Een nieuwe escalatie markeert de ongekende aanval van het Oekraïense regime op de Krimbrug op zaterdagochtend met drie doden. Het lijkt erop dat Moskou zich voorbereidt op een beslissende en snelle reactie op Kiev en volgens westerse media zal die waarschijnlijk de vorm aannemen van een algehele tegenaanval, meldt Warnews247.

De verklaringen van Russische functionarissen wijzen al op de conclusie dat de Russische strijdkrachten krachtig zullen reageren om verdere aanvallen van Oekraïners met westerse hulp op vitale infrastructuurprojecten in Rusland te voorkomen.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft via zijn adviseur Mikhailo Podolyak verklaard dat “alles wat illegaal is moet worden vernietigd, alles wat gestolen is moet worden teruggegeven aan Oekraïne, Rusland moet worden verdreven uit alles wat het bezit.”

Moskou heeft het Oekraïense regime officieel veroordeeld als een dader van terrorisme, wat blijkt uit de eerste bewijzen van het onderzoek.

Woede in Moskou

Er heerst woede in Moskou na de ongekende aanval op de Krimbrug op zaterdagochtend.

De verklaring van Dmitry Polyanskiy, Ruslands eerste plaatsvervangende permanente vertegenwoordiger bij de VN, is typerend.

“De nazi’s verheerlijken, burgers bombarderen, vrouwen en kinderen vermoorden, alles wat Russisch is verbieden en Rusland daarvan de schuld geven.

Het verspreiden van terreur en vernietiging.

Sinds 2014 gecreëerd in Oekraïne met westerse technologie.

Wij zijn heel geduldig geweest. Tijd om alles wat illegaal is te vernietigen,” merkte hij op Twitter op.

De Oekraïense actie op de Krimbrug onderstreept de terroristische aard van het regime in Kiev, schreef de Russische woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova op Telegram.

Overzicht van de bloedige Oekraïense aanvallen op burgers in Donetsk op 4 augustus (Video's 18+)

“Het optreden van het Kievse regime, d.w.z. de vernietiging van civiele infrastructuur, benadrukt zijn terroristische karakter,” merkte zij op, in reactie op de opmerkingen van Kievse functionarissen.

Het geduld raakt op in Rusland

The Guardian probeert de situatie te analyseren die ontstaat na de explosie op de brug in de Straat van Kertsj op de Krim, en herinnert aan het symbolische karakter van het bouwwerk voor de Russen, maar ook aan de mogelijke gevolgen voor de houding van het Kremlin en bij uitbreiding voor het slagveld.

Bij het lanceren van de speciale militaire operatie, zoals hij de invasie van Oekraïne noemt, had Poetin in zijn scenario’s de mogelijkheid om de brug als doelwit te nemen, en daarom had hij gewaarschuwd voor vergelding, waartoe hij zich verplicht zou voelen, zoals de Guardian in zijn analyse opmerkt, en uitlegt dat dit zich praktisch vertaalt in een felle tegenaanval.

De explosie had onmiddellijke gevolgen voor de inwoners van de Krim, die zich naar benzinestations haastten om hun auto’s vol te gooien.

Hoewel er andere manieren zijn om de Krim te bevoorraden, waaronder de havens, is de explosie en de schade aan de brug uiterst belangrijk op een plaats die tot voor kort door Rusland werd beschouwd als buiten het bereik van Oekraïne.

Maar dat is de afgelopen maanden veranderd.

Een aanval op de marinebasis in Saky in augustus bracht Russische toeristen ertoe de stranden van de Krim massaal te verlaten, en vormden zelfs een kilometerslange rij bij de brug.

Ook hebben de Russische zeemachten zich discreet gehergroepeerd nu de oorlog nadert.

“Hoe Moskou reageert is de grote vraag. Maar het was een vraag die steeds krachtiger leek nu Oekraïne de afgelopen weken druk had uitgeoefend met een succesvol tegenoffensief, terwijl de Russische elites en commentatoren zich steeds meer zorgen maakten over het verloop van de oorlog door Poetin.”

In april had de Russische vicevoorzitter van de Veiligheidsraad Dmitry Medvedev dreigementen geuit.

“Een van de Oekraïense generaals sprak over de noodzaak om de Krimbrug aan te vallen. Ik hoop dat hij begrijpt wie het doelwit van vergelding zal zijn.”

“Op zijn minst”, concludeert de analyse, “is het een enorme propagandaoverwinning voor Kiev die zal worden opgevat als een teken dat het niet alleen niet bang is voor Poetins nucleaire dreigementen, maar ook gelooft dat het de oorlog aan het winnen is.”

Scott Ritter: “De Russen zullen kernwapens gebruiken”

Nog een video bevestigt executie van Oekraïense soldaten door hun wapenbroeders

Rusland is deze “aanvalsoorlog” niet begonnen, maar de NAVO zal een grote nederlaag lijden, aldus de voormalige officier van het Amerikaanse Korps Mariniers en VN-wapeninspecteur Scott Ritter, die mogelijk wordt bespoedigd na de onbekende aanval op de Krim, omdat Poetin “een duwtje in de rug” lijkt te willen…

Ritter voorspelt echter de nederlaag van de westerse militaire alliantie. Hij gelooft niet dat de NAVO werkelijk bereid is alles te riskeren om Rusland te verslaan.

Hij voorspelde zelfs dat de Russen kernwapens zullen gebruiken.

“De NAVO zal opnieuw een pijnlijke nederlaag lijden als Rusland Oekraïne verslaat, een soortgelijke nederlaag als in Afghanistan.

De nederlaag moet door de NAVO worden verteerd, want de gevolgen van een oorlog met Rusland zijn te groot! Het is een zeer gevaarlijke situatie, ik weet niet of mensen zich realiseren hoe gevaarlijk de huidige situatie is,” concludeerde hij.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Made in USA: De komende ineenstorting van de Europese UnieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelJapanse onderzoekers publiceren gevallen van vreemde bloedstolsels na COVID-vaccins van Pfizer
Volgend artikelRusland rijdt twee nucleaire raketten en tanks voorbij de Amerikaanse ambassade in Moskou; burgers scanderen: “NUKE Washington” na aanval op Krimbrug (Video’s)
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

33 REACTIES

 1. Van dik hout zaagt men planken.

  Zal Poetins gekmakende geduld en fluwelenhandschoenen aanpak deze keer voorgoed opgeborgen worden op een plaats waar hij niet meer bij kan, gooi de besluitvormingscentra plat, de spullen heeft Rusland hier voor.

 2. Rusland zal pas kernwapens gebruiken wanneer er kernwapens tegen hun gebruikt gaan worden. Rusland heeft zat ander materieel om Oekraïne te verslaan..

  • Henk oktober 9, 2022 at 14:49

   Oekraïne kan met gemak een vuile kernbom laten exploderen en de schuld in de schoenen van Rusland schuiven, er moet dan wel een paar technische trucjes gedaan worden, om het gemeten radioactief afval op die van Russische makelij te doen lijken.

  • plus het feit dat de nucleaire codes door Trump zijn overgedragen en in veiligheid zijn gebracht voor dat de seniele (nep Biden??) werd ” geinstalleerd “.. dus Poetin zette een grootmeesterwerkstuk aan strategie neer, en dat verklaart zijn ” geduld ” tot nu toe..
   de rest is afwachten, zeker nu na de Nord Stream/Brug sabotage.
   spannend is het zeker, maar ook bloedlink allemaal, zeker met de klappende schurken/criminelen in den haag, die weten volgens mij niet eens voor wie zij stonden te klepperen met hun klauwtjes

   groet , en hou vol ook Henk!

 3. Vučić: In 1999 eisten de VS dat Hongarije Servië zou binnenvallen

  Volgens de Servische president hebben de VS en Groot-Brittannië er bij de NAVO-aanval op het toenmalige Joegoslavië in 1999, in strijd met het internationaal recht, bij Hongarije op aangedrongen om Servië met zijn troepen binnen te vallen. Op dat moment bombardeerde de NAVO Servië gedurende 78 dagen.

  De Servische president Aleksandar Vučić meldde zaterdag dat Amerikaanse en Britse leiders, waaronder de toenmalige Amerikaanse president Bill Clinton, Hongarije in 1999 tot een grondinvasie van Servië hadden gedwongen. Volgens Vučić wees de Hongaarse premier Viktor Orbán, die toen nog maar een jaar in functie was, dit verzoek af.

  https://rtde.xyz/europa/151079-serbischer-prasident-usa-verlangten-1999/

 4. Reeeeeeee alleen wij mogen jullie aanvallen. Reeeee dat deel van Oekraïne is nu van ons.

  Fuck Rusland hoop dat de Oekraïners eindelijk eens ballen krijgen en aanvallen uitvoeren op grondgebied dat Rusland niet van hen heeft gepikt. Hoop dat elke rus en westerling die deze invasie nog maar een beetje heeft gesteund in een gasdouche gestopt wordt! Fucking Unternmenschen.

  • Welke invasie? Je bedoelt het 50% Oekraïne waar slechts russen wonen en met ondersteuning van onze Eurofielen en VS Cabal plat is gebombardeerd sinds de coupe die gepleegd is in 2014? Waar geheime(CIA) snipers zowel op orde troepen schoten als op demonstranten om chaos te creëren? Denk dat je een lesje Deepstate nodig hebt en een lesje geopolitiek. Besef dat er heel veel westerlingen zijn die wakker zijn en liever geen EU willen en gewoon soeverein willen zijn en handel willen met de Russische federatie die net opbloeit van hun opgedrongen communisme en vol zit met grondstoffen en voor ons afzetmarkt. Als jij wil creperen voor elitaire fragiele demonische entiteiten prima, meld je aan bij de nazi’s of ashkenazi’s in Ukra die dansen habd in hand..Door mensen zoals jij is mijn energie nota hoog en is mijn wijk ingesloten met 5G lantaarnpalen…eencellige.

  • Nog zo’n lullo die de geschiedenis van Oekraïne en Rusland niet kent.
   Heb je je prikjes wel op tijd gehaald? Of heb je last van hersenmist ten gevolge van die gifmixjes? No one can beat uncle Vladimir.

   • Frontnieuws:
    Reactie verwijderd en ban. Als u de mainstream media volgt, vind ik dat best,
    zolang u hun onzin maar niet in de commentaarsectie gaat papegaaien, wat ik beschouw als opzettelijke vervuiling van de commentaarsectie. Dat zal u een ban opleveren.

  • Carrière maken (Voordat de ban valt)
   Werken aan m’n toekomst (Voordat de ban valt)
   Ik ren door m’n agenda (Voordat de ban valt)
   Veilig in het ziekenfonds (Voordat de ban valt)

   En als de ban valt
   Dan lig ik in m’n nette pak
   Diploma’s en m’n cheques op zak
   Mijn polis en mijn woordenschat, a-oei!
   Onder de flatgebouwen van de stad naast jou

   Laat maar vallen dan
   Het komt er toch wel van
   Het geeft niet of je rent
   ‘k Heb jou nooit gekend
   Wil niet weten wie jij bent
   Wil niet weten wie jij bent

 5. Fuckrusland, jammer dat je zo ” emotioneel ” reageert. Of je hebt je niet goed ingelezen, of je ben al vroeg aan de drank gegaan. Lees ook eens afkicken.nl

 6. Het westen blijft openlijk solliciteren naar escalatie en zolang westerse bevolking hun fragiele dunne psychopatische ongekozen leiders niet afzetten en in verzet komen krijgen ze wat ze verdienen..overspoeling met barbaarse niet westerlingen en als toetje totale oorlog. Jammer dat ik tussen zoveel platgespoten imbecielen zit hier in het westen.

 7. Rusland gaat de oorlog verliezen. De soldaten weten niet wat zij daar te zoeken hebben en de drones maken gehakt van elke stelling. Game over, ze hebben elke motivatie verloren. Poetin 😱

  • Nee het westen heeft helaas collectief zelfmoord gepleegd..Er zullen geen winnaars zijn alleen verliezers als de EU nazi’s niet worden gestopt…Von der Leyen, K. Stoltenberg, Schwab zoek ze eens op je stuit alleen maar op duitse zwarte Adel en pharma en veggie en insect branches. In de VS het zelfde liedje. Allemaal transgender en Baphomet aanbidders.. Kijk anders ff de openingsceremonie van de Gothardtunnel…En dan helemaal…En besef dat dit meer met CERN te maken heeft..Met hun mooie beeld voor de deur van de god van destructie….Check ook het logo van Cern…zelfde 666 als WEF.. Toeval?

 8. Het is gewoonweg onvoorstelbaar dat er nog zoveel gehersenspoelde idioten zijn die de ECHTE waarheden niet onder ogen willen zien. Zelfs al leg je hun bergen vol informatie die door jou moeizaam zijn verzameld recht voor hun neus, zeggen ze keihard: Ik ga met jou niet in discussie want dat is wappie taal. Laat ze dan ook maar verrekken en ten onder gaan.

  • Ze hebben een oorlog nódig voor The Great Reset. Banken staan op vallen.
   Overigens is heel de oorlog fake. Voor de omval van banken hebben ze een alibi nodig. De oorlog.
   En kernwapens bestaan nier.
   Het is om angst aan te jagen. Het zijn waterstof. Gekookt water.

 9. Er bestaat op het draadje een bijna collectieve angst voor kernwapens, zó die worden dus uit get Limbische systeem geweerd onder de noemer dat deze niet bestaan, misschien kan een goede psychiatrische hulp wonderen doen. Het klink misschien vreemd in de oren maar ik prefereer lieven zo’n enorm sterke lichtflits en de daarbij behorende nucleaire storm die alles vernietigd.

  Dan door de plannen van Klaus Schwab om een getranshumaniseerde zombie aan en uitgeschakeld te worden door een onderknuppel van een ambtenaar/BOA op gemeente niveau, of even te gaan tanken met een QR code of zou deze toekomstige dystopie ook alleen maar angstporno zijn en alles wat men hierover gelezen hebbende onzin zijn, net zoals de atoombom kuch.

  • Beste Adriaan,
   Ik verbaas me hier iedere keer weer dat hier van die toetsenbordridders maar roeptoeteren dat die atoombom niet bestaat, dat Putin in het spel betrokken is, dat de aarde plat is. En dat doen ze dan op zo’n opdringerige manier alsof dat de enige waarheid is. Eigenlijk zijn dat soort mensen net zulke schapen die roepen wat een ander zegt. Maw het zijn dezelfde schapen maar dan in de andere wei. Jou reacties lees ik graag zo ook van een aantal anderen. Daar haal ik nog eens wat info uit wat ik nog niet helemaal wist. Ik reageer ook eigenlijk nooit, ook geen behoefte aan. Ik lees alle artikelen van Rommel waar ik hem ook dankbaar voor ben en trek daaruit mijn eigen conclusies.

    • Helemaal mee eens Adriaan.

     Voor hen die weten,hoeft niets verklaard te worden.
     Voor hen die willen weten, verklaren zichzelf.
     Voor hen die niet weten, is geen enkele verklaring afdoende.
     Voor hen die niet willen weten, verklaren je voor gek.

 10. Als Rusland overeind blijft is het uit met de U.S.A. want Rusland is de hedendaagse Chinese Muur en een onuitputtelijk reservoir van gas, olie en zeldzame grondstoffen. De U.S.A. zal de zaak dus steeds verder doen escaleren. Een veeg teken voor de USA is dat de “neutrale wereld” de NAVO-bende met de rug aankijkt en heimelijk op een nederlaag van de oud-kolonialen hoopt om onderuit te komen van de onderdrukking door de Leading Succes People.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in