Foto Credit: The Gateway Pundit

Vanaf oktober 2023 heb ik in totaal 15 artikelen of berichten geschreven, waarin ik probeerde een overzicht te geven van de belegering, de gevechten en de verovering van het zwaar versterkte bastion Avdijivka – of, zoals ik het nu in het alternatieve Russisch Latijn zal noemen, ‘Avdeevka’, schrijft Paul Serran.

Vind hier een complete lijst van mijn TGP artikelen over Avdiivka in mijn ‘Signal to Noise’ Telegram kanaal.

Op basis van mijn ervaringen met het verslaan van de belegeringen van Mariupol en Bakhmut, voorspelde ik dat 1) de belegering lang en bloedig zou zijn (check); 2) de MSM de hele tijd zou zeggen dat de Russen zwaar faalden (check); en 3) als het eenmaal was ingenomen, MSM zou zeggen dat het geen strategisch belang had – het was gewoon een betekenisloze hoop puin (check).

Lichtroze gebieden vielen in de laatste 24 uur, oranje gebieden zien nog steeds gevechten.

Na bijna vijf maanden kondigde de opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, Alexander Syrsky, de beslissing aan om Avdeevka te verlaten. De officiële reden is dat “Oekraïense troepen zich terugtrekken om het leven van militair personeel te redden en meer voordelige verdedigingslinies te bezetten.”

Avdeevka is de eerste grote overwinning van de Russen in 2024. Het was het zwaarst versterkte Donbas-gebied, voorbereid op langdurige operationele en strategische verdediging.

De Oekraïners worden teruggedrongen uit de directe omgeving van de hoofdstad Donetsk. Dit zal naar verwachting geen einde maken aan de beschietingen van burgers, maar wel de intensiteit ervan verminderen.

Slavyangrad rapporteert:

“Er zijn nog verschillende verzetshaarden in de stad: het microdistrict Khimik en een aanzienlijk deel van de particuliere sector in het zuidoosten, evenals het grondgebied van de cokesfabriek Avdeevka, zijn nog niet volledig ontruimd.

  Uitgelekt: Brussel vreest oproer in Europa wegens aardgascrisis

Nazi “Azovieten” van de 3e Brigade van de Strijdkrachten van Oekraïne zijn daar geblokkeerd, en hun veilige uitgang uit het gebied is niet langer mogelijk – zowel vanwege de gevechtssituatie en onze volledige vuurbeheersing, als vanwege het gebrek aan transport geschikt voor vertrek, waarvan een aanzienlijk deel werd vernietigd en beschadigd door FAB-1500 vluchten over het grondgebied van AKHZ gedurende de dag op 15 en 16 februari.”

Kijk: Russen bombarderen defensieve posities in Avdeevka.

Russen bombarderen defensieve posities in Avdeevka. pic.twitter.com/PwfFPqK03r


– Paul Serran (@paul_serran) 17 februari 2024

De minister van Defensie van Oekraïne beloofde “dat hij Avdeevka zal teruggeven.” Rustem Umerov verklaarde dat er “lessen zijn geleerd” na de terugtrekking uit Avdeevka.

“Moderne luchtverdedigingssystemen zijn nodig om te voorkomen dat de vijand geleide bommen gebruikt. Langeafstandswapens zijn nodig om vijandelijke formaties te vernietigen. Daarvoor zijn artilleriegranaten nodig. Ik werk hier voortdurend aan. We zullen Avdeevka terughalen.”

Kijk: Azov-nazi’s trekken zich terug in Avdeevka.

President Zelensky vraagt in München – raad eens? – om wapens.

“We zullen de belangrijkste mythe van Rusland ontkrachten dat Oekraïne deze oorlog niet kan winnen. We zullen ons land terugwinnen, Poetin zal verslagen worden. We hebben herhaaldelijk bewezen op het slagveld: onze capaciteiten worden alleen beperkt door beperkte middelen en wapenarsenaal, maar al het andere hangt niet van ons af. En de situatie in Avdeevka bewijst dit met grote precisie. Beste vrienden, helaas hebben we een kunstmatig tekort aan wapens, artilleriegranaten en andere middelen, waardoor Poetin de intensiteit van de militaire operaties opvoert.”

  Kunnen Zelensky, de Klitschkos & MI5 Ruslands Maskirovka overwinnen waar Napoleon en Hitler faalden?

Kijk: Russische vlag wappert boven bestuur Avdeevka.

Commandant van de strijdkrachten in de regio Oleksandr Tarnavskiy verklaarde dat de Russische troepen een voordeel van 10 tegen 1 hadden in granaten.

Kijk: Russen nemen stadskliniek Avdiivka in.

Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken: Kiev besloot troepen terug te trekken uit Avdeevka, niet om ‘levens te redden’, maar omdat het alleen voor geld kan vechten, de rest doet er niet toe.

Sputnik meldt:

“Nee, dat komt niet hierdoor. Het is omdat Zelensky en de bende alleen weten hoe ze moeten ‘vechten’ voor het grote geld dat rechtstreeks in hun zakken verdwijnt, en alleen tegen burgers. Al het andere doet er voor hen niet toe,” schreef Zacharova op haar Telegram-kanaal.”

Kijk: Russische vlag wappert boven stadspark Avdeevka.


De Russische minister van Defensie, Sergei Shoigu, bracht verslag uit aan president Vladimir Poetin over de volledige inname van Avdeevka door de troepen van de Battlegroup Tsentr, onder commando van kolonel-generaal Mordvichev.

Kijk: De Russische vlag op het dak van de cokesfabriek van Avdeevka, gehesen door soldaten van de 114e Brigade van het 1e Legerkorps van Donetsk.

De verovering van Avdeevka betekent dat een gebied van ongeveer 20 vierkante mijl bevrijd is. In de afgelopen 24 uur heeft Oekraïne meer dan 1.500 manschappen verloren in de gevechten om Avdeevka, voegde het Russische ministerie eraan toe.

  Voormalig Russisch president waarschuwt Westen voor "doomsday" als Rusland naar instorting wordt geduwd: "Schaakspel met de dood"

Kijk: Laagwaardige eenheden achtergelaten om de terugtocht van elite-eenheden te dekken. Het is hartverscheurend om vrouwen in deze positie te zien.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De wereld staat op het punt “groots” te veranderenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitsland kondigt grootscheepse plannen aan om de meningsuiting, het reizen en de economische activiteiten van politieke dissidenten aan banden te leggen, om de “denk- en spraakpatronen” van de eigen bevolking beter te kunnen controleren
Volgend artikelEU-commissie keurt migratiepact goed met de bijnaam “Soros Plan” – zal resulteren in een massale golf van migranten die de EU-grenzen bestormen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. nou de jeugd zijn blij dat zij mogen vechten in de Oekraïne zij weten met een mobieltje wel hoe je het oplost hoor maar zij worden pas bang als de batterij en op zijn of leeg dan realiseerde zij pas waar zij zijn ga maar gauw er naar toe dan zie je de waarheid over je REGERING

 2. Ze kunnen Poetin en Rusland prima gebruiken voor.het uiteindelijke doel.. ontvolking van de aarde…. Georgia guidestones, terug naar 500 miljoen. Daarvoor waren ook die zogenaamde vaccins die juist DNA therapien waren. Zolang China en Rusland nog vrolijk meedoen in WHO, IMF, etc.. heb ik nog steeds mijn twijfels. In die landen gebeurt precies hetzelfde als bij ons… onderdrukking persvrijheid, sociale kredietscores, onderdrukking of politiek buitenspel.zetten van oppositiepartijen, bevoordelen van grote multinationals, lockdowns, etc…

 3. Mogelijke volgende NAVO-secretaris-generaal Rutte: We komen wel op 3 procent van de militaire uitgaven, daar kunnen we niet bij blijven

  Er wordt aangenomen dat de Nederlandse premier Mark Rutte Jens Stoltenberg zal opvolgen als secretaris-generaal van de NAVO. Daarom moet zijn verklaring op de Veiligheidsconferentie van München uiterst serieus worden genomen:

  We moeten op koers blijven wat betreft Oekraïne. Ja, het is moeilijk, maar we moeten meer doen om hen te helpen. We moeten meer uitgeven aan defensie. Als Poetin in Oekraïne slaagt, zal dat onze collectieve veiligheid aantasten

  – zei Rutte >>>

  https://topwar.ru/236509-mark-rjutte-verojatnyj-sledujuschij-glava-nato-prizval-usilit-podderzhku-ukrainy.html

 4. Hoerkraiene zal nu overschakelen naar nog meer guerrilla oorlogvoering , onder de auspicien en met steun van onze Westerse maffiabende….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in