Foto Credit: Southfront.press

Het Russische offensief in de regio Kharkiv werd bijna gestopt door de grote reserves van de Oekraïense strijdkrachten die in deze richting werden ingezet. Hoe langer de gevechten aan de noordelijke frontlinies voortduren, hoe meer het verdrinken van de Oekraïense strategische reserves in de grensgevechten een strategische impact heeft op de uitgeputte Oekraïense verdediging in andere regio’s. In een poging om de dreiging van een grote Russische doorbraak aan de Donbass frontlinies te verminderen, zet de Oekraïense legerleiding grote troepen in tegenaanvallen in een poging om de gevechten in deze gevaarlijke richting te beëindigen. Ondertussen moet het Russische leger nog de belangrijkste troepen inzetten die zijn voorbereid op het offensief op Kharkiv, bericht Southfront.

Klik voor groot

De Oekraïense strijdkrachten zijn de afgelopen dagen begonnen met massale tegenaanvallen. Volgens het officiële rapport van het Russische ministerie van Defensie heeft de Russische noordelijke troepengroep vijf tegenaanvallen van vijandelijke aanvalsgroepen in de gebieden van de nederzettingen Liptsy en Volchansk in de regio Kharkiv afgeslagen. De verliezen van de Oekraïense strijdkrachten omvatten naar verluidt 215 militairen, een tank, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, vier auto’s en twee 122-mm D-30 houwitsers.

De Amerikaanse Stryker APC werd vernietigd bij de oversteek van de Volchya rivier in Volchansk.

Download video

De belangrijkste Oekraïense tegenaanvallen werden uitgevoerd langs de Volchya rivier in het industriële bosgebied in het westelijke deel van het dorp. Tot nu toe hebben ze naar verluidt geen succes geboekt. Ondertussen bestormt de North groep Russische troepen het grondgebied van de aggregaatfabriek en het gebied met hoogbouw in het centrum van Volchansk. Ze rukten ook op in de particuliere sector in het oosten van de stad.

  Russische 'New Age' luchtoorlog stompt Oekraïens tegenoffensief af; Russische technologie verslaat westerse technologie!

In de Liptsy-richting slaagden Russische troepen erin door de verdediging van de 42e Infanteriebrigade van de Oekraïense Strijdkrachten te breken en op te rukken in de bosgebieden ten zuidoosten van het dorp Glubokoe. De nieuwe overwinningen maken de weg vrij voor de Russische controle over de snelweg naar Liptsy.

De operatie van het Oekraïense leger wordt bemoeilijkt door de voortdurende Russische aanvallen in de achterliggende gebieden. Op 3 juni donderden talrijke explosies in de stad Kharkiv en in de regio. Een luchtverdedigingssysteem en militaire uitrusting werden naar verluidt vernietigd als gevolg van de aanval op een industriële faciliteit aan de rand van Kharkiv. Meer succesvolle Russische aanvallen vernietigden naar verluidt Oekraïense militaire posities in de omgeving van de steden Bogoduhov, Zmiev en Zolochev. Met name in Zmiev hebben ten minste vijf Russische aanvallen naar verluidt een recreatiecentrum vernietigd dat werd gebruikt voor de huisvesting van Oekraïense militairen.

Russische zware bommen bestoken Oekraïense stellingen:

Download video

Het Oekraïense opperbevel is niet in staat om het militaire initiatief naar zich toe te trekken en stuurt extra versterking naar het gebied, waaronder elite- en ervaren eenheden. Volgens de laatste berichten werd het beruchte 414e afzonderlijke elitebataljon van aanval onbemande vliegtuigsystemen, bekend als Ptahy Madyara, bekend dankzij nazi-leiders van de eenheid, ingezet in de regio Kharkiv.

Tegelijkertijd meldden Oekraïense media dat het militaire opperbevel van de Russische North troepenmacht naar verluidt is begonnen met het inzetten van zijn hoofdreserve in de strijd in de regio Kharkiv. Volgens Oekraïense bronnen omvatten de hoofdstrijdkrachten de eenheden van de 72e Gemotoriseerde Geweerdivisie van het 44e Legerkorps. Deze berichten moeten nog worden bevestigd door bewijzen op het slagveld. Het is mogelijk dat Kiev opnieuw een mediacampagne voert om de nederlagen van het Oekraïense leger te rechtvaardigen tijdens de aanstaande conferentie van Zelensky in Zwitserland.

  Washington gaat over op plan B

Aan de andere kant meldde de Russische ambtenaar en militair bevelhebber Apty Alaudinov dat de Tsjetsjeense Akhmat speciale troepen werden overgebracht naar de regio Kharkiv. De Tsjetsjeense strijdkrachten die bedoeld zijn om de Russische noordelijke troepengroep te versterken, voeren al taken uit op hun nieuwe posities.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Poetin geeft toe dat hij “naïef” was over het Westen. Wat het echt wilde was het uiteenvallen van RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet tijdperk van nep: Hoe globalisten de massa misleiden
Volgend artikelNederland stopt levering F-35 onderdelen aan Israël sinds uitspraak rechtbank: Minister van Defensie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Amerikaanse “klap” in Rusland: Amerikaanse HIMARS-raketten vernietigden een S-400-array op Russische bodem!

  De eerste grote aanval op Russische bodem door Amerikaanse wapens

  03.06.2024 | 14:42

  De Amerikanen slaagden erin een Russische S-400 luchtafweerraketreeks in de regio Belgorod te raken, met behulp van GMLRS-raketten van HIMARS-draagraketten.
  Het lijkt erop dat de aanval ten minste twee raketwerpers en een commandocentrum heeft vernietigd en de aanval werd gecoördineerd door Amerikaanse ‘adviseurs’. >>>

  https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/mpelgkoront-systoixia-s-400-katastrafike-apo-oukranika-himars-ayti-ti-fora-se-rosiko-edafos/

 2. Dit is het soort artikels waarvan we er te weinig krijgen. Enkele dagen geleden was er nog een waar deze bij aansluit over de gevechten aan die rivier. Verwonderlijk is dat Oekraïne zulke strijdmacht naar die verre verplaatsing kan dirigeren over de verbindingswegen zonder dat ze blijkbaar een doel zijn voor de Russische artillerie. Dat was het grote probleem van de Duitsers in Normandië.

 3. Hoe werkt dit precies:
  “Het Russische offensief in de regio Kharkiv werd bijna gestopt door de grote reserves van de Oekraïense strijdkrachten die in deze richting werden ingezet.”
  Volgende zin:
  “….een strategische impact heeft op de uitgeputte Oekraïense verdediging in andere regio’s. ”

  In de andere artikelen gaat het vaak over hoe weinig mankracht er nog over is en hoe moeilijk het is de verliezen te vervangen. Waar komen die reserves dan vandaan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in