Het langverwachte en veel gehypete Oekraïense tegenoffensief heeft tot nu toe geen noemenswaardige territoriale winst opgeleverd en heeft bovendien geleid tot de vernietiging van bergen militair materieel en tot enorme verliezen aan mensenlevens.

Dat heeft ertoe bijgedragen dat de steun van de bevolking voor het nazivriendelijke regime in Kiev in de westerse landen, die het leeuwendeel van de financiële inspanningen voor deze oorlog op zich nemen, is weggezakt, schrijft Paul Serran.

Nu Oekraïne besluit om de door de NAVO aangeleerde aanvalsstrategieën op te geven, begint er een serieus meningsverschil te ontstaan in hun relatie met de Westerse leiders.

De New York Times bericht het volgende:

“Uitgerust met geavanceerde Amerikaanse wapens en aangekondigd als de voorhoede van een grote aanval, liepen de troepen vast in dichte Russische mijnenvelden onder constant vuur van artillerie en helikoptergeschut. Eenheden verdwaalden. Eén eenheid stelde een nachtelijke aanval uit tot zonsopgang, waardoor het voordeel verloren ging. Een andere eenheid deed het zo slecht dat commandanten haar volledig van het slagveld haalden.

[…] Nu proberen de door het Westen getrainde Oekraïense brigades de zaken om te draaien, zeggen Amerikaanse functionarissen en onafhankelijke analisten. Oekraïense militaire bevelhebbers hebben hun tactiek veranderd en richten zich op het uitputten van de Russische troepen met artillerie en langeafstandsraketten in plaats van zich onder vuur in mijnenvelden te storten. In het zuiden van het land is een troepenuitbreiding aan de gang, waarbij een tweede golf van in het Westen getrainde troepen meestal kleinschalige aanvallen uitvoert om door de Russische linies heen te breken.”

  Het Westen dreigt Afrikaanse landen secundaire sancties op te leggen wegens Russische olie

De korte training in complexe Westerse gevechtsmanoeuvres was geen partij voor de formidabele Russische verdediging en de overweldigende artilleriemacht.

“De beslissing van Oekraïne om van tactiek te veranderen is een duidelijk signaal dat de hoop van de NAVO op grote opmars van Oekraïense formaties gewapend met nieuwe wapens, nieuwe training en een injectie van artilleriemunitie niet is uitgekomen, voorlopig althans.”

Men kan niet anders dan vraagtekens zetten bij de geldigheid van de snelle en oppervlakkige training die de Oekraïners van Westerse landen hebben gekregen.

Michael Kofman, een senior fellow bij de Carnegie Endowment for International Peace:

“Het probleem zat hem waarschijnlijk in de veronderstelling dat Oekraïense eenheden met een paar maanden training konden worden omgevormd om meer te vechten zoals Amerikaanse strijdkrachten zouden vechten, waarbij ze de aanval zouden leiden tegen een goed voorbereide Russische verdediging, in plaats van de Oekraïners te helpen om meer te vechten op de beste manier die ze kennen.”

De Russen doen waar ze in uitblinken: ze voeren een uitputtingsoorlog, net zoals ze deden om Napoleon en Hitler te overwinnen. Zonder het historische niveau van militaire en economische hulp aan Oekraïne, zouden ze allang gewonnen hebben, na alle Oekraïense capaciteiten vernietigd te hebben.

Zelfs met al die hulp deed Oekraïne goed werk bij het verdedigen van zichzelf, maar toen het op het lanceren van offensieve acties aankwam, werden hun tekortkomingen steeds duidelijker.

De relatie van Oekraïne met zijn internationale partners wordt nu geconfronteerd met onvermijdelijke spanningen en meningsverschillen. Het westen heeft beloofd Oekraïne tot het einde toe te steunen, “wat er ook voor nodig is”. Maar zal het dat ook doen?

  Rusland en China schetsen de toekomst in afwachting van de volgende stap van Iran

CNBC bericht:

“De laatste tijd zijn er spanningen ontstaan over de militaire strategie van Oekraïne en de eisen aan de NAVO. De president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky, zou enkele bondgenoten boos hebben gemaakt in de aanloop naar de meest recente NAVO-top in Vilnius, Litouwen, in juli, toen hij het ontbreken van een tijdschema voor de netelige kwestie van het lidmaatschap van de alliantie, en de “voorwaarden” waaraan voldaan moest worden voordat een uitnodiging om lid te worden werd uitgegeven, als “absurd” omschreef.

Dat was een te gewaagde uitspraak. De Britse minister van Defensie, Ben Wallace, werd gedreven om te zeggen dat het VK “geen Amazonepakhuis” was om eindeloos wapentuig aan Kiev te leveren wanneer het een “boodschappenlijstje” krijgt.

Amerikaanse functionarissen waren zo geïrriteerd dat ze overwogen om de aanbiedingen af te zwakken die Kiev tijdens de top zou krijgen.

Jamie Shea voormalig adjunct-secretaris-generaal bij de NAVO:

“De Oekraïners zitten in een moeilijke situatie. Ze spelen duidelijk voor hun existentiële overleving, ze zullen altijd onbevredigd zijn in de zin dat ze steeds meer nodig hebben. Intussen zal het Westen altijd denken dat het zijn best doet. … Het belangrijkste is om die discrepantie te beheersen en te voorkomen dat het blijvende schade aanricht, en ik denk dat de top in Vilnius er in ieder geval in geslaagd is om te voorkomen dat het blijvende schade aanricht.”

Naast het gebrek aan waardering is er ook het gebrek aan coördinatie van de militaire tactieken.

Kiev is ook boos op de VS toen het besloot om een aantal van zijn beste troepen aan de “vleesmolen” te blijven blootstellen in de vergeefse verdediging van Bakhmut.

  Z-Dag in Kiev

Konrad Muzyka, specialist in militaire inlichtingen:

“De Amerikanen moedigden, op zijn zachtst gezegd, de Oekraïners aan om bepaalde gevechten niet te voeren op de manier die Rusland wilde dat ze vochten, omdat dit op lange termijn gevolgen zou kunnen hebben in termen van verlies van mankracht en uitgaven aan artilleriemunitie. Voor Kiev was Bakhmut echter meer dan een stad. Het was een symbool van het Oekraïense verzet, ook al was de strategische waarde ervan twijfelachtig.

Maar het resultaat is dat ze veel mannen verloren hebben, ook zeer ervaren personeel. Ze hebben veel artilleriemunitie versneld verspild, die anders voor dit tegenoffensief gebruikt zou worden, en tot slot hebben ze veel lopen van hun kanonnen doorgebrand, wat betekent dat ze hun troepen in het gebied rond Bakhmut niet volledig kunnen ondersteunen.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

WHOA! Mainstream media beginnen het publiek te vertellen “Oekraïne verliest; territoriale concessies aan Rusland” en “Het Westen kan niets meer doen!”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAshley Biden bevestigt dat vader Joe haar als jong kind ‘herhaaldelijk’ seksueel misbruikte
Volgend artikelHAARP is een wereldwijde bron van zorg vanwege de verstrekkende gevolgen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Het is toch logisch dat Oekraine alleen nog van afstand schiet? Wie is er nog bereid om zich op de Russische muur te storten? Als ze in de eerste dagen resultaten gehad hadden, dan waren er nog wel gekke stormtroopers die in een overeinningsroes op de.vijand af zouden rennen. Nu helpen zelfs stimulerende middelen niet meer. Toch is.het ook niet mogelijk om de gevangenen.. de gedwongen gemobiliseerden… langdurig aan de frontlinie te houden zonder dat er opstand tegen de Kraken, Azov batallions en Buitenlandse huurlingen ontstaat. Oekraine kan die lange afstandstactiek dus niet volhouden zonder straks terrein te verliezen aan Russische gemotiveerde stormtroepen,.zoals Wagner PMC

 2. Het hele aanvalsplan is bij voorbaat al tot mislukken verdoemd. Je kunt het niet opnemen tegen de Russen, als de Russen het luchtoverwicht heeft. Die schieten dan alle militaire voertuigen als konijnen neer en in de enorme grote vlaktes met dichte mijnenvelden her en der zullen vele voertuigen al vernietigd worden zonder dat de vijand in zicht is. Dat is eigenlijk je gehele leger tegen een muur aan laten lopen. Dat was het scenario wat het westen gepland had, want het westen blijft nu nog steeds de Russen zwaar onderschatten en zich zelf zwaar overschatten. Oekraïne wordt eigenlijk gebruikt als een oefenterrein voor militaire wapens en strategieën uit te testen. Oekraïne en de buitenlandse huurlingen zullen de gekken zijn, die bij dit project letterlijk geofferd worden voor de Amerikaanse neocons die o.a. Blackrock behartigen. Want de kosten voor dit project wordt afgewenteld op de belastingbetalers van Amerika en de EU, om zoveel mogelijk schade te veroorzaken. Na der hand als de wapens zwijgen, mogen de zelfde belastingbetalers het nog een paar keer betalen aan Blackrock via diverse tussenschakels om alles weer op te bouwen. Van het project B.B.B. van Bouw alles beter terug van de NWO.

  • Lepoudre Luc,
   Het enigste offensief wat we noch meemaken is een vluchtend offensief, waarin de Ukkies zich massaal zullen overgeven..

 3. “Het langverwachte en veel gehypete Oekraïense tegenoffensief heeft tot nu toe geen noemenswaardige territoriale winst opgeleverd en heeft bovendien geleid tot de vernietiging van bergen militair materieel en tot enorme verliezen aan mensenlevens.”

  Hoe lang horen we dit al, in tientallen nuances en smaakjes.

  Feit is dat het allemaal hetzelfde is, en ons al weken bezig houd.

  Ben meer benieuwd wat er achter de schermen gebeurd…dit en andere soortgelijke verhalen ken ik nu onderhand wel.

  • Wat je hier tussen de regels leest is: het plan is mislukt. Het plan van de proxy oorlog lekt uit naar het publiek. En nu wordt het ruzie tussen opdrachtgever en uitvoerenden. De VS doet net of hun neus bloed en Zelenski geen geheim agent in dienst van de VS is die gewoon zijn orders uitvoert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in