Nieuwe overwinningen van de Wagner PMC worden gemeld in de regio Bakhmut. De strijdkrachten van Oekraïne slagen er niet in de Russische opmars in de straten van de stad te stoppen en dreigen de controle te verliezen over de woongebieden in de buitenwijken, bericht Southfront.

Volgens Oekraïense mediabronnen hebben de Oekraïense strijdkrachten alleen al de afgelopen drie dagen tot 10% van de stad verloren. De AFU werden gedwongen zich terug te trekken tot voorbij het spoorwegstation Bakhmut in het westelijke stadsdeel als gevolg van een verstoorde logistiek en zware gevechten.

Op 4 april meldden Russische militaire bronnen dat Wagner-strijders de schoonmaakoperatie in het industriegebied in het noordelijke district van Bakhmut hadden voltooid en dat het grondgebied van de AZOM-fabriek volledig onder Russische controle was gekomen.

Russisch rapport van de AZOM-fabriek:

Het einde van de schoonmaakoperatie werd gemarkeerd door de vestiging van de Russische controle over het spoorwegstation Bakhmu-1 ten noorden van het stadscentrum.

Nadat hun controle van het hele industriegebied was veiliggesteld, rukten de Wagner-strijders op naar de zuidelijke en zuidwestelijke richtingen. In de woonwijken zijn al confrontaties aan de gang. In het Selische district kwam de plaatselijke school nr. 24 in de Levanevskystraat onder Russische controle.

De AFU gebruikte de UR-77 “Meteorite” ontmijningseenheid in stedelijke gevechten in Bakhmut:

Russische Lancet UAV vernietigde Oekraïense houwitser nabij Bakhmut:

Oekraïense soldaten deelden video’s van Bakhmut:

De Wagner-strijders breiden ook de zone van hun controle in het centrum van de stad uit. Boven de administratieve gebouwen werden Russische vlaggen gehesen. Sindsdien hebben de Wagner-strijders de Sibirtsevstraat onder controle en de plaatselijke school nr. 11 ingenomen. In het gebied van het Metallurg-stadion zijn de gevechten aan de gang. De centrale wijken in het westen bevinden zich in een grijze zone.

  De minister van Defensie van Nederland heeft de kwestie van de "levering" van Sovjet T-72 tanks aan Oekraïne verduidelijkt

Vanuit het zuiden van de stad rukken Wagner-eenheden op langs de Rozhdestvenskayastraat. In het gebied van het Avangard-stadion zijn gevechten gaande. Tegelijkertijd gaan de gevechten door in de wijken tussen de Tsjaikovski en de Korsoenskiastraat in het zuidwestelijke deel van Bakhmut.

De Oekraïense groepering in Bakhmut kan hun posities in het centrum niet vasthouden. Door de Russische opmars vanuit zuidelijke en noordelijke richting dreigen de Oekraïense troepen te worden omsingeld. Daarom trekken ze zich terug naar hun posities aan de westelijke rand van de stad.

Gewonde Oekraïense soldaten proberen uit Bakhmut te ontsnappen langs de laatste weg naar Chasov Yar:

Tegelijkertijd zijn Wagner-eenheden naar verluidt de buitenwijken van de stad Bogdanovka ten westen van Bakhmut binnengedrongen. Het Oekraïense leger verzet zich hevig, aangezien deze stad een belangrijk vestingwerk is dat de aanvoer van militaire voorraden naar het garnizoen van Bakhmut veiligstelt. De Oekraïense legerleiding is geen grootschalig tegenoffensief begonnen om de Wagner-troepen uit de laatste weg naar de stad te halen en hun militaire voorraden veilig te stellen.

In andere gebieden blijven de frontlinies ongewijzigd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De G-7 krijst, maar zij hebben de oorlog tegen Rusland al verlorenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelJournalist, spion of cyberfrontstrijder?
Volgend artikelALERT: Door demonen bezeten AI leert hoe hij synthetische biotechnologie kan gebruiken om zijn eigen “bovenmenselijke” biologische systemen te bouwen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Frontnieuws:
    Ik maak uit je reacties op dat je pro-Oekraïne bent, dan ben je hier op de verkeerde site. Om Oekraïne te steunen, verwijs ik je graag naar de roze nazi’s op GS.
    Reactie verwijderd en ban.

  2. Traag maar gestaag zal Rusland zijn doel behalen en dat is de denazificatie van Oekraïne. Ondanks dat het voor het oog op een David tegen Goliath gevecht lijkt zal eerstgenoemde toch triomferen. Brussel en Washington zullen uiteindelijk in het stof gaan bijten maar de prijs is helaas enorm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in