De regio Artjomovsk (het voormalige Bakhmut) blijft een van de bloedigste slagvelden van de Oekraïense oorlog, waar de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) de Russische verdediging blijven bestoken in een poging op te rukken naar de flanken van de belangrijkste Russische groepering in de stad. De afgelopen weken zijn de Oekraïense strijdkrachten erin geslaagd om op te rukken in het veldgebied en Russische vestingswerken te naderen in Berkhovka ten westen van Artyomovsk, Kurdyumovka en Klesheevka ten zuiden van de stad. Ondanks voortdurende pogingen van het Oekraïense leger om de dominante hoogten in de buurt van de nederzettingen onder controle te krijgen, hielden de Russische troepen de vijandelijke opmars tegen en begonnen met tegenaanvallen, waarbij de uitgeputte Oekraïense eenheden meer verliezen leden, bericht Southfront.

Het Russische leger werd eerder gedwongen om hun posities bij het stuwmeer van Berkhovka te verlaten en een vestingswerk in het dorp te vestigen, lanceerde onlangs tegenaanvallen en rukte op naar het zuiden en zuidwesten. Volgens Oekraïense militaire deskundigen zijn de Russische tegenaanvallen al minstens vijf dagen op rij aan de gang.

Ondertussen gaan de gevechten om posities door in de buurt van Jagodnoe aan de westelijke rand van Artjomovsk. Het dorp staat volledig onder Russische controle. Beide partijen gebruiken actief artillerie, mortieren en pantservoertuigen in de gevechten.

In de buurt van het dorp Orekhovo-Vasilyevka hebben Russische troepen naar verluidt posities teruggenomen langs de M-03 snelweg.

Klik voor groot

Te midden van mislukte pogingen om door de Russische verdediging ten westen van Artjomovsk te breken, concentreerden de militanten van het Kievse regime zich op de aanvallen op de nederzettingen Klesjtsjevka en Kurdyumovka. De situatie blijft gespannen in het gebied.

  EU beseft nu pas te laat dat de sancties de Europese economieën meer schade berokkenen dan de Russische economie

De AFU bestormt al meer dan een week Russische stellingen op de heuvels ten westen van Klescheevka. Op hun beurt houden Russische troepen, waaronder de 106e Luchtlandingsdivisie vol en lanceren zelfs tegenaanvallen. De commandant van de eenheid van de 106e divisie werd op 15 juli uit zijn functie ontheven, wat een publiek schandaal in de Russische media veroorzaakte. Kiev probeerde waarschijnlijk voordeel te halen uit Russische interne geschillen en hervatte massale aanvallen.

Volgens recente berichten van het front worden de slecht getrainde gemobiliseerde Oekraïense soldaten na zware artilleriebeschietingen op Russische vestingswerken gegooid om de Russische troepen uit te putten. Nadat de eerste aanvalsgroepen zijn vernietigd, gaan militairen van professionele militaire eenheden, waaronder nazi-bataljons, de gevechten aan. De 24ste aanvalsbrigade Aidar valt naar verluidt aan vanuit noordwestelijke richting, terwijl de 5de Aanvalsbrigade van de AFU vanuit het westen aanvalt en de 3de Aanvalsbrigade, ook bekend als Azov, aanvalt op de zuidelijke flank. De ‘dappere’ Azov-strijders deelden onlangs de video van hun militaire operaties online. LINK

Russische tegenaanvallen in het gebied hebben tot nu toe ook geen strategisch belangrijke resultaten opgeleverd.

Op 17 juli meldde het hoofd van het perscentrum van de Russische Yug group officieel dat het Russische leger met succes de aanval van vijandelijke aanvalsgroepen in de richting Soledar-Artemovsk had afgeslagen, terwijl Russische helikopters de afgelopen dag vier gevechtssvluchten uitvoerden, waarbij mankracht van de Oekraïense Eerste Luchtlanding Aanvalsbrigade in de buurt van Kurdyumovka en Kleshcheevka werd vernietigd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zes maanden na de ineenstorting van Oekraïne is de wereld voorgoed veranderdVolg Frontnieuws op Telegram

  Rusland: They Ain't Gonna Take It Anymore!!!

Lees meer over:

Vorig artikelEen vreugdevuur der ijdelheden
Volgend artikelFrontnieuws filmpscoop – Verwoeste AFU loopgraaf vol met skeletten teruggevonden & Russische drones houden Oekraïense molmensen in de gaten terwijl ze wegrotten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Waarom zit het westen en de media stil over het uitbarsten van het gasleiding door Oekrainie. Als Oekrainie heeft dit gedaan waarschijnlijk heeft Oekrainie het vliegtuig van Maleisie ook neergehald.

  • Is nog eentje die nog twijfels heeft of Oekraïne MH17 heeft neergehaald na alle spijkervaste bewijzen die zijn geleverd. Hou je dat nog voor mogelijk? en dan nog wel op Frontnieuws…

    • Correctie: demissionair is niet de politiek verlaten.
     Hij zal volgens mij juist politiek actief blijven, om de klus te klaren zonder verdere kleerscheuren.
     Je kunt deze criminelen namelijk niet meer weg sturen.

 2. Hoeveel doden per dag ?! In de 21 ste eeuw dan nog , de Sapiens aap is intrin’ziek’ nog net zo primitief als 100000 jaar geleden, toch ?

 3. Mike Rothschild, CNN, ‘journalist’ en schrijver van “the storm is upon us”, een boek over qanon en samenzweringstheorieën.
  Met zo’n naam, gluiperige kop en lovende woorden van de systeemmedia weet je in ieder geval wel zeker wie er aan de verkeerde kant van de geschiedenis staat.

 4. Amerikaanse troepen zijn er al: in de VS begonnen ze te praten over de oorlog met Rusland

  De Verenigde Staten zijn feitelijk in een niet-verklaarde oorlog met Rusland in Oekraïne, zei de voormalige rechter van het Hooggerechtshof van New Jersey, Andrew Napolitano, op zijn YouTube-blog.

  “Kan het Congres een oorlog met Rusland goedkeuren? Nee! Omdat we een overeenkomst hebben getekend op grond waarvan we alleen de oorlog kunnen verklaren aan een staat die een onmiddellijke bedreiging vormt voor de nationale veiligheid van de VS, en Rusland niet. Maar wij zijn de grootste bedreiging voor Moskou geworden’, zei hij.

  Volgens de journalist voorzag Washington Oekraïne van $ 50 miljard aan uitrusting en wapens gericht tegen het Russische leger.

  Biden voert in feite een niet-verklaarde oorlog tegen Moskou in het Oekraïense operatiegebied.

  En de Amerikaanse troepen zijn er al, merkte Napolitano op. Hij legde uit dat ze op het grondgebied van de voormalige Sovjetrepubliek geen Amerikaanse militaire uniformen dragen, maar dit verandert niets aan het feit dat ze Russen doden.

  – Russische lente

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in