Moslimbevolking van Engeland overschrijdt voor het eerst drie miljoen – christenen blijven afnemen

3
623

De moslimbevolking van Engeland is in 2020 voor het eerst in de geschiedenis drie miljoen mensen gepasseerd, terwijl het aantal christenen afneemt.

De drie miljoen moslims in Engeland zullen alleen maar exponentieel blijven toenemen omdat moslimmannen meerdere vrouwen mogen hebben en elke vrouw meestal vijf kinderen heeft.

In slechts vijf jaar tijd tussen 2011 en 2016 is het aantal moslims in Engeland en Wales gestegen van 2,7 miljoen naar 3,14 miljoen – dat is meer dan 400.000 mensen en een stijging van ongeveer 16%.

In 2016 zijn naar schatting 32,7 miljoen mensen in Engeland en Wales als christenen zijn geïdentificeerd, met een daling van 500.000, meldt de Daily Mail.

De naam “Mohammad” staat in de top 10 meest populaire baby-jongensnamen in Engeland.

De Daily Mail rapporteert:

De moslimbevolking van Engeland is voor het eerst de drie miljoen mijlpaal gepasseerd, volgens schattingen die door Whitehall zijn opgesteld.

Men vermeldt dat moslims de snelst groeiende geloofsgroep in het land zijn – terwijl de christelijke geloofsgroep blijft afnemen.

De cijfers werden geproduceerd door het Bureau voor de Nationale Statistiek als onderdeel van een onderzoeksproject om voor het eerst te proberen de omvang van de verschillende etnische en religieuze groepen regelmatig te evalueren.

Tot nu toe konden religieuze en etnische minderheden slechts één keer per decennium worden gemeten aan de hand van de resultaten van de grootschalige tienjaarlijkse nationale volkstelling.

Volgens de beoordeling van de ONS blijven de christenen in aantal afnemen, maar de daling van christenen kan vertragen.

Onder andere geloofsgroepen is het aandeel Hindoes in de bevolking licht gestegen, terwijl het aandeel Sikhs met een vergelijkbaar klein aantal is gedaald.

De omvang van het joodse en boeddhistische aandeel van de bevolking is stabiel gebleven, aldus het rapport.

Café kan drankvergunning geweigerd worden – te dicht bij de moskee gelegen

Zwembad gebiedt zwemmers onder water uit te ademen, niet naar anderen te kijken of met anderen te praten

3 REACTIES

  1. 3 miljoen mohammedanen in Engeland? DRIE miljoen??
    Ik denk dat er in het veel kleinere Nederland al 2 miljoen zijn. Ik zou er niet van opkijken als het er in Engeland iets van 8 (ACHT) miljoen zijn.

    En het gaat steeds sneller. Ik denk dat het streven is om al over een jaar of 20 een gematigde vorm van sharia in te voeren die dan naast “onze” wetten officieel mag bestaan. Nog weer 20 jaar later zal de sharia onze wetten verdreven hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here