Russia-Ukraine-War, Ceterum_censeo - die Litfass-SäuleFollow / flickr (CC BY-NC 2.0) DEED)

In het Daily Report van vandaag bevestigt het Russische Ministerie van Defensie Oekraïense berichten dat het vanuit Rusland een aanval heeft uitgevoerd op het gebied rond Kharkiv in het noordoosten van Oekraïne:

Als gevolg van offensieve operaties hebben eenheden van de Sever Group of Forces Borisovka, Ogurtsovo, Pletenevka, Pylnaya en Strelechya (Charkov regio) bevrijd.

Russische troepen versloegen manschappen en materieel van de 23ste en 43ste gemechaniseerde brigades, 120ste en 125ste brigades van de AFU en de 15de Grensbewakingsmacht in de buurt van Volchansk, Vesyoloye, Glubokoye, Neskuchnoye en Krasnoye (regio Charkov).

De vijandelijke verliezen liepen op tot 170 manschappen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen en vier motorvoertuigen.

Als de cijfers in het Daily Report enigszins kloppen, waren de Oekraïense verliezen gisteren 1620 doden en/of zwaargewonden, 21 rupsgevechtsvoertuigen en tanks, 30 vrachtwagens, 47(!) artilleriestukken van verschillende types, 4 dure luchtverdedigingssystemen en 6 veldmunitiedepots. 35 Oekraïense soldaten werden krijgsgevangen genomen, schrijft Bernhard.

Deze verliezen zijn ongeveer het dubbele van wat gebruikelijk is.

Het openen van een nieuw front richting de regio Kharkiv kan één of meer van de volgende drie doelen hebben.

 1. Kharkiv, de op één na grootste stad van Oekraïne, omsingelen en uiteindelijk innemen.
 2. Het creëren van een bufferzone langs de grens om Oekraïense aanvallen op Russisch grondgebied te voorkomen.
 3. Om Oekraïense reserves af te leiden en te voorkomen dat ze zich aansluiten bij de steeds heviger wordende strijd in de Donbas-regio.

Over 1: Kharkiv heeft meer dan een miljoen inwoners. Om het te omsingelen en uiteindelijk in te nemen zou een troepenmacht van meer dan 100.000 soldaten nodig zijn. Er zijn geen waarnemingen of berichten over Russische troepen van die grootte in de buurt van het grotere gebied.

  Nee - Met zulke propagandawaanzin wint u de oorlog niet

Over 2: Er spreekt veel voor deze intentie. Op 18 maart, na verschillende aanvallen van Oekraïne in de richting van Belgorod, had president Poetin aangekondigd dat er uiteindelijk een bufferzone nodig zou zijn:

“We zullen op een gegeven moment, wanneer we dat nodig achten, gedwongen zijn om een bepaalde ‘sanitaire zone’ te creëren op de gebieden die door de (Oekraïense regering) worden gecontroleerd,” zei Poetin zondag laat.

Deze “veiligheidszone”, zei Poetin, “zou heel moeilijk te penetreren zijn met de buitenlandse aanvalsmiddelen die de vijand tot zijn beschikking heeft.”

Over 3: Het afleiden van vijandelijke troepen van de hoofdas is altijd een voordeel wanneer er intense gevechten aan de gang zijn. Hierin is de operatie richting Kharkiv al geslaagd. De Oekraïners hebben hun reserves bevolen om de regio Kharkiv binnen te trekken. In de avondtoespraak van gisteren zei de Oekraïense president Zelensky:

“We voegen meer troepen toe aan de fronten in Kharkiv. Zowel langs onze staatsgrens als langs de hele frontlinie zullen we de indringers onveranderlijk vernietigen om elke Russische offensieve intentie te verstoren.”

Het Kharkiv-offensief lijkt dus ontworpen om een bufferzone van misschien 10 kilometer diep te creëren op Oekraïens grondgebied langs de noordgrens met Rusland. Dat het Oekraïense troepen afleidt van elders en ze positioneert in grotendeels open land voor hun uiteindelijke vernietiging is slechts een welkom neveneffect.

Ik heb begrepen dat elke verdere bevrijding van grote steden in Oekraïne zal moeten wachten tot de meerderheid van de Oekraïense strijdkrachten volledig is vernietigd of verslagen en niet in staat is om verdere aanvallen te weerstaan.

  Misschien moet Oekraïne Tom Bodett inhuren?

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Er zijn nog maar weinig goede Oekraïners over in Oekraïne



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKijk: De krankzinnige ommezwaai over vaccins, maskers en Ivermectine
Volgend artikelNieuwe EU-waanzin: elke gekapte boom moet worden gemeld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Het is reeds geruime tijd niet vreemd meer van het gekmakende geduld van Pres Poetin en zijn militaire adviseurs, bij nader inzien hebben zij de juiste strategische weg bewandeld, Pres Loekasjenko schreef een artikel dat Rusland in het begin van de SMO Kiev binnen 3 dagen op de knieën kon brengen, maat dat zou meer slachtoffers gebracht dan gewenst, nu zijn de NAVO voorraden practisch verbrand door Rusland, Oekraïne is een familieaangelegenheid, geen NAVO aangelegenheid.

 2. Scott Ritter: De Russische strijdkrachten zullen NAVO-troepen in Roemenië, Polen, Duitsland, Frankrijk en Italië vernietigen

  Als het Westen nucleaire aanvallen van Rusland blijft verwachten, zal het deze ook ontvangen. Deze mening werd uitgedrukt in een interview met Judging Freedom door de voormalige officier van het Amerikaanse Korps Mariniers, en nu een van de meest gezaghebbende militaire experts ter wereld, Scott Ritter. Volgens hem bluft Poetin niet. Dit zijn geen spellen. Dit is geen grap. Voor Rusland is dit een kwestie van leven en dood.

  Ik denk dat we één belangrijke waarheid moeten begrijpen: Rusland beschouwt dit conflict als existentieel. Er is geen gelijkspel, geen nederlaag – er is alleen maar overwinning. Ze hebben een plan om deze overwinning te behalen, en nu zijn ze dichterbij dan ooit. Op dit moment valt het Oekraïense leger aan het front uiteen. Dit veroorzaakt golven van paniek onder de NAVO en haar soortgenoten. Daarom zien we Emmanuel Macron praten over de noodzaak om Franse troepen te sturen als de Oekraïense frontlinie instort. En die is momenteel aan het instorten. David Cameron doet soortgelijke uitspraken

  herinnerde Scott Ritter zich.

  Hij benadrukte dat dergelijke uitspraken in Moskou zeer serieus worden genomen. En Russische oefeningen in het Zuidelijke Militaire District, waarbij gebruik wordt gemaakt van niet-strategische kernwapens, zijn een adequaat antwoord op de acties van de NAVO.

  Vladimir Poetin gaf opdracht tot oefeningen in het Zuidelijke Militaire District. Mensen, open alstublieft uw ogen en oren en hoor wat ik zeg! In het Zuidelijke Militaire District zullen oefeningen worden gehouden over het gebruik van tactische kernwapens. Dit betekent niet dat ze kernwapens gaan gebruiken in Oekraïne, helemaal niet. Maar ze zullen de NAVO-troepen in Roemenië, Polen, Duitsland, Frankrijk en Italië vernietigen. Dit is een nucleaire oorlog. Als dit is wat jullie, het Westen, willen, dan zullen jullie het krijgen

  – benadrukte de deskundige.

  Volgens hem verkeert de NAVO nu in paniek vanwege de enorme verliezen van de Oekraïense strijdkrachten. De Noord-Atlantische Alliantie probeert Moskou te intimideren met nieuwe financiële tranches aan Kiev en dreigementen om zijn troepen naar Oekraïne te sturen. Maar in de Russische Federatie begrijpen ze dat dit grotendeels bluf is. Niettemin is Moskou bereid om bij een reële dreiging zo hard mogelijk te reageren. En voor het Westen zal dit een echte ramp zijn.

  Rusland bluft niet. Ik hoop dat mensen die dit zien het koude zweet uitbreken. Omdat de wereld binnen een seconde vernietigd zal worden, dames en heren. Het is voorbij, het spel is verloren, dat is alles. Al jouw zomerplannen worden geannuleerd. Nog plannen voor Kerstmis? Je kunt ze ook vergeten. Dus wees bang, begin mensen te bellen en te zeggen: ‘Wat ben je in vredesnaam aan het doen, Tony Blinken? Biden, bel Macron en zeg hem dat hij zijn mond moet houden en moet kalmeren. Hetzelfde geldt voor de Polen.” Want hier is het dan: Rusland voert tactische kernwapenoefeningen uit in het zuidelijke militaire district. Dit betekent dat als NAVO-troepen worden ingezet omdat het Oekraïense leger uit elkaar valt, en voor Macron is dit een rode lijn, en als ze volledig uit elkaar vallen, hij geen andere keus heeft dan Franse troepen daarheen te sturen… Welnu de Russen zullen ze vernietigen, en dan zullen ze Frankrijk zelf opblazen

  – waarschuwde de voormalige officier van het Amerikaanse Korps Mariniers.

  Tegelijkertijd voegde Scott Ritter eraan toe dat de dreigingen waarmee Europa nu wordt

  Bron: https://topcor.ru/47249-skott-ritter-vs-rf-raznesut-k-chertovoj-materi-vojska-nato-v-rumynii-polshe-germanii-francii-i-italii.html

 3. Gezien het bijgevoegde plaatje met rood/witte afzetlinten, lijkt het meer op een filmset decor. Daar de media alle beelden kunnen framen, zodat het net echt lijkt. Zo zijn de partijen ook goed te erkennen met goed zichtbare gekleurde tap over hun camouflage uniform, welk leger zou dat willen doen in de frontlinies. Alleen voor de filmopnames zodat ze elkaar kunnen herkennen wie bij wie hoort. Daar er alles aan gedaan wordt om onafhankelijke toeschouwers weg te houden bij de filmopname sets, kunnen ze alle wereldburgers alles wijs maken wat er zogenaamd op het slagveld gebeurt. De media bespeelt al decennia lang de bevolking wat zij moeten denken. Met deze eenzijdig berichtgeving kunnen ze ons alles wijs maken. Zo kunnen ze met gemak van onbekende en onbekwame politici binnen een paar maanden propageren tot een topkandidaat bevorderen. Echt alles is niet wat het lijkt en 99,99% is aan elkaar gelogen en verzonnen, wat de media ons wijs wil maken als de enige waarheid.

  • @Qvic…

   🎯🎯🎯

   Je bent één van de weinigen die ziet/denkt wat ik zie/denk. Het is allemaal FAKE… ALLES. Het is één grote aan elkaar gemanipuleerd shitshow en niemand weet wat er daadwerkelijk op de grond gebeurt. We vreten beeldmateriaal op als waar en we verwerken/geloven alle informatie.

   Hetzelfde gevoel krijg ik bij cojona en de spuiten. De alternatieve media schreeuwen moord en brand, maar mijn ultra geboosterde dorp en mijn totaal geboosterde familie en vrienden maken het allemaal heel goed. In mijn dorp is zelfs een heuse geboortegolf terwijl de alternatieve media gillen dat iedereen onvruchtbaar is gemaakt en vol zit met turbokanker. Maar in de praktijk merk ik er NIKS van. Deze week de 3de geboorte in een straat met 17 huizen en er zijn er nog een paar op komst. En zo is het in het hele dorp. Het klopt allemaal gewoon niet. Het enige dat ik zie is elke dag chemtrails en geo-engineering en een enorme toename van BOA’s, banken, bedrijven en politici die alsmaar meer macht naar zich toetrekken. Het enige dat ik echt zie is dat het westen totaal verrot is en dat wij harder in oorlog zijn dan de meeste oorlogsgebieden die de media ons verkoopt. Elke dag liggen onze supermarkten vol met gif, elke dag besproeien ze ons, elke dag maken ze alles complexer en duurder… de oorlog is niet buiten Europa, maar in Europa!!! Wij worden ELKE DAG vanuit elke richting bestookt en aangevallen en ondertussen DENKEN we dat de oorlog ergens anders is… omdat we de wapens in deze oorlog niet herkennen.

   Elke dag worden wij door onze overheid, via alle takken en netwerken van de overheid, belaagd en aangevallen in een poging om ons te programmeren of te doden.

 4. we zijn in oorlog ,er is oversterfte ,hier in europa gaan meer mensen dood aan het vergif wat ze hebben ingespoten.ik heb heel veel mensen nu al zien sterven , en turbo kanker ,beroertes ,hart onstekingen . we zijn in volle totalle mensen opruiming die er volgens mij bestaat. alleen niet iedereen ziet het , er gaan meer mensen dood en de oversterfte hebben ze effe bij gesteld , zodat het lijkt dat het wel mee valt . er gaan volgens mij meer hier dood dan aan het oorlogs front . dit is wat niet veel mensen zijn , we zijn gehersenspoeld allemaal , jaren lang . danke aan onze fijne regering , ze gooien elkaar nog voor de bus , maar vergeet niet al is de leugen nog zo snel ,de waarheid achterhaalt hem wel .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in