De geschiedenis van de NAVO na de Koude Oorlog is die van een organisatie die ver over haar houdbaarheidsdatum heen is. Wanhopig op zoek naar een missie na het einde van het Warschaupact, besloot de NAVO eind jaren negentig om de spierbundel te worden achter de militarisering van de “mensenrechten” onder de regering-Clinton, schrijft Ron Paul.

Weg was de “dreiging van het wereldwijde communisme”, die werd gebruikt om de 40-jarige NAVO te rechtvaardigen, dus stelde de NAVO zich opnieuw voor als een bende gewapende Atlantische superhelden. Overal waar “onrecht” bestond (zoals gedefinieerd door de neocons van Washington), stond de NAVO klaar met wapens en bommen.

Het Amerikaanse militair-industriële complex kon niet gelukkiger zijn. Alle denktanks in de Beltway [Washington DC] die zij rijkelijk financieren, hebben eindelijk een zekere winnaar gevonden om de geldstroom op gang te houden. Het ging altijd al om geld, niet om veiligheid.

De test voor de NAVO als superhelden op het gebied van mensenrechten was Joegoslavië in 1999. Voor iedereen behalve de NAVO en haar neoconleiders in DC en vele Europese hoofdsteden was het een afschuwelijke, ongerechtvaardigde ramp. Achtenzeventig dagen bombarderen van een land dat de NAVO niet bedreigde, leidde tot vele honderden burgerslachtoffers, vernietiging van de infrastructuur en een erfenis van met uranium geladen munitie die het landschap nog generaties lang zal vergiftigen.

Vorige week nog herinnerde tennislegende Novak Djokovic zich hoe het voelde om midden in de nacht het huis van zijn grootvader te ontvluchten toen de NAVO-bommen vielen en het verwoestten. Wat een verschrikking!

  Oekraïners vluchten uit Avdiivka, Russen nemen controle over industriegebied (Kaartupdate, Video's)

Toen ging de NAVO aan de slag om de regering-Kadhafi in Libië omver te werpen. De bedrijfspers braakte de neoconleugens uit dat het bombarderen van het land, het doden van de bevolking en het omverwerpen van de regering alle mensenrechtenproblemen van Libië zouden oplossen. Zoals te voorspellen viel, hebben de NAVO-bommen de problemen van Libië niet opgelost, maar alles erger gemaakt. Chaos, burgeroorlog, terrorisme, slavenmarkten, verpletterende armoede – geen wonder dat Hillary Clinton, Obama en de neocons het tegenwoordig niet meer over Libië willen hebben.

Na een reeks mislukkingen die langer duurde dan we hier kunnen bespreken, besloot de door DC gecontroleerde NAVO in 2014 all-in te gaan en Rusland zelf aan te pakken voor “regime change”. De eerste stap was het omverwerpen van de democratisch gekozen Oekraïense regering, waar Victoria Nuland en de rest van de neocons voor zorgden. Vervolgens was er acht jaar lang massale militaire steun van de NAVO aan de Oekraïense coupregering met de bedoeling Rusland te bestrijden. Tot slot was er de afwijzing in 2022 van het verzoek van Rusland om te onderhandelen over een Europese veiligheidsovereenkomst die zou voorkomen dat NAVO-legers rond zijn grens zouden cirkelen.

Ondanks de mainstream media en de propaganda van de Amerikaanse regering is de NAVO in Oekraïne ongeveer even succesvol geweest als in Libië. Honderden miljarden dollars zijn weggespoeld, waarbij massale corruptie is gedocumenteerd door journalisten als Seymour Hersh en anderen.

Het enige verschil deze keer is dat het doelwit van de NAVO – Rusland – over kernwapens beschikt en deze proxy-oorlog als vitaal voor zijn bestaan beschouwt.

  BREAKING: Oekraïense Tochaka-U treft Kramatorsk in een nieuwe bloedige provocatie - Tientallen burgers dood (Waarschuwing! Schokkende beelden)

Dus nu heeft de NAVO ondanks haar nalatenschap besloten een conflict met China te beginnen, misschien om de aandacht af te leiden van haar ramp in Oekraïne. Vorige week kondigde de NAVO aan dat zij haar allereerste Aziatische kantoor in Japan zal openen. Wat nu, NAVO-lidmaatschap voor Taiwan? Zal Taiwan gewillig dienen als de nieuwste “Oekraïne” van de NAVO – zichzelf opofferen aan China in naam van de schijnbaar eindeloze honger van de NAVO naar conflicten?

We kunnen alleen maar hopen dat Amerika in 2024 een president kiest die eindelijk een einde maakt aan de dodelijke wereldtournee van de NAVO.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rothschilds sturen Franse president Macron naar China in poging Europa te redden terwijl Amerikaans Rockefeller-imperium in paniek raaktVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet oorlogszuchtige V.S. Imperium stort in, de dagen van de liegende westerse media zijn geteld
Volgend artikel“WIE DE GESCHIEDENIS NIET KENT, IS GEDOEMD HAAR TE HERHALEN”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Westerse landen worden geleid door pathetische psychopaten die behoefte hebben aan zelfbevestiging. Dus eigenlijk maar zielige volwassenen met weinig eigenwaarde.

  • Ik denk dat ze juist een superioriteitsgevoel hebben , al dan niet om hun onderbewuste inferioriteitscomplex te compenseren ,
   Wat ze dus zeer onberekenbaar en gevaarlijk maakt.

 2. Als justitie zijn werk niet gaat doen en alle ongrondwettelijke acties van onze overheden gaat aanpakken wordt het hoognodig tijd voor volksgerichten. De bevolking zal de taak moeten overnemen van de falende rechtspraak en, daar waar nodig, ook justitie op corruptie onderzoeken en berechten.

  De Nederlandse regering heeft ons land en alle burgers verraden en zou onmiddelijk voor hoogverraad gestraft moeten worden.

 3. Een stel psychopaten stelt voor om een oorlog tegen China te beginnen ?
  Zou ’t niet veel handiger zijn om eerst een te gaan proberen om bijv. Luxemburg, Andorra én Liechtenstein te overmeesteren ?

 4. Al lezend en terugkijkend realiseer ik me dat Joegoslvië 1999 mijn keerpunt is geweest. Het ‘concentratiekamp’ waar de ‘door en door slechte joego’s’ bosnische moslims ‘gevangen’ hielden. Allemaal nep, in scene gezet. De media was toen al niet meer te vertrouwen. Ook het bombardement en vernietiging van de chinese ambassade. Een foutje, volgens de amerikanazi’s, een verkeerd adres in de database. De chinezen zwoeren vanaf dat moment vergelding en een wereldleider te worden. Dat lukt ze aardig met die seniele corrupte klootzak en de rest van dat neocon tuig in washington.

 5. De meeste mensen willen geen oorlog. Dus, dit is ook gedoemd om te mislukken. Net als in Oekraïne. Amper soldaten uit Europa. Niemand wil z’n leven riskeren voor een stelletje leipen.

  • De meeste mensen zijn wel voorstanders van mensen die in het leger werken.
   ‘Goed voor de opvoeding’ en opleiding enzo. Al dat soort waanideeën.
   Het kon/kan ook anders….

   Oorlogsapparaat in Nederland had in coronatijd al niet eens ic-overschot/andere medische ingrepen
   kunnen aanpakken/overnemen. Geen veld-hospitalen in Noorden, midden en zuid Nederland.

 6. laten we in Amerika gaan oorlog voeren een burger oorlog en de helft van de USA aan Mexico geven en de andere helft aan Brazilië mooi plan en geen oorlogen meer in Europa zodra er een opstaat meteen de kop indrukken

  • Dat deden de East-side en West-side rap gangs toch wel?
   Waar is hun strijd eigenlijk gebleven? Met z’n allen bij de ‘MTV-awards zitten’….lachen hihiihi.

   Simpele shit hè?….LOL

 7. Lees de complot/compleet verklaringslijst eens op de website van Ella-ster.
  Van daaruit kun je op zoek gaan, naar de bloedlijnen/verdeelde machtkrachten verbonden tussen
  Westen en Oosten.
  Van stinkendrijke oppermachtige bloedlijnen naar nationaal geloof naar maffia….die overheden en big-corp beïnvloeden.

  Je moet al bereid zijn tegen deze maffia te strijden…..de loopjongetjes/meisjes van de kwade machten.

  • Maffia :/
   Ik dacht even aan al die Nederlandse volwassen sneeuwvlokken met Godfather (film) merchandise en
   aangehaalde film-quotes op Facebook e.a
   Net als met Tony Montana spreukjes en t-shirtjes….

   LOL!

 8. Die Chinese en Noord-Koreaanse leger man/vrouwschappen zijn trouwens vrij gestoord in hun koppen als je
  die zo in ziet op foto’s en filmpjes.
  Alsof ze staan te springen om die ‘ene opdracht’ te krijgen….met hun lege zultkoppen.
  Als die legers ooit samen zouden gaan, dan heeft de wereld pas een probleem.

  Het is goed dat er een Westerse linie was.
  Maar Oekraine-verstoring had nooit mogen gebeuren.

  Moet je voorstellen wat voor biljarden er aan Oekraine-Rusland oorlog is uitgegeven,
  en hoe je in plaats daarvan de oude linie had kunnen versterken voor altijd.

  Maar goed…..het spul moet op hè?

 9. Ik ben niet gelovig, maar ik heb de schepper vandaag wel even gevraagd, of hij of zij (of transsexueel) even een vinger in de bips wil steken van al die miljoenen die in, of voor oorlogsapparaat werken.

  Want het zijn eigenlijk allemaal kleine peuters.
  Dwars als dwarse obstipatie keutels. Die Chinezen in dat leger zien er ook zo uit alsof ze schreeuwen om
  te vragen of ze alsjeblieft wel naar de w.c mogen.
  (vroeger werd dit poepen nog al eens opgewekt met zo’n vinger van een ander)

 10. De Navo een oorlog met China , man laat me niet lachen
  Een leger zo veel meerdere keren als Navo wil een groot China bang maken .
  Alleen al Noord Korea het een elite leger van meer dan 300.000 man ,Let goed op een Elite leger
  Ik heb voor een paar jaar geleden een documentaire gezien over dit Elite leger , daar wil je geen ruzie mee
  Dus Navo doe je best en neem gelijk het aantal body baggs meer voor het aantal soldaatjes wat je wil sturen want geloof me maar dat er weinig het licht weer zien als ze daar zijn geweest .
  En wat China betreft , US en Navo maken GEEN schijn van kans , Keep dreaming US en Navo

  • Precies.
   En een Ollongren, of andere Westerse vrouwelijke Ministers van Oorlog weten dit heus ook wel.
   Of die mannelijke Ministermietjes van Oorlog…..en hun volgelingen. Jammer jammer PTSS….whééééé.

   Vanuit dit gegeven kun je mooi zien, wat ze allemaal proberen.
   De echte dienstplicht invoeren enzo.
   Voor de economie voor hun eigen rijkdommen en voor de de-populatie.

   Wat zijn het eigenlijk ook allemaal lijers hè? Oorlogen uitvoeren in burgergebieden. Willens en wetens.
   In plaats van in de toendra, oceaan of kale woestijn.

   Al die man/vrouwschappen. Er is nog niet één geweest die een leider van een land kon ombrengen.
   Ik had het wel geweten.
   Dan had ik mijn eigen elite-groepje gevormd.
   En dan zou het hoe dan ook slagen met al die munitie, tech-gadgets, en inside-info.

   Het is toch duidelijk?
   Dat de wereldbevolking zo gauw mogelijk dood moet.

   Er wordt in de mainstream media trouwens nooit een woord gerept over doden die voorbij komen
   op ‘alleen nog maar’ de openbare shock-websites. Daar per dag een keer aan oorlogslachtoffers in verhouding.

   De depopulatie gaat snel. Op allerlei fronten.

   • Diegenen die deze wereldbevolkingscijfers zijn net zo fout en corrupt, als toen met
    cijfers over coronamaatregelendoden/zieken.

    Ik denk dat wel al op 1 miljard minder zitten. Richting wereld-inwoneraantal van
    rond 2000.

 11. Tijdens de Korea oorlog waren de VS de rijkste en grootste industriële macht op aarde. Het vechten tegen de koreaanse bevolking lukte ze al nauwelijks. Willen ze nu tegen de grootste industriële macht op aarde gaan vechten. Dat momenteel ook nog een mannenoverschot heeft. Het Chinese leger twijfelt niet over zijn gender, sexuele identiteit en is wel nationalistisch.
  Fantaseren kan, maar lukken?
  De leiding van het westen pleegt militaire en economische zelfmoord, en ik woon in het westen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in