Ik ook niet, het stinkt. Dit was nou net een dossier waar ze wel uit zouden moeten komen met een beetje goede wil. Er speelt wat anders, misschien heeft het toch te maken met Oekraïne. Hoeveel geld willen ze daar nog naartoe jagen. Of wat anders? Oorlog? Dan heeft een demissionair kabinet niet minder macht maar juist meer.

    Ik vertrouw het serieus niet.

    • Gijp juli 8, 2023 at 10:20

     In 1,5 jaar tijd is er niets opgelost Bas, de burger zoals altijd verlangt naar vastigheid, hun banen en inkomen en andere bijzondere dingen waaraan ze waarde hechten, voor politiek geëngageerde mensen is het gesneden koek op alle media en kranten wordt niets gerept over de rol van Rutte, Kaag en de Koninklijke familie met hun banden met het World Economic Forum, dit wordt als de pest gemeden en voor de rest verloopt het zoals “wij” 13 jaar Rutte het zijn gewend, als geconditioneerde schapen.

     Waaraan de gekochte media totaal aan voorbij gingen, dat was de dood van 523 uit huis geplaatste kinderen door de toeslagen affaire, dit is onvergeeflijk en dit stinkt een uur tegen de wind in ben ik van mening, kwestsbaren in bescherming nemen is een prioriteit van elke beschaving.

   • Zolang Rutte en co. niet de roemrijke weg van Jeanne d’Arc gaan zie ik geen vooruitgang omdat de geprikte sukkeltjes gewoon weer de reguliere club gaan kiezen. (Of manipulatie).
    Vertegenwoordigers van de CU en de volgers van het Kaagmens, meteen het huis uit, lekker op de camping gaan zitten en de asielzoekers in hun accommodaties.

  • Ja, Adriaan W, dat denk ik ook.
   Een politiek spelletje.❗️ En niet zo netjes…… ❗️
   Rutte is heel slim, en deze problematiek van vluchtelingen is tijdens de formatie “ onvoldoende uit onderhandeld” Dus hij wist dat dit een strijd punt / breekpunt kon worden.
   (het leek hem nu wel op dit moment goed uit te komen )
   Hij had een escape mogelijkheid waar wij en waarschijnlijk het kabinet NIET VAN WISTEN…….
   En hij zette door ongeacht alle problemen in het land…….

   Maar de problemen in het land bekommerde hij zich toch al niet te veel om…. Getuige wat er uit de ministerraad naar voren kwam…… hij was er vaak niet of verdiepte zich niet in de problematiek.
   Hij werkte voor andere buitenlandse organen…… de oorlog in Ukraine was ZIJN OORLOG…. Zonder blikken of blozen werd ons dit OPGEDRONGEN.

   Zijn EIGEN PARTIJ heeft hem al twee keer de duimschroeven aan gedraaid over te veel asiel zoekers.
   Hij wist van de Christen Unie en D 66 dat ze er anders in stonden, en nu begon hij deze week vlak voor het ultimatum van zijn eigen partij, op een BEHOORLIJK BOTTE MANIER IN DE KABINETS VERGADERING. DAT ER EEN STEMMING MOEST KOMEN. ‼️
   Dit heeft bij de hele coalitie veel kwaad bloed gezet. ‼️
   In mijn krant staat vandaag dat hij Rutte zich al 9 maanden niet met dit onderwerp heeft bezig gehouden dat hij “ zo nu en dan maar eens even kwam “ aanwaaien “ een uurtje hier een half uurtje daar, en dat hij nu opeens begon met eisen stellen. ‼️ Wat een “ vreemde “ kabinets leider……
   De “ slikken of stikken tactiek” en dit pikte het kabinet niet…….
   Hij werkte harder voor het WEF en de WHO de VN en de NAVO enz enz enz …..en allerlei internationale organisaties dan dat hij zijn ministers adviseerde/ begeleidde……en problemen in Nederland oploste ‼️
   Dit zag voelde het kabinet ook…….

   Voor Rutte komt dit moment prima uit want er is een hoge internationale post te verdelen, en al langer geleden is er gesproken / wandelgangen / fluister momenten………over Rutte als opvolger van Jens Stoltenberg.

   Meteen vanmorgen ——— ook toevallig——- wordt er gesproken over Ursela vor der Leyden als opvolger van Stoltenberg…….. helaas moet zij nog een jaar met de EU ……. …..
   Nee maar…… Rutte staat ook in een goed blaadje bij het WEF hij heeft net Klaus Swchwab op het “ juiste been gezet” met de QR code te introduceren in de wereld gezondheids structuren……((((TOEVAL❓))))

   Rutte speelt zichzelf op het juiste moment in de picture……‼️‼️
   Met deze KABINETS crisis in EIGEN LAND‼️‼️‼️
   Nu “ veinst twijfelt” hij nog over lijsttrekkerschap, maar na de top in Vilnius / Litouwen , zal hij wel “ omdraaien” en op zoek gaan naar een opvolger, binnen de VVD.

   Dit is Nederlandse politiek zo ik er tegenaan kijk, het draait niet om de bevolking, maar om baantje macht en geld…… pas goed op uzelf en uw familie.
   Goed weekend allemaal
   Anna

   • Mooi verhaal Anna,
    Ook ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat dit een groot theater spectakel is. Mark Rutte is gladder dan een aal. Het stinkt van a tot z.

   • @Anna. Rutte is niet heel slim, anders had hij geen kunstgeschiedenis gestudeerd. Nee, hij is heel crimineel sluw. Dat is iets heel anders. Het, de vraag is of rutte wel een hij is, is een door de wolgeverfde WEF rat.

  • Ik vertrouw het ook niet. Mijn eerste reaktie was ook “he watte? Over asielbeleid?”.

   In Nederland hoeft hij nergens meer in de baantjes caroussel. Hij kan niks anders dan praatjes maken op een podium. Liegen en weglachen.

   Misschien wordt het EU als Ursula über Leichen opschuift, misschien wordt het NAVO.

   Dit gaat nergens over. Nu is de tijd dat BBB nog niet door de mand is gevallen.

  • Zal wel oorlog worden 12 juli dus watje Rutte weet dit en naait er snel uit met zijn het is onze oorlog, de mijne!!!! En nu het heet gaat worden naait meneer er tussen uit…Assiel??? my ass!

 2. Rutte’s Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) en de Christendemocraten wilden het aantal familieleden dat asielzoekers mocht volgen die al in het land waren, beperken tot 200 per jaar, en een aparte categorie creëren voor oorlogsvluchtelingen en mensen die vluchten voor politieke vervolging.

  Dit moet ik verkeerd lezen, kan een asielzoeker straks 200 familieleden laten overkomen? Hoeveel nu dan? Dit kan niet waar zijn toch?

  • Verkiezingen.
   Bid dat ze niet dezelfde fout maken als Beatrix.
   GroenLinks, ChristenUnie en D66 hebben hun voet tussen de deur.
   De BBB bepaalt het verdere verloop.

  • @ Gijp, juli 8, 2023 at 10:01

   Het gaat om 200 totaal en niet per jaar maar per maand.

   Het volgende is een gedeelte van een artikel op de site businessinsider:
   1. Wat wil de VVD met nareizigers?
   De regeringscoalitie is het volgens NRC na weken onderhandelen grotendeels eens over aanscherping van het asielbeleid. Zo moet er een ’tweestatusstelsel’ worden ingevoerd, waarin onderscheid wordt gemaakt tussen oorlogsvluchtelingen en mensen die bijvoorbeeld vluchten vanwege hun geaardheid of geloof.

   Maar VVD-leider Mark Rutte zou deze week ineens met een oud plan op de proppen zijn gekomen over de partners en minderjarige kinderen van oorlogsvluchtelingen. Die zogeheten nareizigers mogen wat de VVD betreft pas na twee jaar naar Nederland komen en er zou een maximum moeten gelden van tweehonderd per maand.

   https://www.businessinsider.nl/rutte-asiel-crisis-kabinet-vvd-christenunie/

   Moderator, wilt u dit in uw artikel even aanpassen aub: 200 per maand ipv 200 per jaar.

   • Er is geen oorlog in de landen waar de asielzoekers vandaan komen omdat er nergens oorlog is!!! Het zijn allemaal gelukzoekers die net als in Zwitserland al bij de grens terug naar Duitsland of België moeten worden gestuurd, daar komen ze altijd vandaan.. Ik heb nog geen boten vol zwarten gezien in Katwijk aan Zee

 3. Het is een toneelspel voor de bühne. Er waren al -tig redenen geweest waarom dit NSB-kabinet al veel eerder had moeten vallen. Niemand is blijkbaar verrast binnen het kabinet, ze spelen hun rollen slecht.
  Misschien stond de samenleving wel op ploffen en hebben ze besloten de druk wat van de ketel te halen.
  Er zijn immers genoeg idioten die denken dat stemmen straks in november het verschil gaat maken. Net als de afgelopen 3 keer.

 4. Nederland stort in vanwege migranten

  Ik heb nog wel humane waarden, maar als het hele bootje omkiepert gaan we allemaal.

 5. Hopelijk wordt hij nooit meer president van Nederland. Wat een ellende laat hij achter door zich te verkopen aan WEF.

  Tijd dat de Nederlandse bevolking gaat vechten voor haar vrijheid.

 6. FDF-voorman: waarom Rutte zomaar weer de grootste kan worden

  Voorman van Farmers Defence Force (FDF) Mark van den Oever zag vrijdag al aankomen dat Rutte de stekker uit het kabinet zou gaan trekken. “Daar hoef je geen helderziende voor te zijn.”

  Van den Oever zegt in een vlog dat het CDA de kans laat lopen om de stekker uit het kabinet te trekken. “Wat doet Rutte? Die trekt gewoon daags voor het reces even de stekker eruit, is hij de sterke leider en pakt 10 zetels terug. En wie is er genivelleerd? Het CDA.” >>>

  https://www.ninefornews.nl/fdf-voorman-waarom-rutte-zomaar-weer-de-grootste-kan-worden/

  • Het maakt niet uit wie de grootste wordt. De minister president is het embleem op de motorkap van de vrachtwagen die over je heen rijdt.
   De vrachtwagen is dan de democratie, globalisme, socialisme, Wef, agenda x, hoe je het noemen wilt.

 7. Als je zo’n kritiek hebt op dit land, waarom vertrek je dan niet?

  He John. In hun eigen land hebben ze niks te vertellen, omdat ze niks te vertellen hébben.

  Hier krijgen ze gratis onderdak, te vreten….. hoeven ze niks voor te doen omdat ze zielig zijn…… kunnen ze de exponenten van hun mentale mestvaalt de vrije ruimte geven omdat ze naar zo lelijk zijn gefrustreerd in hun persoonlijke ontwikkeling …… hebben ze het recht om te roven, stelen, dealen in wapens en drugs…..dreigen met door Allah gesteund recht op moorden en het verkrachten van wat ze lekker lijkt. De politie ligt hier tóch aan de ketting.

  Mijn jongste dochter werd daar het slachtoffer van…..is voor het leven beschadigd door dat tuig.

  En nou gaan juichen omdat het kabinet gevallen is?

  De hoerenkast kloot gewoon verder. Uit die daarin aanwezige mestvaalt vindt die stronthommel in mensengedaante Rutte, wel weer een nieuwe drol om daar triomfantelijk grijnzend op te gaan zitten poetsen met zijn vieze pootjes, en zijn stinkeieren in te leggen.

  Maar stinken doet het……en zal het blijven doen.

  Uiteindelijk trekt iedereen daar zijn neus voor op…….en wordt die mestvaalt geruimd. Tzal helaas nog wel even duren voor het zo ver is.

  Maar een

  • Ja, ik kwam ook wel vaker zo’n vrouw tegen als die met haar vader Nederland rondreisde. Ze was getrouwd geweest met een van die buitenlanders.

  • Als je zo’n kritiek hebt op dit land, waarom vertrek je dan niet?
   De vraag wordt me helaas gesteld door Nederlanders.
   Ik geef alleen aan hoe het terugwerkt. Ja ik ben daardoor ook niet even blij met mijn eigen volk, maar dat wil niet zeggen dat ik het helemaal wil vervangen, want dat gaat door de genetische aanleg zwart-op-wit vier keer zo snel.

   • Ook ik heb dit land mee opgebouwd en ook ik geef kritiek hoe en wanneer het mij uitkomt. ik laat me niet wegjagen en die deugflikkers kunnen mij allemaal de vinketering krijgen. Bevalt het niet wat ik zeg dan kom mijn smoel mar dichtslaan als je het gore lef hebt. Nooit vergeten, Nooit vergeven en Nooit mijn bek dichthouden voor een ander. En ja ik ben dit laffe volk en de kutregering zo schijtbeu dat ze van mij mogen branden in de hel. Dat laffe schaapachtige deel van de bevolking is de hoofdschuldige van alle ellende

  • @inhetmeer. Wat een verschrikkelijke ervaring. Je dochter is voor haar verdere leven getekend en dat tuig komt er gewoon mee weg door dat criminele beleid van rutte cs. Ik snap dat je dit tuig het liefst op een middeleeuwse wijze zou willen straffen. Als het 1 van mijn dochters zou zijn, zou ik daar zeker naar streven.
   Maar ja, dat mag je niet hard opzeggen anders discrimineer je deze kanspareltjes en woordkunstenaars.
   Veel sterkte voor jou en je dochter.

 8. En nu NOOIT meer terug op deze NL vernietigende stoel. Maar Schwabber zal er wel voor zorgen dat diezelfde WEF zooitje weer terugkomt en verder kan gaan met slopen van NL. Desnoods door de uitslag van de verkiezingen te manipuleren.
  Mijn vertrouwen in de Roverheid is diep, echt heel diep onder het vriespunt eb dat vertrouwen komt NOOIT meer terug!

 9. Ik lees hier vaak dat China en Rusland met hun islamitische bondgenoten Amerika en Israel gaan verslaan. Deze realiteit is nog niet tot Rutte en de EU autocraten doorgedrongen. Verder zie ik hier in Amsterdam West booming business met die landen. Het wordt kiezen.. uit die globale gemeenschap en op jezelf als een soort IJsland of meedoen en deze mensen nu al de inspraak geven die ze zo meteen gaan krijgen. Tijd van het dominante Westen met verlichte geesten als Johnson, Macron en Biden is definitief voorbij. Wen er maar aan

 10. Zo EINDELIJK is dat GRAFHOND aan de kant .
  Oppakken voor tribunalen brengen en niet veel tijd aan spanderen Guilotine in stelling brengen , rieten mandje er onder en klaar

 11. De Teflon Don John Gotti en Rutte zijn twee verschillende figuren, het doel van hen blijken op veel raakvlakken hetzelfde te zijn, van Gotti kon men het verwachten maar van Rutte blijkbaar niet, geen een dappere parlementaire journalist die absolut niet mag doorvragen vanwege “codes” waaraan ze zich moeten houden is toch een aanfluiting van politieke en rechtsvorming, niemand die zijn beleid kon doorzagen, zó steekt de zaak Rutte 4 in elkaar.

 12. Van den Burg stond te huilen om zijn asielzoekers. Asielzoekers die onze dochters, moeders en oma’s verkrachten, daar laat smeerlap van den Burg geen traan om.

 13. Lees nog een keer de artikelen van Niccos (de energie zit er nog in), want liefde wordt geïnterpreteerd in de vorm van schoothondjes en asielzoekers, een betutteling waarmee ze zichzelf schaakmat zetten. Dit soort eerlijkheid, afgedwongen trouw aan eigen irrationele impulsen onder een cultuur van chantage, vaak illusies, is geen voordeel voor evolutie; het is een omgedraaid geweten.

  • In België ligt de federale ongekozen minister van Gezondheid Frank Vandenbroucke (VDB) onder vuur, omdat hij de corona-e-mails op grond van de WOO niet aan de openbaarheid wil prijs geven.

 14. By design, demissionair kunnen de klootzakken tot aan de volgende fake verkiezingen er van alles doorheen rossen.

 15. Gisteren schreef ik dit op net toen de vandalen uit de buurt me begonnen te terroriseren en het bericht op mijn mail kwam van FvD, dat het kabinet was gevallen.

  De ergste criminelen zijn zij die je in ieder mogelijk gesprek op hun vlak proberen te krijgen of anders gedesinteresseerd zijn. Nederland is een land met een 5e straal van concrete wetenschap, dat is met een Kreeft (Cancer) persoonlijkheid (op het vlak van de massa) de energie van onwetendheid. De voornaamste glamour (begoocheling) van de 5e straal is arrogantie. Als een Nederlander dus sympathiek is, is hij of gechanteerd of hij is bang. Oprechtheid is er nooit. Iedereen vervalt makkelijk tot de haat van het dualisme die hun bestaan bepaalt. Gelijkheid betekent enkel dat ze niets kunnen of willen leren.

  • ….” Dit is waarom wij onze wereld uiteindelijk kwijt raken, omdat we ons de les laten lezen door weekdieren en ons leven laten afnemen door roofdieren….

 16. Het past allemaal mooi in het script en de “regering” speelt het toneelspel mooi weer mee. De sheeple is alweer vergeten hoe het bij het vorige demissionaire kabinet is gelopen, zo krijgen ze absolute macht om de zgn. “urgente crises” naar eigen inzicht te benutten. BBB speelt de judasrol. Waarom keren de mensen het “systeem” niet gewoon de rug toe? Ik doe dat ook door offgrid te leven en te stoppen met belasting te betalen. Oja.. gehersenspoeld. Ondertussen wordt ik dus wel met de nek aangekeken, want mijn keuzes zijn voor de sheeple onbegrijpelijk en gevaarlijk, het bedreigt hun neppe wereldbeeld. Moeilijke tijden voor mij persoonlijk dus, maar zij die offers willen brengen voor een betere wereld kunnen zichzelf tenminste aankijken in de spiegel. Tip: stop met belasting betalen! Als tienduizenden mensen dit doen, kan de belastingdienst niets doen, te veel werk. Doe ook niet mee aan het verkiezingscircus. Kijk voor inspiratie op http://www.degratiegods.nl. En het gevoel dat je een criminele mafia als de belastingdienst niet financiert, maakt veel goed. Zorg dat je de komende geplande great reset crash kunt overleven, die is onvermijdelijk, maar met voldoende kritische massa kunnen we onze toekomst terug pakken. Het slotgevecht tegen de mensheid is nog maar net begonnen, al is het al decennia gaande.

  • @ Phaedrus juli 8, 2023 at 11:47,
   Heel goed gezien er zal nu door Rutte per discreet de dingen er door gedrukt worden. Maar de keizer heeft geen kleren aan. Het grondgebied Nederland bestaat enkel in de facto, dat willen de meeste maar niet zien of begrijpen. Die grote blinde vlek bij vele. Net als het woord burger is net zo een fictieve entiteit. Ik had een bewijs van leven gehaald bij de gemeente en daar werd gezegd dat ik zo ingeschreven sta. Op dat document staan de voornamen alle voluit geschreven met mijn familie naam. In alle belasting brieven staan mijn voornamen met enkel hoofdletters, dat verwijst naar de natuurlijke persoon. Deze creatie heeft de overheid met jouw gestolen naam bij je geboorte aangifte tot stand gebracht. Die zogenaamde natuurlijke persoon moet een fictief bedrijf voor stellen, die onder de coöperatie Staat der Nederlanden valt waar Rutte de CEO van is.

   Zodat dat de coöperatie met jouw gestolen look à like naam jouw kan belasten en de wet voorschrijven. Zolang jij in de illusie bent, dat jij die natuurlijke persoon bent. Zodat dat die natuurlijke persoon de borgsteller is van de coöperatie, wat we in de volksmond burger noemen. Maar over jouw als levende hebben zij geen macht. Onthoud dat. Je moet de natuurlijke persoon en de levende mens gescheiden van elkaar zien en niet dat die het zelfde zijn, wat helaas miljoenen inwoners blijven doen. Alsof zij een figurante rol spelen in dit grote fictieve toneelspel van het land.

   Nu de houdbaarheid van de huidige monetaire fiatvaluta ten einde is gekomen, want de rente die de coöperaties ter wereld moeten betalen aan de centrale banken, is nu grote dan er fiatgeld in omloop is. Daarmee is de grote rest van het financiële systeem onvermijdelijk. Dus dan zal er heel toevallig een grote black-out komen (waarschijnlijk in september 2023) dat het elektriciteitsnet voor langere tijd eruit ligt. Zodat al onze bankrekeningen, internet e.d. eruit liggen. Dan in oktober zal dan de CDBC geïntroduceerd worden als de nieuwe fiatvaluta. Die iedereen dan onder de totale controle plaatst.

 17. Er word wel eens gezegd dat iemand het doodtrappen niet waard is, maar soms heeft het doodtrappen een maatschappelijke functie, in dit geval zou het nuttig kunnen zijn om in het kader van het vertrouwen in gerechtigheid te kunnen aantonen dat bedriegen en liegen toch word gestraft….aftreden is geen straf maar een extra lange doorbetaalde vakantie en het afschudden van enige verantwoording c.q. verantwoordelijkheid….zoals het hier staat….

  Politici en in het bijzonder Rutte en Kaag maar feitelijk alle WEF marionetten zijn zover te vertrouwen als het touw lang is….verticaal gehouden…

  Nieuwe verkiezingen uitstellen is het ontlopen van de volkswoede door te doen alsof onze mening uitmaakt….

  ik hoop dat als de oppositie aan de macht komt er ook rekenschap word geëist in de vorm van snelrecht/ strafrechtelijke gang voor lieden zoals Rutte die ons als land tot medeplichtigen aan moordpartijen en terrorisme hebben gemaakt…..onder andere…..de lijst van aanklachten zal langer zijn dan het vonnis voorlezen…een rechtsgang in het belang van het Nederlandse volk en onze grondwet, die meermaals met de voeten is getreden en ons van onze vrijheid en rechtszekerheid beroofd hebben.

  Gerechtigdheid en de passende straf voor het verneuken van een compleet volk. Daar moet werk van worden gemaakt.

  …en dan is het tijd voor touw…hopelijk…

 18. Wát ze gaan doen is een herhaling van zetten. Straks komt dat geleuter over een levensbedreigende schimmel die met ‘vaccins’ bestreden dient te worden. Dan trappen ze die lockdown er weer doorheen om te voorkómen dat de bevolking massaal de straat op gaat…….want die protesten kúnnen natuurlijk niet.

  Dat die schimmels door een gesloopt immuunsysteem konden exploderen onder de gevaccineerden, zullen ze er niet bij vertellen. Dan sterven ze aan de schimmels. ……en niet aan een gesloopt immuunsysteem.

  En maar liegen en lachen…..die strontvlieg.

  Gezegend de dag dat iemand die klootzak van de aardbol afschiet .

  De leegte die hij achterlaat vervangt hem volkomen!

  • @Inhetmeer, de mensheid moet tegen iedere prijs in de angstmodus blijven dus we worden om de oren geslagen met o.a. ‘virussen’, schimmels, (apen)pokken en steeds grotere tekorten aan elektriciteit, fossiele brandstoffen & water en dat in dé delta van Europa. WEF-partner Nestlé van o.a. maggi + nespresso gaat voor sorteren op de door de cabal/ Deep State/ Novus Ordo Seclorum zo gewenste dystopische toekomst door water als een schaars goed aan te merken.
   Mensen, trap er niet in!

   • En dan vergeet je nog de 4 belangrijkste, klimaat, CO2 en stikstof en een nucleaire oorlog. Maar de echte olifant wordt verborgen. Het systeem is terminaal ziek. Pensioencentjes zijn gestolen, we zijn uitverkocht en de inflatie doet de rest. Insecten zullen we vreten.

    • @Gijp, de finale instorting van het waanzinnige mondiale theater is zeer nabij. We moeten nog heel even volhouden, want we zitten in het oog van de orkaan.

     • Dat gevoel heb ik ook Ron, laat ik maar een complotdenker zijn maar ik denk dat Rutte gisteren tot dictator is verheven. De kamer kan hem niet meer wegsturen. En hij moet nu lopende zaken afhandelen. Oekraïne dus, boeren en klimaat kan ook. Maar iets zegt me Oekraïne.

      Maar goed, zoals altijd. Hopelijk staat de psycho-ambulance niet voor de deur zometeen.

 19. VVD heeft de oorlog in Oekraïne, Afghanistan, Syrië en enz ondersteund met bommen en munitie en die willen niet de mensen die vluchten voor deze oorlog. De VVD is de mest hypocrieten, leugenaars politieke paartijd ooit.
  Wil je geen immigrant dan moet je niet met oorlog te bemoeien.

 20. Klopt Marissa…….! Dat is precies waar het grote probleem zit. We hebben er met zijn allen gedwongen aan mee betaald.

  Zat net te lezen dat voetballertje van der Sar met een hersenbloeding in het ziekenhuis ligt. Hij was een groot voorstander (nakakelaar) van vaccineren.

  Dat soort gasten wordt gebruikt en weggeworpen……net als al die asielzoekers worden gebruikt om rotzooi te trappen in het belang van de Bilderberg ploeg, met hun “orde ab chao” gehufter.

  Zaai verwarring tot aan het niveau burgeroorlog, en gebruik de tweespalt en verwarring om het leger in te zetten…..en naar de macht te blijven grijpen.

  Alles, maar dan ook álles zal dat zichzelf overschattende tuig inzetten, om maar te kunnen blijven graaien uit de belastingdievenruif.

  Werkelijk alles….tot de stomme meelopers opgebruikt zijn.

 21. @Inhetmeer, Ajax ging op 11.05.1998 naar de beurs. Marc Overmars moest vanwege ‘dickpics’ vertrekken bij voetbalmultinational Ajax en hij ging in Antwerpen vrolijk verder, totdat hij door een hartinfarct werd getroffen.
  Nog iets over het laagste meestergetal van de vrijmetselaars 11: John F. Kennedy (1917 – 1963) vertegenwoordigde tussen 1947 en 1953 het elfde district van de staat Massachusetts in het Congres, tussen 1947 en 1960 was zijn werkplek een kantoor met als nummer 263 ( 2 + 6 + 3 = 11) & hij was 1037 dagen president – – > 1 + 3 + 7 = 11.
  Wederom een overduidelijk bewijs dat de vrijmetselaars de VS sinds 04.07.1776 stevig in handen hebben.
  PS FC Antwerp werd na 66 jaar weer kampioen van België.

 22. ´Harari is adviseur van het World Economic Forum (WEF) en wordt op handen gedragen door WEF directeur Klaus Schwab. Sterker nog, veel van wat Harari heeft verzonnen is door Schwab letterlijk overgenomen.
  Het probleem met Harari is zijn plotselinge beroemdheid, verkregen door een mondiale bestseller, Sapiens, over de menselijke geschiedenis, waarvan de aangedragen feiten niet deugen. In de meest diepgaande bespreking ervan door antropoloog Christopher Robert Hallpike werd geen enkele “serieuze bijdrage aan kennis” geconstateerd. Hallpike beschouwde het boek als een ‘infotainment-publicatie-evenement’ dat een “wilde intellectuele rit door het landschap van de geschiedenis bood, bezaaid met sensationele uitingen van speculatie en eindigend met bloedstollende voorspellingen over het lot van de mens.” In het huidige tijdsgewricht van een mediawereld die zich niet met serieuze kennis van zaken qua geschiedenis en maatschappijontwikkeling bezighoudt, dringt zo’n evaluatie niet door tot politieke kopstukken.

  Gelijk talloze andere politici, heeft ook Mark Rutte zich over Harari positief uitgelaten. Rutte noemde hem en zijn boeken inspirerend. Sinds zijn Sapiens bestseller is Harari een graag geziene gast in talkshows en bij de bijeenkomsten van het WEF. Hij heeft ongetwijfeld invloed met uitspraken als: “Het moet met de vrije wil van de mensheid nu maar eens afgelopen zijn”. De vrije wil is natuurlijk juist een fundamenteel aspect van het spirituele in de mens. Wij zijn volgens Harari niet meer dan dieren, die eenvoudig te ‘hacken’ zijn. De notie dat mensen zelfbeschikkingsrecht hebben over hun eigen leven, is naar zijn mening niet meer van deze tijd. De WEF adviseur wil ons doen geloven dat wij allemaal onderdeel kunnen worden van een digitaal geheel. De toekomstige mens hoort in een digitale gevangenis thuis. Harari zegt ook dat de Bijbel geen antwoord heeft op de vraag wat we moeten doen met mensen die geen economisch nut meer hebben, en vindt dat we alleen al daarom een nieuwe religie nodig hebben.´
  https://gezondverstand.eu/2023/07/05/harari-wil-met-ai-de-bijbel-herschrijven-jeroen-van-den-berg/

 23. ´Volgens Hoeyberghs staan alle seinen op rood voor de westerse beschaving: “Men laat de wijsheid niet aan het woord, is geneigd niets meer te geloven en bouwt zijn eigen sprookjes. We zitten in een morele chaos en het gevolg daarvan is gruwelijk,” zegt hij. “Dit is typisch voor het eindstadium en de ineenstorting van de grootschaligheid. Het gebeurde ook bij de Egyptenaren en de Azteken, die in de gekste dingen begonnen te geloven. Er was sprake van moreel verval, hun munt devalueerde en ze konden hun eten niet meer op loopafstand produceren. Vanaf dat moment was het binnen twee generaties gedaan.” Hoeyberghs maakt in zijn analyse gebruik van het begrip collapsology, dat hij aan tafel bij programmamaker Flavio Pasquino gepassioneerd uitlegt.

  De mens zou dringend moeten afschalen, zowel op politiek als op persoonlijk niveau. “De mens is een stamdier en kan alleen optimaal functioneren in kleinere verbanden. De neiging tot grootschaligheid is volledig uit de hand gelopen.” ´

  https://www.blckbx.tv/binnenland/homo-sapiens-is-geen-kuddedier-maar-een-stamdier-zegt-dr-jeff-hoeyberghs

  • Dank voor de link. De ineenstorting van het hele systeem zie ik ook aankomen.
   Dit gesprek is zeer de moeite waard.
   In feite ben ik ook al kleinschalig bezig, met moestuin, energie neutraal huis. Grijs water enz enz ( ben nog op zoek naar een grote accu)
   Tegelijk weet ik dat dit er aan zit te komen vanuit de Bijbel.
   Die noemt het de grote verdrukking…..
   Maar de ontwikkelingen in de wereld zijn zeer verontrustend, we zijn hard op weg naar de collaps….

 24. Het laat me niet los. In de wandelgangen hoor ik geluiden als: De werkelijke president achter Biden is Obama. Wat deed Obama onlangs in Nederland behalve een speech in de Dome en wat toeristische uitjes? Obama en Rutte zullen vast een goed gesprek hebben gehad? Wellicht was Willem van Maxima er ook bij? President Obama die in een of ander optreden aan o.a. Ophra Winfrey vertelde dat ´we nog los moeten komen van ons reptielenbrein.´ Ergens (..) is daar een filmpje van.

 25. Iets heel anders maar dit moet ik kwijt: aftredend bisschop van Roermond Harrie Smeets (1960) is lid van de ultrageheime orde van het heilig graf van Jeruzalem.

  • Die kende ik nog niet. Maar wat zou het? Al die roomse priesters bisschoppen en kardinalen zijn ingewijden van de een of andere subclub van de jezuïetenorde. Ze zijn ingewijd rooms priester en daarom alleen al voeren ze magische rituelen uit. Satanisten moeten eerst een priesteropleiding doen. Dat zegt al genoeg.

 26. Mensen; Navo is op de top in Vilnius druk bezig om WO3 te organiseren Dus noodtoestand dus ultieme macht demissionaire kabinet en uitstel verkiezingen

 27. Reconstructie.
  Publieke ruimte en privé.
  Immigratie is geen links verhaal maar een zaak van commercialisering.
  Er waren al wat aanvallen geweest van de zwarte broederschap op persoonlijk niveau.
  Misschien wel in de eerste plaats Somaliërs zijn onbetrouwbaar. Ze appelleren aan een foute rationaliteit.
  Die verdwenen kinderen bestaan enkel op administratief niveau. Net zoals illegalen soms juist niet geregistreerd zijn. Toeslagen. Nee, ze denken direct aan pedofielen.
  Er gaan daarnaast enorme energieën rond waar sommige mensen niet tegenop kunnen; ze raken erdoor uit balans.
  Al die fantastische namen uit oude culturen waar kunstenaars mee paraderen of pr doen zijn hetzelfde narcisme waarom ze de mensen uit gebieden hiernaartoe halen waar ooit een cultuur bestond die ze, net als de onze nu, konden vernietigen. Je ziet de vrouwen met hun sjofele busje vol roetmoppen al rondrijden.
  Gezinshereniging. Ik ken niet 1 normaal gezin dat er niet door uit elkaar is gevallen.
  Ze zijn gewend aan de corruptie van hun relaties, en richten zich dus op kinderen die ze makkelijker aan kunnen passen. Dat is het enige echte kindermisbruik.
  Dit land is onbestuurbaar geworden door immigratie en ieder kabinet zit vast in de dualiteit van de betweters die ze uitspelen via de negers.
  Net voordat het raam van mijn voordeur werd ingegooid, deden de buren de deur al dicht als die voor wat frisse lucht op een kiertje stond. Veiligheid, de vandalen moraliseerden ook al, ze noteerden net als de politie bij eerdere gelegenheden dat de deur openstaat, een ingeburgerde betutteling die de kanker is van de Nederlander en zijn rationaliteit van bemoeizucht die zich ook op de immigranten richt. Die bemoeizucht is trouwens gemakzucht ook.
  Wat ze in feite doen, is je hun gore aura opdringen en je ermee penetreren als bij een verkrachting. Zo zit immigratie in elkaar. Dat is de ziekte.

 28. “via RT”

  Onderaan het artikel. Daar moet ik dan weer om lachen vanwege de herkenning. Ik had het daar al gelezen.

  Hoe heeft het zover kunnen komen dat ik lokaal nieuws als eerste op een geblokkeerd staatspropagandakanaal van Rusland moet lezen?

  De westerse leugenmedia is zo ver afgezakt en de irritatiegraad en leugenachtigheid zó hoog dat ik lekker RT lees elke dag bij het ontbijt. Het is net of je op vakantie bent.

 29. https://www.politico.eu/article/dutch-government-pm-mark-rutte-in-crisis-over-asylum-measures/

  Dus wat er al aangevraagd is in NL mag tot 200 familieleden binnenharken?? Dat zijn hele volksstammen! Wie in NL heeft er zoveel familieleden? Er liggen kennelijk al minstens 46,000 aanvragen klaar van vorig jaar. Als die allemaal goedgekeurd zijn, plus de 200 familieleden, dan is dat 200 x 46,000 = 9,600,000 uitheemse stamgenoten er bij. Dat levert dus heel veel geld op voor de Dutch Kingdom. Fill’er up!

  Maar die griezel levert hier echt zijn pluche baantje niet over in. Hij gaat de scepter van Poppa Klaus overnemen. Veel lucratiever, en die inboorlingen komen later NL wel in. Dat is nu niet de hoogste prio.

  • Hoezo ?
   op het platteland van XXX IS iedereen familie van mekaar
   Das hier ook zo trouwens, als je bepaalde dorpen bekijkt op de veluwe en langs het ijselmeer en noordzee

 30. De pleuris breekt pas goed uit wanneer jouw openbaringen uitkomt. Bid maar dat dat niet zal gebeuren want dan is ieder zijn lven en vrijheid voorgoed weg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in