Geconfronteerd met de stijgende criminaliteit in verband met migranten, hebben Nederlandse burgers burgerpatrouilles georganiseerd. Dit heeft een debat op gang gebracht over de gevolgen van een opengrenzenbeleid en onderstreept de oproep om prioriteit te geven aan de veiligheid van burgers en zelfs deportaties te overwegen, bericht Rairfoundation.

Ter Apel, Nederland – Als reactie op de escalerende criminaliteit en een toename van incidenten met asielzoekers, heeft een burgerwachtgroep in het dorp Ter Apel, Nederland, zelfstandig maatregelen genomen om de situatie aan te pakken. Deze inspanningen omvatten patrouilles, het gebruik van een speciaal app-systeem en burgerarrestaties. Het recente succes van de groep bij de arrestatie van twee asielzoekers uit Algerije heeft een debat op gang gebracht over de mate waarin burgers betrokken moeten worden bij wetshandhaving en waarom de linkse regering de grenzen niet sluit en de bedreigers voor hun burgers niet uitzet voordat er misdaden worden gepleegd.

Ter Apel, een dorp dat kampt met een golf van incidenten met asielzoekers uit voornamelijk Noord-Afrika, heeft een dramatische stijging gezien van winkeldiefstallen, geweld en andere ongeregeldheden. Ondanks pogingen om strengere regels voor asielzoekers af te dwingen, bleven de problemen aanhouden, wat sommige inwoners ertoe aanzette om een patrouillegroep op te richten.

Een lid van de patrouillegroep vertelde over een recent incident: “Ik werd om 4:15 ’s ochtends wakker. Ik hoorde het geluid van de poort achter ons huis. Ik keek uit het raam. Ik zag twee mannen weglopen met een tas en een wandelstok van mijn dochter.” De burgerpatrouille waarschuwde onmiddellijk de wijkagent via een app-systeem. Met de locatiedelingsfunctie van de app konden buurtbewoners hun beschikbaarheid bevestigen door een duim-omhoog-emoji te sturen.

  Pro-migranten vrouwtje brutaal vermoord door migrantenvriendje

In dit specifieke geval kwam de patrouillegroep onmiddellijk in actie en spoorde de dieven op. De verdachten werden in het nauw gedreven en aangehouden met een gecoördineerde inspanning van meerdere burgers. Voorstanders van open grenzen hebben echter vragen gesteld over de wettigheid en ethiek van dergelijke acties.

Juridische experts zijn verdeeld over de zaak. Volgens een politierechter en emeritus hoogleraar sanctierecht zijn burgerarrestaties onder bepaalde omstandigheden toegestaan. Als burgers een misdaad zien plaatsvinden en actie ondernemen in afwachting van politie-inzet, zijn ze wettelijk gerechtvaardigd. Sommige rechtsgeleerden benadrukken echter voorzichtigheid en wijzen erop dat dergelijke interventies gewelddadig kunnen worden of ten onrechte onschuldige personen kunnen treffen.

De linkse burgemeester van het dorp uitte zijn bezorgdheid over “burgerwacht”-rechtspraak en raadde de inwoners aan om misdrijven bij de politie aan te geven in plaats van het heft in eigen handen te nemen. Het Ministerie van Justitie sloot zich hierbij aan en suggereerde dat de “frustratie” van de burgers begrijpelijk is, maar niet in de plaats mag komen van officiële wetshandhaving.

In een videoreportage was te zien hoe een van de vorige week gearresteerde verdachten werd vastgebonden met tie-wraps nadat hij was aangehouden. Deskundigen verschilden van mening over de mate van geweld die in dergelijke situaties gebruikt moet worden. Terwijl sommigen beweren dat dergelijke maatregelen acceptabel kunnen zijn voor ernstigere misdaden zoals woninginbraken, vinden anderen het buitensporig en potentieel gevaarlijk.


De patrouillegroep blijft vastberaden en verdedigt hun acties als een reactie op het gebrek aan aanwezigheid van wetshandhaving tijdens de avonduren. Ze beweren dat er overdag verschillende autoriteiten actief zijn, maar dat de bewoners ’s nachts aan hun lot worden overgelaten.

  Duitse inwoners gevraagd om woonruimte beschikbaar te stellen voor asielzoekers

Een lid van de patrouillegroep erkende de uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden: “Het gaat over van alles. Er zijn bedreigingen, winkeldiefstallen, lastigvallen, intimiderend gedrag, dronkenschap.” Ze benadrukken dat hun acties gedreven worden door een gevoel van verantwoordelijkheid voor de veiligheid van hun gemeenschap.

In het licht van de uitdagingen die de open grenzen en de aanwezigheid van potentieel gevaarlijke migranten met zich meebrengen, komt Ter Apel naar voren als een microkosmos, die een afspiegeling vormt van uitgebreidere gesprekken over veiligheid in de gemeenschap en de verantwoordelijkheden die burgers dragen bij het handhaven van de orde. De oprichting van de patrouillegroep werd bovendien gestimuleerd door het beleid van de liberaal-linkse regering van onbeperkte grenzen en ontoereikende doorlichtingsprocessen. Dit heeft geleid tot een dwingende behoefte aan deze patrouilles als antwoord op de veiligheidsdreigingen die door politieke beslissingen aan lokale gemeenschappen worden opgelegd. In plaats van dat politici zich richten op het beschermen van het welzijn en de rechten van illegale migranten, stellen critici dat leiders prioriteit moeten geven aan de veiligheid en levenskwaliteit van hun eigen burgers.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

Turbofase omvolking: Nederland kan burgers dwingen migranten in hun huis op te nemen!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland creëert een dorp voor blanke Zuid-Afrikaanse vluchtelingen om aan het zwarte terrorisme te ontsnappen
Volgend artikelWinterkou, duisternis doden, terwijl zomerwarmte en zon levens redden – Tonen gegevens duidelijk aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

91 REACTIES

 1. “Nederlandse burgers organiseren patrouilles met app-tracking en arresteren migranten”

  He he eindelijk actie tegen deze laagbegaafde, ongeschoolden waarvan 55% analfabeet is, in het land van herkomst zijn ze blij dat ze naar Europa opgetieft zijn en in deze landen weten ze wel raad met deze vervloekte herrieschoppers die normaalm gesproken levenslang aan een gemeentelijke uitkering gekoppeld blijven, het ene na het andere linkse project om dit moslimtuig aan het werk te helpen zijn voortijdig gezonken in een moeral van idiote linkse regeltje door abstract denkende ambtenaren die zelf als een made in het spek leven, het kan verkeren.

  • De ondertiteling is RUK als wat..

   Dat gezegd hebbende….;

   Van de week vertelde een maat van mij het volgende tegen mij;

   “Een buurtbewoner, 41 jaar inmiddels, kwam hier wonen toen hij 17 was. Hij kwam uit een zeer traumatiserende omgeving uit zijn land en werd hier door instanties na wat aanploeteren met dat kind, totaal los gelaten op zijn 18e. Ze plaatsen hem in een woninkje, zonder enige verdere hulp of ondersteuning. Die jongeman is nu inmiddels 40 en loopt hier rond, bijna altijd dronknen, heeft inmiddels twee kinderen.. met een vrouw die véél jonger is.. en de taal ook niet machtig is… die jongeman, die nu 40 is…. IK sta er niet van te kijken wanneer hij een misdaad pleegt. In zijn hoofd is hij namelijk hélemaal weg…. en hij kn zich heel goed voordoen (sociaal; spreekt NL; heeft een goed betaalde baan etc.) MAAR hij is ontoerekeningsvatbaar.. drank verslaafd… en heeft inmiddels 2 kleine kinderen…. Dus ondanks zijn levens omstandigheden zijn veranderd (gezinnetje), is zijn MENTALE gesteldheid helemaal niet wat het moet zijn. Die man laten ze HIER IN NEDERLAND rondlopen….. en ZO krijg je die scenario’s dat dit soort mensen de gekste daden plegen. Nu naar 2023…. we hebben de achterlijke covid maatregelen gehad en het leven wordt voor velen alleen maar moeilijker.. LAAT STAAN VOOR DIE MENSEN DIE WANHOOP EN TRAUMA HEBBEN en hier dus doelloos rondlopen, het zijn er hier trouwens HONDERDEN die zo leven en zichzelf moeten zien te redden.. lopen op sandalen en blote voeten en slenteren wel 10KM te voet af… en dat is hier in de randstad. Ze worden dus gedumpt door AZC; eerst in NL toegelaten..daar begint het bij..en dan… met alle bureaucratie van AZC en “maatschappelijke” instanties eromheen; verliezen ze alle empathie voor NL… Alles draait om GELD.. en corruptie… en die mensen zijn de duper hiervan………. en de mensen in NL… WIJ allemaal ook; en onze kinderen al helemaal…..”

   Zo dit verhaal gedeeld uit ZuidHolland…. en nu moet je je afvragen;

   STEL DAT JE DIT SOORT MENSEN TEGENOVER HET ANDERE UITERSTE MENSEN PLAATST IN NL…

   Antwoord; de video die we hier zien en nog veeeel meer escalaties die komen gaan; want hele dorpen voor UA’s worden er ook nog gebouwd….

   #InProcess.

   • Al heb je trauma’s op gelopen wilt niet zeggen dat je op het zuipen moet zetten en je als een rat gedragen vele linkse wollen sokken gasten vinden het wel oke want ze zijn zo zielig. Mijn ouders hadden het ook beide heel zwaar in WO2 bij mijn vader is twee keer het huis met een bom behoorlijk vernielt en ook een keer beschoten en mijn tante heeft het net overleeft en vaak hebben ze de schuilkelder moeten opzoeken. Mijn moeder is in de oorlog haar vader kwijt geraakt en ze hadden daar een onderduiker in huis en geregeld kwamen daar soldaten slapen ook Poolse soldaten wat de stress verhoogde mijn oma een weduwe dus had toen zeven kinderen ook nog eens te voeden. Mijn beide ouders zijn fatsoenlijke mensen zoals mijn tantes en oom’s. Het zijn geen dieven en verkrachters enz dus zo kan het ook.

  • Zij kunnen in Mallorca ook patrolleren, de spanjaarden willen geen assos jongeren uit NL, blijft in kikerland en maakt jouw eigen land kapot.

  • Nou nog een dergelijke knuffel knokploeg……. Ik bedoel burgerlijk arrestatie team in Den Haag installeren om de gevaarlijkste groep landverraders, afpersers, pathetische leugenaars en meer van dat volk te arresteren en op te brengen!

 2. Mooi… hulde… dit voorbeeld moeten mensen volgen. WIJ zijn de autoriteit in dit land. Politie en BOA’s zijn totale handpoppen, voetsoldaten van de dictators die ons land bezetten. WIJ moeten het zelf gaan doen.

  En uiteindelijk ook politie en BOA’s aanklagen want die zijn al jaren niet meer waakzaam en dienstbaar. WIJ betalen die clowns, maar ze werken voor het WEF.

  Tip; verdiep je eens in artikel 120.

  De wetgever (2de kamer)verbiedt rechters om te toetsen aan de grondwet. Dat betekent dat de grondwet uit staat. Dat betekent dat geen enkele ambtenaar of politicus of rechter of agent of boa een mandaat heeft om de wet te handhaven. Zolang er niet mag worden getoetst zijn ze allemaal gewoon privé personen. Ze plegen dus uit onwetendheid allemaal landverraad. Ze hebben nog geluk dat ze onwetend zijn, want zodra wij ze deze constructie uitleggen zijn ze niet langer onwetend en plegen ze bewust landverraad. Op bewust landverraad staat gewoon levenslang of de doodstraf. Daarom doet Den Haag en justitie er alles aan om ons de mond te snoeren en daarom mag je niemand een nazi noemen… want zodra iemand in de keten van de overheid door ons op deze informatie wordt gewezen, zijn ze bewust in overtreding en plegen ze dus bewust landverraad. Schrijf namen en nummer van agenten en BOA’s op en vertel ze daarna deze informatie. Je hebt hun namen en ze kunnen nooit meer ontkennen wat jij hebt gezegd.

  Op dit moment werk de hele overheid onbewust voor een bezettende macht, het WEF. Ze doen alles om dat onbewust te houden, want zodra alle medewerkers…ALLEMAAL… beseffen dat ze in overtreding zijn van de grondwet en daarmee heel heel heel strafbaar zijn, dan gaat hun machine tenonder. Bewustzijn is de sleutel.

  Artikel 120… de grondwet staat uit, iedereen binnen de overheid is een privé persoon. Privé personen die wapens dragen en boetes opleggen zijn strafbaar voor afpersing, daar staat al 6jaar gevangenisstraf op. Zodra je dit aan agenten verteld zullen ze weigeren om eea te geloven, maar vertel ze maar dat ze niks hoeven te geloven, het is gewoon een feit en zodra het WEF implodeert zullen ze verantwoordelijk worden gehouden voor hun werk voor een bezettende macht. Er komen dan gewoon meldpunten waar de wappies die ze al jaren kapotmaken, alle namen en rugnummers kunnen deponeren.

  Ze beseffen (nog) niet dat de boemerang straks heel heel heel hard terugkomt. Het is tijd dat wij in alle rust namen en rugnummers noteren en de handhavers en rechters duidelijk maken dat zij, via het WEF kartel in 1ste en 2de kamer, feitelijk als huurlingen voor het WEF werken. En zodra wij ze daar op hebben gewezen is het niet meer uit onwetendheid meewerken aan landverraad, maar bewuste medewerking aan landverraad. En dat dit betekend dat ze geen middellange straffen krijgen, maar levenslang of de doodstraf wegens hooverraad.

  https://www.denederlandsegrondwet.nl/id/vgrnfcwz08zv/artikel_120_constitutionele_toetsing?pc=1

  • Zover ik weet niet helemaal correct,
   De rechter moet oordelen op grond van een Wet maar mag deze Wet niet toetsen aan de grondwet. Dit is aan de Kamer en het parlement.
   De grondwet staat niet “uit”.

   • Eelke Piers augustus 12, 2023 at 11:07

    D66 rechtelijk macht dan weet je Eelke dat het project géén kans van slagen heeft jammer, was wat voor mij geweest maar dan wel 50 jaar jonger.

   • De wetgever en de wetten die de wetgever bedenkt mogen nier worden getoetst aan de grondwet…

    Dan staat de grondwet gewoon uit… de wetgever bepaalt namelijk alles en de rechter mag niks toetsen, die moet gewoon handhaven… ook als het in strijd is met de grondwet.

     • We zoeken een stok om ze mee terug te slaan. Wie hoogverraad pleegt gaat onder militair recht levenslang of de doodstraf krijgen. We moeten ergens beginnen. De demonen gebruiken de wet tegen ons, dus ze snappen de taal als je ze juridisch kan aanmerken als landverraders. We zijn het allemaal eens dat er geen opstand gaat komen. Er komt geen frontale oorlog met de demonen, dus we zullen het slim moeten spelen. Uiteindelijk is dit alleen nog op te lossen door het leger of de bevolking. Als wij de landverraders nu vast per aangetekende brief informeren, kunnen ze nooit zeggen dat wij ze juridisch niet op hun verraad hebben gewezen. Die aanklachten zijn niet voor NU, en die gaan niks helpen in dit systeem, maar dat systeem gaat een keer ploffen… en dan hebben wij aangetekende brieven waarmee we alle monsters heel snel kunnen veroordelen.

      Deze strijd vraagt een lange adem en vooruitziende blik. We kunnen momenteel niet veel anders, maar dit is in ieder geval een stok waarmee we als buurtwachten en als vrije mensen kunnen aangeven dat we het zat zijn en dat we namen en rugnummers dmv aangetekende brieven verzamelen. Want ze gaan falen en zodra dat gebeurt worden die aangetekende brieven een heel krachtig middel.

      • hun verweer zal zijn dat ze slechts een brief ontvingen van een leek met een mening. “Iedereen kan wat roepen en ik kan me onmogelijk verdiepen in elke willekeurige mening”.
       Dus wil je kans van slagen hebben zal je de brief minstens moeten laten ondertekenen door een jurist. Niet noodzakelijkwerwijze een magistraat of een advocaat maar toch minstens iemand die zich meester in de rechten mag noemen.
       Hopelijk werkt uw aanpak.

       • @Scrutinizer…

        Zo’n brief haalt niks uit zolang het huidige systeem regeert… maar zodra het systeem implodeert en er komen tribunalen, dan hebben alle mensen met een aangetekende brief kennis kunnen nemen dat ze in overtreding zijn. Hun berechting zal dan snel verlopen. De aangetekende brief is meer om ze te wijzen op artikel 120, waaruit ze zelf kunnen opmaken dat wij ze doorhebben. Het is een pressiemiddel. Maargoed… ik ga die brieven pas sturen als ik persoonlijk tegen problemen aanloop. Ik opperde het hier omdat die buurtwacht en anderen er misschien al wat mee kunnen. De verraders draaien ons de duimschroeven aan, met zo’n brief kan je ze duidelijk maken dat wij niet meer zomaar meebewegen met hun verraad. Het is geen oplossing, het is een pressiemiddel. Veel van de landverraders hebben nog niet eens door wat ze aan het doen zijn, dit zou ze de ogen kunnen openen. We zullen toch ergens stelling moeten gaan innemen en grenzen moeten trekken.

   • Een rechter oordeelt a.d.h.v. feiten.

    De grondrechten zijn vanaf 2020 geschonden.
    Hiermee is de overheid haar mandaat verloren en is er geen wet meer geldend.

    Maar een begrijpende massa schapen is ervoor nodig om het wanbestuur te stoppen.
    En tja….als er wat te grazen is…..kop omlaag en doorkauwen.

 3. “De linkse burgemeester van het dorp uitte zijn bezorgdheid over “burgerwacht”-rechtspraak en raadde de inwoners aan om misdrijven bij de politie aan te geven in plaats van het heft in eigen handen te nemen. Het Ministerie van Justitie sloot zich hierbij aan en suggereerde dat de “frustratie” van de burgers begrijpelijk is, maar niet in de plaats mag komen van officiële wetshandhaving.”

  Lees: “U stel domme kutburgers moeten zich niet zo aanstellen en gewoon je huis en bezittingen laten plunderen en je dochters laten verkrachten door onderontwikkelde primaten uit een of ander shithole. En waag het niet ze aan te raken, want dan zwaait er wat. Met aangifte doen we toch geen reet, want we haten jullie burgerlijk klootjesvolk tot op ons bot. Wetshandhaving doen we alleen als we er zelf poilitiek voordeel bij hebben. En nu bek houden en belasting betalen.”

  • Geef ze per aangetekende brief terug dat ze obv artikel 120 hoogverraad plegen en dat ze bij deze zijn geïnformeerd en dat ze vanaf nu bewust voor een bezettende macht landverraad plegen. De kappen moeten af. We moeten ze gaan wijzen op waar ze aan meewerken en wat dat voor consequenties gaat hebben. Laat die burgemeester en zn veiligheidsdriehoek daar maar eens overleg over plegen. Laat ze maar eens uitzoeken dat ze zelf levenslang strafbaar zijn en zodra wij de burgemeester op deze wet wijzen is hij hoofdelijk aansprakelijk voor het bewust negeren van de grondwet en dus strafbaar wegen hoogverraad/landverraad, en hij mag zelf lezen wat voor strafmaat daar voor staat zodra de militaire tribunalen beginnen. Ze moeten gaan beseffen dat ze met hun kop en handen in een wespennest zitten dat ze maar beter heeel heeel heeel voorzichtig kunnen zijn.

  • Lees: “U stel domme kutburgers moeten zich niet zo aanstellen en gewoon je huis en bezittingen laten plunderen en je dochters laten verkrachten door onderontwikkelde primaten uit een of ander shithole. En waag het niet ze aan te raken, want dan zwaait er wat. Met aangifte doen we toch geen reet, want we haten jullie burgerlijk klootjesvolk tot op ons bot. Wetshandhaving doen we alleen als we er zelf poilitiek voordeel bij hebben. En nu bek houden en belasting betalen.”

   Prachtig Bas, het slappe linkse gelul van de Bijbel opdreunende tering idioten van de Christen Unie en de grefo’s van de SGP is een kanker voor Nederland, en ja eigenlijk de hele reguliere politiek vanaf de 2e WO is ruk gebleken.

   • Hier meer dan 300 miljoen Amerikanen trappen straks wéér in dezelf hoop verse stront die voor hen klaar wordt gelegd door Deep State.

    CJ Evans – Donald Trump; Gecontroleerde oppositie

    “Waar de alt-media Donald Trump zien als een martelaar en de ontvanger van een gemanipuleerd rechtssysteem, zie ik hem als een stuk stront en gecontroleerde oppositie die doet wat hem wordt opgedragen.”

    Donald Trump wordt gekocht en betaald met minstens $300 miljoen.

    •Ik geef toe dat Trump een gecontroleerde oppositie is die meegaat in de schertsvertoning van het ogenschijnlijke onrecht dat hem wordt aangedaan. Als iemand echt tegen dit juridische proces was, had hij gemakkelijk de frauduleuze tactieken van zijn oppositie kunnen onthullen. Helaas blijft Trump zich omringen met een juridisch team dat al zijn bewegingen lijkt te ondermijnen, net als zijn kabinet.

    •Trump had alle demonstranten van 6 januari gratie kunnen verlenen, maar hij heeft geen gratie verleend omdat ze in de gevangenis blijven rotten. Hij had iedereen die hem steunde tijdens zijn presidentschap gratie kunnen verlenen, maar blijkbaar kreeg hij de opdracht om dat niet te doen. Hij lijkt niet om zijn volgelingen te geven. >>>

    https://knowyouradversary.com/2023/08/11/donald-trump-controlled-opposition-and-the-democrat-partys-best-friend/

    • De Trump discussie…tja.

     Volgens mij wordt steeds duidelijker dat WIJ, de mensheid, aan zet zijn. Hoe langer we discussiëren over Trump hoe langer we passief blijven. De naam Trump hoeft maar te vallen en mensen krijgen onmiddellijk een mentale vastloper waardoor alle nuttige onderwerpen onbespreekbaar worden en er alleen nog maar wellus nietus is.

     WIJ, de mensheid, moeten aan het werk. Deze burgerwacht is een prachtig voorbeeld. WIJ moeten de handen ineen gaan slaan.

     • Let God sort them out augustus 12, 2023 at 11:35

      De Trump discussie…tja.

      Je huisverlichting kun je óók d.m.v. een schakelaar uit en aan zetten.

      WIJ, de mensheid: Spreek voor jezelf, ik word niet goed van je abstrakte reguursels.

      • ha, ha, ik voelde ook een iritatie. ” Burgerwacht goed initiatief” tyf op, we betalen die overheidsratten die hun werk niet doen en dan vol trots hun taken gaan uitvoeren? Deugmensen zijn het want dit ziet de overheid graag.

       (en dan dat godsgedram in zijn naam, zucht)

      • @Adriaan W.

       Ik zei…
       ‘Deze burgerwacht is een prachtig voorbeeld. WIJ moeten de handen ineen gaan slaan.’

       Daar is helemaal niks abstract aan. Ik draag hier zelfs heel concreet een ijzersterke wet aan waarmee we kunnen beginnen om de demonen de wacht aan te zeggen. En het enige dat jij doet is negatief doen. Jammer dat je overloopt van frustratie, maargoed… ik herken dat in mezelf ook dus ik vergeef het je beste Adriaan.

       Lees mijn reacties gewoon niet en reageer niet op mij, dan hoe je je niet te ergeren. Succes.

 4. Dit is maar het begin (‘het probleem’) maar ook het uiteindelijk duivels doel van de globalisten. Jeetje, wat wordt het als de hele sahel in vlam staat de komende maanden wegens een geplande gaspijpleiding naar ons continent? We krijgen een optelsom van Syrie en Oekranazistan in het kwadraat. Voor een betere huidig microcosmos ga naar San Francisco of LA en loop in de straten tussen het uitschot en haar menselijke excrementen.

  • U kunt beter afsluiten met “Alstublieft” , want u deelt uw wijsheid en energie en tijd met ons allemaal, danwel zo nu en dan.

   M.a.w.; u geeft ons inzichten en deelt uw bevindingen.

   Dit was mijn mededeling en wellicht bruikbare tip, aan u.

   Alstublieft.

   • Dank U , klinkt toch net een klein beetje anders
    Misschien wat minder opdringerig
    Tot Nadenken Zettende
    In dt geval alhoewel liever ‘niet’ , maar toch voor deze keer dan AlstUblieft

  • “Dank u” staat voor het bedanken voor het lezen tot het einde.
   “Alstublieft” betekend dat ik iets aanbied, misschien in de hoop dat het tot het einde gelezen word. ‘Alstublieft’ zal hier niet bedoeld zijn als smeekbede, neem ik aan.
   Dus ik geef Ringo gelijk dat hij zijn schrijfsels afsluit met ‘dank u’ want met die laatste woorden weet hij dat je zijn stukje helemaal gelezen hebt.
   Dank U .

 5. Nogmaal voor de blinden en hardhorenden.
  Nederlanders BESTAAN NIET!
  Maxima zij het niet voor niets.
  De staat der (Nederland-en) is lees goed,
  MEERVOUD.
  Of tewel de staat waarin de lage landen verkeren “onder socialisme” de habtsburger nep koningsfamilie en landverraders tekende de gehele provinciën weg in een leasecontract na faisement buren weimar republiek.

  Dat gezegt , corporaties dus de nep justitie nep blokker en Hema agenten de1e plus 2e kamer of alle rijks ambtenaren hebben geen enkele rechten “Wetten” uit te schrijven goed te keuren of te handhaven.

  Sterker 5,6,7 augustus 23 liep dat vermeende geusupeerde recht voor het gehele rijkste apparaat af. Geen deurwaarder of politie verader en hun
  “$ysteem” hebben nog mandaat nog ambtelijke bevoegdheid.

  Zoek en vind.
  Waar?
  De staatscourant.

  Vermoeiende discussiegangers.
  Doe wat of hou je snuit.
  Of niet , mag ook
  En gooi je eigen ruiten in.
  Schijnt warm te worden.

  • Interessante informatie.

   Kennis is macht.

   Tijd om die macht op persoonlijk niveau te laten gelden. In rechtszalen krijg je geen voet aan de grond, maar van mens tot mens kunnen we de hele overheid erop wijzen dat ze heel heel heel zwaar in overtreding zijn omdat ze voor een bezettende macht werken. Zolang hun machine de macht heeft gaat dat goed, maar zodra hun machine crasht en het volk opstaat, dan zijn alle overheids medewerkers onbewust of bewust heel heel zwaar strafbaar. Dit moet algemene kennis worden, dan wordt het namelijk gewoon algemeen bekend hoe de vork in de steel zit en het kan niet anders dan dat individuele overheidsmedewerkers van politici tot rechters tot agenten en BOA’s, heel zenuwachtig worden. En terrecht… we gaan manieren vinden om ze verantwoordelijk te maken voor het verraad dat ze onbewust of bewust plegen. De hele overheid… alle medewerkers… werken voor het WEF en daarmee onbewust of bewust plegen hoogverraad. Zodra wij ze het uitleggen en aangetekende brieven gaan versturen om ze hierover te informeren zijn ze bewuste verraders. We kunnen ze zelfs melden dat ze zich nog geen zorgen hoeven te maken, want in het huidige systeem wordt het nooit een aanklacht… MAARRR zodra de corruptie voor iedere Nederlander duidelijk is, en dat moment komt elke dag dichterbij, dan gaan er tribunalen komen. En elke ambtenaar die een aangetekende brief heeft met tekst en uitleg, zal de allerzwaarste straf krijgen.

   Het is tijd dat wij ze schaakmat gaan zetten. Als er hier zo’n burgerwacht meeleest, informeer elkaar en duik hierin.

 6. In de tekst: Waarom doet de linkse regering hier niets aan?
  Dat is toch duidelijk. Het Coudenhoven Kalergi plan wordt over Europa uitgerold om de oorspronkelijke bewoners te elimineren / weg te bonjouren.
  Dat is wat de zgn elite willen dus wordt dat alle Westeuropese regeringen uitgevoerd. De schoften.
  Ooit heb ik gelezen dat uit een onderzoek bleek dat het IQ van West-Europeanen hoger lag dan bij andere volkeren. En dat betekent voor die zgn elite dat dit volk lastig is om onder de duim te krijgen. Vandaar de gigantische instroom van allerlei lieden, die los van het IQ de financiële ruif leeghalen.
  Een ruif die door de belastingbetaler opgehoest moet worden. Die lieden dragen 0% bij aan de economie. West Europa wordt heel bewust naar de donder geholpen. En die volksverraders in d3 regeringen spelen dit vuile spel mee.

   • Bij de EU ligt al een enkele jaren een plan om dwangmatig mensen te dwingen “vluchtelingen” op te nemen. Er is zelf geopperd dat blanke vrouwen minimaal een kind moeten dragen met een kleurtje en dat via het inhouden / uitbetalen van toeslagen en subsidies dit kan worden afgedwongen….een alleenstaande blanke moeder met 2 kinderen in de bijstand zal zelfs geen keuze hebben….komt rond 2026 op het EU uitvoerings programma…

    De muziekfeesten van Avignon afgelopen weekeinde had ook een leuke act…negers met aan hun speren blanke baby poppen…..dat is gewoon de blanken de oorlog verklaren, doe het eens andersom….we zitten in een oorlog die heel subtiel ons kapot maakt….lieden als Rutte en Kaag en Timmermans zijn daar debet aan, genocide op het eigen volk plegen door vreemden een voorrang positie te geven en het bezit van een volk door generaties opgebouwd weg te gooien aan lieden die nul dankbaarheid tonen en ons als minderwaardig zien en aanvallen…

    Via organisaties als vluchtelingenwerk krijgen lui met een status acuut een huis bij echtscheiding etc….ons belastinggeld word tegen ons ingezet en gebruikt om ons kapot te maken….subtiel en in stilte….

    Hoe de vriendelijkheid en gastvrijheid in de asielwet wordt misbruikt op industriële schaal om de aanbieders kapot te maken.

    Wanbeleid is erg, opzettelijk je eigen volk kapot maken is een misdaad met maar een passende straf…ongeacht welke “get out of jail free card” men voor zichzelf heeft bedacht.

    Geen nieuwe verkiezingen voordat de balans van het wanbeleid van de afgelopen 25 jaar is opgemaakt en de schuldigen voor het hekje staan. De vervuilers betalen.

    En zo moet het zijn !

    • Duchesne augustus 12, 2023 at 15:13

     Zeer verontruste ontwikkelingen zijn gaande Duchenese, die laagbegaafde moslimnegers, hun IQ schommelt tussen 65 – 85 punten, zijn geen vakmensen, zelfs voor de eenvoudigste klusjes zijn ze gemiddeld ongeschikt, ze krijgen bijna alles voor elkaar waar een blanke ambtenaar zijn neus voor optrekt en blanke met gemeen plezier voor wordt afgewezen, het is de haat en oudzeer uit hun vervloekte jeugd die de ambtenaren zonder met de ogen te doen knipperen een blanke man of vrouw tekort doen, ongelofelijk.

   • Waarom zijn mensen die de bijbel opdreunen tering idioten.
    Zelf citeer je hier toch ook Nietzsche.
    Alsof het denken alles is.
    Het denken van de mens is gespannen en verward (Osho) en daar is Nietzsche het bewijs van want toen die aan z’n eind kwam was ie krankzinnig.
    Daar staat ie dan met z’n übermensch.

    • Dat het denken van een persoon de basis is voor de Psychiatrie is mijns inziens ook een achterlijk uitgangspunt, Osho is eigenlijk een verzameling van ervaringen door een enkel mens en zijn staff uitgelegd…

     gespannen en verward…ja, misschien wel, komt waarschijnlijk door alle leugens die we ingelepeld krijgen vanaf de eerste dag tv en de eerste dag school….de eerste keer krant kijken….wat ons word verteld…

     ooit werd verteld dat we ene democratie waren, waarin iedereen zijn inbreng kon doen. Dus ik doe inbreng, word door een stel kanker makakken en hun blanke GL slaven levensbedreigend aangevallen….nul democratie die komt helpen, politie weigerde bescherming….angstig en verward…of bloed woedend laaiend en teleurgesteld all the same…

     get even when you’re leavin’

    • Osho werd tijdens onschuldig in gevangenschap leven bewerkt met Langzaam werkend vergift
     Waarom ?
     Omdat Hij Shri Rajneesh Bhagwan Amerika naar een hoger niveau wilde tillen
     En dat ging Super snel
     Woestijn werd groen gemaakt
     Dat mocht niet gebeuren
     Alle intelligente rijke mensen gingen bij hem aansluiten
     Zo ook ongeveer hetzelfde geval bij Shri Satya Sai Baba
     De Criminele staten konden dat niet bolwerken
     Ongeveer Hetzelfde geval als met Meneer Jezus in het jaar 28 van de Satanische jaartelling

     Ken het geschiedenis der mensheid

     Dank U

 7. HULDE, HULDE, HULDE! Hier zouden meer mensen een voorbeeld aan moeten nemen ipv schijterig wegkijken. De burgers moeten de autoriteit veel meer terug krijgen/nemen

 8. De man in het filmpje na de aanhouding van een inbreker zegt: ” Voldaan gevoel”.
  Het wordt echter in ’t Engels vertaald naar: “Full of guilt” of tewel Vol van schuld. Opmerkelijk toch?

 9. Die burgerwacht is een reactie op het brevet van onvermogen van de overheden.
  Dat mensen bezwaren/twijfel en opmerkingen hebben t.a.v. deze burgerwachten geeft blijk van het niet objectief kijken naar het totaal plaatje en de tekortkomingen van de overheid.
  De focus legt men blijkbaar liever op de reactie dan op de oorzaken.
  Maar het blijft voor de meeste mensen zo verdomd moeilijk om fouten te erkennen.

  Maar goed, het lijkt het grote plan te zijn dat er grote chaos moet komen waarna die NWO zich kan manifesteren.
  Ik heb het vermoeden dat Klaus een grote teleurstelling zal gaan meemaken.

 10. Kijk mensen, dit is ‘m nou. De ‘burgermeester’ van Ter Apel/Westerwolde. 3x raden van welke partij. De partij die iedereen vrij laat (behalve als je het met hen oneens bent) en niemand laat vallen (klopt, ze trappen je het ravijn in).
  Net zo’n partijkartel-ouwehoer als de rest van die nutteloze kwaadaardige uitvreters. Maar owee als de burger die schijtlakse houding van de roverheid een keer goed zat is, dan zijn de rapen pas gaar in westerwolde…

  https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/burgemeester-ter-apel-kritisch-op-gemeenten-provincies-en-kabinet

  • Bas augustus 12, 2023 at 13:50

   Ambtenaren, burgemeesters, politie lieten het maximaal afweten in de periode tussen 40 – 45 politieagenten waren gretig om elke jood voor 2,50,- per stuk aan te geven soms nam het zó een erge onmenselijke vorm aan dat de Duitse bezetter er tegen ingingen, Nederland was het enige land in Europa die d.m.v. razzia’s de meeste joodse mensen wisten te deporteren, als mijn geheugen mij niet in de steek laat meen ik dat het73% was, wil nog 1 ding zeggen Bas de geschiedenis herhaalt, hoe dan ook.

   Burgemeesters komen allemaal uit dezelfde mal namelijk vrijmetselaars, een typisch voorbeeld is de volgevreten klootzak van Bruls die de Nederlander het ook moeilijk maakte in de corona tijd.

   Fijne dag verder

   • In Oekraïne zie je ook politie die mensen oppakt om het leger in te gaan, ze pakken soms sukkelaars op die zelf net kunnen oversteken, politieagenten zullen zelf alles doen om zelf niet naar het front te moeten dus de motivatie is er….

    De vraag wie het is die tegen betaling anderen iets aandoet of verraad: bijna iedereen in je directe omgeving. er is gee3n zelfrespect meer onder de mensen, wel veel afgunst en arrogantie.

    • Duchesne augustus 12, 2023 at 15:18

     Klopt 100% er wordt mee gesjoemeld Duchesne, voor elke recruut krijgen de recrutiseringssoldaten een bepaald som, waneer geld in het spel is dan krijg absoluut corruptie, er zijn een heel stel van deze corrupte soldaten opgepakt, natuurlijk mooi voor de bühne.

   • Nee hoor, ze zaten allemaal in het verzet en boden flink weerstand, net als de vader van de gebroeders Temmes: “Wo ist der Bahnhof? Do ist der Bahnhof!”

    Ook een fijne dag.

 11. Het is heel simpel; inbrekers die komen terwijl er mensen thuis zijn hebben de bereidheid de confrontatie aan te gaan en zijn dus gelijk aan roofovervallers. Bereid geweld te gebruiken c.q. het risico te nemen iemand te doden. Inbrekers in een bewoond huis mag je mijns inziens direct doden ter zelfbescherming. Dat is een normale menselijke reactie op een gevaar.

  Lieden die jou spullen meenemen mag je wel even op de vingerts tikken met een hamer of een kapmes, het is van jou en niet van hen…dat de staat hier bezwaar tegen maakt komt omdat de staat hetzelfde doet onder de noemer “belastingen heffen” en geweld als middel achter de hand houd om die belasting te krijgen. Zelfde idee van afnemen, alleen heeft de staat een knokploeg om te voorkomen dat burgers een hamer of ene kapmes pakken. als belastinggeld nuttig en goed en met verantwoordelijkheid zou worden gebruikt zou ik het niet als afpersing of diefstal betitelen….iets wat dus totaal niet gebeurd….Wat mij betreft….

 12. Holland heeft over héél de wereld haat gezaaid..en nu is het Pay-Back time..bev in Indonesië een bomvolle kerk in brand gestoken allemaal dood…1 gevalletje van het reguliere Nederlandse leger…zo zijn er duizenden wereldwijd…net zoals de hele Westerse wereld dat deed en nu maar janken….hypocrieten..

  • Als Nederlander van Indische afkomst ben ik het deels met je eens. NL heeft inderdaad in Indië flink huisgehouden. Maar met wat de soldaten hebben aangericht, heeft de gewone burger niets mee te maken gehad. Maar leg even uit wat je bedoelt met hele wereld. Bedoel je de oorlog met België in 1830 of dat NL Nieuw Amsterdam heeft opgericht en verkocht aan de Engelsen, Zuid-Afrika waar boeren zich vestigden en tegen Zoeloes en andere stammen vochten? Zo kan ik nog wel wat meer geschiedkundige feiten voor je opnoemen. Is het niet zo dat alle landen, niet 1 uitgezonderd, zwarte bladzijden in hun geschiedenis hebben?

   Aan je naam te zien, ben je Belgisch. Vergeet niet wat uw Leopold onder andere in de Kongo, Burundi en Rwanda heeft uitgevreten. Dat was ook niet fraai. Dus als je het woord hypocriet noemt, pas die dan ook op jezelf toe.

   En janken???? Beetje kort door de bocht, vind je ook niet? Ik voel een hoop frustratie en Nederlanderhaat bij je. Zoals jij het blijkbaar normaal vindt dat dit bij mensen in NL gebeurd, hoop ik dan ook (niet) dat dit asieltuig ook jouw huis leegroven, je mishandelen en je vrouw of dochter – en misschien ook jou – ongewenst flink onderhanden nemen. Misschien dat je dan helder gaat nadenken over je uitspraken.

   Dit wilde ik even aan je kwijt.

   • @mddlr…

    Eensch… Nederlanders hebben geen haat en ellende over de wereld gezaaid. Het zijn door de hele geschiedenis steeds dezelfde elites die alle volkeren op aarde misbruikten om uit naam van onschuldige mensen alle kaal te plunderen en te roven. Die koning Leopold van België heeft gewoon zijn macht misbruikt om als een beest door centraal afrika te roven en plunderen. Bernhard was ook zo’n smeerlap. Terwijl deze monsters uit onze naam als beesten tekeer gingen, waren de gewone mensen in België en Nederland gewoon hard aan het werk omdat ze door diezelfde elites als slaven werden uitgebuit.

    Als we nu inmiddels iets hebben kunnen leren, dan is het dat de mensheid, de 99% gewoon al duizenden jaren gebukt gaat onder de meest walgelijke psychopaten. En dan laten ze ons met elkaar vechten over de gevolgen. Ik heb nooit iemand tot slaaf gemaakt, maar Mark Rutte betrekt mij in de excuses die hij namens Nederland maakt. Het is krankzinnig. Ze wassen hun eigen bloederige gore rovers handen in de onschuld van gewone mensen. Ze geven ons de schuld van wat hun clan al duizenden jaren uitvreet.

  • Helemaal mee eens Nederland is hetzelfde als Amerika. Wat zoek je in een ander land met je troepen op zogenaamde “vredesmissie”? Heb hier in Europa/Noord Amerika nooit een Afrikaan, Aziaat of Zuid Amerikaan op dezelfde manier zien plunderen zoals AmerikaansNederland dat bij zoveel landen op de wereld doet tot heden. De oorlogs-plunder missie, newspeak voor “vredesmissie” is al een automatische haatzaaier.

 13. Altijd volhouden dat de inbreker je aangevallen heeft…..je jezelf hebt verdedigd……dat hij ongelukkig gevallen is bij de worsteling……en desnoods dat hij al stevig beschadigd in beeld kwam.

  Weet jij veel wie hem zo heeft aangepakt, voor hij bij jou een poging deed?

  Volhouden. Niet van afwijken. Laat ze maar bewijzen dat het anders is.

  Tuig uit Magreb……uit de achterbuurten van Marokko……wat leeft als een rat vol giftige haat naar een wereld, waarin hij niet kan participeren……domweg omdat hij daar de capaciteit niet voor heeft. Hier naar toe gehaald als volkomen onbelangrijke pion in het spelletje om iedereen tegen elkaar uit te spelen….. Kortom….

  Verdeel en heers…..!

  En weer is er zo’n Drol66’er opgerot.

  Hij laat een leegte achter die hem VOLKOMEN vervangt.

  De redenen waarom dat dit schorum er vandoor gaat, weten we wel.

  Voor ons hier op deze site, ……waarvan het merendeel geen ideeën heeft over mogelijkheden om iets aan deze rotbende te doen ……er wordt op héél veel fronten al gevochten. Ze hebben overal vrijwilligers nodig.

  Kappen met dat gejengel dus. Ga voor mijn part koffie zetten voor die vrijwilligers. Dan doe nog wat nuttigs.

  En ja…….dwars door de puinhoop van de laatste jaren, na….en door de zware mishandelingen en verkrachting van mijn dochter, doe ik daar zelf ook aan.

  Jullie hebben met zijn allen meegewerkt aan bewustwording. Dat houdt voorlopig niet op.

  Blijf overeind.

  De breuk der kernen zij…..!

  • Op de Vechtdallijn Zwolle – Emmen maken bewoners van de COA-locatie Ter Apel regelmatig stennis in de trein en vervoerder Arriva (DB-dochter), provincies & gemeentes wijzen allemaal naar elkaar, en concrete maatregelen blijven uit.

 14. Vals filmpje:
  Bij (afkeurende) reacties op burger arrest aan eind van filmpje
  – personen met tukker accent reageren op plaatjes op telefoon van een burger arrest gedaan in brabant
  – het is ook onduidelijk op wat voor foto’s deze personen regeren, fotos en reagerende personen komen nooit tegelijk in beeld.
  – vertaling naar engelse ondertitels is ook beroerd / suggestief.
  De overlast is geconcentreerd in twee plaatsen 1 ste in Ter Apel oost groningen, 2 de in Cranendonck brabant bij Weert.

  Doet sterk denken aan drugs overlast van jaren 70, 80, 90 waar justitie heel veel vorm fouten maakte, zich als calimero opstelde en de klagende burger liet barsten. Als deze crimineeltjes wappies genoemd werden werd er vast heel anders opgetreden.

 15. Tja, doe je een hoop moeite als burgerwacht. Worden zij netjes overgeleverd aan de politie en dan worden zij na een paar uur en een foei gesprek weer op straat gezet. Mag je een paar dagen later weer achter die zelfde gozer aan.

 16. Hoelang denken ze dit vol te houden, er zijn waarschijnlijk al eerder linkse aktie voerders die aan het plannen zijn, ter Apel kanaal is ook een oplossing, en diep genoeg.

 17. een lintje moeten deze mensen krijgen voor hun optreden want de politie mag niks doen en als ze gepakt worden ze door de hogere hand weer naar de opvang gebracht met een aai over de bol niet meer doen he morgen mag je beginnen met gratis je rijbewijs halen het nutteloose volk betaald wel en dan die mensen op de markt waarschijnlijk weer van idiote betaalbare acteur die zo gezegd hun mening geven ps dit zijn geen burgers dit zijn opvreters en criminele.

 18. Beste burgers,
  Wijs die nep vluchtelingen de weg naar de gekken die dit hebben mogelijk gemaakt.
  Bij de idiote, linkse, burgemeester is het meeste te halen, want het is links lullen, rechts vullen bij de meesten van hen. Voorbeelden te over.
  En trap anders dier rechts’geleerden’ uit hun ivoren toren.
  Stuur die demonen op ze af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in