Na maanden van ongecontroleerde, ultra-provocatieve uitspraken van Prigozhin gericht tegen zowel militaire topcommandanten als besluitvormers van het Kremlin, lijkt het erop dat de Wagner-chef eindelijk de grenzen van Poetin heeft overschreden. Volgens Russische staatsbronnen is de Russische president ingelicht over de eerdere audiotirade van Prigozhin, waarin hij in wezen het ministerie van Defensie de oorlog verklaarde. De verklaring van Wagner werd op grote schaal verspreid nadat deze ’s avonds laat lokale tijd op Telegram was geplaatst, bericht Zerohedge.

En nu lijkt Prigozhin eindelijk in de problemen te zitten, met een formeel onderzoek voor muiterij, volgens de verklaring in TASS:

Het Russische Nationale Comité voor Terrorismebestrijding heeft vrijdag geëist dat Jevgeni Prigozjin, de oprichter van het particuliere militaire bedrijf Wagner, stopt met onwettige acties en zei dat de Russische Federale Veiligheidsdienst een onderzoek naar muiterij is begonnen in verband met zijn recente uitspraken.

“De verklaringen die namens Yevgeny Prigozhin worden verspreid zijn absoluut ongegrond. In verband met deze uitspraken is de Federale Veiligheidsdienst van Rusland een onderzoek gestart naar een oproep tot gewapende muiterij. We eisen dat de onwettige acties onmiddellijk worden gestopt,” zei het comité in een verklaring.

Hij zegt nu dat de audio-opmerkingen slechts een oproep tot gerechtigheid en een “mars voor gerechtigheid” waren, en ontkent dat het een couppoging tegen de militaire leiders is – er is dus mogelijk een poging van Wagner aan de gang om de opmerkingen terug te draaien.

“De strijdkrachten van Oekraïne waren niet van plan om Rusland met het NAVO-blok aan te vallen,” had Prigozjin via zijn persdienst gezegd in woorden die ook in het Westen breed werden uitgemeten. “Het Russische Ministerie van Defensie misleidt het publiek en de president.”

  Russische staatsmedia maken video waarin Europeanen die Oekraïne blijven steunen, worden gewaarschuwd dat ze de volgende kerst hun huisdieren zullen opeten

Dit laatste deel van de boze aanklachten van vrijdag zou wel eens de ondergang van Prigozjin kunnen blijken te zijn. Er zijn nu niet-geverifieerde berichten dat Moskou extra maatregelen neemt om de veiligheid te versterken en dat de FSB in opperste staat van paraatheid verkeert.

Er zijn nu wijdverspreide berichten en circulerende beelden van extra gepantserde voertuigen die door militaire politie-eenheden zijn ingezet in belangrijke delen van Rusland, waaronder in de regio’s Moskou en Rostov, waarbij TASS zegt dat ze het bevel hebben gekregen om regeringsgebouwen te beschermen, omdat er gespeculeerd wordt dat Prigozhin van Wagner vanavond echte stappen onderneemt tegen het Russische leiderschap.

De Washington Post bericht ondertussen dat de autoriteiten hem willen arresteren:

De Federale Veiligheidsdienst van Rusland kondigde vrijdag een strafzaak aan tegen huurlingenchef Yevgeniy Prigozhin van Wagner en beschuldigde hem van “aanzetten tot gewapende rebellie” nadat hij een openlijk conflict met de Russische militaire leiding had aangekondigd en Russen had opgeroepen zich aan te sluiten bij 25.000 Wagner-strijders tegen minister van Defensie Sergei Shoigu en andere topcommandanten.

Beelden zoals de onderstaande circuleren op grote schaal nu er op verschillende plaatsen versterkte militaire veiligheidsinzet is waargenomen:

Russische media hebben bevestigd…

“De veiligheidsmaatregelen in Moskou zijn verscherpt, de belangrijkste faciliteiten, staatsautoriteiten en transportinfrastructuur zijn allemaal onder verscherpte bescherming gesteld,” vertelden wetshandhavingsinstanties aan TASS.

Er circuleren beweringen dat de FSB de eigen strijders van Wagner Group oproept om Prigozhin te arresteren en bij de autoriteiten aan te geven.

  Bijgeloof en taboe: Duitsland trekt zich terug in de Middeleeuwen door afnemende economie

Een verklaring van de FSB heeft er bij de Wagner-troepen op aangedrongen om zijn bevelen niet langer op te volgen.

En verdere bevestiging van de ernst van de situatie vannacht…

***

Welnu, nu kan openlijk gezegd worden dat Prigozhin niet alleen een crimineel is, maar hoogstwaarschijnlijk ook een bron van de Oekraïens-NAVO as. Een heleboel dingen wijzen daarop, waaronder “geruchten” (in werkelijkheid betrouwbare informatie) over Prigozhin en enkele mensen van Wagner die informatie over posities van het Russische leger aan VSU verstrekken, schrijft Andrei.

Wagner: ze zijn een goede stormgroep, maar als een serieuze kracht zijn ze niets zonder de Russische strijdkrachten. De BS in de media over hen en de schromelijk overdreven verhalen over Bakhmut zijn in de eerste plaats bedoeld voor de consumptie van fanboys die masturberen op tactische details. Ik en mijn vrienden hebben dit maandenlang in de media besproken, bijv. in PolitWera e.d. Dit is dus voorbij voor Prigozhin en uiteindelijk ook voor Wagner. Zoals FSB rapporteert:

MOSKOW, 24 juni. /TASS/. De uitspraken en acties van Jevgeni Prigozjin, de oprichter van Wagner PMC, zijn in feite oproepen tot het beginnen van een gewapend burgerconflict, zei het Russische FSB public relations centrum op zaterdag. “De verklaringen en acties van Prigozhin zijn in feite oproepen tot het beginnen van een gewapend burgerconflict op het grondgebied van de Russische Federatie en zijn een steek in de rug van Russische militairen die vechten tegen pro-fascistische Oekraïense strijdkrachten,” zeiden ze. De afdeling merkte ook op dat de wijdverspreide verklaringen over de aanvallen van het Russische Ministerie van Defensie op PMC “Wagner” niet waar zijn en een provocatie zijn. “Alle informatie die namens Prigozhin op social netwerken wordt verspreid over de raket- en bomaanvallen die het Russische Ministerie van Defensie zou hebben uitgevoerd op de achterste eenheden van de PMC Wagner, is niet waar en is een informatieve provocatie,” zei het FSB PR-centrum.

  Biolabs - Is er meer aan de hand met het Oekraïne/Rusland conflict dan men op het eerste gezicht zou denken?

En stel uzelf nu de vraag WAAROM Prigozjin door zowel de Russische als de Westerse media werd gepromoveerd en bijna tot Napoleon werd verheven? En u zult vele antwoorden op vele vragen vinden. Hij zou samen met zijn medeplichtigen moeten hangen, maar zal waarschijnlijk 20 jaar krijgen, zo niet eerder gedood worden. Hij is een kok en niet van het soort Steven Seagal uit Under Siege.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Evgeny Prigozhin – Waarheidsverteller, gek of Maskirovka?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNieuwe studie bevestigt opnieuw dat linksen statistisch gezien lelijker en ongelukkiger zijn dan conservatieven (en meer geestelijk gestoord)
Volgend artikelDit is hoe NAVO-trainers willens en wetens Oekraïense troepen de dood in stuurden tijdens het tegenoffensief tegen Rusland deze maand
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

47 REACTIES

 1. Apart, zou het een afleidingsmanoeuvre zijn omdat men een grote NAVO aanval verwacht en dit niet aan de grote klok wil hangen?

 2. ideale cover om alle troepen bij het front weg te halen…en dan hele zware wapens te gebruiken. Lijkt me dat er een bufferzone is gemaakt…..25.000 man is weg uit de gevarenzone….

  Aannemelijk is dat FSB agenten direct rond de Wagner man zijn geplaatst, dus een bevel om deze te liquideren zal minuten later al zijn uitgevoerd…..

  Een NATO aanval die mogelijk vandaag zou plaats vinden zou wel eens kunnen worden uitgesteld door dit verhaal…verwarring….vertraging…

 3. Er is een hoek af, kent geen verschil meer van baas boven baas. Waarschijnlijk een klap op zijn hoofd gekregen in Bahmut.

 4. Volgens mij :
  – Wagner is ingezet voor moeilijke klussen; en met succes.
  Maar kreeg niet alle nodige materiele steun.
  – Prigohzin is boos; en wil uit wraak carrière maken : politiek.
  Maar slaat nu helemaal door en gaat alle grenzen te buiten.
  Daarom moet hij nu gearresteerd worden.

 5. ….masturbeermateriaal voor westerse msm, nu dat het tegenoffensief blijkbaar mislukt is…..Laat ons echter eerlijk zijn , een gezonde situatie is dit niet voor Rusland ….

  • …..maar zoals Sarcof en Duchesne hier aanbrengen zou het een strategische zet kunnen zijn waarmee men ‘iets’ probeert te bereiken, joost mag weten wat ….

 6. Autonomie wordt niet op prijs gesteld in het Westen noch in Rusland, Prigozhin had gelijk toen hij tegen de gevestigde miltaire orde aan het schoppen was, hij stelde uitdrukkelijk dat er onnodig Russische militairen sneuvelden, elke miltaire strateeg zou dat ter harte moeten nemen, voor de rest kan ik alleen vermoedens hebben, maar de Amerikaans joods zionistische desinformatie machiene loopt gesmeerd.

 7. Dit lijkt mij wel een héél vervelende ontwikkeling! Cristeneziele, wat beweegt zo’n man?
  Pfoe, ben blij niet in Poetins schoenen te staan. Een “droom” ontwikkeling voor die navo schavuiten!

 8. Wat als hij gelijk heeft, en door heeft gekregen dat de oorlog politiek theater is met als doel ontvolking/herverdeling/wederopbouw/ van de Oekraine….

 9. het afgelopen jaar zijn er meerdere malen problemen bij wagner gemeld, waar oekraïne handig gebruik van maakte en in de aanval ging op de punten waar wagner een probleem had. en iedere keer bleek dat een vleesmolen te zijn voor oekraïne. iedere keer trapten ze er in.
  in dat licht zou het mogelijk zijn dat dit nieuws weer een misleiding is en er een verrassing volgt?

  het is goed voor te stellen dat het westen hier kansen ziet, onthoudt dat rusland het schaakspel meester is.
  als dit zo is dan zal het de komende tijd een zooitje worden in de wereld. als het niet zo is, dan ook wel…

  • merk ook op dat dit komt nu oekraïne zich geen raad weet met het tegenoffensief, en het na dit nieuws mannen tot 65 oproept voor actieve dienst.

   • en merk op dat de soldaten van wagner die nu in rostov zijn daar gewoon zijn. geen gevechten, geen dreiging voor de bevolking. alles lijkt verder normaal. misschien hebben ze even rust?
    vergeet niet dat rusland de dreiging van het westen serieus neemt en het de defensie van het land op scherp heeft gezet.

    alles is mogelijk, de mogelijkheid dat het een grote afleidingsmanoeuvre is (zoals ze wel vaker doen) staat zeer zeker ook nog open.
    we gaan het zien.
    ik verwacht binnen enkele dagen een nieuw tegenoffensief van oekraïne, mogelijk lopen ze weer een vleesmolen in. een hele grote.

 10. Geen idee wat ik moet vinden van dit leidertje binnen de Wagnergroep, dat vond ik altijd al en dit bericht versterkt dat alleen maar, Rusland zijn probleem, zou die een dubbele pet op hebben?
  Drink ik ondertussen nog effe van mijn bakkie en geniet van brood met cactusjam erop!!!

 11. Laten we in contact blijven… Uw regering en Big Tech proberen actief de informatie waarover Frontnieuws bericht te censureren om hun eigen behoeften te dienen. Abonneer u nu om zeker te zijn dat u het laatste ongecensureerde nieuws in uw inbox ontvangt…
  Email

  En als je dan in contact wil blijven en gewoon een normale reactie plaats word je bericht verwijderd en verbannen met als reden “BS” wat een arrogantie en hypocrisie zeg!

 12. Misschien goed voor deze man om zelf ook een poosje mee te vechten ipv besturen. Als je eigen onvermogen ligt in het bestuur van anderen, ben je niet op je juiste plek.

 13. ik kan alleen maar hopen dat Poetin de volledige en onvoorwaardelijke macht houd..voor de rest is het koffie dik kijken..al is Poetin nu wel héél scherp in zijn woorden en daden..No Mercy..in zijn daden…Poetin Forever…❤️🇷🇺❤️

  • Vertrouw op de kracht van Poetin’s Russia..ze zijn ruim sterk genoeg om de onrust klein te krijgen…de Russische bevolking is niet achterlijk ook zij zijn krachtig genoeg om de waarheid te zien…❤️🇷🇺🌹

 14. Na de eerste inzinking van de Wagner leider gingen ze even later weer volop mee. Afleiding dus.

  En nu circuleren al prive filmpjes van mensen in Rostov waar de “paraatheid” meer als een soort film/fotoshoot overkomt.

  Ik hoop dat hij het weer flikt. Het westen laten denken dat er interne problemen zijn, en vervolgens er weer vol in, zij aan zij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in