Antonio Zugaldia / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde milieu-organisatie Green Alliance heeft acteur en komiek Rowan Atkinson ervan beschuldigd een high-profile obstakel te zijn voor de inspanningen van de regering om voertuigen op fossiele brandstoffen uit te faseren tegen 2035, schrijft RT.

In een toespraak tot het House of Lords op dinsdag beweerde een vertegenwoordiger van de groep dat een opiniestuk dat Atkinson in juni 2023 had geschreven in de Guardian “een van de meest schadelijke artikelen” was voor de “netto-nul”-doelstelling en het gebruik van EV door het publiek.

In zijn opiniestuk stelde Atkinson, die zichzelf beschreef als een “autoliefhebber” en een “early adopter” van EV’s, dat hij weliswaar graag een hybride en een volledig elektrische auto bezat, ook al waren ze “een beetje zielloos”, maar dat hij zich in toenemende mate “gedupeerd” voelde door beweringen dat EV’s een “wondermiddel voor het milieu” zijn.

De acteur bekritiseerde het gebruik van lithium-ion batterijen in EV’s, waarbij hij onderzoek aanhaalde dat aantoont dat de uitstoot van broeikasgassen tijdens de productie van elektrische auto’s 70% hoger ligt dan bij de productie van benzineauto’s. De grootste boosdoener, zei Atkinson, waren de “absurd zware” accu’s, die naar schatting maar 10 jaar meegaan. “Het lijkt een perverse keuze van hardware om de strijd van de auto tegen de klimaatcrisis te leiden,” schreef hij.

Atkinson suggereerde dat de noodzaak van elektrische voertuigen als oplossing voor de klimaatcrisis teniet gedaan zou kunnen worden door automobilisten aan te moedigen geen nieuwe auto’s meer om de drie jaar te kopen en hun voertuigen langer te houden. Een andere oplossing die de acteur voorstelde was het onderzoeken van manieren om het gebruik van schonere synthetische brandstoffen te vergroten.

  Kunnen we onze collectieve stommiteit overleven?

“Ik heb het gevoel dat onze wittebroodsweken met elektrische auto’s ten einde lopen, en dat is geen slechte zaak,” concludeerde de acteur.

In haar brief aan de milieu- en klimaatveranderingscommissie van het House of Lords benadrukte de Green Alliance dat Atkinson’s standpunten misleidend waren en beweerde dat zijn zorgen over elektrische auto’s “ronduit ontkracht” waren.

“Helaas bereiken factcheckers nooit hetzelfde brede publiek als de oorspronkelijke onjuiste bewering, wat de noodzaak benadrukt om te zorgen voor hoge redactionele standaarden rond de netto-nul overgang,” zei de groep.

Andere problemen die het uitfaseren van voertuigen met verbrandingsmotoren in het land in de weg staan zijn onder andere onvoldoende oplaadinfrastructuur, hoge prijzen voor nieuwe EV’s in vergelijking met hun benzine- en dieselalternatieven en een “gebrek aan duidelijke berichtgeving van de overheid voor de lange termijn.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

“Mr Bean” in opstand tegen haatmisdaadwetgevingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU wil Tucker Carlson sancties opleggen vanwege Poetin-interview – Newsweek
Volgend artikelTucker Carlson op ‘dodenlijst’ van Oekraïense regering na interview met Poetin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Alle mooie verkooppraatjes en holle frasen ten spijt. Kun je nagaan hoezeer het publiek ‘hun’ Mister Bean neemt. Tja, jalouzie moet je verdienen!

 2. Rowan Atkinson was aanwezig bij de kroning van zijn vriend Charles III op 06.05.2023 in de Westminster Abbey. Charles’ tante Margaret Rose (1930 – 2002) trouwde op 06.05.1960 (6 + 5 = 11) in de Westminster Abbey met Tony Armstrong Jones aka lord Snowdon (1930 – 2017) en hun huwelijk werd ontbonden op 11.07.1978.
  Snowdon kon een potje breken bij Elizabeth II, omdat hij nooit over de ‘royals’ uit de school heeft geklapt.

 3. Ach ik denk dat Bean gewoon nog eens onder de aandacht bracht wat vele anderen ook al hadden geschreven. Hij bereikte wellicht een groter publiek en dat willen ze hier in het belachelijke westen niet, vooral niet als het de waarheid betreft.

 4. Het is gewoon een manier om een zondebok aan te wijzen, voor deze rampen wagens. Zodat het ware probleem van de EV’s niet bij de EV’s komt te liggen, maar bij de acteur komt te liggen.

 5. Zo mooi, Mr. Bean (Rowan Atkinson) is een electrotechnicus van origine (ik ben het nog steeds), die weet vrij precies hoe het zit met de elektrische auto’s en wat hij daarover zei is geen speld tussen te krijgen. Maar ja, de waarheid, die is niet gewenst tegenwoordig. Overigens over weinig impact van auto’s, ikzelf heb in 1991 een bijna nieuwe auto gekocht met bouwjaar 1990 en daar rijd ik nu nog steeds in, al 33 jaar dus. Tja, Japans merk, niet kapot te krijgen. Probeer dat maar ‘ns met een EV.

 6. Hij vergat nog dat–wat we laatst lazen–bij lage temperaturen de EV-bussen in Skandinavië stil kwamen te staan, omdat de accu’s het niet trokken…en dat–wat ik laatst ook weer las–bij het minste serieuze ongeluk met een EV het hele ding afgeschreven wordt omdat de accu en de rest van het systeem naar verhouding veel te duur is om te gaan repareren… En dan ook nog–wat ik op de internet-reclame blijf tegenkomen–dat bij tewater-raken veelal de ramen niet meer opengaan en deze ook niet meer zo simpel stuk te slaan zouden zijn, zodat je er niet meer op tijd uitkomt of uitgehaald kunt worden…Krijg er beetje claustrofobie van ! Doe mij maar gewoon zo’n fossiele brandstofkreng, haha !!

 7. Misschien een beetje off topic.. maar mag hij eigenlijk nog wel “mr” Bean genoemd worden? Of word het nu “human Bean” oid, person Bean..? Moest dit even kwijt hoor, gore hypocrieten daar in dat unaaited domking

 8. FANTASTISCH!!!

  Nu wist ik al dat Rowan een liefhebber van (sport)auto’s is maar dat die zich ook nog eens goed uitlaat over die walgelijke elektrische nep autootjes is helemaal mooi.

 9. Kan je nagaan dat het allemaal klopt wat hij zegt of schrijft. En dat de elektrische auto industrie zo zielig reageert. Want de slechte kanten van de productie van die kringen zijn inderdaad schrijnend. En dat mogen wij niet weten als consument.

 10. Alle echte autoliefhebbers gaan een traantje laten als de Groene Khmer hun zin krijgt. Ook de rijke dus. daarom geloof ik niet echt dat de linkse kliek hun zin gaat krijgen. Nu is het allemaal nog ver weg, zo lijkt het tenminste, maar als de Ferrari niet meer de weg op mag, tja…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in