© Foto: Public Domain

Een bloedbad in een Oekraïens dorp dat vorige week in de westerse media onomwonden in de schoenen van het Russische leger werd geschoven, heeft een nieuwe wending gekregen die nog duidelijker aantoont dat het incident eigenlijk een valse-vlag provocatie door het regime in Kiev was.

Westerse media meldden vorige week dat 52 mensen gedood werden toen een café op donderdag 5 oktober getroffen zou zijn door een Russische precisieraket. Alle berichten in de Westerse media noemden Oekraïense functionarissen als hun bron voor het toeschrijven van de schuld aan het Russische leger dat een Iskander-raket zou hebben afgevuurd, schrijft Finian Cunningham.

Het café zat vol met families die een begrafenis van een Oekraïense soldaat hadden bijgewoond.

De Oekraïense president Vladimir Zelensky, die op dezelfde dag een top in Granada, Spanje, met Europese leiders bijwoonde, veroordeelde de gruweldaad als “genocidale agressie” door Rusland.

Na uitgebreid verslag te hebben gedaan van de slachting in het dorp Hroza in Oost-Oekraïne te midden van een stortvloed aan veroordelingen van Rusland, hebben de Westerse media, zoals gebruikelijk, hun aandacht snel verlegd naar andere wereldgebeurtenissen, voornamelijk de uitbarsting van geweld tussen Israëli’s en Palestijnen in het weekend.

Een vervolgverslag van AP over de gruweldaad in Hroza werpt echter onbedoeld meer licht op wie de raket eigenlijk heeft afgevuurd. Er is goede reden om te vermoeden dat het regime in Kiev de luchtaanval heeft georkestreerd als een valse propagandastunt. Met andere woorden, het regime doodde opzettelijk burgers op zijn eigen grondgebied in een cynische poging om Rusland zwart te maken.

De nieuwe wending is dat de families van de slachtoffers naar verluidt niet weten hoe de Russische troepen wisten dat er mensen waren samengekomen voor de begrafenis van de dode soldaat. Het dorp heeft geen militaire bases of tactische waarde. Het ligt bijna 30 kilometer van de frontlinie tussen Oekraïense en Russische troepen in Oost-Oekraïne.

Het vervolgverslag van AP beweert dat de lokale bevolking vermoedt dat een informant in het dorp de coördinaten van de begrafenis aan het Russische leger zou hebben gegeven. Maar in plaats van die conclusie te trekken, is een meer plausibele verklaring voor de dodelijke aanval te vinden in de scherp gevoelde politieke behoeften van het regime in Kiev.

De timing van het bloedbad op dezelfde dag dat Zelensky een grote lans brak voor meer militaire hulp van Europese NAVO-leden, wijst er sterk op dat de troepen van het Kievse regime de aanval op het dorp Hroza uitvoerden om de president meer emotionele kracht te geven in zijn smeekbede aan de Europese leiders.

Er is een precedent voor zo’n verachtelijke daad. Zoals eerder vermeld, toen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken vorige maand op 6 september Kiev bezocht om $1 miljard aan Amerikaanse wapens te leveren, werden op dezelfde dag 17 mensen gedood in de stad Konstantinovka in Oost-Oekraïne door een raketaanval. De stad staat onder controle van het Oekraïense leger. Die gruweldaad werd onmiddellijk aan Rusland toegeschreven, wat Zelensky en Blinken destijds luidkeels veroordeelden. Later bleek echter dat de Strijdkrachten van Oekraïne de luchtaanval in een schijnbare vergissing uitvoerden, volgens de New York Times.

Deze auteur beweert dat de aanval op Konstantinovka geen vergissing was, maar eerder een opzettelijke daad om Oekraïense burgers te doden om Rusland zwart te maken en steun te krijgen voor meer Amerikaanse militaire hulp.

Dezelfde modus operandi wordt verondersteld het bloedbad in het dorp Hroza vorige week te verklaren.

Vergeet niet dat de top in Granada waar Zelensky het bloedbad in Hroza aanhaalde en Rusland op gepaste wijze beschuldigde van verdorven terrorisme, plaatsvond op een cruciaal politiek moment met betrekking tot de Amerikaanse en Europese financiële steun voor het regime in Kiev. Het Amerikaanse Congres heeft tijdelijk miljarden dollars voor Oekraïne opgeschort en Europa staat onder druk om de geldstroom op gang te houden.

De zeer emotionele oproep van Zelensky in Granada leek de Europese militaire steun te versterken met berichten die dezelfde dag verschenen dat Spanje beloofde om meer luchtverdedigingssystemen aan Oekraïne te leveren.

Terugkomend op het laatste AP-rapport, werd er gezegd: “Locals zeggen dat het [Hroza dorp] strikt een burgergebied is. Er is nooit een militaire basis geweest, Russisch of Oekraïens. Ze zeiden dat alleen burgers of familie naar de begrafenis en de wake kwamen, en dat de inwoners de enige mensen waren die zouden hebben geweten waar en wanneer het plaatsvond.”

Het AP-rapport ging verder: “Dmytro Chubenko, woordvoerder van de regionale openbare aanklager, zei dat onderzoekers onderzoeken of iemand uit het gebied de coördinaten van het café aan de Russen heeft doorgegeven – een verraad aan iedereen die nu rouwt in Hroza… Velen delen dat vermoeden, en beschrijven een aanval die getimed was om zoveel mogelijk mensen te doden. De datum van de begrafenis was een paar weken geleden vastgesteld, en de tijd werd eind vorige week door het hele dorp gedeeld.”

Deze versie van de gebeurtenissen is ongeloofwaardig. Zou een dorpsbewoner moeite doen om het Russische leger te vertellen over een begrafenisbijeenkomst van een familie? Zou het Russische leger de moeite nemen om een Iskander precisieraket af te vuren op een burgergemeenschap 30 km van de frontlinie, wetende dat de Westerse media Rusland voorspelbaar zouden beschuldigen van “barbaarsheid”?

Die verklaring van een vermeende informant en Russische verdorvenheid klopt niet.

Wat wel klopt, is dat de autoriteiten van het regime in Kiev wisten dat de begrafenis van een van hun eigen soldaten plaatsvond op dezelfde dag dat hun president een grote oproep deed voor meer wapens tijdens een top in Spanje.

Zelensky had een propagandastoot nodig voor zijn oproep en de Westerse media deden zoals gewoonlijk mee om Rusland af te schilderen als kwaadaardige barbaren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Alle wegen leiden nu naar een dreigende Derde WereldoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo 18+: Israëlische soldaten slaagden er niet in hun oorlogsmisdaad te verbergen
Volgend artikelDe psychologie van kwaadaardige narcisten – Mensen van de Leugen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

9 REACTIES

 1. Weer het zoveelste bewijs dat zelensky actief oorlogsmisdaden pleegt en zelfs genocide op de eigen bevolking. Hij is de baas, dus ook de opdrachtgever.
  Wanneer gaan de ogen open hier in het westen? Deze leugens kunnen de MSM niet blijven volhouden nu er steeds meer bewijzen boven tafel komen. Wat al ontmaskerd is: het zogenaamde bloedbad in een dorp waar acteurs voor lijk speelden, 2 boeren gedood door een ‘per ongeluk’ afgevuurde raket in Polen, raketten op openbare gebouwen door het Kiev regime waarvan ze later moesten toegeven dat het “hun eigen afweersysteem was dat niet goed functioneerde” enz. De lijst is lang. Het zijn, op die 2 Poolse boeren na wel allemaal mensen die Russisch spreken, dus van toeval is hier geen sprake meer.
  Meer dan 1/2 miljoen doden en gewonden reeds op zijn conto!
  Als die vent met dat vierkante snorretje nog leefde zou hij zich schamen want zover kwam hij niet met zijn misdaden, ook al deed hij zo zijn best.

 2. Amerikaans/Zionistische gewoonte van Pearl Harbour tot vandaag én in de toekomst..eigen slachtoffers maken om te kunnen liegen…geluk is voor dat Onaardse creaturen onbestaand…zelfs voldoening kennen ze niet want meer meer én méér..tot ze zichzelf opvreten..game over !!!!!

 3. Uit de satlietbeelden bleek direct al dat het een ideale locatie en een ideaal moment was voor een false flag attack. Een onbeduidend gehucht en er was (naar verwachting) niemand op straat. En PRECIES op het moment dat Zelensky bij de Engelse premier ging bedelen om versterking van de luchtafweer…

  De Russen konden hier op geen enkele manier geen winst uit behalen.

  Net zo min als Assad uit een aanval op zijn eigen volk, terwijl hij slechts dagen van de overwinning was verwijderd: https://thenewamerican.com/world-news/syria-chemical-attack-was-false-flag-wikileaks-drop-suggests/

  Misschien is het puin al afgevoerd en over meerdere locaties verspreid. Dat zou mijn vermoedens versterken.

  Maar bewijs zie ik nog niet.

 4. Ik heb Putin nog niet horen liegen of een contractbreuk zien plegen.

  De Snuivende poot doet niks anders dan liegen, contract breken, ziekelijk fantaseren.
  Zal wel teveel rotzooi gesnoven hebben.

  De USA/Nato doen ook niks anders dan liegen en bedonderen; maar met Rusland hebben ze het verkeerde “slachtoffer”gekozen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in