In Nederland heeft, volgens mediaberichten, een vrouwelijke rechter van de rechtbank van Den Haag die het werk van wetshandhavingsinstanties in de zaak van het neerhalen van de vlucht MH17 boven de Donbass bekritiseerde en de stelling verwierp dat de Maleisische Boeing door een Russische raket was neergeschoten, ontslag genomen na interne disciplinaire maatregelen, bericht RT.

Een rechter van de rechtbank van Den Haag die zich publiekelijk kritisch uitliet over de conclusies van het Nederlandse Openbaar Ministerie in de zaak van het neerhalen van vlucht MH17 heeft ontslag genomen, meldt het Nederlands publiek omroepbestel.

Volgens de omroep noemde zij de hypothese van de Nederlandse Veiligheidsraad en het Openbaar Ministerie in de zaak een “opzettelijke doofpot” en op sommige punten zelfs “manipulatie en leugens”.

De broer van de rechter is de auteur van een boek waarin hij stelt dat de Maleisische Boeing niet door een Russische raket is neergeschoten. De vrouw verspreidde de boeken onder de rechters en aanklagers die betrokken waren bij de zaak van vlucht MH17. Hiervoor werd ze schriftelijk berispt door het Hooggerechtshof, dat zei dat haar gedrag “het vertrouwen in het gezag van de rechterlijke macht ondermijnde”. Ze werd ook overgeplaatst van de strafkamer van de rechtbank naar een andere afdeling. De rechter nam vervolgens ontslag.

De Maleisische Boeing MH17 stortte op 17 juli 2014 neer in de buurt van Donetsk terwijl ze van Amsterdam naar Kuala Lumpur vloog. Er waren 298 mensen aan boord, die allemaal overleden. Kiev gaf onmiddellijk de milities van de Volksrepubliek Donetsk de schuld van de crash, die volgens eigen verklaringen echter niet over de middelen beschikte om het vliegtuig op zo’n hoogte neer te schieten.

  Is het offensief van Rusland aan de gang en proberen de VS een deal te sluiten?

Het MH17-proces vond tussen 2020 en 2022 plaats in de Rechtbank Den Haag. De Russen Igor Girkin, Sergei Dubinsky, Oleg Pulatov en de Oekraïner Leonid Kharchenko werden beschuldigd van betrokkenheid bij de crash. Het onderzoek is uitgevoerd door een gezamenlijke onderzoekscommissie onder leiding van het Openbaar Ministerie. Rusland was er niet bij betrokken.

Volgens het onderzoek werd de Boeing neergeschoten vanuit een door milities gecontroleerd gebied met behulp van een Buk luchtdoelraketsysteem dat toebehoorde aan de 53e Luchtdoelraketbrigade uit Koersk. Het zou vanuit Rusland zijn geleverd en vervolgens zijn teruggestuurd. Rusland verstrekte Nederland radargegevens en documenten waaruit bleek dat de raket die de Boeing raakte eigendom was van Oekraïne en werd afgevuurd vanaf door Kiev gecontroleerd grondgebied, maar deze informatie werd door de onderzoekers genegeerd.

Oekraïne weigerde de gegevens van zijn radars te verstrekken en de Verenigde Staten weigerden het onderzoeksteam satellietbeelden te geven waarop het moment van afvuren van de raket te zien zou zijn geweest.

Uiteindelijk heeft de rechtbank Den Haag op 17 november 2022 Girkin, Dubinski en Chartschenko bij verstek veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf en een totale boete van 16 miljoen euro. Pulatov daarentegen werd vrijgesproken van de aanklachten. De rechters waren ervan overtuigd dat de MH17 was neergeschoten met een BUK luchtverdedigingssysteem dat eerder door Rusland was geleverd.

De rechtbank kon niet vaststellen wie het precies had bediend. Het ging er ook van uit dat de operatoren hadden gehandeld in de overtuiging dat ze een Oekraïens militair vliegtuig als doelwit hadden. Naar de mening van het hof was er ook geen recht geweest om een Oekraïens militair vliegtuig neer te schieten, daarom gold de volledige strafrechtelijke verantwoordelijkheid ondanks de vergissing. De veroordeelden hadden niet zelf gehandeld, maar hadden ofwel de voorwaarden gecreëerd door het luchtverdedigingssysteem te leveren, of hadden niets gedaan om het gebruik van de Buk te voorkomen, ondanks de mogelijkheid. Als gevolg hiervan is het vonnis gebaseerd op het ontzeggen aan de Donbass-dissidenten van het recht om zichzelf te verdedigen tegen Oekraïense luchtaanvallen.

  Oekraïne sluit gas naar Europa af

Het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken zei na het proces dat de rechtbank selectief bewijs had genomen en de principes van onpartijdige rechtspraak had genegeerd. Het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken voegde eraan toe dat het verloop en de uitkomst van het proces zouden aantonen dat het gebaseerd was op een politieke opdracht om de theorie van Russische betrokkenheid te ondersteunen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Geen enkele mogelijkheid dat het MH17-vonnis iets anders zou kunnen zijn dan een anti-Rusland showproces: AnalistenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZal de grootste georganiseerde massamoord in de wereldgeschiedenis aan verantwoording ontsnappen?
Volgend artikelHet Oekraïense dilemma: Onthulling van het grote eindspel
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

53 REACTIES

 1. Het vliegtuig in kwestie werd door Kiev Traffic Control doelbewust boven conflictief gebied gestuurd, op die bovendien bewolkte namiddag was het slechts n blip op de radar , waarschijnlijk werd ook nog ns valse info doorgestuurd dat het militair was….Kiev is maw 100% verantwoordelijk voor deze tragedie , en dat Kiev inderdaad een rot corrupt misdadig regime is dat weten we ondertussen nog beter dan in 2014…..

   • Stukje reportage zitten kijken toendertijd, net voor mh-17 werd neergehaald over de zogenaamde rebellen die vertelden telkens te worden gebombardeerd door gevechtsvliegtuigen van de oeki luchtmacht die, voordat ze de duikvlucht inzetten, dekking zochten achter civiele lijnvluchten

  • Inderdaad. Dat is wat ik al de hele tijd zeg. ALLEEN KIEV had de mogelijkheid; zij stuurde het vliegtuig op andere koers en hoogte.

   Het strafhof SUGGEREERDE dat Russen hetneerhaalde, maar dat is onzin; maar allez, Het int hof zijn gekocht en betaald.

   Zelfde met srebenica.

  • De uitvoering was door de oekraïense luchtmacht gecombineerd met AD vanaf de grond (als er überhaupt een SAM (BUK) gebruikt is). De opdrachtgever zat in Washington. Of Langley.

   Vergeet ook het verhaal over de luchtverkeersleider en de SU25 piloot niet. De ene plotseling verdwenen en de ander die totaal overstuur was na het neerschieten.

   Totaal ongeloofwaardig dat Oekraïens-Russische militie met een zeer ingewikkeld 4 vrachtwagens groot luchtafweer systeem een op 10km hoogte vliegend toestel (met 2 transponders!) in het vizier nemen terwijl militaire vliegtuigen (met 1 transponder en FoF) veel lager vliegen.

  • Hoe is het mogelijk om Ukraïne te betrekken bij het onderzoek? Zij hadden niet eens het fatsoen om de burgeroorlog voor een week uit te stellen, zodat de omgekomenen met respect konden worden geborgen. Waar is de persoon gebleven die het vliegtuig van richting liet veranderen? En sinds wanneer laat je een lijntoestel over oorlogsgebied vliegen? De onderste steen van Mark is nog steeds niet boven!

 2. er moed ook een bezem door de rechters zijn ook corrupt en bang en natuurlijk laf hebben geen ruggengraat en spreken geen recht maar leugens ze zijn erger dan ratten bah wat een misselijke mensen zijn dat toch die lafaards

  • Wat anders te verwachten van het soort lui dat een eed van trouw aflegt aan een kreuningshuis dewelke hun legiminiteit afhangt van een weigering tot het nemen van een DNA test. Het Engelse kreuningshuis had daar geen probleem mee.

   • @FF@F, Juliana ‘van Oranje-Nassau’ (1909 – 2004) is op 30.04.1909 bij een boerenfamilie in Soest door personeel van paleis soestdijk uit haar wiegje geroofd. Het door Wilhelmina de Ranitz (1880 – 1962) gebaarde meisje met het syndroom van down werd daarin teruggelegd. Middels zwijgcontracten & financiële compensatie is dit volledig weggemasseerd.
    Wilhelmina op haar beurt is verwekt door Sebastiaan de Ranitz (1846 – 1917), omdat Willem III (koning gorilla, 1817 – 1890) door syfilis geen nageslacht meer kon verwekken bij ‘Keulse pottenmeid’ Emma van Waldeck-Pyrmont (1858 – 1934).
    Zoals ik al eerder schreef: de acteur Waldemar Torenstra heeft meer oranje-DNA aan boord dan bilderbergbilly.

    • Geheel juist. Waarschijnlijk hebben alle landgenoten van echt Nederlandse oorsprong meer recht op de troon dan deze Deutsche club van charlatans.

     Leve de Bataafse republiek, met een werkelijk democratisch systeem volgens Etienne Chouard!

     • Vlgs de grondwet: als een koning(in) het land verlaat gedurende een aanval of bezetting, verliesen ze het recht op de troon voor altijd.

      Willempie is dus een vetgevreten nepfiguur

    • Helemaal mee eens dat ons Duitse koningshuis charlatans zijn. Maar toch had het overspel en de wiegeroof iets goeds opgeleverd.

     Wilhelmina was een betere koningin dan de hele rest van het corrupte zooitje bij elkaar.

     Juliana was tenminste een Nederlandse koningin en een koningin uit het volk, van het volk en voor het volk. Alleen jammer dat ze het in de bovenkamer niet meer helemaal bij elkaar hield met die nazi als voorgeselecteerde echtgenoot.

 3. “Volgens de omroep noemde zij de hypothese van de Nederlandse Veiligheidsraad en het Openbaar Ministerie in de zaak een “opzettelijke doofpot” en op sommige punten zelfs “manipulatie en leugens”.

  Voor veel realisten was het neerhalen van MH-17 een false flag operatie om zoals gewoonlijk om de schuld in de schoenen van Rusland te schuiven, het was géén BUK-raket die MH-17 neerhaalde maar 2 SU-25 jachtvliegtuigen die in Israël gemoderniseerd waren, de betrokken partijen waren n.m.m. ook bekend nl. Angelo Amerikaans combo, Israël en Oekraïne.

  Herinnerd u de uitspraak van de MinPres Rutte de onderste steen moet bovenkomen

  https://youtu.be/R8B_efG50tM

  • Foto van Cor Pan speelt nog steeds een cruciale rol in deze MH-17 doofpot affaire, maar wordt volkomen genegeerd door het internet collectief Bellincat en door de Nederlandse staat.

  • Ik betwijfel niet dat MH-17 door een jachtvliegtuig beschoten is, maar ik betwijfel wel of dat dit jachtvliegtuig een SU-25 was, omdat dit type principieel ongeschikt is voor een dergelijke missie, en de Oekie luchtmacht over legio toestellen beschikten die daar wel (zeer) geschikt voor waren.
   Simpel gezegd, je kunt met een waterpomptang een spijker in de muur pogen te slaan, maar waarom zou je als je ook een hele verzameling hamers in je gereedschapskist hebt?

   • Nee, deze SU25 was niet de standaard maar een prototype met drukcabine en krachtiger motor. Daardoor kan hij wel tot deze hoogte en snelheid. Hoewel dat niet echt van belang is als je van voren komt en 1 dodelijke run maakt.

    De gegevens in Wikipedia van de Su25 zijn kort na dit voorval ‘plotseling’ gewijzigd.

    De standaard SU25 is een zwaar bewapende en gepantserde tank killer. De tegenhanger van de A10 Warthog. Dit was een onafgeladen prototype, lichter en sterker.

    De reden om dit type te gebruiken is ‘plausible denyability’. “Nee edelachtbare. Ik had echt geen hamer in mijn handen”. “Nee dat is onmogelijk met dit type vliegtuig”.

    En dan heb ik het nog niet over veiligheidsmarges. Alle machines hebben marges die overschreden kunnen worden.

    • Er is wel meer nodig dan een drukcabine en een krachtigere motor om van een tank buster als de Su-25 een effectief jachtvliegtuig te maken…
     En waarom zou je sowieso zo’n prototype bouwen als je ook echte jachtvliegtuigen, zoals de Su-27 en de MiG-29, in je inventaris hebt?

     Verder is MH-17 niet van voren maar van opzij beschoten, wat een moeilijke aanvalsvector is, en zo goed als onmogelijk als je niet over een significant snelheidsvoordeel beschikt, waar een Su-25 ook met een krachtigere motor niet toe in staat is, en waar het ook de benodigde richt apparatuur niet voor heeft overigens.
     Die Su-25 is gewoon een zwakke schakel in een verder plausibel verhaal, en dat die schakel daar met opzet in aangebracht zou zijn, in verband met “deniability” vind ik op zijn minst ver gezocht.

     Ik denk overigens dat het toestel eerst door een Oekraïens jachtvliegtuig beschoten is, daarna tegen alle verwachtingen in op de automatische piloot door is blijven vliegen, en toen, als “plan B”, om te voorkomen dat het wrak, en daarmee het bewijsmateriaal, in Rusland omlaag zou komen, door een Oekraïense BUK uit de lucht geschoten is.

 4. Deze rechter is onder druk, intern en door Hoge Raad, gedwongen af te treden.
  Dat is ongehoord, en een schending van de rechtstaat. Dit soort parktijken gebeurt alleen in een diktatuur.
  Want : een rechter is vrij te bepalen, welke bewijs-materiaal van belang is.

  Verder : Rusland had geen enkele reden om MH-17 neer te halen.
  In het toestel zat een groot aantal wereld-vermaarde virologen, op weg naar congres in Sydney.
  De CIA, via Kiev, had wel reden.
  De V.S. weigeren de satelliet-beelden vrij te geven.

  • De CIA weigert nog altijd beelden vrij te geven van de meer dan 80 beveiligingscamera’s bij het best beveiligde gebouw ter wereld, het Pentagon in Washington D.C. toen op 09.11.2001 zich een ‘vliegtuig’ in het complex boorde.
   Op die betreffende afdeling bogen financiële experts zich over het op 10.09.2001 door minister van defensie Donald Rumsfeld (1932 – 2021) bekend gemaakte tekort op de defensiebegroting van 2,3 biljard dollar.
   Naderhand maakte niemand zich meer druk over dit krankzinnige hoge en niet te verklaren tekort.

 5. Wat er wel bewezen is dat er tenminste 1 rechter is die wel ballen heeft. Respect !!
  Dat Rusland er niets mee te maken heeft en dat onze gerechtelijke macht gekocht is door de KZ maffia die erop uitzijn Rusland, op welke manier dan ook, te vernietigen.
  Je zal maar rechter zijn vandaag de dag.
  Het web van leugens proberen te ontrafelen terwijl jezelf de grootste leugenaar bent.
  Wat een schande voor de nabestaanden van MH17.

  • Je bedoelt ruggengraat. Deze dame heeft haar rug recht gehouden en het hoofd niet laten hangen.

   Karakter heet dat.

 6. Pak eerst eens die onnozele verantwoordelijken op die gezegd hebben, op 8 kilometer hoogte vliegen is onveilig op 10 kilometer hoogte niet.

 7. Zo kennen we onze ‘rechtsstaat’ weer. Wel blijven meegaan in de leugens en het bedrog, want anders…
  De regering en 2e slaapkamer functioneren exact hetzelfde. Een grote laffe verraders-/nsb-/wef-bende.
  Uitmesten die augiasstal.

 8. Erg jammer deze rechter te zien vetrekken. Da’s blijkbaar één van de laatste welke wél waarde hecht aan waarheid en bewezen feiten.
  De Boeing, vlucht MH17, is wél beschoten door een Russische raket. Om precies te zijn; Deze raket is afgeschoten door een BUK TELAR van Russische makelij (Almaz Antei) en het Oekraïnsche leger heeft er een hoop gekocht.
  De raket zelf stond geregistreerd als verkocht aan Oekraïne. Het betrof een ‘over de houdbaarheid datum’ oud model dat in 1987 aan Oekraïne was verkocht. Hoe dat bekend werd? Door de gevonden delen van de raket, het serienummer van deze raket, en de archieven van het leger van de Russische Federatie.
  Er was geen raketgeleerde nodig om dit in te zien, maar het bewijs werd afgedaan als niet ontvankelijk.

  De BUK TELAR (Transport, Erector, Loader and Radar) is inderdaad met een truck rondgereden en stond daar i.v.m. eerdere luchtgevechten. De BUK werd bemand en bediend door AZOV milities zonder ervaring.
  Een groot financierder van AZOV was Ihor Kolomoyskyi. Deze was een fanatiek hater t.o.v. alles dat Russisch was en heeft ervoor gezorgd en betaald dat de BUK in staat was een commerciële vlucht te raken.

  Wat nog te ontvlooien valt, voordat iemand ook maar een vinger kan en mag wijzen naar de daders, is inderdaad het inzien van de radarbeelden van Oekraïne en de VS, de reden waarom een commerciele vlucht door ‘gesloten’ luchtruim vliegt boven een oorlogsgebied, én … waar is die BUK TELAR gebleven?
  De route van die armzalige truck welke gegeven is, is vals. Volgens door de BBC geïnterviewde ooggetuigen reed deze nooit de kant van Rusland op.
  Dezelfde ooggetuigen hebben duidelijk verteld dat er 2 militaire, Oekraïnse, vliegtuigen in de lucht waren toen de Boeing werd geraakt.
  Wat de vorm en richting van de veel te mooie gaten in de gevonden delen van de neus van het toestel perfect verklaart. De BUK rakketten lossen met een kleine explosie zogeheten ‘shrapnell’ de lucht in.
  Dat scheurt alles aan stukken en maakt mega veel schade. Geen mooie ronde gaatjes.

  Dus of dit een ongeluk was, of opzet, dat ik nauwelijks serieus vast te stellen.
  Dat Rusland hier niks mee te maken heeft is mij glashelder.

 9. Als alles klapt in nederland en er geen klote meer overblijft.laten we het dan unaniem eens zijn dat deze vrouwelijke rechter haar baan terug krijgt en de enige opperrechter in nederland word. En zij mag weer andere hulp rechters uitkiezen die zij vertrouwt. Mooie deal voor straks. Het kaf begint zich van het koren te scheiden.

 10. Nogmaals…..ik heb de foto’s op internet gezien, daar vermoedelijk geplaatst door iemand die als eerste ter plaatse was…….of nádat de lijken waren weggehaald.

  Inslaggaten van mitrailleurkogels op strakke volgorde van opeenvolging, afgeschoten door straaljagers die al schietend op de zijkant van die kist zijn aangevlogen.

  Dát heb ik op die foto’s gezien. Niks meer. Niks minder.

  Die foto’s waren héél snel onvindbaar. Rararararara……hoe zou het toch komen…….?!

  ” De onderste steen zal boven komen “, zei Stasi-hoer Rutte.

  En toen eindelijk dat ding werd getoond op de msm-staats-hoerenkast, was de complete beplating waar die kogelgaten zaten, volledig verwijderd.

  Anders nog?

  • @Inhetmeer .. ik weet wat je hebt gezien. De foto’s zijn duidelijk en de schade aan de onderdelen is niet gedaan door shrapnell van een BUK raket.
   Echter is er een dikke ‘maar’.
   Oekraïne had destijds geen gevechtstoestellen welke op deze hoogte kunnen opereren. Maar …. en dat zet aan tot nadenken. Zij geven aan dat er géén vliegtuigen waren.
   Echter, het is bewezen dat er 2 SU-25’s in de buurt waren. Russische radar heeft deze wel gezien.
   De SU-25 heeft een max. flight seeling van 7000meter.
   Maar … de SU-25M1 is anders. Deze kan tot 10.000meter. Dat is echter een fabrieksopgave. Piloten pushen wel verder.
   De SU-25M1 is zeer waarschijnlijk wat men heeft gezien.
   Ooggetuigen zijn echter niet bruikbaar. Een mens kan geen toesteltype onderscheiden vanaf de grond.

   Iedereen weet dat de Boeing is neergehaald met een Russisch wapen. De reden daartoe is dat Oekraïne geen wapen had dat dit kon doen.
   De rol van de 2 Sukhoi’s is niet 100% duidelijk, maar het volgende is waarschijnlijk.

   De Boeing, vlucht MH17, is gezien door 2 Oekraïnsche jagers.
   Deze zijn in de buurt geweest.
   De Oekraïnsche bemanning van de BUK heeft 3 vliegtuigen dicht bij elkaar gesignaleerd.
   Bakens staan uit, m.u.v. de commerciéle vlucht.
   De BUK heeft geschoten op, wat men aannam, 2 Russische jagers en de Boeing getroffen.

   Een jager kan zelfs uitwijken voor een BUK raket en de paraplu van shrapnell ontwijken.
   Als de Boeing ook maar door de shrapnell héén is gevlogen is het al klaar. Dat scheurt zo’n toestel aan stukken.

   Hoe dan ook is de huidige oorlog al in 2014 begonnen. Alles om Rusland van wat dan ook te beschuldigen. Liegen over alles is zo ongeveer het enige waar de westerse machthebbers écht goed in zijn.

   • Als het (het was) een false flag is dan werden de SU25 m1 prototypes speciaal geprepareerd voor dit doel. Geen externe pods, minder kerosine, alleen 30mm boordkanon met HE, eventueel bepantsering gedemonteerd. Alles om ze zo licht en wendbaar mogelijk te maken. Net als de Japanse Zero’s naar Pearl Harbor toen, of de B25 bommenwerpers vanaf de Nimitz naar Japan.

    Dit was een one-of CIA operatie. Niet een “Kom we gaan een stukje vliegen.. Hé een Boeing 777, laten we die eens neer proberen te schieten” ongelukje.

    Alles wijst op opzet en preciesie. Civiele vlucht bewust omgeleid boven oorlogsgebied tot missende radarbeelden missende personen, tot fake foto’s, tot inclusie van de hoofdverdachte Oekraïne in het onderzoeksteam.

  • Ja klopt ik heb getuigverklaring op internet gezien van mensen die zeiden dat de ma17 voor twee kanten werd bestand door militaire Fighter Jets. Van origine waren alle gaten op 30 mm wat overheen om met de boord Kanonnen die ze hadden.

  • Helemaal mee eens. Volgde het hele gebeuren dagenlang en maanden/jaren daarna via internet vanaf het moment dat vliegtuig werd neergehaald. Eveneens de foto’s gezien van de inslagen van mitrailleurkogels en de getuigenverklaringen m.b.t. de straaljagers. Evenals getuigenverklaringen van dorpsbewoners in de buurt die verklaarden de jagers gezien te hebben. Ook verklaringen van getuigen die complete lijken uit de lucht zagen vallen. De hele rechtszaak van de MH17 is een grote farce en alle gelul van Rutte is een grote leugen. Hoe kan deze man de nabestaanden van de slachtoffers uberhaupt nog in de ogen kijken.

 11. En mijn welgemeende respect voor deze rechter.

  Zo zouden er méér moeten zijn, maar het gros komt uit dat PESTHOL in Leiden onder de naam Minerva…….waar het KH zijn telgen dumpt om de mores van de hoerenkast aan te leren.

  In de schaduw van dat soort, staan de kruiwagens naar de topfuncties. Nederland is er mee verziekt .

  Maar een enkeling maakt een groot verschil.
  De kaarsvlam in het duister

 12. Waarom ontbraken de vleugels na de reconstructie van de MH17 in de hangaar?
  Op de linkervleugel waren duidelijk inslagen van kogelgaten te zien, lopende van linksachter richting de cockpit.?
  Waarom de zelfs internationale aandacht in de media inclusief de colonne met lijkauto’s ?
  indien men dat vergelijkt met al de burgerdoden na 2014 in de Oekraïne, kan men zich niet onttrekken aan de selectieve aandacht en verontwaardiging over burger doden.
  De oorzaak van het neerstorten van de MH17 kan divers zijn.
  De gedragingen daarna ( weigeren inzage radarbeelden, veto recht van de Oekraïne m.b.t. de uitkomsten van het onderzoek, weigering het horen van belangrijke getuigen, ontbrekende delen van het vliegtuig na de reconstructie, enz.enz.

  Waarom vernemen wij niet van de nabestaanden van de slachtoffers?
  Ik kan mij niet voorstellen dat die allemaal geloven wat men te horen krijgt, tenzij………

 13. Als alle gegevens kloppen in het boek (ik heb het gelezen) is er maar één conclusie mogelijk Oekraïne heeft het gedaan en zoals gewoonlijk heeft de Nederlandse regering de bevolking voorgelogen !

 14. en toch is er iets met deze rechter: waarom accepteert de rechter dit? als je dan met waarheid komt sta er dan ook achter en mobiliseer om waarheid wereld kundig te maken en eis dat bedreigers worden aangepakt. heel plat gezegd: eis toegang tot media gebouwen, mag toch voor rechtspraak “alle middelen” gebruiken? . optie om stukken via bijv fvd in 2e kamer publiekelijk te laten voorlezen? nee rechter zijn is niet alleen met hamertje straf uitdelen aan zwaarste criminelen maar ook accepteren dat je beroep met risico hebt (neem aan dat zware criminelen bij horne van hun straf niet “ïets onaardigs” roepen, maar dan ook hoogste veiligheidsgarantie moet krijgen. eis die garantie dan ook!

 15. Rutte heeft Kiev gevraagd MH17 neer te halen; dit op verzoek van USA; om meer landen mee te krijgen in een boycot tegen Rusland..

  Maar als Rusland gewonnen heeft zal bij de schoonmaak wel wat naar boven komen….
  met nog veel meer vuil…

 16. Vroeger speelde ik nog wel eens een spelletje schaak. Ik ben nu 67 en zie, dat dat spelletje hoog gespeeld wordt. Op wereldniveau blijft er geen pion over, de torens zijn allemaal op dezelfde plaats blijven staan. De lopers blijven lopen ,het einde is nog lang niet in zicht. De paarden maken de meest vreemde paardesprongen, veel ruiters zijn al van het paard gevallen, de koningen en koninginnen verstevigen hun posities. En laten het volk eeuwig verankerd in hun eigen doodskreet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in