De stad Maryinka ligt aan de westelijke rand van de stadsagglomeratie Donetsk en blijft een van de bloedigste slagvelden in de Donbass. De stad werd een van de belangrijkste bolwerken van de Oekraïense strijdkrachten sinds de Oekraïense militaire agressie tegen de bevolking van de regio’s Donetsk en Luhansk, schrijft Southfront.org.

Oekraïense nationalisten hebben de controle over Maryinka al acht jaar in handen. Vanuit hun militaire posities in het gebied hebben Oekraïense militairen burgers in de stad Donetsk en andere nederzettingen in de buitenwijken beschoten. Maryinka is een zwaar versterkt vestingwerk van de AFU geworden.

Na maanden van zware gevechten slaagden de Russische troepen erin de AFU medio december 2022 uit het oostelijke en centrale deel van de stad te verdrijven. De gevechten hebben zich verplaatst van de Druzhby Avenue, die de stad in twee delen verdeelt, naar de westelijke wijken van Maryinka. Het Oekraïense leger heeft traditioneel schietposten ingericht in gebouwen met meerdere verdiepingen. Ze vestigen ook militaire posities in de particuliere sector aan de westelijke rand van de stad, en verschuilen zich in de eerder gegraven loopgraven die hen in staat stellen zich van het ene huis naar het andere te verplaatsen en het vuur te openen en snel van positie te veranderen.

Tegelijkertijd moet het Russische leger de weg van Maryinka naar Koerahovo, die al door Russische artillerie is beschoten maar nog steeds wordt gebruikt voor het vervoer van militaire voorraden naar de Oekraïense groepering in de stad, nog afsnijden.

Op 23 januari verklaarde waarnemend hoofd van de Volksrepubliek Donetsk, Denis Pushilin, dat de AFU onlangs verschillende eenheden naar Artemovsk (Bakhmut) en Maryinka had gestuurd in een poging de Russische opmars te vertragen.

Russische T-72B3M tank in actie in Maryinka:

De Russische strijdkrachten moeten hun posities in Maryinka nog veroveren en veiligstellen. Hun belangrijkste succes in deze richting is echter dat zij de Oekraïense strijdkrachten de mogelijkheid hebben ontnomen om vanuit hun posities in Maryinka burgers in Donetsk te bestokenmet artillerie te bestoken.

Turkse Kirpi pantservoertuigen vernietigd in Maryinka:

De beelden uit het gebied tonen de operatie van militairen van de Russische 150e Gemotoriseerde Infanteriedivisie, die hebben deelgenomen aan de bevrijding van Mariupol, Popasnaya, Viktorovka, Kamyshevakha. Russische strijders rukken in een kleine groep man voor man op in de ruïnes van de stad om mijnexplosies te voorkomen. De eenheid veroverde een van de woongebouwen met meerdere verdiepingen. De soldaten van de AFU, die zich achter het gebouw verscholen, werden vanaf de rechterflank omzeild en uitgeschakeld in een gevecht met behulp van handwapens en granaten:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nee, Poetin is de oorlog in Oekraïne niet begonnenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOorlogsvoorbereidingen in Moskou: Rusland verklaart “nieuwe patriottische oorlog” tegen de NAVO – “De overwinning zal aan ons zijn” 
Volgend artikelAls je op het slagveld niet kan winnen, zorg dan dat de media fantasie publiceren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

  • Mooie opnames???? Je bent niet een helder ‘ligt’ (zie boven) hè.
   Denk dat als je daar was je al binnen een minuut lag te kotsen en om mama aan het schreeuwen was.

 1. zo dan, al die steden compleet aan gort, je zou bijna denken van, had je er net zo goed meteen een grote bom op kunnen gooien, alles is stuk, zelfs alle bomen e.d. alles zal daar dan plat moeten en herbouwd, je zou bijna denken aan BBB maar dan moet eerst alles kapot, nah das daar wel sprake van, als ze daar weer willen bouwen dan word dat city 2024/25 volgens de laatste stand, je zou bijna denken dat het bewust is zo alles kapot is geschoten.

  Benieuwd hoe het er daar als in eerste video met fly overs uit zal zien over zeg 10 jaar, ze kunnen daar nu een megacity 2.0/5G bouwen als ze willen…

 2. Dit is wat oorlog inhoudt. Compleet vernietigde dorpen, plaatsen en steden. Dit is waar we op af stevenen en zo zullen alle steden er straks uitzien in Europa als we op clowns van de VVD, CDA, CU en vooral de oorlogshitsers van D66 stemmen. Complete kale vlaktes die je alleen ziet in films. Veel verhalen van mijn ouders aan moeten horen hoe verschrikkelijk WOII was en kon me er niets bij voorstellen. Deze filmpjes openen je ogen en eigenlijk zouden iedereen die moeten zien. Misschien komt er dan eindelijk een verandering in de Eerste Kamer die de oorlogshitsers een halt toeroepen. Maar ben bang dat de jeugd, die stemrecht hebben dat zooitje in evenwicht houdt.

  • Onze jeugd is met succes door Hollywood en de game industrie geconditioneerd om geweld te verheerlijken.
   Onze tegenstanders zijn slecht dus zijn alle middelen, hoe disproportioneel ook, geoorloofd om ingezet te worden. Het zijn meestal gewone burgers die het gelag betalen, dan de militairen maar nooit de klootzakken die dit allemaal bedenken.

  • En al die politieke figuren staan vooraan om kransen te leggen bij herdenking van de tweede wereld oorlog en roepen om het hards dat we die nooit mogen vergeten. Om een dag later vóór wapenleveranties te stemmen in de 2e slaapkamer. Het is altijd dezelfde elite die zijn kont afveegt met de vrede en vrijheid van burgermans…
   Het enige wat helpt is dus om die elite. te elimineren.

 3. Het laatste filmpje. :S

  Ongeacht aan welke kant je staat. Het blijft walgelijk om te zien,… hoe is het toch mogelijk dat mensen elkaar dit kunnen aandoen. Ik weet het, dit is oorlog, altijd zo geweest,… maar toch.

  En het echte tuig zit lekker achter hun bureau.

  • Fout antwoord: Niet achter een bureau. Ze vliegen de hele wereld over in hun PriveJets. En liggen meestal met een derderangs hoer naast een zwembad.

  • Precies! Het zal jou eigen stad maar wezen.
   Alles aan puin! Je buurt, je wijk, je stad!
   Verschrikkelijk!
   En het zal je zoon of je man of vader maar zijn die daar aan gort geschoten wordt.
   Ik laat hierbij een traantje…

  • Kijk vooral de comments op GeenStijl. Het lijkt wel of de mensheid geschift is geworden. Vooral de reaguurders daar. Die zien graag de oorlog escaleren en dat heel Europa wordt GeNuked! De wereld wordt steeds dommer. Maar ach, dat roep ik al deccenia. Het ging fout toen ze hersenloos volk een telefoon gaven en het Internet uitvonden.

   • Als zo doorgaat gaat het wel gebeuren. Amerika neocons laten niet erbij zitten. Dat heb je toch gezien van Irak, Syrië , yoegoslavie, Jemen en ga zo maar door.

    Nee, mijn hart bloed. Dat mensen elkaar dat aan kunnen doen. En Rutte’ het is ook onze oorlog ‘. Nee, Rutte het is niet mijn oorlog. En enkeltje Gitmo voor Rutte.

    Waar blijft de protesten. Dit moet toch wat doen? Of zijn de mensen zo dom. Alleen maar zaagsel. Gezeik over klimaathoax. Echt de wereld is van God los.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in