Operatie Z is het eerste salvo van een titanenstrijd: drie decennia na de val van de USSR en 77 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog herschikt het Kremlin, na rijp beraad, het geopolitieke schaakbord om een einde te maken aan de unipolaire hegemonie van de “onmisbare natie”. Geen wonder dat het Rijk der Leugens op hol is geslagen en geobsedeerd is om Rusland volledig uit het Westers georiënteerde systeem te verdrijven, schrijft Pepe Escobar.

De V.S. en zijn NAVO-puppy’s kunnen onmogelijk hun verbijstering verwerken wanneer zij geconfronteerd worden met een ontstellend verlies: geen recht meer dat exclusief geopolitiek gebruik van geweld toestaat om “onze waarden” te bestendigen. Geen dominantie meer over het hele spectrum.

Het micro-plaatje is ook duidelijk. De Amerikaanse Deep State melkt het geplande Oekraïne-spel uit tot in het oneindige om een strategische aanval op Rusland te verhullen. Het “geheim” was Moskou te dwingen tot een intra-Slavische oorlog in Oekraïne om Nord Stream 2 te breken – en daarmee de Duitse afhankelijkheid van Russische natuurlijke hulpbronnen. Dat maakt – althans voor de nabije toekomst – een einde aan het vooruitzicht op een Bismarckiaans Russisch-Duitse band, waardoor de VS uiteindelijk de controle over de Euraziatische landmassa van het Kanaal tot de Stille Oceaan zouden verliezen aan een opkomend pact tussen China, Rusland en Duitsland.

De Amerikaanse strategische zet heeft tot nu toe wonderen verricht. Maar de strijd is nog lang niet gestreden. De neoconservatieve/neoliberale psychopaten binnen de Deep State beschouwen Rusland als zo’n ernstige bedreiging voor de “op regels gebaseerde internationale orde”, dat zij bereid zijn om een “beperkte” kernoorlog te riskeren, te ontketenen. Wat er op het spel staat, is niets minder dan het verlies van de wereldheerschappij door de Angelsaksen.

De vijf zeeën beheersen

Rusland is de zesde economie ter wereld in termen van koopkrachtpariteit (KKP), net na Duitsland en vóór het VK en Frankrijk. Zijn “harde” economie is vergelijkbaar met die van de VS. De staalproduktie mag dan ongeveer gelijk zijn, maar de intellectuele capaciteit is veel groter. Rusland heeft ongeveer evenveel ingenieurs als de VS, maar ze zijn veel beter opgeleid.

De Mossad schrijft het economische wonder van Israël, dat een equivalent van Silicon Valley heeft gecreëerd, toe aan een basis van een miljoen Russische immigranten. Dit Israëlische Silicon Valley is toevallig een belangrijke troef van het Amerikaanse MICIMATT (militair-industrieel-congres-intelligentie-media-academie-denktank-complex), zoals onuitwisbaar genoemd door Ray McGovern.

Het hysterische geblaf van de NAVO-media dat het BBP van Rusland even groot is als dat van Texas is onzin. Waar het werkelijk om gaat is koopkrachtpariteit; dat en de superieure ingenieurs van Rusland zijn de reden waarom hun hypersonische wapens minstens twee of drie generaties voor liggen op die van de VS – vraag het maar aan de onmisbare Andrej Martjanov.

Het Rijk der Leugens heeft geen verdedigingsraketten die die naam waardig zijn, en geen tegenhangers van de heren Zircon en Sarmat. De NAVOstan-sfeer kan alleen daarom al geen oorlog, geen enkele oorlog tegen Rusland winnen.

Het oorverdovende NAVOstan narratief dat Oekraïne Rusland aan het verslaan is, komt niet eens in aanmerking als een onschuldig grapje (vergelijk het met de Russische “Reach Out and Touch Someone” strategie). Het corrupte systeem van SBU-fanatici vermengd met OekraNazi-facties is kaput. Het Pentagon weet het. De CIA kan het onmogelijk toegeven. Wat het Rijk der Leugens tot nu toe min of meer gewonnen heeft, is een media-“overwinning” voor de Oekraïense nazi’s, geen militaire overwinning.

  Verpletterende Russische raketaanval op Lviv - Een van de grootste trainingscentra in Oekraïne met Kalibr geraakt

Generaal Aleksandr Dvornikov, befaamd van Syrië, heeft een duidelijk mandaat: de hele Donbass veroveren, de Krim helemaal vrijmaken en de opmars naar Odessa en Transnistrië voorbereiden, terwijl hij een romp-Oekraïne reduceert tot de status van mislukte staat zonder enige toegang tot de zee.

De Zee van Azov, die met de Kaspische Zee verbonden is door het Don-Wolga-kanaal, is reeds een Russisch meer. En de Zwarte Zee is de volgende, de voornaamste verbinding tussen het binnenland en de Middellandse Zee. Het stelsel van vijf zeeën – Zwarte Zee, Zee van Azov, Kaspische Zee, Oostzee, Witte Zee – maakt Rusland de facto tot een continentale zeemacht. Wie heeft er warm water nodig?

Beweging “met de snelheid van oorlog”

De pijngrens wordt vanaf nu onophoudelijk opgetrokken. De werkelijkheid zal – evenals de feiten ter plaatse – spoedig duidelijk worden, zelfs voor de NAVO-brede Leugenpers.

De woke voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, generaal Mark Milley, verwacht dat operatie Z jaren zal duren. Dit is onzin. De Russische strijdkrachten kunnen het zich veroorloven om heel methodisch te werk te gaan en alle tijd te nemen die nodig is om Oekraïne naar behoren te demilitariseren. Het collectieve Westen van zijn kant zit in tijdnood, omdat de echte economische tegenslagen al aan de gang zijn en zeker ernstig zullen zijn.

Minister van Defensie Shoigu heeft het heel duidelijk gemaakt: alle NAVO-voertuigen die wapens naar Kiev brengen zullen als “legitieme militaire doelen” vernietigd worden.

In een deskundigenrapport van de Wetenschappelijke Dienst van de Bondsdag is vastgesteld dat het trainen van Oekraïense soldaten op Duits grondgebied volgens het internationaal recht gelijk kan staan met deelname aan een oorlog. En dit wordt nog lastiger als het gepaard gaat met wapenleveranties van de NAVO: “Alleen als het naast de levering van wapens ook zou gaan om het instrueren van de partij in het conflict of het geven van training over dergelijke wapens, zou men de veilige zone van niet-deelneming aan de oorlog verlaten.”

Nu is tenminste onherroepelijk duidelijk geworden hoe het Rijk der Leugens “zich beweegt met de snelheid van de oorlog” – zoals de chef van het Pentagon, de voormalige wapenhandelaar Lloyd “Raytheon” Austin het in het openbaar beschreef. In het Pentagonees legde de spreekwoordelijke “ambtenaar” het uit als “een combinatie van een callcenter, een wachtverdieping en vergaderzalen. Zij draaien een slagritme om de besluitvormers te ondersteunen”.

Het “gevechtsritme” van het Pentagon dat aan een zogenaamd “geloofwaardig, veerkrachtig en gevechtsklaar Oekraïens leger” wordt aangeboden, wordt gevoed door een EUCom-systeem dat in wezen de wapenbestellingen van de opslagplaatsen van het Pentagon in de VS naar de filialen van de bases van het Rijk in Europa leidt en dan naar het Oostfront van de NAVO in Polen, vanwaar ze door Oekraïne worden vervoerd, net op tijd om door Russische precisieaanvallen te worden verbrand: tot de vele mogelijkheden behoren supersonische P-800 Onyx raketten, twee soorten Iskander en de heer Khinzal die gelanceerd worden vanuit Mig-31K vliegtuigen.

  Wees over vijf jaar klaar voor oorlog met China, Rusland, Iran en Noord-Korea - waarschuwt Britse regering

De woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, benadrukte dat Moskou zich er terdege van bewust is dat de VS, de NAVO en het VK niet alleen wapens leveren, maar ook veel inlichtingen. Parallel daaraan zet het collectieve Westen 24/7 de klok rond alles op zijn kop, en creëert een nieuw klimaat dat volkomen anti-Rusland is en zich niet bekommert om ook maar een schijn van partnerschap op welk gebied dan ook. Het collectieve Westen overweegt niet eens de mogelijkheid van een dialoog met Rusland.

Daarom zijn gesprekken met Poetin “tijdverspilling”, tenzij een “Russische nederlaag” in Oekraïne (om de schrille Kievse PR te parafraseren) hem “realistischer” zou maken. Voor al zijn fouten was Le Petit Macron een uitzondering, toen hij eerder deze week Poetin aan de telefoon sprak.

De neo-Orwelliaanse Hitlerisering van Poetin reduceert hem, zelfs bij de zogenaamde Euro-intelligentia, tot de status van dictator van een natie die verstard zit in haar 19e eeuwse nationalisme. Vergeet elke schijn van historische/politieke/culturele analyse. Poetin is een late Augustus die zijn keizerrijk vermomt als een republiek.

In het beste geval prediken en bidden de Europeanen – als Chihuahua’s die naar de stem van hun meester keffen – voor een hybride strategie van “indamming en betrokkenheid” die door de VS ontketend moet worden, waarbij zij onhandig de kreten van de bewoners van de intellectuele no-fly zone van Think Tankland papagaaien.

Maar in feite zouden de Europeanen liever Rusland “isoleren” – als in 12% van de wereldbevolking die 88% “isoleert” (natuurlijk: hun Westers geoxideerde “visie” gaat volledig voorbij aan het Zuiden van de wereld). “Hulp” aan Rusland zal er alleen komen als sancties effectief zijn (als in nooit: terugslag zal de norm zijn) of – de ultieme natte droom – er komt een regimeverandering in Moskou.

De ondergang

OekraNazi PR-agente Ursula von der Lugen presenteerde het zesde sanctiepakket van de Europoedel.

Bovenaan de lijst staat de uitsluiting van nog eens drie Russische banken van SWIFT, waaronder de Sberbank. Zeven banken zijn reeds uitgesloten. Dit zal het “totale isolement” van Rusland nog versterken. Het is zinloos commentaar te geven op iets dat alleen de Leugenpers voor de gek houdt.

Dan is er het “progressieve” embargo op de invoer van olie. Over zes maanden mag er geen ruwe olie meer in de EU worden ingevoerd en vóór eind 2022 geen geraffineerde producten meer. Momenteel gaat 45% van de Russische olie-export naar de EU (22% naar China en 10% naar de VS), volgens het IEA. De Stem des Heren blijft Russische olie importeren en zal dat ook blijven doen.

En natuurlijk duiken er ook 58 “persoonlijke” sancties op, die gericht zijn tegen zeer gevaarlijke figuren zoals patriarch Kirill van de orthodoxe kerk, en de vrouw, de zoon en de dochter van de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov.

Dit adembenemende schouwspel van domheid moet door alle leden van de EU worden goedgekeurd. Een binnenlandse opstand is gegarandeerd, vooral in Hongarije, waar zovelen bereid zijn energetische zelfmoord te plegen en het leven van hun burgers flink te verzieken om een neonazistisch regime te verdedigen.

  Hoe Poetin de schuld geven Poetin helpt

Alastair Crooke vestigde mijn aandacht op een opzienbarende, originele interpretatie van wat er aan de hand is, in het Russisch aangeboden door een Servische analist, Prof. Slobodan Vladusic. Zijn belangrijkste stelling, in een notendop: “Megalopolis haat Rusland omdat het geen Megalopolis is – het is niet in de sfeer van het anti-humanisme gekomen en daarom blijft het een beschavingsalternatief. Vandaar de Russofobie.”

Vladusic beweert dat de intra-Slavische oorlog in Oekraïne “een grote catastrofe voor de orthodoxe beschaving” is – een afspiegeling van mijn recente eerste poging om een serieus debat te openen over een Botsing van Christelijkheden.

De grootste scheidslijn ligt echter niet in de godsdienst, maar in de cultuur: “Het grootste verschil tussen het vroegere Westen en het huidige Megalopolis is dat Megalopolis programmatisch afstand doet van het humanistische erfgoed van het Westen.”

Zo is het nu “mogelijk om niet alleen de muzikale canon uit te wissen, maar ook het hele Europese humanistische erfgoed: alle literatuur, de beeldende kunsten, de filosofie”, ten gevolge van een “trivialisering van de kennis”. Wat overblijft is een lege ruimte, eigenlijk een cultureel zwart gat, dat “opgevuld wordt door de promotie van termen als ‘posthumanisme’ en ’transhumanisme'”.

En hier komt Vladusic tot de kern van de zaak: Rusland verzet zich heftig tegen de Grote Reset die de “hackbare”, zelfbenoemde “elites” van Megalopolis verzonnen hebben.

Sergej Glazjev, die nu de opzet van een nieuw financieel en monetair stelsel door de Euraziatische Economische Unie (EAEU) in samenwerking met de Chinezen coördineert, past Vladusic aan de feiten ter plaatse aan (hier in het Russisch, hier in een onvolmaakte Engelse vertaling).

Glazyev is veel botter dan in zijn nauwgezette economische analyses. Hij verwijst naar de doelstellingen van de Deep State om de Russische wereld, Iran en blok-China te vernietigen, en benadrukt dat de VS niet in staat zullen zijn om “de wereldwijde hybride oorlog te winnen”. Een belangrijke reden daarvoor is dat het collectieve Westen “alle onafhankelijke landen voor het blok heeft gezet om nieuwe wereldwijde valuta-instrumenten en risicoverzekeringsmechanismen te vinden, de normen van het internationale recht te herstellen en hun eigen economische veiligheidssystemen te creëren.”

Dus ja, dit is Totaler Krieg, Totale Oorlog – zoals Glazyev het zonder enige verzachting uitspreekt, en hoe Rusland het deze week in de VN aan de kaak heeft gesteld: “Rusland moet de confrontatie met de Verenigde Staten en de NAVO aangaan en deze tot een logisch einde brengen, om niet verscheurd te worden tussen hen en China, dat onherroepelijk de leider van de wereldeconomie aan het worden is.”

Misschien zal de geschiedenis 77 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog uiteindelijk registreren dat de neoconservatieve/neoliberale psychopaten in de silo’s in Washington, die een inter-Slavische oorlog ontketenden door Kiev te bevelen een blitzkrieg tegen de Donbass uit te voeren, de vonk waren die tot de ondergang van het VS-imperium leidde.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland bereidt nucleaire aanval voor vanuit Kaliningrad tegen Europese/NAVO-doelwitten

Vorig artikelZelensky & de Derde Wereldoorlog
Volgend artikelVaccineren van de schapen: COVID-19 is het grootste Asch Conformiteitsexperiment dat ooit is uitgevoerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Ik weet wel wat er zo allemaal op de achtergrond speelt,daarom ook luisterde ik zonet even naar het Russische volkslied om hun gevallenen te herdenken bij de zege op Nazi Duitsland!!!

  2. Ik ben blij dat de Russen hergroeperen en machig zijn geworden.

    (USA + WEF + Nato +NWO + Brussel) kregen teveel macht; te destructief, te oorlogszuchtig; en wij betalen er de prijs voor…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in