De militaire alliantie van de NAVO houdt haar grootste luchtmachtmanoeuvres ooit sinds het blok 74 jaar geleden werd gevormd. Van 12 tot 23 juni zal de Duitse Luftwaffe de massale mobilisatie over de Baltische gebieden en Centraal-Europa leiden in een onverhulde provocatie aan het adres van Rusland, schrijft Finian Cunningham.

De Verenigde Staten zullen de meeste oorlogsvliegtuigen inzetten van de 25 deelnemende NAVO-partners. Maar Duitsland is de leidende natie voor de oefeningen.

Wat nog provocerender is, is dat de datum voor de zogenaamde Air Defender 23-oefeningen op de 82e verjaardag van Operatie Barbarossa valt. Op 21 juni 1941 lanceerden Nazi-Duitsland en zijn As-bondgenoten de grootste militaire invasie in de geschiedenis tegen de Sovjet-Unie. Die invasie bleek een militaire ramp voor Duitsland en luidde bijna vier jaar later zijn historische nederlaag in, samen met gruwelijk lijden en miljoenen doden.

Het zijn niet alleen de data die een griezelig grimmige echo geven. De sinistere symboliek van het Duitse balkenkreuz (Teutoonse kruis) op oorlogsvliegtuigen die in de buurt van de Russische grens vliegen, wordt versterkt door de deelname van veel van de voormalige bondgenoten van het Derde Rijk in het heden. Finland en de Baltische gebieden waren de verzamelplaats voor Hitlers meesterplan om Rusland te veroveren en zijn Endlösung van genocidale uitroeiing uit te voeren.

Ondertussen bestoken Duitse Leopard tanks, die ook het balkenkreuz dragen, in Oekraïne de Russische troepen vanaf Oekraïens grondgebied, dat ook diende als invasiepad voor Operatie Barbarossa. Tot nu toe zijn veel van deze moderne Duitse tanks vernietigd in de gevechten van vandaag, wat niet veel goeds belooft voor het door de NAVO gesponsorde Oekraïense tegenoffensief.

Natuurlijk verbleekt Air Defender 23 in vergelijking met 1941. Er vlogen 250 NAVO-oorlogsvliegtuigen tijdens oefeningen boven Duitsland en de Baltische staten, en er namen 10.000 militairen aan deel. Bij Operatie Barbarossa was het aantal vliegtuigen minstens 10 keer zo veel en waren er tot 4 miljoen ondersteunende soldaten bij betrokken. Niettemin is de symboliek opvallend en onthutsend voor iedereen met een scherp gevoel voor geschiedenis. Het is verbazingwekkend dat geen enkele westerse media een historische verwijzing naar Barbarossa heeft gemaakt, zelfs niet in het kort. Maar dat is niet zo verbazingwekkend als u bedenkt dat het de rol van de Westerse media is om deze oorlog tegen Rusland te propaganderen.

  We staan aan het einde van de beschaving - Gerald Celente

En het is niet alleen maar een symbolische historische echo, hoe verschrikkelijk dat op zichzelf ook is. De NAVO-leiders praten steeds openlijker over het doel om “Rusland te verpletteren”. De luchtmobilisatie van de komende twee weken wordt aangeprezen als het oefenen van offensieve scenario’s tegen Rusland.

De timing van het door de NAVO gesteunde grondoffensief dat vorige week in Oekraïne begon, in combinatie met de ongekende inzet van luchtmacht deze week, heeft de kenmerken van een echt rampenplan om de proxy-oorlog in Oekraïne te katapulteren naar een totale oorlog tussen kernmachten.

De inzet van kernwapens door de Verenigde Staten en haar NAVO-bondgenoten wordt geëvenaard door de stap van Rusland om tactische kernwapens te stationeren in het naburige Wit-Rusland, naast Polen en de Baltische staten. Moskou en Minsk worden in de westerse media onomwonden veroordeeld voor deze stap. Maar er wordt in diezelfde media nauwelijks melding gemaakt van de honderden tactische kernwapens die Washington in Duitsland, België, Nederland, Italië en Turkije heeft gestationeerd. Tijdens de NAVO-oefeningen deze week wordt hun lancering tegen Rusland en Wit-Rusland geoefend.

In een tijd waarin Washington en de NAVO-machten dringend diplomatie zouden moeten onderzoeken om de oorlog in Oekraïne te deëscaleren, wakkert de door de VS geleide NAVO-alliantie op misdadige wijze nog meer conflicten aan. De enscenering van Air Defender 23 en het verklaarde doel ervan om Rusland kracht te tonen, is een roekeloze stap in de richting van de afgrond. Een elitaire Westerse politieke klasse zet aan tot oorlog, ondanks het groeiende Westerse publieke verzet tegen de niet aflatende militaire steun van de NAVO aan Oekraïne.

Dergelijke diplomatieke inspanningen zijn echter gebaseerd op de ijdele veronderstelling dat de Verenigde Staten en de NAVO geïnteresseerd zijn in het vinden van een politieke oplossing met Rusland. Maar het is duidelijk dat de Westerse mogendheden daar niet in geïnteresseerd zijn. Ze willen Rusland verslaan.

  Gepensioneerd generaal Hodges is verdwaald in fantasieland als het gaat om Oekraine

Deze week riep NAVO-chef Jens Stoltenberg op tot een overwinning op Rusland tijdens een ontmoeting met de Amerikaanse president Joe Biden in Washington. Elders, in Parijs, zeiden de Franse, Duitse en Poolse leiders expliciet dat het doel van de oorlog in Oekraïne is om “Rusland te verpletteren”.

Toen het NAVO-bondgenootschap in 1949 werd opgericht, was dat slechts vier jaar na de vernietiging van het Derde Rijk door het Rode Leger van de Sovjet-Unie. Het blok werd opgericht door Washington en Londen samen met de overblijfselen van Nazi-Duitsland en haar Europese collaborateurs om de volgende oorlog tegen de Sovjet-Unie te voeren. Met “de volgende oorlog” bedoelen we eigenlijk de voortzetting van WOII.

De ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991 en het vermeende einde van de vijf decennia oude Koude Oorlog hebben geen wereldvrede gebracht. Verre van dat. De NAVO-oorlogen woekerden voort en zijn nu eindelijk op Rusland gericht. Dat komt omdat de missie van de NAVO altijd al een agressieve projectie van Westerse imperialistische macht was. De meedogenloze uitbreiding van de NAVO-strijdkrachten sinds 1991, helemaal tot aan de grenzen van Rusland, is daar het bewijs van.

De Sovjet-Unie was eigenlijk niet de enige vijand van het Westerse imperialisme. De definitieve vijand kan geïdentificeerd worden als elke natie die zich niet als een vazal neerwerpt zodat het Westerse kapitaal vrij spel heeft om meedogenloos uit te buiten. Rusland, China en de andere naties die zich niet conformeren aan de door de VS geleide “wereldorde” worden noodzakelijkerwijs beschouwd als vijanden die het doelwit moeten zijn, gesanctioneerd, bedreigd en uiteindelijk overwonnen. De geschiedenis bevindt zich weer in dat inherente en dwangmatige oorlogsstadium.

Nazi-Duitsland was een westerse imperialistische aanvalshond wiens missie het was om de Sovjet-Unie barbaars te verwoesten namens de westerse kapitalistische mogendheden, die de opbouw van de Duitse oorlogsmachine in de jaren 30 en begin jaren 40 heimelijk en vaak openlijk hadden gefinancierd. Ford, General Motors, DuPont, IBM, Wall Street Banks en de Bank of England waren slechts enkele van de industriële partners en financiers van de Nazi’s. De daaropvolgende tijdelijke alliantie tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en de Sovjet-Unie was slechts een handige regeling voor het Westen om de Duitse aanvalshond uit te schakelen die met zijn eigen ambities op hol was geslagen.

  De militaire doodstuipen van Oekraïne

Toen die oorlog voorbij was (of beter gezegd, was gestopt), was het weer terug naar de echte imperiale zaken, namelijk het op andere manieren voortzetten van vijandelijkheden tegen Moskou om elk internationaal geopolitiek obstakel voor het Westerse imperialisme uit de weg te ruimen en om de grootste aardse reserves aan natuurlijke hulpbronnen onder Russische bodem te exploiteren.

In dit perspectief werden Hitlers “lebensraum”-plannen voor de verovering van Rusland slechts overgenomen door de Westerse mogendheden, die – dankzij de misleiding en het revisionisme van de Westerse media – handig in staat waren om hun misdadige imperialisme te verhullen met een façade van “democratie”, “mensenrechten”, “recht en orde”, en later “op regels gebaseerde orde”.

Kortom, de steeds verdergaande oorlogshandelingen van de NAVO tegen Rusland zijn een voortzetting van Operatie Barbarossa, geen echo. Air Defender 23 klinkt gewoon smakelijker – zoals zoveel westerse retoriek en gemeenplaatsen.

Agnes Strack-Zimmerman, voorzitster van de Duitse parlementaire Defensiecommissie, zei deze week naar verluidt over de Air Defender 23 oorlogsoefeningen het volgende: “De geschiedenis heeft ons ingehaald. We hebben een hete oorlog in Oekraïne.

Deze oorlogszuchtige Duitse politica leek zich niet te realiseren hoe diep haar woorden konden worden geïnterpreteerd. Net als andere westerse politici, deskundigen en media schildert zij het Oekraïne-conflict sprookjesachtig eenvoudig af als een “verdediging tegen Russische agressie”.

Ongetwijfeld zouden Joseph Goebbels, Hermann Goering en Adolf Hitler, als ze er nog waren, hun NAVO-incarnatie toejuichen – zij het 82 jaar te laat.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

BELANGRIJK: Navo-plannen voor Oekraïne uitgelekt – Meer informatieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland heerst over het zuidelijk front in Oekraïne met aanvalshelikopters – Leopard 2A6’s worden geraakt en staan in brand, andere Leopards slaan er blindelings op in (Video)
Volgend artikelScott Ritter: Tweede week tegenoffensief Oekraïne eindigt in mislukking
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

24 REACTIES

 1. Het volk zou juist nu massaal in actie moeten komen om al het politieke gajes en aanverwanten te arresteren en op te sluiten.

  • Ook de ontwikkeling van van C.E.R.N. zou je zorgen mogen baren.
   Net als dat clubje van schwab in davos.
   Bovendien: in WOII het Vaticaan faciliteren net als de Duitsers helpen.
   Ook het goud van Nederlandse bewoners is gestolen.
   Fijn he?midden in de EU.maar geen lid.
   Er word beweerd dat Zwitserland het veiligst zou zijn bij een nucleaire aamval.
   De berketens zouden de meeste straling van de bevolking weghouden.
   Maar als ze er 1 droppen binnen die bergketens?Worden ze alsnog geroosterd.

  • Het volk wil enkel brood(geld) en spelen(voetbal en andere dwaze sporten, festivals , vakanties etc) Zolang dit overvloedig aanwezig is zullen ze apatisch blijven ….en msm slaagt er bovendien fantastisch in Poetin te demoniseren, dus dat zit snor bij de dwazen der aarde ; Rusland moet immers gestraft worden …..Hoe, zal hun worst wezen, als we onze ‘Panem et Circenses’ maar hebben…. Met hoeveel zouden wij zijn , de mensen die de smerige waarheid nog kunnen zien doorheen het door onze corrupte, criminele, tot op het bot verrotte westerse overheden, gecreeerde rookgordijn ? 5% ? Ik denk dat ik nog veel te optimistisch ben …..

   • Beste Patrick ,
    kijk eens hoeveel reaguurders hier zijn.Het is triest weinig.Statistisch komen we amper aan de 0,02% vrees ik.
    Brood en spelen ging ook nog lange tijd door bij de Romeinen,ook al was de staat al in verval.
    Grote Imperia Zullen altijd door decadentie in verval geraken.
    Zo is het met Atlantis,de Grieken en de Romijnen gegaan.
    Waarom zouden wij het beter doen?
    Egoisme viert hoogtij in de maatschappij.
    Jonkies in R’dam die opkijken tegen grote criminelen,want die hebben doekoe.
    Dus jochies van 14,15 jaar worden uithalers,of leggen bommen.Want status.De hele buurt kijkt tegen ze op.
    Meestal halen ze niet eens de 30.
    Oja,ondertussen ben ik pessimist.Heb al veel meegegemaakt.Aanslagen,afpersing,openlijke geweldpleging.Moord.Allemaal in 6 jaar tijd in A’dam.Van ’87 tot ’92 in de vorige eeuw.
    Een pessimist is een optimist,met ervaring.

    • Beste Dutch Mountains

     Voedsel en afleiding werkt maar zo lang. Voor enigzins verstandige mensen is dit niet genoeg. Die snappen ook wel dat ze zelf aan hun toekomst moeten werken. Elk mens heeft van nature behoefte aan invulling. Fundamentele vragen. Wie ben ik, waar kom ik vandaan en waarvoor leef ik. Buiten het circus dat voor verzadiging en afleiding zorgt was er ook nog de religie die voor narcose moet zorgen.

     Atlantis vind ik een interessante, in combinatie met Groenland en Rome. Atlantis heeft nooit bestaan. Het is een mythe met een kern van waarheid. Wereldwijd zijn er overal verhalen met dezelfde gebeurtenissen, namen en oorzaken. Atlantis is er maar 1 van en van vrij late datum. 2000 jaar na dato. Gedegen onderzoek wijst op Genesis als meest originele, oudste en juiste boek.

     En juist daar ligt de kern van het grote probleem geopenbaard. De invasie van de Nephilim, de ‘zonen Gods’ (engelen) die gemeenschap hadden met vrouwen. Hieruit ontstonden ‘halfgoden’, zeer intelligente reuzen. Dat zijn de Griekse goden die mensen allerlei technieken leerden. Inclusief genetica. Zo ontstond een hoog technische beschaving die wij nu nog wel kunnen waarnemen maar totaal niet begrijpen (pyramides ea wereldwijd). Niet alleen de morele corruptie maar ook die van de genenpoel en godsdienst.

     Zo bleef alleen Noah over met zijn 3 zoons en de vier vrouwen. En die naam vind je weliswaar verbasterd maar herkenbaar terug over de gehele wereld. Inclusief de vloed, de boot, de dieren en de 8 mensen. Helaas heeft de kern van de religie (valse godsdienst) en Nephilim DNA meegelift op de ark in de vrouw van Cham. Je zult dit verhaal ook terughoren in de vrijmetselarij in de oorsprong van de eerste vrijmetselaar Tubal Kain. Zijn zuster was hogepriesters en vrouw van Cham, grootvader van Nimrod de bouwer van de toren van Babel (Babylon).

     De grote rijken mogen dan van binnenuit corrupt raken en verdwijnen. De priesters en ingewijden van de mysterie religie Babylon, de bloedlijnen en meelopers, verhuizen telkens gewoon mee met de macht naar het nieuwe centrum. Het hele pantheon van Assyrië, Egypte, Perzië, Macedonië, het Romeinse rijk en de heiligen in de Roomse kerk zijn allemaal hetzelfde.

     De marionetten in hun territorium mogen dan wel decadent in verval raken. De ingewijden plannen over eeuwen en zelfs millennia. Omdat hun daemons geen mensen zijn.

     Vreemd genoeg weten moslims veel meer over dit soort zaken dan christenen. Christenen zijn door de roomse kerk al eeuwen gehersenspoeld tot brave werkbijen die voor hun geweten afhankelijk zijn van de priesters. Zij mochten geen bijbel lezen alleen plaatjes kijken in de glas in lood ramen van de kerk en de passiespelen (Hollywood) op de kermis en op de kerstmis de hergeboorte van Tammuz (zoon van Nimrod) vieren.

     Moslims vertellen veel verhalen uit de apocriefe boeken, gnostische geschriften van de roomse kerk. En ze horen ook veel verhalen over joden om de jodenhaat aan te wakkeren. Dezelfde verhalen die de ‘wakkere nederlanders’ hier vertellen.

     Hun criminaliteit is onmacht en protest tegen het zgn door de joden en christenen overheerste systeem. Ze zullen ook nooit iets op willen bouwen omdat islam alleen onderdanigheid en défaitisme leert (moslim betekent onderworpene). Het is ooit opgezet door de roomse kerk en bevat heel veel overeenkomsten met de roomse (anti-christelijke) leer. Boetedoening, vasten, rozenkrans bidden, pelgrimstocht, kaaba kussen, Maria verschijningen, vagevuur enz.

     Een pessimist is een teleurgestelde humanist.
     Een optimist is een realist met geloof, hoop en liefde.

     • Groenland ? Ik schreef Griekenland. Grrrr 😭

      Mijn toetsenbord AI is irritant sinds het is overgekocht door Microsoft

     • @Disciplus Simplex – N.a.v. hetgeen je schrijft in je derde en vierde alinea en aangaande je laatste zin in de tweede alinea, wil ik je uitnodigen om (minstens!) deel 27 en deel 28 te gaan bekijken en beluisteren via onderstaande link van het kanaal The God Culture wiens team mijn inziens een dikke pluim verdient.

      RETURN OF THE OCCULT After the Flood. Answers In Jubilees.
      WIVES OF THE PATRIARCHS. No Cain There. Answers In Jubilees.

      https://www.youtube.com/watch?v=lgasF1-6vi0&list=PLru2qbCMGOi7bU2SrP84nw1EyRAqpQqsP

      Yah bless.

 2. Dat Duitsland zich weer tegen Rusland heeft gekeerd bewijst dat ze of nog steeds bezet zijn door de VS, of toch wel een enorm achterlijk agressief volk zijn. Achteraf had misschien beter het Warschaupact in stand kunnen blijven voor de status quo en gewoon onderling handelen.

  Maar weer heeft Duitsland een leidende rol en er is geen enkel geluid in Duitsland om naar de onderhandelingstafel te gaan. Wat verliest Duitsland als ze eens op een normale manier met de Russen om de tafel gingen zitten of dit allemaal niet is op te lossen? De vraag stellen is hem beantwoorden. Ligt het goud van Duitsland en Nederland ook nog steeds in de VS? Waar zijn de geroofde Nederlandse Pensioenpotten naartoe? Het geld is weg, daar kun je donder op zeggen.

  Samen met Denemarken, Scandinavië, Duitsland en de Benelux was de hegemonie van de VS in Europa gebroken. Maar dat is nooit gebeurd. En zie de ellende

 3. Nederlands goud – door de duitsers geroofd – ligt in davos, zwitserland. De immer ‘vriendelijke’ zwitsers hebben aan het einde van WWII bij de amerikanen voor elkaar gekregen dat ze geen enkele goudclaim van welk land dan ook hoeven te honoreren. Internationaal juridisch volledig dichtgetimmerd. Huidige waarde ongeveer € 2 miljard. Fijne jongens, die zwitsers.

  • Antichrist Zit in´t Vaticaan juni 18, 2023 at 11:43
   Heel juist,Anti.Jij zit er dicht bovenop.Heb je toevallig deze bekeken?
   https://youtu.be/ENqJOUyMJi0.Ik zie het nu,dezelfde link
   Deze persoon legt goed uit,beetje van de hak op de tak,maar zo blijf je wel bij.
   Deze persoon haalt alles aan.Inc lady DI,twin towers,
   and on and on and on.
   Goed bezig, Antichrist Zit in´t Vaticaan!

   • @Dutch Mountains – Dank voor je reactie en goed om te lezen dat betreffende infoteur ook hier in omloop is.

    ´Onderzoek alles, behoudt het goede.´ 😉

  • De Pharaos hebben het ook niet verzonnen. Al hun verhalen kwamen ook uit Assyrië

   En dan is het nog de vraag welke Pharaos? Welke dynastieën. Waarschijnlijk bedoelt hij de Hyksos. Dat waren de nieuwe heersers van een ander volk uit het noorden, lichter van kleur. In Exodus staat ‘een Pharao die Jozef niet kende’. Aangezien Jozef de redder van de natie was stond hij in zeer hoog aanzien en zijn hele familie woonde op de beste plek van heel Egypte.

   De oude Farao had daarom ook groot respect voor de God van de Hebreeën. De nieuwe Pharao totaal niet en zijn priesters waren ook serieuze tovenaars die de tekenen van Mozes zonder problemen imiteerden.

   In feite komt het steeds weer hierop terug: het is een strijd tussen de religie van de Farao’s en Farizeeën enerzijds en de nakomelingen van Israël (yasher ha El= de rechtvaardige van God) anderzijds. Jezus, Zoon van God tegen de valse godsdienst van de Farizeeën (paresim, verdelers, perzen) die hij slangengebroed (vervloekte reptielen!) noemde.

   De strijd tussen goed en kwaad.
   Tussen de de vrouw en de slang. ‘Ik zal vijandschap zaaien tussen het zaad van de vrouw en het zaad van de slang’.
   Tussen godsdienst, uit geloof (een ieder die zijn leven aflegt en Mij volgt) en religie, door werken (u zult zijn als god)
   Tussen de Schepper Yeshua (God redt) en schepsel Satan (de Tegenwerker).

 4. Als alle wapens die in Europa zijn naar Oekraine zijn, in opdracht en dwang door de VS, om verbrand te worden heeft EU geen wapens meer tegen een door de VS geplande inval op de kusten van Europa met onderzeers. Schepen, vliegtuigen en raketten.
  Kortom zoals ze deden in Irak. Steden bombarderen .
  Of zie ik dat als mogelijkheid verkeerd?
  Moet Rusland ons opnieuw komen redden van het nazigeweld.

 5. Zonder luchtmacht straks is de NAVO helemaal niets meer waard want hun tanks artillerie en manschappen worden allemaal al afgeslacht. Onder het mom van huurlingen. Europa had beter vrienden kunnen zijn met Rusland had hun veel meer welvaard gegeven, in plaats daarvan hebben zij partij gekozen voor de grrotste parasiet van na de 2de WW Amerika. Want al jaren bankroet is en van Europese centen leeft. Gezien waar Europa sinds 2019 mee bezig is ben ik absoluut niet meer voor Europa in zijn huidige vorm.

  • Absoluut Freddy , wie kan er nog voor Europa zijn als men ziet wat een onverkozen, incompetente , legaal corrupte , parasietenbende de EU is, zielige vazal bovendien van een bende oorlogsmisdadigers die opereert onder de naam van US of A …..

 6. Iedereen heeft een mening en dan bedoel ik alle landen van de Navo maar de enige waarheid is op het slagveld…de Overwinnaar heeft het grote gelijk..al de rest is blaba…❤️🇷🇺🌹💪

 7. Laten we vooral die “arme Joden” niet vergeten…….wisten jullie dat de “complete top” van Blackrock, jullie weten wel “de grootste investeringsmaatschappij van de wereld” bestaat uit Joden. De meeste Key posities van belangrijke instanties en die van adviseurs in de “United States of Agressors” worden vervult door Joden en dat is niet pas vanaf de WW2 maar al lang daarvoor. Dus je zou je moeten afvragen wie de werkelijke agressors zijn in deze wereld. Met list, leugens, bedrog en manipulatie proberen zij de wereld naar hun hand te zetten. En hier maar pretenderen dat wij de antisemieten zijn en niks over de Joden mogen zeggen.

  • Gary juni 18, 2023 at 15:27
   arme joden?
   Realiseer je dat je iedereen mag beschimpen,belachlijk maken spot mee drijven honen.
   Behalve de joden.
   Dus zij hebben voor zichzelf na WOII een status aparte aangemeten.
   Wie ook maar iets durft te zeggen,is anti-semiet.
   Nou heb ik daar niet zo’n probleem mee.Ik kan ook erg goed de citaten van A Hitler aanhalen.
   Spreek en versta perfect Duits.
   Waar ik woon,hebben we een algemene begraafplaats(van WOII) en 400 meter ervanaf,hebben we een joodse begraafplaats.
   O wat zijn ze inclusief,maar ze liggen wel apart.
   Waar ik woon,hebben we dan ook (onuitgesproken JOODSE) grapjes.
   Als iemand zichaelf erg bijzonder vind,zeggen we dan ook:”Maar die Hangen we apart op”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in