Olieopslagplaats bij de haven van Nilolajev

Op 17 juli schortte Moskou de graanovereenkomst op. Zelensky verklaarde op zijn beurt dat “Oekraïne van plan is door te gaan met de uitvoering van de graanovereenkomst zonder Rusland.” Kiev is echter niet in staat om de scheepvaart in de Zwarte Zee op eigen kracht veilig te stellen. Rusland heeft op zijn beurt zijn garanties voor de veiligheid van de scheepvaart in de noordwestelijke wateren ingetrokken.

Zelensky probeert een groot diplomaat te spelen die de wereld redt, vooral naar de hongerige landen van Europa; maar zijn natte dromen vallen in duigen op de rotsen van de realiteit. In de nacht van 18 juli vielen Russische troepen de grootste zeehavens aan die nog onder controle van Kiev waren. Russische raketten en Geranium UAV’s troffen faciliteiten in Odessa en Nikolajev, bericht Southfront.

Het luchtalarm klonk bijna in heel Oekraïne, terwijl Russische troepen zich richtten op havenfaciliteiten in Odessa en Nikolajev.

Volgens het operationele opperbevel van de Oekraïense strijdkrachtengroep Zuid werden zes Kalibr-raketten die vanuit de Zwarte Zee gelanceerd werden, boven Odessa geregistreerd. De Oekraïense kant beweert echter dat ze allemaal neergeschoten werden door de machtige Oekraïense luchtverdedigingstroepen. Bovendien zouden 21 Geranium UAV’s ’s nachts boven de regio Odessa zijn neergeschoten.

Terwijl het Oekraïense leger dapper het aantal onderschepte doelen aangaf, bereikten de Russische strijdkrachten hun doelen in de haven, waar het laatste schip met Oekraïens graan onlangs vertrok in het kader van de graandeal.

Het hoofd van de openbare raad van het regionale militaire bestuur van Odessa moest de schade aan de haven bevestigen, maar verklaarde dat deze veroorzaakt zou zijn door wrakstukken van vier Russische raketten en de drukgolf. In een van de huizen in de buurt zou een man gewond zijn geraakt, hij werd in het ziekenhuis opgenomen.

  Heeft de voormalige Sovjet-Unie ervaren wat Europa te wachten staat?

Beelden van ter plaatse toonden aan dat hij loog en bevestigden succesvolle inslagen in de haven:

Volgens het Oekraïense leger zouden er vier Russische UAV’s zijn neergeschoten in de buurt van Nikolajev. Wonder boven wonder brak er echter een grote brand uit in het oliedepot bij de haven.

Het Russische leger hoefde niet niet lang te wachten om de vergeldingsaanvallen op Oekraïense militaire faciliteiten te bevestigen.

“Alle doelen zijn geraakt. Er werden branden en detonaties geregistreerd bij de vernietigde faciliteiten,” zei de militaire afdeling in een verklaring.

In de ochtend onthulde het Russische Ministerie van Defensie dat de aanvallen gericht waren op faciliteiten “waar terroristische acties met onbemande boten tegen de Russische Federatie werden voorbereid, evenals de plaats waar ze werden gemaakt in een scheepsreparatiebedrijf in de buurt van de stad Odessa.”

In het gebied van de steden Nikolajev en Odessa werden brandstofopslagplaatsen met een totaal volume van ongeveer 70.000 ton vernietigd, van waaruit brandstof werd geleverd aan de Oekraïense strijdkrachten.

Odessa en Nikolajev zijn de grootste havensteden van Oekraïne. De opschorting van de graanovereenkomst is een grote klap voor de Oekraïense economie. Kiev en haar westerse partners gaven er echter de voorkeur aan om de veilige corridors te gebruiken om terroristische aanvallen uit te voeren en Russische burgers te vermoorden. Terwijl ze logen dat de export uit Oekraïne nodig is om de wereld van honger te redden, stuurde Kiev slechts 2,6% van zijn graan naar staten ten zuiden van de Sahara.

Nachtelijke aanvallen gaven Kiev het signaal dat het zijn graan niet via maritieme routes in de Zwarte Zee kan exporteren als niet aan de Russische eisen wordt voldaan.

  De overgrote meerderheid van de mensen in het Westen heeft geen idee van de werkelijkheid waarin zij leven

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Miljardairs proberen wereldbevolking te verkleinen”: Geheime bijeenkomst gesponsord door Bill Gates, bijeenkomst 2009 van “The Good Club”
Volgend artikelSchokkende video: ‘Immigrantenjongeren’ vallen politiepatrouille in Brussel aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. dat zal de EU wel voelen nu er geen graan meer komt wat hebben het westen toch een geleerde koppen de elite kunnen ECHT HELEMAAL NIETS ZONDER ONS HET VOLK

  • Is dat zo? We hebben onze soevereiniteit weggegeven en af laten pakken. Bij wet mag jij geen geweld gebruiken en dus ben je machteloos. Je mag geen wapens bezitten en zelfs niet zomaar alles zeggen.

   En maar blijven stemmen op d66 en vvd. Dan heb je geen macht tegenover de meerderheid.

 2. Er staat iets te gebeuren en het is niet goed voor ons.
  De graanstop is weeral een aanslag op onze portemonnai.
  En de dollar staat nu weer sterk ten opzichte van de €uro. Is goed voor Amerikaanse economie en slecht voor de Europese.

  Wat zijn die EU gekken van plan?

 3. vluchten naar amerika vrees ik, dan kunnen wij er niet meer aan om ze voor een tribunaal te brengen… terwijl we zullen moeten vechten om lijfs en cultuur behoud..of we horen om 5 uur s’morgens een oproep om te bidden of zo..

 4. De leugens van de media en van Oekrainie. De meestal graan gaat naar het westen voor de veevoer. De graan voor brood die naar afrika gaat is een piep klein % voor de oorlog, lees de goede artikel van NRC.
  Wij krijgen alleen maar leugens van de media en voor de marketing voor Okrainie. De afrikanen planten zijn eigen graan of gebruiken iets anders zij kunnen de graan van Oekrainie missen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in