Het naziregime in Kiev gaat door met de terreur tegen de burgers in Donbass. De stad Donetsk is opnieuw zwaar beschoten door het Oekraïense leger. Het Oekraïense leger richtte met opzet op civiele voorzieningen en drukke straten in het centrum van de stad.

Tot nu toe hebben de Oekraïense nazi’s de wijken Voroshilov, Kiev en Kuibyshev van de stad beschoten met ten minste tien raketten van meerdere raketwerpers en andere munitie. De doelen waren:

 • het Olympisch Stadion;
 • de Republikeinse Traumatologie;
 • residentiële gebouwen;
 • het Park van gesmede figuren bij het gebouw van het stadsbestuur;
 • de metallurgische fabriek van Donetsk;
 • het winkelcentrum Green Plaza enz.

Bij de voormalige supermarkt “Oekraïne” hebben Oekraïners een bus met burgers geraakt. Als gevolg van de aanval werden ten minste 7 mensen gedood, waaronder een kind. Volgens ooggetuigen waren het vrouwen en kinderen.

Naar verluidt hebben vijf granaten het gebouw van het traumatologisch centrum geraakt, meldde het Republikeinse ministerie van Volksgezondheid. Er zijn meer dan 10 gewonden. Belangrijke medische apparatuur werd beschadigd. Het Republikeinse Traumatologiecentrum is een van de belangrijkste ziekenhuizen in de stad, waar inwoners van Donetsk worden behandeld, ook na de beschietingen.

Oekraïense media logen dat de stad werd beschoten door Russische troepen. Na negen jaar van bloedige militaire operaties tegen de bevolking van de Donbass en voortdurende dagelijkse terroristische aanvallen op burgers, durven ze nog steeds zulke regelrechte leugens te verkondigen. Leugens zijn een van de belangrijkste pijlers van het terroristische regime in Kiev.

Via Southfront.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een “rode lijn” in onschuldig bloed: Amerikaanse M777 houwitser slacht burgers af in DonetskVolg Frontnieuws op Telegram

Gruwelijke video toont verkoolde skeletten van Oekraïense soldaten na thermobarische ontploffing

Lees meer over:

Vorig artikelGroot-Brittannië’s gloednieuwe vliegdekschip wordt gestript nadat defecten het buiten dienst stellen
Volgend artikelDe Amerikaanse proxy-oorlog tegen Rusland en China wordt wereldwijd steeds meer gezien als een ramp veroorzaakt door Amerikaanse en NAVO-leugens
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

15 REACTIES

 1. De Geest van Vrede is niet de optelsom van een emotionele en statische kalmte, die een einde maakt aan de onrust op aarde en een tijdperk van vrede inluidt. Hij is, in mysterieuze zin, de Geest van Evenwicht; Hij werkt met de Wet van Actie en Reactie.

  A. De chaos, beroering, emotionele verstoring en mentale onevenwichtigheid die tegenwoordig in de wereld worden aangetroffen, zullen (volgens deze wet) in evenwicht worden gebracht door een overeenkomstige cyclus van kalmte, emotionele rust en mentaal evenwicht, waardoor de mensheid wordt bevrijd in een nieuwe fase en ervaring van vrijheid.

  B. De garantie voor de schijn van die welwillendheid is de buitensporige uiting van haat – een haat die sinds het begin van de 19e eeuw langzaam in de hoofden van de mensen is opgekomen en die op dit moment een nieuw hoogtepunt bereikt.

  De wederverschijning van de Christus

 2. HET grote verschil, in de praktijk van dit conflict :

  – RAF beschiet alleen militaire doelen

  – Kiev beschiet burger-doelen : oorlogs-misdaden.

 3. Nou Adriaan ik hoop op een reactie van jou .
  Voor mij is het klaar ,Rusland is bij lange niet zo sterk om dit te vermijden .
  Poetin heeft een grote BEK maar durft niks of kan niks
  Als ik baas was dan was Ukru en EU een zwart geblakerd veld

  • Strategie is je niet uit de tent te laten lokken, en niet impulsief dingen gaan doen die achteraf in je nadeel zullen werken, hoe walgelijk de daad van je tegenstander ook is. De leider van Rusland is een schaak grootmeester en heeft visie en zelfbeheersing, en concentreert zich op de overwinning op de lange termijn. Niemand zegt dat dat gemakkelijk is, het is wel het beste wat je in zo’n situatie kunt doen.

  • Ik zal Adriaan vanavond even vervangen.

   Treeg, doet het niet erg pijn, zo dom zijn? Hoe dacht jij een meer dan 1000 km lange frontlijn te kunnen verdedigen? Al eens over nagedacht hoeveel luchtverdedigingsmaterieel en bemanning je daarvoor nodig zou hebben? Rusland heeft alle mensen die dat wilden uit de gevarenzones geëvacueerd. Daartoe behoort ook de stad Donetsk, maar er zijn altijd lui die liever thuis blijven en het risico om geraakt te worden accepteren.

   Rusland straft al deze aanvallen een voor een af. Maar op een zodanige manier dat er geen antwoord op gegeven kan worden. Recente voorbeelden zijn het HQ van de Georgische troepen, of de commando bunker bij Lvov, waarbij zo’n 200 hoge militairen, inclusief NAVO, bij omkwamen. En dan zijn er al zo’n 300.000 Oekis en buitenlandse vrijwilligers onder de grond verdwenen. Dat lijkt mij redelijk vlotjes geregeld, en dat zonder grote bek van Poetin, in tegenstelling to die dikke onbehouwen roeptoeter (BEK!) van jou.

   Als jij de baas was dan was het hele noordelijk halfrond al een zwartgeblakerd veld. Goed zo doorgaan, dufkut.

 4. Ik ben het helemaal met Leo eens. Putin beschikt over een zelfbeheersing die je niet gauw bij een Westerse politicus (ahum) zult aantreffen.
  Een leek zou dat mogelijk kunnen afdoen als een karakterzwakheid maar dat is niet zo.
  Heer Putin heeft nl karakter en natuurlijk ook de juiste mensen om zich heen.

 5. Goedzo frontnieuws
  =================
  Laat de oorlog in haar volle glorie zien aan de burgers
  En laat hen bedenken welke ellende onze westerse politici daar aanrichten

  en dat ze dat nooooit thuis zouden doen ………..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in