De Britse militaire inlichtingendienst heeft verklaard dat Rusland een “tijdelijk voordeel” heeft genomen langs het kritieke zuidelijke front in Oekraïne met de inzet van aanvalshelikopters, waardoor de troepen van Moskou langeafstandsraketten op het leger van Kiev konden afvuren.

In haar laatste update over de oorlog in Oekraïne heeft het Britse Ministerie van Defensie verklaard dat sinds het tegenoffensief eerder deze maand door Oekraïne werd gelanceerd, Rusland nog eens 20 aanvalshelikopters heeft verplaatst naar het vliegveld van Berdyansk, dat ongeveer 100 kilometer achter het zuidelijke front en 81 km van Mariupol ligt.

“In de voortdurende strijd tussen luchtvaartmaatregelen en tegenmaatregelen heeft Rusland waarschijnlijk een tijdelijk voordeel behaald in het zuiden van Oekraïne, vooral met aanvalshelikopters die raketten met een groter bereik inzetten tegen gronddoelen,” zei het ministerie van Defensie in een verklaring.

De bekentenis komt slechts één dag nadat een militair noodhulppakket voor Oekraïne van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Nederland werd aangekondigd.

Het Britse ministerie van Defensie zei dat de vier landen Oekraïne zouden voorzien van “luchtverdedigingsuitrusting met hoge prioriteit”. Het militaire hulppakket is volgens het ministerie van Defensie al begonnen met de levering en zal “binnen enkele weken” voltooid zijn.

“Het initiatief zal honderden luchtverdedigingsraketten voor de korte en middellange afstand en bijbehorende systemen leveren die nodig zijn om de kritieke nationale infrastructuur van Oekraïne te beschermen en het succes van de tegenoffensieve operaties in de komende maanden verder te verzekeren,” zei het ministerie.

Machinevertaling Yandex / Twitterbericht

Ondertussen stelde het Russische Ministerie van Defensie zaterdagochtend dat een raketaanval vrijdag met succes een Oekraïens “besluitvormingscentrum” had vernietigd.

  Zelensky's vrouw geeft uit aan luxe in het buitenland terwijl haar volk lijdt onder het conflict

In een verklaring waarover het Russische staatsmedium RT berichtte, beweerde het ministerie van Defensie “een groepsaanval te hebben uitgevoerd met op zee en in de lucht gebaseerde langeafstandsprecisiewapens tegen een van de besluitvormingscentra van de Oekraïense strijdkrachten”.

“Het doel van de aanval is bereikt. De beoogde faciliteit werd geraakt,” voegde het ministerie eraan toe, zonder de locatie van het vermeende commandocentrum te specificeren. Het ministerie publiceerde ook een video waarop de aanval te zien zou zijn, met een raket die wordt afgevuurd vanaf een Russisch marineschip.

In mei stelde Rusland dat het Oekraïense “besluitvormingscentra” in Oekraïne had gebombardeerd na een vermeende drone-aanval in Moskou. Het Kremlin beweerde dat het gebouw dat werd getroffen “de plaats was waar terroristische aanvallen op Russische bodem werden gepland onder leiding van specialisten van Westerse inlichtingendiensten”.

Vladimir Poetin onthulde later dat de raketaanval het hoofdkwartier van de hoofdinlichtingendienst (GUR) van het Oekraïense leger had getroffen en zei toen: “We hebben gesproken over de mogelijkheid om de ‘besluitvormingscentra’ aan te vallen. Natuurlijk valt het hoofdkwartier van de Oekraïense militaire inlichtingendienst in zo’n categorie, en het werd twee of drie dagen geleden getroffen.”

Wow – Leopard 2A6’s worden geraakt en staan in brand, andere Leopards slaan er blindelings op in, wanhopig op de vlucht

Misschien ook interessant:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duitslands toptank Leopard 2A6 vernietigd aan Oekraïense frontlinie, heeft belangrijke gevolgen die veel verder reiken dan Oekraïne zelfVolg Frontnieuws op Telegram

  Landen die Oekraïne bewapenen riskeren eigen vernietiging, waarschuwt Russische functionaris

Lees meer over:

Vorig artikel“Op het moment dat we troepen terugtrokken uit de buurt van Kiev, weigerde Oekraïne verplichtingen”: Poetin toont Afrikaanse leiders de overeenkomst die Kiev brak voor staakt-het-vuren
Volgend artikelNAVO’s Luftwaffe is meer dan een echo van nazi-operatie Barbarossa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Fantastisch, maar waarom moet dit publiek gemaakt worden? Nu zal de westerse oorlogsindustrie er wel iets op vinden. Nato gaat niet inbinden dat is zo klaar als Ardens bronwater, escalatie en meer escalatie en dan rechtstreeks oorlog met Rusland, Rusland MOET ‘verkaveld’ worden …en de Chinezen, de enigen die Rusland militair zouden kunnen of zelfs moeten bijstaan zullen waarschijnlijk al een kavel gereserveerd hebben in ruil voor geen hulp…..Ik hoop dat ik mij vergis maar Rusland maakt op langere termijn geen schijn van kans, tenzij het nuke gaat, wat natuurlijk geen optie is of zou mogen zijn . Ja, ben pessimistisch vandaag , moet het grijze weer zijn ….

  • Geloof me maar.. Rusland gaat straks nuke. Ze hebben een ondergrondse stad in de Oeral, ze hebben de grootste zoetwatervoorraad in de wereld ze zijn er mentaal al op voorbereid. Hoe zijn wij voorbereid? Er is enkel plek voor 5% van de bevolking in atoomschuilkelders. Vergelijk het metronet in Amsterdam eens met dat van Sint Petersburg… IJsselmeer is maximaal 5m diep, vergelijk dat eens met diepte Bajkal meer…

 2. Gaan de Britten nu een no fly zone invoeren boven Oekraïne? Dat betekend het einde van de Britten, zullen ze zo ver durven gaan? Weet hun eigen volk wel wat hun overheden uitvreten?

  • Die “Sissy” Britten kunnen geen no fly zone invoeren…..ze hebben daar helemaal niks te vertellen, géén adequate luchtafweer en ondersteunend materieel en mankracht, laat staan vliegtuigen. Het enige wat daar rondvliegt zijn de Russen en die hebben schijt aan die britse Homo’s en die lhbtqi+ strontridders uit de E.U. en de United States of AGRESSORS!!!!! Rest my case.

  • …bwah, zolang hun favorite football team wins, be it Manchester or Chelsea or whatever , everything is well ….and as long as His Majesty The King is prospering… or fornicating …. though he s a bit old now, so his sons will undoubtedly make up for the fckn void… Who the fck in fckn UK would give a damn about war with Russia.? …When push comes to shove, I personally do hope London will be the first to be erased from the fckn earth map ! Godverdoemme nu ben ik in t engels begonnen , kwestie van gewoonte ben ook n beetje internationaal mijn gal op de huidige situatie aan t uitspuwen op Rumble , Disqus etc …..nee voorlopig geen Twitter ea, kwestie van controle door big bro ….

 3. Beste Mensen

  Hoe hebben de NL Lafaards in de Tweede Wereld Oorlog gehandeld ?
  Hebben die heel NL laten plat Bombarderen of hadden die zichzelf snel over gegeven ?
  Waarom worden de domme Oekraïners nu gedwongen door Europeanen om het tegenovergestelde te doen ?

  Dat zijn een paar vragen aan de Schaapjes van Europa en de rest van de Wereld

  Trap niet in de val van de Wolven in schaapskleren genaamd USA Israel
  Ooo domme Europeanen
  U zult worden open gereten in Heele kleine stukjes verdeeld
  Alstublieft knechten van Shaytaan=Satan houd ermee op als hielenlikkers te leven en de Schaapjes te dwingen achterna te hollen
  Want U dienders van de Negatieven gaat het ook niet overleven

  Dank U

 4. Binnenkort worden daar in Oekieland ook heel wat afgedankte Merkava tanks naartoe gebracht en die zullen dus ook aan flarden geschoten worden……..is mss een idee om zo’n aan flarden geschoten “Joodse Tank” op de Dam neer te zetten. Ik weet zeker dat Halsema dat wel kan waarderen. Kan ze gelijk even de groeten aan Rutte doen als ze haar beklag daar gaat indienen. Oja, er zullen natuurlijk wel wat van die joodse wrakken overblijven……zetten we er gelijk ook een op het binnenhof neer als reminder voor “Hun” oorlog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in