© Public Domain

We zullen allemaal veel tijd en introspectie nodig hebben om het volledige scala aan spelveranderende vectoren te analyseren dat vorige week door de onthulling van BRICS 11 in Zuid-Afrika werd ontketend.

Maar de tijd wacht op niemand. Het Imperium zal met volle kracht terugslaan; in feite zijn de tentakels van de multi-hydra hybride oorlog al te zien, schrijft Pepe Escobar.

Hier en hier heb ik een poging gedaan tot twee ruwe schetsen van Geschiedenis over de geboorte van BRICS 11. In wezen is wat het strategisch partnerschap tussen Rusland en China, stap voor stap, bereikt ook multi-vectoraal:

– BRICS uitbreiden tot een alliantie om te vechten tegen Amerikaanse non-diplomatie,

– tegengaan van de sanctiedementie,

– bevorderen van alternatieven voor SWIFT,

– het bevorderen van autonomie, zelfredzaamheid en soevereiniteit.

– en in de nabije toekomst BRICS 11 (en meer) integreren met de Shanghai Cooperation Organization (SCO) om imperiale militaire dreigingen tegen te gaan, iets waar president Loekasjenko, de uitvinder van het kostbare neologisme “Global Globe”, al op zinspeelde.

Daarentegen heeft de onmisbare Michael Hudson voortdurend laten zien hoe de “strategische fout van de VS en de EU om zich af te zonderen van de rest van de wereld zo massaal en zo totaal is, dat de gevolgen ervan gelijk staan aan een wereldoorlog.”

Zo stelt Prof. Hudson dat de proxy-oorlog in Oekraïne – niet alleen tegen Rusland maar ook tegen Europa – “gezien kan worden als de Derde Wereldoorlog.”

In verschillende opzichten, legt Prof. Hudson uit, leven we “in een uitwas van de Tweede Wereldoorlog, waarvan de nasleep de Verenigde Staten in staat stelde om een internationale economische en politieke organisatie onder hun controle op te zetten om in hun eigen nationale belang te opereren: het Internationaal Monetair Fonds om de financiële controle van de VS op te leggen en de wereld te dollariseren; de Wereldbank om regeringen geld te lenen om de infrastructuurkosten te dragen van het creëren van handelsafhankelijkheid van voedsel en producten uit de VS; het bevorderen van plantagelandbouw, controle van de VS/NAVO over olie, mijnbouw en natuurlijke hulpbronnen; en agentschappen van de Verenigde Naties onder controle van de VS, met vetorecht in alle internationale organisaties die zij oprichtte of waartoe zij toetrad.”

Nu is het een heel ander balspel als het aankomt op echte emancipatie van het Mondiale Zuiden, of de Mondiale Meerderheid, of “Global Globe”. Neem nu Moskou als gastheer voor de Rusland-Afrika top eind juli, en vervolgens Peking, met Xi in eigen persoon, die vorige week een dag in Johannesburg doorbracht met tientallen Afrikaanse leiders, die allemaal deel uitmaken van de nieuwe Non-Aligned Movement (Niet-Gebonden Beweging, (NAM): de G77 (eigenlijk 134 landen), voorgezeten door een Cubaan, president Diaz-Canel.

Dat is de Rusland-China dubbele helix in effect – het aanbieden van grote delen van de “Global Globe” veiligheid en high-tech infrastructuur (Rusland) en financiën, industrie-export en weg- en spoorweginfrastructuur (China).

  "Als Europa wordt aangevallen, zullen we jullie nooit komen helpen" - EU-topambtenaar citeert Trump

In deze context is een BRICS-valuta niet nodig. Prof. Hudson citeert president Poetin op cruciale wijze: wat nodig is, is een “betaalmiddel” voor centrale banken voor hun betalingsbalans, om onevenwichtigheden in handel en investeringen in toom te houden. Dat heeft niets te maken met een supranationale BRICS-munt met goud als onderpand.

Bovendien zal er geen nieuwe reservemunt nodig zijn omdat steeds meer landen de Amerikaanse dollar zullen dumpen bij hun betalingen.

Poetin heeft het over een “tijdelijke” boekhoudkundige eenheid gehad – aangezien de handel tussen de BRICS-landen onvermijdelijk zal toenemen in hun nationale valuta. Dit alles zal zich ontwikkelen in de context van een steeds overweldigender alliantie van grote olie-, gas-, mineralen-, landbouw- en grondstoffenproducenten: een echte (cursief van mij) economie die in staat is om een nieuwe wereldorde te ondersteunen die de westerse dominantie geleidelijk naar de vergetelheid duwt.

Noem het de zachte manier om de hegemonie uit te roeien.

Allemaal aan boord van het “kwaadaardige China” narratief

Vergelijk nu al het bovenstaande met dat stuk Noors hout dat zich voordeed als secretaris-generaal van de NAVO en in een uniek moment van openhartigheid aan de CIA-mondstukkrant in Washington vertelde dat de oorlog in Oekraïne “niet in 2022 begon. De oorlog begon in 2014.”

Hier hebben we dus een aangewezen imperiale vazal die ronduit toegeeft dat de hele zaak is begonnen met Maidan, de door de VS geënsceneerde staatsgreep onder toezicht van coup-distributeur Vicky “F**k the EU” Nuland. Dit betekent dat de bewering van de NAVO over een Russische “invasie”, verwijzend naar de Speciale Militaire Operatie (SMO), juridisch gezien absoluut onzin is.

Het staat vast dat de spindoctors/betaalde propagandistische “experts” van de Atlantische idiocratie, die een ongeëvenaarde mix van arrogantie/onwetendheid beoefenen, denken dat ze overal mee weg kunnen komen als het aankomt op het demoniseren van Rusland. Hetzelfde geldt voor hun nieuwe narratief over “kwaadaardig China”.

Chinese geleerden met wie ik de eer heb om te communiceren, wijzen er altijd met plezier op dat imperiale populaire narratieven en predictive programming absoluut nutteloos zijn als het aankomt op het confronteren van Zhong Hua (“De Schitterende Centrale Civilisatie”).

Dat komt omdat China, zoals één van hen het beschrijft, begiftigd is met een “helderdenkende, doelgerichte en meedogenloze aristocratische oligarchie aan het roer van de Chinese staat”, die gebruik maakt van machtsmiddelen die onder andere de openbare veiligheid en hygiëne voor iedereen garanderen; onderwijs dat gericht is op het aanleren van nuttige informatie en vaardigheden, niet op indoctrinatie; een monetair systeem onder controle; fysieke bezittingen en de industriële capaciteit om echte dingen te maken; eersteklas diplomatieke, toeleveringsketen, technowetenschappelijke, economische, culturele, commerciële, geostrategische en financiële netwerken; en eersteklas fysieke infrastructuur.

  Megalopolis versus Rusland: Totaler Krieg

En toch dicteren de Westerse mainstream media sinds minstens 1990 geobsedeerd dat de economische ineenstorting of “harde landing” van China op handen is.

Onzin. Zoals een andere Chinese geleerde het stelt: “De strategie van China is om slapende honden te laten liggen en liegende machines te laten liggen. Ondertussen zal China hen tijdens hun slaap overtreffen en de ondergang van het Imperium veroorzaken.”

Gif, virussen, microchips

En daarmee is de cirkel weer rond naar het Nieuwe Grote Spel: NAVOstan versus de Multipolaire Wereld. Ongeacht het bewijs dat door de grafische werkelijkheid wordt geleverd, gelooft NAVOstan in de vergevorderde seppuku-modus – vooral de Europese sector – echt dat het de oorlog tegen Rusland-China zal winnen.

Het Mondiale Zuiden/de Mondiale Meerderheid/de “Globe” worden als vijanden beschouwd. Dus moet hun eigen meestal arme bevolking vergiftigd worden met hongersnood, experimentele injecties, nieuwe gemodificeerde virussen, geïmplanteerde microchips zoals in BCI (Brain Computer Interface) en binnenkort NAVO als Wereldwijde Robocop “veiligheids”-outfits.

De komst van BRICS 11 ontketent al een nieuwe imperiale golf van dodelijke vergiftiging, gloednieuwe virussen en cyborgs.

De imperiale meester vaardigde het bevel uit om de Japanse visindustrie te “redden” – een paar restjes als tegenprestatie voor het feit dat Tokio als een dolle hond optrad in de imperiale Chipoorlog tegen China, en plichtsgetrouw bondgenootschap beloofde op de recente top in Camp David, zij aan zij met de Zuid-Koreaanse vazallen.

De vazallen van de EU hieven synchroon de Japanse voedselimportregels op, net op het moment dat het nucleaire afvalwater van Fukushima in de oceaan werd gepompt. Dit is weer een voorbeeld van hoe de EU haar eigen graf blijft graven – terwijl Japan een Nummer Tien type tyfoon te verduren krijgt.

Straling die via de Stille Oceaan over de wereld wordt verspreid, zal over de hele wereld eindeloze kankerpatiënten voortbrengen en tegelijkertijd de economie vernietigen van verschillende kleine eilandnaties die sterk afhankelijk zijn van toerisme.

Tegelijkertijd is Sergey Glazyev, minister van Macro-economie bij de Euraziatische Economische Commissie, onderdeel van de EAEU, één van de weinigen die waarschuwt voor de nieuwe transhumanistische grens: de Nanotechnologie-injectiegekte die eraan komt – iets wat vrij goed gedocumenteerd is in wetenschappelijke tijdschriften.

Dr. Steve Hotze citerend, legde Glazyev in een van zijn Telegram-posts uit wat DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) heeft gedaan, “nanobots injecteren in de vorm van grafeenoxide en hydrogel” in het menselijk lichaam, en zo een interface creëren tussen nanobots en hersencellen. We worden “een receptor, ontvanger en zender van signalen. De hersenen zullen signalen van buitenaf ontvangen, en u kunt op afstand gemanipuleerd worden.”

Glazyev verwijst ook naar de inmiddels uitzinnige promotie van “Eris”, een nieuwe Covid-variant, die door de WHO vernoemd is naar de Griekse godin van onenigheid en vijandschap, dochter van de godin van de nacht, Nykta.

  Escaleert in augustus de situatie in Oekraïne?

Degenen die bekend zijn met de Griekse mythologie weten dat Eris heel boos was omdat ze niet was uitgenodigd op de bruiloft van Peleus en Thetis. Als wraak plantte ze op het feest een gouden appel uit de tuinen van Hesperides met de inscriptie “Mooiste”: dat was de legendarische “twistappel”, die de moeder van alle kattengevechten tussen Hera, Athena en Aphrodite veroorzaakte. En dat leidde uiteindelijk tot niet minder dan de Trojaanse oorlog.

In de Witte Kamer, met zwarte gordijnen

Het is o zo voorspelbaar van die “elites” die de show runnen, om een nieuw virus als voorbode van oorlog te bestempelen. De Volgende Oorlog is immers hard nodig omdat Project Oekraïne een enorme strategische mislukking bleek te zijn, met de kosmische vernedering van de NAVO om de hoek.

Tijdens de Vietnamoorlog – die het imperium verloor van een boerenguerrillaleger – werd de dagelijkse briefing op het commandocentrum in Saigon door elke journalist met een IQ boven kamertemperatuur bespot als de “Saigon follies”.

Saigon zal niet te vergelijken zijn met de tsunami van dagelijkse dwaasheden over de proxy-oorlog in Oekraïne door een smakeloos roerend festijn in het Witte Huis, het State Dept., het Pentagon, het NAVO-hoofdkwartier, de kafkaëske machine in Brussel en andere westerse omgevingen. Het verschil is dat degenen die zich vandaag de dag voordoen als “journalisten” cognitief niet in staat zijn om te begrijpen dat dit “dwaasheden” zijn – en zelfs als ze dat deden, zou het hen onmogelijk worden gemaakt om erover te berichten.

Dus dat is waar het collectieve Westen zich op dit moment bevindt: in een Witte Kamer, een nabootsing van Plato’s grot die is afgebeeld in Cream’s meesterwerk uit 1968, deels geïnspireerd door William Blake, waarin bleke “zilveren paarden” en uitgeputte “gele tijgers” worden aangeroepen.

Het hele Westen wacht in de kamer op het station met zwarte gordijnen – en geen treinen. Ze zullen “op deze plek slapen met de eenzame menigte” en “in het donker liggen waar de schaduwen van zichzelf weglopen.”

Buiten in de koude, lange verte, onder het zonlicht, ver weg van de bewegende schaduwen, over wegen van zijde en ijzer, galopperen de Hemelse Paarden (Tianma) van de multipolaire wereld galopperend van netwerk naar netwerk, van Belt and Road naar Eurazië en Afro-Eurazië Brug, van intuïtie naar integratie, van emancipatie naar soevereiniteit.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De kruistocht van de NAVO tegen Rusland raakt de buffers van de werkelijkheidVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGenezing door zelfdoding
Volgend artikelOorlogsmisdaad: Oekraïense nazi’s martelden Russische krijgsgevangene (18+)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. GOED ARTIKEL, MAAR HET STRALINGSGEVAAR IS ERG ONGENUANCEERD. NATUURLIJK IS GEEN STRALING HET BESTE, MAAR STRALING IS NIET WEG TE TOVEREN. GEZIEN HET TIJDSPAD VAN DUMPING, DE HALFWAARDE TIJD VAN DE STRALINGSBRON EN DE INTENSITEIT, IS HET STRALINGSGEVAAR LAGER DAN DE ALOM AANWEZIGE ACHTERGRONDSSTRALING EN BV. VEEL MINDER DAN DE STRALING DIE JE OPLOPPT BIJ EEN VAKANTIEVLUCHTJE DUSSELDORF-BARCELONA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in