Screenshot.

Westerse landen dreigen, door wapens in Oekraïne te “pompen”, de VS/EU en Rusland “op het pad van een directe militaire confrontatie te brengen,” zei de ambassadeur van Moskou in Washington, Anatoly Antonov, eerder deze week.

Sinds het begin van de militaire aanval van Rusland op Oekraïne hebben de NAVO-landen en hun bondgenoten zich onthouden van directe militaire betrokkenheid in het conflict, maar hebben zij Kiev wel actief voorzien van wapens en munitie. Door dit te doen, zei de ambassadeur in een interview met Newsweek, zijn de westerse staten “rechtstreeks betrokken bij de huidige gebeurtenissen” en zetten zij aan tot “verder bloedvergieten.” Antonov noemde deze acties “gevaarlijk” en “provocerend”, bericht Infowars.com.

“Zij kunnen de VS en de Russische Federatie op het pad van een directe militaire confrontatie brengen. Elke aanvoer van wapens en militaire uitrusting uit het Westen, uitgevoerd door transportkonvooien over het grondgebied van Oekraïne, is een legitiem militair doelwit voor onze strijdkrachten.”

Twee dagen geleden drong de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Dmitry Kuleba, er bij de NAVO-landen op aan om Kiev te blijven voorzien van “wapens, wapens en nog eens wapens,” en legde uit dat Oekraïne, door Rusland te bestrijden, niet alleen zichzelf verdedigt, maar ook de veiligheid van de leden van het blok versterkt.

Antonov zei ook dat “een militaire verkenning” van Oekraïne door de NAVO begon lang vóór het begin van de Russische campagne in het buurland. In de woorden van Antonov werd Oekraïne “overspoeld met Westers wapentuig, terwijl president Vladimir Zelensky de plannen van Kiev aankondigde om kernwapens te verwerven.”

  Een nucleaire oorlog riskeren voor een corrupt, steeds repressiever Oekraïne

De ambassadeur verwees blijkbaar naar de toespraak van Zelenski op de Veiligheidsconferentie van München. Op 19 februari, vijf dagen voor de start van de Russische aanval, merkte Zelensky op dat Oekraïne in 1994 het Memorandum van Boedapest had ondertekend en zijn kernwapens had opgegeven in ruil voor veiligheidsgaranties. Hij zei dat Oekraïne nu “noch wapens, noch veiligheid” heeft, en opperde dat de niet-nucleaire belofte van Kiev zou kunnen worden teruggedraaid als het land door Rusland wordt bedreigd.

De NAVO heeft consequent geweigerd in te gaan op het verzoek van Zelenskyi om een “no-fly zone” boven Oekraïne in te stellen, met als argument dat de maatregel zou kunnen leiden tot een open confrontatie tussen het blok en Rusland.

Antonov verklaarde dat de Russische voorwaarden voor “de regeling van het conflict” onveranderd zijn gebleven: de demilitarisering en denazificatie van Oekraïne, een officiële neutrale en niet-nucleaire status voor het land, erkenning van de Russische soevereiniteit over de Krim, en de onafhankelijkheid van de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk.

Moskou viel de buurstaat eind februari aan, nadat Oekraïne de voorwaarden van de in 2014 ondertekende Minsk-akkoorden niet had uitgevoerd, en Rusland uiteindelijk de Donbass-republieken Donetsk en Lugansk had erkend. Het door Duitse en Franse bemiddeling tot stand gekomen Minsk-protocol was bedoeld om de status van de regio’s binnen de Oekraïense staat te regulariseren.

Kiev houdt vol dat het Russische offensief volledig onuitgelokt was en heeft ontkend dat het van plan was de twee regio’s met geweld terug te nemen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

  Verdwaald in vertaling: Nederlandse banken slagen er niet in Russische tegoeden te bevriezen door typefouten
Vorig artikelMoeder is vanmorgen gestorven. Fuck dat vaccin!
Volgend artikelOekraïne: Een nieuwe strijd in de oude oorlog van het “Nieuwe Normaal”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

 1. Ik begin wel steeds meer vertrouwen te krijgen in Rusland, vanwege de steeds vuilere leugens die het EU parlament constant aan het verkopen is. Gezien op video via whatsapp etc: Ursula van der Leyen drukt handjes met verschillende figuren. Ze was zogezegd aanwezig op het station dat gebombardeerd was. Kennelijk heeft ze goed voldaan aan de instructies van de Ziopaten: we MOETEN dit voor elkaar krijgen dit jaar. En JIJ gaat het doen! Jij KAN het! Wij beschermen jou tegen de bommen!

  Ze werd netjes bedankt voor haar goede gedrag met handjes drukken. Goed gedaan Ursie! Te weten: Ursula is geen strateeg. Zij is slechts de mouthpiece voor de strategen binnen het EU Parlement, en de uitvoerder van zaken die de strategen gedaan willen hebben. Ze heeft verder ook niet het vermogen strategisch te denken. Ze is slechts de trophy wife van de pharma boer waar ze mee getrouwd is en is op die manier in het EU Parlament gezet. Dus denk niet dat zij aan de touwtjes trekt – nee, ze is een marionet van die lui. Maar ze doet braaf mee, en zou niet anders willen. Smerig monster is het.

  Kans is groot verder dat de vertoning met UvdL ook CGI was; geen idee. Wat deed ze overigens op dat station?

  Ik word er kotsziek van, die constante leugens. Die ongelooflijk smerige leugens met de overduidelijke handtekening van de Ziopaten die al eeuwen op wereldmacht lopen te aasgieren. Hoeveel mensen trappen in deze walgelijke leugen? Hoe kunnen we dit soort bedrog en valsheid stoppen? Ik zie het nog gebeuren dat het geduld echt op raakt bij Rusland… Leugens zoals deze om Rusland te schuld te geven van deze supersmerige schofterige onmenselijke daden – helemaal volgens Mossad patroon – zitten m.i. niet meer in het “spel”.

  • Check de kleuren van de Russische vlag en het wapenschild…Check dan de saxen Coburgs en De kleuren van de engelse vlag… Nederlandse vlag…etc…

   • Als ik me goed herinner, lang geleden dat ik dit onderzocht, allemaal dubbele phoenix op vlaggen en wapenschilden. Dus ja ik hou jouw theorie voortdurend in mijn achterhoofd. Putin maakt ook missers in zijn referenties aan WW II geschiedenis en heeft het niet over Stalin, De bolsjevistische revolutie, de Holodomor, Afghanistan en andere oorlogsmisdaden door de Russen begaan. Hij bespeelt mensen zoals die deze site bezoeken als een Harp. Net als Trump deed. Een fantastische debater die zegt wat velen van ons denken. Misschien is de weg uit het Kali Yuga tijdperk toch iets ingewikkelder en komt het nier dat ieder voor zich zijn eigen Karma transformeert. Aan de andere kant zijn er altijd mensen in deze elite families geweest die de rol van het Zwarte Schaap op zich namen. Vaak worden ook zij uit de weg geruimd. Zelf ben ik ook een buitenbeentje in mijn familie. Dus het is niet onmogelijk dat Putin, ooit 1 van de Young Global Leaders van Klaus Schwab ergens door iets of iemand wakker geworden is. Die ruimte moet je een ander mens altijd laten.

    • Word dat toch zo kotsbeu dat putin een globel young leader was, FU. Putin is onderhand 70 year, is GVD hoofd KGB geweest. Denk je nu echt dat een rus zo diep geworteld in sovjet gedachte een globalyoung leader interesse heeft gehad. Troll. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 alles wat onder Putin komt zijn russische beren die sovjet denken. Denk keertje logisch na.

    • De top van de bolsjewieken, zo`n twintig man waren allemaal joden dus niet zeiken over de Russen, Stalin en Lenin waren ook grootdeels joods.

    • Holodomor,is een leugen bedacht door de nakomelingen van de nazis die naar Canada gevlucht zijn de USSR of de SOVETUNIE was uitgenodigd door de regering van Afghanistan die aan het vechten was tegen US/CIA gesteunde huurlingen er zijn geen oorlogsmisdaden gepleegd en ales wat jij weet over stalin en Rusland /USSR is je wijsgemaakt door de westerse propaganda machine

 2. Ze weet dondersgoed wat Poetin heeft gezegd. Er is maar één conclusie: ze is op oorlog uit. Bah, wat een smerig w**f. Ik kan haar helaas niet anders typeren.

 3. Moskou heeft in het verleden diverse keren de hand uitgestoken en hun bezorgdheid uitgesproken.
  Allemaal tevergeefs. Het westen wil Rusland kapot maken en dat al vele decennia.
  Poetin heeft persoonlijk ook diverse keren waarschuwingen gegeven, tevergeefs.
  Hij waarschuwt nu weer.
  Gezien de afgelopen jaren van ontwikkelingen en de recente gebeurtenissen voorzie ik een krachtmeting die mogelijk tot gigantische proporties kan leiden.
  Ook hou ik het voor mogelijk dat er uit een onverwachte hoek een EMP boven de VS tot ontploffing wordt gebracht .
  De chaos die men dan te zien krijgt zal wereldomvattend zijn.
  Met name de EU zal dan als een kip zonder kop niet meer weten wat te doen ( zonder leiband VS)

  • Chaos en paniek: dit gebeurt er in Nederland bij een totale black-out

   Het eerste uur: internet valt weg, mensen zitten vast in de lift, treinen en trams stoppen, pinnen lukt niet meer

   De black-out van uur tot uur

   Uur 0

   Alles wat afhankelijk is van netstroom valt van het ene op het andere moment weg. Apparaten thuis, op school en op kantoor werken niet meer. Internet valt ook weg op alle laptops, simpelweg omdat modems het niet meer doen. Mensen in liften zitten plots vast. Buiten vallen alle verkeerslichten uit. Chaos op de weg. Treinen, metro’s en trams stoppen ter plekke. Pinnen lukt niet meer.

   Bij u thuis valt de verwarming uit, want de cv-ketel heeft elektriciteit nodig, net als uw boiler en (mocht het hoogzomer zijn) de airco. Zelfs de zonnepanelen op uw dak werken niet meer, want ook die draaien op elektriciteit. Wie in een flat woont, merkt dat het toilet nog één keer kan worden doorgetrokken, want de pomp die het water omhoog pompt is ook uitgevallen. Aanvankelijk overheerst kalmte. Hulpdiensten hebben het druk. Sommige burgers maken zich nuttig en regelen bijvoorbeeld het verkeer.

   1 uur onderweg

   Niemand die weet hoelang de storing gaat duren; duidelijk is wel dat heel Europa is getroffen. Iedereen probeert contact te zoeken met zijn naasten. De telefoonmasten (die nu op accu’s werken) raken overbelast, evenals de meldkamers: 112 is slecht bereikbaar. Vliegvelden schrappen vluchten. De eerste cafés, restaurants en winkels sluiten tijdelijk de deuren, net als fabrieken en kantoren. De meeste supermarkten (graag cash betalen) hebben een noodaggregaat voor 24 uur, net als ziekenhuizen.

   2 uur onderweg

   Het telefoonnetwerk is uitgevallen, uw smartphone is enkel nog een zaklamp. Her en der werken de belangrijkste masten nog op een dieselaggregaat, maar daarvan mogen alleen de hulpdiensten gebruikmaken. Die richten zich nu op de meest kwetsbare groepen, zoals ouderen en zieken. Maar politie, brandweer en ambulances kunnen niet overal tegelijk zijn. Zo telt Nederland een slordige 90.000 liften met daarin duizenden en duizenden mensen die nu al twee uur vastzitten. Intussen zorgen dieselaggregaten voor noodstroom in alle belangrijke overheidsgebouwen. Die communiceren nu met elkaar via de NCV (NoodCommunicatieVoorziening). De eerste grote datacenters beginnen uit te vallen. Heel Europa ligt stil.

   3 uur onderweg

   De situatie wordt chaotisch. Luchthavens hebben 24 uur de tijd om alle vliegtuigen terug aan de grond te krijgen, voordat de generatoren ermee ophouden. Stuwen en gemalen vallen uit, waardoor het waterpeil in sloten, kanalen en meren niet meer beheersbaar is. Tunnels komen onder water te staan. Rioolzuiveringsinstallaties houden op met werken en beginnen afvalwater te lekken, dat terug in de sloten en rivieren stroomt. Massale vissterfte ligt op de loer.

   4 uur onderweg

   Alle draaiboeken van overheden houden hier zo’n beetje op. U komt er nu pas achter dat koken ook niet meer lukt. De gastoevoer naar uw woning is gestopt door het uitvallen van de pompen. Er is veel verkeer op de weg, overal opstoppingen. Mensen proberen nog snel benzine te scoren. De eerste opstootjes bij benzinestations. Uw regering roept iedereen op thuis te blijven, dus dat doet u. U houdt een transistorradio bij de hand.

   8 uur onderweg

   Vanaf hier neemt de impact van de stroomstoring exponentieel toe. De situatie is totaal onvoorspelbaar geworden. Nietsdoen voelt verkeerd, dus besluit u te gaan hamsteren. Maar in de enige supermarkt die nog open is, zijn bijna alle schappen leeg. Want ook de bevoorrading is gestopt. Ziekenhuizen verlenen enkel nog levensbedreigende hulp. U denkt aan uw oude, bedlegerige, alleenwonende moedertje. U kunt haar niet bellen en zij kan ook niemand bellen. Gaat de wijkzuster nog wel langs bij haar? Wat nu als ze acute gezondheidsproblemen krijgt?

   16 uur onderweg

   Alle winkels zijn gesloten. Er is nog beperkte kortegolfradio. Omroepen melden niet te weten hoelang ze nog kunnen uitzenden met behulp van hun generatoren. Om uw kinderen niet te veel te verontrusten, maakt u er die avond het beste van. Kaarsen op tafel, gezellig! Een spelletje Monopoly is ook leuk nu uw kroost de smartphone zo mist. Morgen is alles vast weer oké.

   Als ze eenmaal in bed liggen, staart u buiten in de tuin naar de sterrenhemel. Overal is het aardedonker. Het doet u denken aan een goedkope horrorfilm.

   24 uur onderweg

   Het eten in uw vriezer begint te rotten. Benzine is enkel nog beschikbaar voor noodhulpdiensten: politie, ambulance, brandweer. In ziekenhuizen vallen de generatoren uit. Patiënten op de intensive care moeten handmatig worden beademd. Ook de generatoren van de stadsriolering houden ermee op. Afvalwater wordt niet meer weggepompt. Uitwerpselen stromen terug uw toilet in, dat overloopt. Mensen jatten elkaars benzine. De buren kloppen aan. Ze vragen om water en wat voedsel, al is het maar om de dag door te komen.

   48 uur onderweg

   Iedereen in uw wijk is in paniek.

   Er is geen stromend water meer.

   In achterstandswijken beginnen de eerste plunderingen. Mensen rennen met plasma-tv’s en spelcomputers over straat. U vraagt zich af waarom; er is immers geen elektra. Die avond ziet u twee vreemde mannen in uw achtertuin. Ze zijn op zoek naar water en blikvoer. U jaagt ze weg met uw honkbalknuppel.

   72 uur onderweg

   Overal meldingen van branden. Sommige veroorzaakt door kaarsen, maar de meeste door relschoppers. Blussen is nauwelijks mogelijk, want er is geen waterdruk. De noodtoestand wordt uitgeroepen, maar nauwelijks iemand die dat nog hoort.

   Wie nog een werkende transistorradio heeft, verneemt dat de overheid niet langer kan voldoen aan haar grondwettelijke plicht om het leven en de gezondheid van zijn burgers te beschermen:

   “Het is niet langer mogelijk om u van essentiële goederen te voorzien.”
   96 uur onderweg

   Onlusten breiden zich uit. Sommigen spreken van anarchie. Hulpverleners verlaten massaal hun posten. Zij kiezen ervoor om familie en vrienden in veiligheid te brengen. Geef ze eens ongelijk.
   120 uur onderweg

   Zonder vuilnisophaaldiensten hoopt al het vuil zich op in de straten. De stank is enorm. U houdt de gordijnen gesloten, ook overdag. ’s Avonds kloppen wildvreemden aan bij huizen waar nog licht brandt. Overal roven ze blikvoer en water. Ze zijn gewapend met stokken en messen en verplaatsen zich in groepen.
   144 uur (6 dagen!) en verder

   De overstromende riolering besmet de laatste overgebleven watervoorraden. De eerste burgers krijgen cholera. Rellen escaleren. De straten zijn nu een slagveld. Een orgie van geweld en waanzin.

    • Juist…Dat zal de chaos wel overleven als ze met grote groepen deur aan deur zullen gaan… Waarom denkt u dat ze heel Afrika naar hier zijn aan het halen ?

    • U zal nog raar staan kijken als groepjes afrikaantjes van deur naar deur zullen gaan bewapend en niks meer te verliezen… Alahu Akbar zal er geroepen worden…

   • Discobol, dat heb je mooi beeldend uitgelegd. Ik ben nu voldoende overtuigd om naar Rusland te vertrekken. Daar zal het nog goed toeven zijn als hier de gevaxte goyim vast zit in de liften.

   • als u de gevolgen van een EMP beschrijft bent u mis alle elektronica word geroosterd niets werkt meer ook niet op accu’s auto’s van na de jaren 70 wreken ook niet meer

  • Fuck ‘em all, Tigron. Wat een walgelijke onmensen zijn het. Ik wist met mijn stomme kop niet dat er werkelijk zoveel monsters van achter het behang zouden komen kruipen. Er is al zo lang gewaarschuwd over die hele Ziopaten bende, maar niemand luisterde ooit. Ze zijn als kanker metastases de hele wereld ingeworteld… de wereld is totaal verrot door deze zieke gasten. En dat ongelooflijk stomme goyim dat overal in trapt.

  • Ja das een lafbek die van heel ver durft te roepen tegen meneer putin, wantje kan me hier toch niet pakken, maar vervolgens laf het oekrainse volk opoffert.

   • Miljardair Poetin is een deel van de kliek net zoals Trumpje…

    Zeg me eens wat Meneertje Poetin gedaan heeft tijdens de covid plandemie ?

    • Let wel dat die Sputnik spuit van een ander kaliber is dan de gifspuit van Pfizer (heb ik op een ander artikel hier al eens uitgelegd. Bovendien is Rusland niet volgeplakt met 5G (zie de 5G kaart). Verder zijn het inderdaad allemaal ongure gasten. Fuck Trump. Fuck Jared Kushner – Zio AIPAC likkers zijn het die Jeruzalem al hebben aangesteld als wereld hoofdstad. Maar die smerige leugen waarvoor UvdL de hoofdrol moest spelen, die zet je toch wel aan het twijfelen of Putin inderdaad ook zo’n schoft is… ze zijn zich duidelijk in bochten aan het wringen om Rusland zo zwart mogelijk te maken. Niet normaal wat een smerige leugens.

 4. Het directe risico zit in wat de naziteef eergister zei tegen Zelensky; zij zou er voor zorgen dat oekraine binnen een paar week in EU zou zijn.
  Dan nautuurlijk een stiekum onderhands militair verdragje, en de soldaatjes gaan al naar de oekraine.

  En dan?
  Of Putin blaast een paar centrales op, of hij stuurt een batterij atoomkoppen naar europa en USA
  Dat zou terecht zijn.

  Wat betreft Brussel en USA en die gek van Zelensky: idd, zoveel leugens gebruikte Hitler niet eens om WO2 te starten
  ——————-
  Voorgeschiedenis voor Russenhaat:
  Vaticaan was wel errug verliefd op Hitler; hielp de nazi’s ook te ontsnappen.
  Na de oorlog werd alles wat communistisch was als duivels beschouwd; invloed van vatikaan.
  Daarom werden slachtoffers in China niet eens genoemd.

  Dit is een vervolg.

  • Klopt, na de aansluiting met de kerk door Mussolini in 1928 zijn de kerk en de nationalisten vrienden geworden… de andere kant het communisme is goddeloos en joods georiënteerd!

 5. Ok de EU heeft wat te verbergen.
  Europese sancties
  De Raad van Europa heeft besloten dat de websites van RT (voorheen Russia Today) en Sputnik News niet meer mogen worden doorgegeven. De website die je probeert te bezoeken, valt onder deze Europese sanctie.

  VodafoneZiggo is verplicht de sanctie uit te voeren en heeft de website geblokkeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in