Oekraïense soldaten oefenen in Oekraïne. (Public Domain)

Volgens Oekraïense berichten hebben Russische troepen Ivan Fedorov, de burgemeester van de stad Melitopol, gevangengenomen en afgevoerd. De VN-ambassadeur van Oekraïne doet nu via de VN een oproep aan Rusland om de burgemeester vrij te laten.

Volgens informatie uit Oekraïne, geciteerd door het Zweedse dagblad Aftonbladet en andere kranten, zijn de Russische troepen erin geslaagd de burgemeester van Melitopol, Ivan Fedorov, te pakken te krijgen en hebben hem tijdens de gevechten afgevoerd.

Op video zou te zien zijn hoe burgemeester Ivan Fedorov wordt gearresteerd en afgevoerd.

De burgemeester was naar verluidt in een crisiscentrum toen tien mensen inbraken, een zwarte zak over het hoofd van Fedorov legden en met hem in een onbekende richting verdwenen.

De ambassadeur van Oekraïne bij de VN-Veiligheidsraad, Sergiy Kyslytsya, doet nu een beroep op Rusland om de burgemeester onmiddellijk vrij te laten.

In zijn toespraak bij de VN gebruikte hij naar verluidt consequent het woord “Sovjet” in plaats van “Rusland” en lanceerde hij een harde aanval op de president van het land, Vladimir Poetin, die hij omschreef als “krankzinnig” en “delirant”.

“Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog worden er in Oekraïense steden mensen in massagraven begraven,” zei hij naar verluidt.

Fedorov zou gearresteerd zijn door vertegenwoordigers van de Volksrepubliek Luhansk, in plaats van ontvoerd door Russische soldaten. Dit volgt op de opening van een zaak tegen Fedorov door het Openbaar Ministerie van de Volksrepubliek Luhansk, dat hem beschuldigt van “het financieel of anderszins steunen van de verboden organisatie Rechtse Sector bij het plegen van terroristische daden tegen de burgerbevolking in de Donbass”.

  Wanhopig EU worstelt om de winter te stoppen - "Reëel gevaar dat de Europeanen bevriezen en de industrie moet sluiten"

De arrestatie van burgemeester Fedorov komt op een moment van toenemende spanningen tussen Rusland en het Westen. YouTube heeft nu aangekondigd dat het met onmiddellijke ingang alle kanalen blokkeert die verbonden zijn met de Russische staatsmedia.

Tegelijkertijd heeft Roskomnadzor, de Russische autoriteit voor toezicht en controle op communicatie, informatietechnologie en massamedia, aangekondigd dat zij Instagram in Rusland vanaf maandag zal blokkeren.

Tijdens een topontmoeting in Frankrijk heeft de EU ook besloten een vijfjarenplan uit te voeren om volledig onafhankelijk te worden van Russische energie. De EU dreigt ook met nog strengere sancties tegen Rusland als het zijn agressie tegen Oekraïne niet staakt.

“Als de zaken op de militaire manier blijven doorgaan, zullen wij verdere sancties nemen, massale sancties,” zei de Franse president Emmanuel Macron tijdens een persconferentie na de bijeenkomst.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het ineenstortende Covid narratief wordt vervangen door Poetin en OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelHet doorsnijden van de mist onthult “een nieuwe bladzijde in de kunst van het oorlogvoeren”
Volgend artikelRusland schenkt buitgemaakte westerse wapens aan de troepen van Donbass
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Quote “YouTube heeft nu aangekondigd dat het met onmiddellijke ingang alle kanalen blokkeert die verbonden zijn met de Russische staatsmedia.”

  Zal Rusland aan zijn reet roesten .
  Wat een kabouter move .
  😛

 2. De westerse landen gedragen zich als een verwend kind wat zijn zin niet krijgt; stampen, krijsen, dreigen,enz.enz.
  Het ligt in zo’n geval aan de ouder (Poetin) of het gaat gebeuren zoals het kind (het westen) het wil.
  Bij toegeven krijgt men als gevolg daarvan tzt nog meer krijsen, dwingen en stampen.
  Bij een kind grenzen stellen is vaak nodig om te leren dat er grenzen bestaan.
  Poetin heeft al heel lang het westen gewezen op die grenzen. Niet willen luisteren was het gevolg.
  Nu is dan de grens bereikt en moet het westen niet huilie huilie doen.
  Dat wij dan het haasje zijn ligt mede aan onze keuze wie er in de regering zit.

 3. Maak je borst maar nat. Rusland is zelfvoorzienend van energie. Europa is dat niet. Het grootspraak van een WEF poppetje!

 4. Zeer goed! Alle rechtse sector aanhangers voor de rechter. Kunnen de yanks de meest bruikbare schoften weer operatie paperclipsen naar de VS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in