© Foto: Public Domain

Hersendode Biden en zijn bende neoconbestuurders liggen op koers om de wereld te vernietigen in een kernoorlog. Een provocerend beleid ten aanzien van Rusland alleen zou al erg genoeg zijn. Een provocatief beleid ten aanzien van China zou dat ook zijn. Maar beide machtige naties tegelijk te lijf gaan is waanzin. Zoals Ron Unz zegt: “Zo hebben onze eigen acties een sterk bondgenootschap tussen China en Rusland gesmeed, dat Amerika waarschijnlijk uit zijn dominante positie in de wereld zal verdringen. Een dergelijke uitkomst zou een gebeurtenis van historische proporties zijn, in omvang vergelijkbaar met de ineenstorting van de Sovjet-Unie drie decennia geleden.” schrijft Llewellyn H. Rockwell, Jr.

Graham Allison, een vooraanstaand expert in buitenlands beleid aan Harvard, legt in een artikel in Foreign Policy van 23 maart uit hoe het beleid van de Biden-bende dit heeft bewerkstelligd: “Het besluit van de Chinese president Xi Jinping om deze week Moskou te bezoeken tijdens zijn eerste buitenlandse reis sinds zijn herverkiezing komt niet als een verrassing voor degenen die goed hebben opgelet. Wanneer men een stap terug doet en de relatie tussen China en Rusland analyseert, kunnen de brute feiten niet worden ontkend: in alle opzichten – persoonlijk, economisch, militair en diplomatiek – is de niet-aangegeven alliantie die Xi heeft opgebouwd met de Russische president Vladimir Poetin veel belangrijker geworden dan de meeste officiële allianties van de Verenigde Staten.”

Hoewel veel Amerikanen de Chinees-Russische militaire samenwerking buiten beschouwing laten, hebben China en Rusland, zoals een voormalige Russische nationale veiligheidsadviseur mij heeft gezegd, het “functionele equivalent van een militaire alliantie”. China neemt regelmatig deel aan gezamenlijke militaire oefeningen met Rusland die de oefeningen die de Verenigde Staten houden met hun veel bekendere “strategische partner” India in de schaduw stellen. China stuurde soldaten naar de jaarlijkse Russische Vostok-oefeningen in september en houdt bijna elke maand gezamenlijke lucht- en zeeoefeningen. De staf van Russische en Chinese generaals voert nu openhartige, gedetailleerde discussies over de dreiging die de modernisering van de Amerikaanse kernwapens en de raketafweer vormen voor elk van hun strategische afschrikkingsmiddelen. Terwijl Rusland tientallen jaren lang zijn meest geavanceerde technologieën achterhield bij de verkoop van wapens aan China, verkoopt het nu het beste dat het heeft, waaronder de S-400 luchtverdediging. De twee landen delen inlichtingen en dreigingsanalyses en werken samen bij het onderzoek naar en de ontwikkeling van raketmotoren. Meer recentelijk hebben Peking en Moskou samengewerkt om met Washington te concurreren in een nieuw tijdperk van ruimteconcurrentie.

Hun diplomatieke coördinatie is ook toegenomen nu Xi en Poetin er steeds meer van overtuigd raken dat Washington hun regimes wil ondermijnen. De twee landen stemmen bijna altijd samen in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en versterken elkaars politieke narratieven. China heeft bijvoorbeeld herhaaldelijk geweigerd de invasie van Rusland in Oekraïne een oorlog te noemen, maar noemt het in plaats daarvan een “kwestie”, “situatie” of “crisis”. Zijn diplomaten en propagandamegafoons herhalen zelfs de meest extreme beweringen van Rusland over de oorlog, door de NAVO te verwijten de “legitieme zorgen” van Rusland te negeren en te suggereren dat de Verenigde Staten willen “vechten tot de laatste Oekraïner”.

Geen van beide leiders heeft een geheim gemaakt van zijn ambities om een einde te maken aan de Amerikaanse hegemonie en een, zoals Xi het maandag noemde, “nieuw model van betrekkingen tussen grote landen” tot stand te brengen. Hun succes bij de vorming van nieuwe groeperingen van naties – waaronder het zogenaamde BRICS-blok en de Shanghai Cooperation Organization, waarvan de burgers twee derde van de wereldbevolking uitmaken – toont aan dat hun verklaringen niet louter ambitieus zijn. Terwijl de Amerikaanse diplomaten benadrukken dat de wereld de invasie van Poetin veroordeelt, merken Chinese en Russische diplomaten op dat veel landen zich niet hebben aangesloten, waaronder het grootste land ter wereld, de grootste democratie ter wereld, de belangrijkste democratie van Afrika en de meeste landen in het zuiden van de wereld.

  Zelensky waarschuwt: Het komende tegenoffensief zal enorme verliezen met zich meebrengen, en veel Oekraïense soldaten zullen sterven - Update!

Een elementaire stelling in internationale betrekkingen 101 luidt: de vijand van mijn vijand is mijn vriend. Door China en Rusland gelijktijdig te confronteren, hebben de Verenigde Staten bijgedragen tot wat de voormalige Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Zbigniew Brzezinski een “bondgenootschap van de benadeelden” noemde. Hierdoor kon Xi de succesvolle “trilaterale diplomatie” van Washington van de jaren zeventig terugdraaien, die de kloof tussen China en de belangrijkste vijand van de Verenigde Staten, de Sovjet-Unie, vergrootte op een manier die aanzienlijk bijdroeg tot de Amerikaanse overwinning in de Koude Oorlog. Tegenwoordig zijn China en Rusland, in de woorden van Xi, hechter dan bondgenoten.

Aangezien Xi en Poetin niet alleen de huidige presidenten van hun twee landen zijn, maar ook leiders wiens ambtstermijn in feite geen vervaldatum kent, zullen de Verenigde Staten moeten begrijpen dat zij te maken hebben met de meest betekenisvolle niet-verklaarde alliantie ter wereld.”

Laten we eens kijken hoe de neoconbende van Biden elk van deze landen heeft bedreigd. Eerst Rusland. Praten over een kernoorlog is geen bangmakerij. Zoals Manlio Dinucci van Global Research uitlegt: “‘Rusland zal zijn tactische kernwapens ontplooien in Wit-Rusland op verzoek van Minsk'”, kondigde president Poetin aan.

“In werkelijkheid – verduidelijkte hij – doen we alles wat de Verenigde Staten al tientallen jaren doen”.

Moskou wijst erop dat de Verenigde Staten hun tactische kernwapens in Europa hebben geplaatst, in zes NAVO-landen: Italië, Duitsland, Nederland, België, Turkije en Griekenland (ze zijn momenteel niet in Griekenland, maar er staat een depot klaar om ze te ontvangen).

De B61-kernbommen – in Italië bevinden ze zich op de bases van Aviano en Ghedi – zijn nu vervangen door de nieuwe B61-12, en de Amerikaanse luchtmacht vervoert ze al naar Europa.

Door hun kenmerken zijn ze veel dodelijker dan de vorige: elke bom heeft 4 vermogensopties, afhankelijk van het te raken doel, wordt naar het doel geleid door een satellietgeleidingssysteem, en kan de grond binnendringen om bunkers van vijandelijke commandocentra te vernietigen. De VS zullen de B61-12 waarschijnlijk ook inzetten in Polen en andere NAVO-landen die nog dichter bij Rusland liggen.

Drie NAVO-kernmachten – VS, Groot-Brittannië, Frankrijk – en vier VS-kernmachten – Italië, Duitsland, België en Nederland – nemen deel aan de Baltic Air Policing-operatie in het luchtruim van Letland, Litouwen, Estland en Polen, met vliegtuigen die tactische kernwapens kunnen dragen. Naast deze vliegtuigen voeren de Amerikaanse B-52H strategische bommenwerpers van de luchtmacht trainingsmissies uit in het Baltische gebied en andere Europese gebieden die aan Russisch grondgebied grenzen.

De Europese geallieerden hebben 19 luchthavens beschikbaar gesteld voor dergelijke missies. De Verenigde Staten, die het INF-verdrag hebben verscheurd, bereiden ook tussentijdse nucleaire raketten voor die in Europa zullen worden ingezet.

Aan deze offensieve inzet worden de bases en schepen van het door de VS in Europa ingezette Aegis “raketverdedigingssysteem” toegevoegd. Zowel schepen als landinstallaties van Aegis zijn uitgerust met Lockheed Martin Mk 41 verticale draagraketten die – zo heeft de fabrikant zelf gedocumenteerd – niet alleen onderscheppingsraketten, maar ook met kernkoppen bewapende kruisraketten kunnen lanceren.

Nadat de VS en de NAVO alle Russische voorstellen om deze steeds gevaarlijker wordende nucleaire escalatie te stoppen, hebben verworpen, reageert Rusland door in Wit-Rusland kernbommen en middellangeafstandsraketten op te stellen in de buurt van VS-NAVO-bases in Europa, klaar om bewapend te worden met kernkoppen.

Laten we nu naar China kijken. Finian Cunningham wijst erop: “De regering Biden heeft deze week brutaalweg aangekondigd dat zij van plan is over de waarschuwing van China inzake Taiwan heen te lopen. De stap van de VS is een roekeloze provocatie die een onvermijdelijke militaire reactie van Peking uitlokt.”

  Rusland gebruikt onbemande helikopters om de Oekraïense luchtverdediging uit de tent te lokken

Als dat gebeurt, staat alles in het teken van een grootschalige militaire confrontatie tussen de Verenigde Staten, hun bondgenoten en China. Het is niet alarmerend om te zeggen dat een dergelijk conflict zou escaleren tot een Derde Wereldoorlog.

Australië en Groot-Brittannië hebben zich uitdrukkelijk verbonden tot een militaire alliantie met de Verenigde Staten in het gebied Azië-Stille Oceaan via het onlangs gesloten AUKUS-pact. Rusland zal verplicht zijn China te verdedigen.

De datum in kwestie is 9-10 december [2021] wanneer de regering Biden gastheer is voor een zogenaamde “top van democratieën”. Deze week maakte het State Department een lijst van “deelnemers” bekend met 110 landen. China en Rusland zijn niet uitgenodigd, naast andere uitgesloten landen.

Het meest provocerende is dat het separatistische Chinese grondgebied Taiwan is uitgenodigd om de videoconferentie bij te wonen. De Verenigde Staten verwijzen zorgvuldig naar Taiwan als “deelnemer” en niet als “natie”. Maar afgezien van deze semantische truc is de uitnodiging een flagrante schending van China’s soevereine aanspraak op gezag over Taiwan.

De aanspraak van China op Taiwan als deel van zijn gehele grondgebied wordt erkend door de Verenigde Naties en, althans in theorie, door de Verenigde Staten met hun één-China-beleid sinds 1979.

Het eiland Taiwan bestaat als zelfbesturend gebied sinds de Chinese burgeroorlog in 1949 eindigde met een communistische overwinning. De nationalistische tegenstanders vluchtten naar Taiwan. China behoudt het recht om Taiwan te herenigen onder bestuur van het vasteland. Beijing heeft gewaarschuwd dat het dit met militair geweld zal doen als Taiwan zich ooit onafhankelijk verklaart.

Washington handhaaft een positie van ‘strategische dubbelzinnigheid’, waarbij het een één-China-beleid erkent en tegelijkertijd Amerikaanse toezeggingen doet om Taiwan te helpen met militaire verdediging.

Sinds Joe Biden in januari het Witte Huis overnam, heeft zijn regering deze dubbelzinnigheid tot een gevaarlijk niveau opgevoerd. Op een gegeven moment is Biden zijn beleid te buiten gegaan door expliciet te verklaren dat “de VS Taiwan zouden verdedigen in geval van een confrontatie met China.”

Pat Buchanan beschrijft het vijandige beleid van Biden ten opzichte van China: “Zei [minister van Defensie Lloyd] Austin: ‘De claim van Beijing op het overgrote deel van de Zuid-Chinese Zee heeft geen basis in het internationale recht. … We blijven vasthouden aan de verdragsverplichtingen die we hebben tegenover Japan op de Senkaku-eilanden en tegenover de Filippijnen in de Zuid-Chinese Zee.”

Austin ging verder: “De onwil van Beijing om … de rechtsstaat te respecteren doet zich niet alleen voor op het water. We hebben ook agressie tegen India gezien … destabiliserende militaire activiteiten en andere vormen van dwang tegen de bevolking van Taiwan … en genocide en misdaden tegen de menselijkheid tegen Oeigoerse moslims in Xinjiang.”

De minister van Defensie beschuldigt China openlijk van misdaden tegen zijn Oeigoerse bevolking in Xinjiang die vergelijkbaar zijn met de misdaden waarvoor de nazi’s in Neurenberg zijn opgehangen.

Austin heeft Peking ook opnieuw laten weten dat de VS op grond van een 70 jaar oud verdrag verplicht is oorlog te voeren om de aanspraken van Japan op de Senkaku’s te verdedigen, een half dozijn rotsen die Tokio nu bezet houdt en waarvan Peking beweert dat ze historisch gezien tot China behoren.

De minister introduceerde ook de kwestie Taiwan, waarmee president Jimmy Carter in 1979 de betrekkingen verbrak en ons wederzijdse veiligheidsverdrag liet verlopen.

Er blijft echter onduidelijkheid bestaan over wat de VS bereid zijn te doen als China stappen onderneemt ten aanzien van Taiwan. Zouden wij tegen China vechten voor de onafhankelijkheid van Taiwan, een eiland waarvan president Richard Nixon en Henry Kissinger in 1972 zeiden dat het “deel van China” was?

  Voedsel te duur: Britten worden gedwongen om hondenvoer te eten

En als China onze protesten negeert tegen zijn “genocide” en “misdaden tegen de menselijkheid” tegen de Oeigoeren, en tegen zijn mensenrechtenschendingen in Tibet, en tegen het verpletteren van de democratie in Hongkong, wat zijn wij dan bereid te doen?

Sancties? Ontkoppeling van onze economieën? Confrontatie? Oorlog?

Dit is geen argument om met oorlog te dreigen, maar om oorlog te vermijden door meer duidelijkheid en zekerheid te verschaffen over wat de reactie van de VS zal zijn als China onze protesten negeert en zijn huidige koers aanhoudt.

Sommigen van ons kunnen zich nog herinneren hoe president Dwight Eisenhower weigerde in te grijpen toen Nikita Chroesjtsjov Russische tanks naar Boedapest stuurde om de Hongaarse revolutie van 1956 in bloed te verdrinken. In plaats daarvan vingen we Hongaarse vluchtelingen op.

Toen in 1961 de Berlijnse muur omhoog ging, riep president John F. Kennedy de reserves op en ging naar Berlijn om een beroemde toespraak te houden, maar deed niets.

“Minder profiel, meer moed!” was de reactie van de haviken van de Koude Oorlog.

Maar Kennedy zei, zoals Eisenhower had gezegd door zijn passiviteit in Hongarije, dat Amerika geen oorlog voert met een grote kernmacht als de Sovjet-Unie over het recht van Oost-Duitsers om naar West-Berlijn te vluchten.

Dat brengt ons terug bij Taiwan.

In het door Nixon ondertekende communiqué van Sjanghai werd Taiwan erkend als “deel van China”. Gaan we nu een oorlog voeren om te voorkomen dat Peking het eiland terugbrengt naar de “omarming van het moederland?”

En als wij bereid zijn te vechten, mag Peking niet in het ongewisse worden gelaten. China moet weten welke risico’s het neemt.

Cuba is een eiland, aan de overkant van de Straat van Florida, met historische banden met de Verenigde Staten. Taiwan is een eiland 7000 mijl verderop, aan de andere kant van de Stille Oceaan.

Deze maand kwamen de Cubanen in opstand tegen het 62 jaar oude communistische regime van Fidel en Raul Castro.

Met welke maatstaf zouden wij dreigen met oorlog voor de onafhankelijkheid van Taiwan, maar 60 jaar totalitaire onderdrukking in Cuba, 90 mijl verderop, blijven tolereren?”

Wij moeten de wijze raad van kolonel Douglas Macgregor ter harte nemen: “Moskou zal de agressieve acties van Washington om Rusland in Oekraïne te dwarsbomen niet veel langer dulden. Moskou is niet in de greep van Hitleriaanse veroveringsdrang, maar de bewapening van Oekraïne door Washington is een existentiële bedreiging voor Moskou.

Om de voormalige minister van Defensie Bob Gates te parafraseren: elke Amerikaanse president of politicus die bereid is een intensieve conventionele landoorlog met Rusland te riskeren, moet zijn hoofd laten nakijken, of verdient op zijn minst serieuze psychiatrische zorg. Hetzelfde moet gezegd worden van iedereen in Washington die een nucleaire confrontatie met Moskou wil aangaan.

Het is tijd om opnieuw te kiezen. Wat voor soort Republiek willen de Amerikanen? Wat voor soort buitenlands beleid willen de Amerikanen?

Laten we alles doen wat we kunnen om de neocon oorlogsstokers te stoppen en Amerika terug te brengen naar het non-interventionistische vredesbeleid dat wordt verdedigd door Murray Rothbard en Ron Paul.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Stop met zeuren” over hoge energiekosten: Voormalig parlementsvoorzitter leest Duitsers voor om lagen kleding te dragen en kaarsen te branden (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelArabische topleiders, waaronder Saudi’s en Iraniërs, ontmoeten elkaar in China om ‘einde’ van Amerikaanse wereldheerschappij te plannen
Volgend artikelDalai Lama verontschuldigt zich nadat hij op video is betrapt terwijl hij jonge jongen vraagt aan zijn tong te “zuigen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Hahaha wát een mooie foto! De twee grootste wereldleiders met daarachter hun gemuilkorfde volgelingen/ slaven. Heerlijk. Precies waar ook rutte, kaag, ome joe, etc thuishoren, tussen de muilkorfdragende wegwerpslaven.

 2. Fun fact.

  Hiroshima en nagasaki werden na de zogenaamde atoom bommen binnen twee jaar volledig herbouwd.

  Kerncentrales die ontploffen in urkaine en Japan en laten radioactieve straling na met een half-leven van 20.000 jaar.
  ????==============????

  God wat zijn mensen makkelijk te mis-leiden.

  Rook en spiegels
  Met echte gevolgen.
  Omdat de gewone mens alles gelooft en weigerd
  na te denken.

  Om wanhopig van te blijven.

  • Bij de ontploffing van een atoombom komt er vooral heel veel warmte vrij. Daarnaast is het leeuwendeel van de radio-nucliden die vrijkomen bij kernsplitsing kort tot zeer kortlevend. Die ben je gemiddeld in een dag kwijt maar zijn wel extreem gevaarlijk in het geval van een atoombom. Dan blijft er voor de langere termijn nog I-131, Cs-137, Ba-133, Sr-90, Kr-85 over maar die maken een relatief klein gedeelte uit van het geheel aan splijtproducten. En dan is er natuurlijk nog het activatieproduct Pu-239 maar de atoombom bestaat bijna volledig uit U-235 en niet U-238 en Pu-239heeft in het geval van een atoombom weinig tijd om in te groeien dus Pu-239 met een halfwaardetijd van 24000 jaar zal totaal verwaarloosbaar zijn. Mijn conclusie: herosima en nagasaki konden best wel opnieuw opgebouwd worden na 2 jaar.

 3. Geen WO 3 geen kernbomoorlog!
  Die komen er niet.
  Taiwan is al middels evenwichtig en strjidloos overleg weer aan china gekoppeld.
  De VS heeft vredevol maar tandenknarsend het nakijken!
  Dus de oorlogsbodems kunnen terug in hun grotten.
  De hele werekdbevolking maakt nu bewust meedenkend de val ve imperium mee.
  Hoe mooi is dat. ?!
  En bewust de overgang naad een nieuw tijdperk!
  Nog nooit is dit voorgekomen

 4. Waarom toch die mondkappen?
  Dat is toch van WEF, WHO en Bill Gates (Westerse elementen) de vijanden van Rusland en China!
  Wuhan lab, daar begon het.
  Snap het niet meer.

  • Precies, er is geen geopolitiek. Er bestaan geen landen, behalve in de hoofden van het volk. De gehele wereld is onderworpen door het kapitalistische systeem, alle politieke figuren en ander soort leiders werken samen aan dezelfde agenda. Onze ‘held’ Putin, die ons zogenaamd komt bevrijden (samen met Trump) deed ook mee aan Cojona, V-paspoorten en werkt ook aan de uitrol van digitale paspoorten en CBDC. Want zo gaan ze het verkopen: de BRICS-landen lanceren een nieuw financieel systeem als tegenhanger van onze swift, en om te kunnen blijven handelen/concurreren met deze belangrijke landen (bezitten oa olie en gas), MOETEN wij als EU ook overgaan op CBDC. Problem > action > solution.

   • Pascal,
    Maar ze behouden wel hun cash. Een duidelijke uitspraak van Rusland, het enige land waar ik nog vertrouwen in heb. En verder wil ik hier op FN nog wat zeggen over die vele pessimisten, die het zogenaamd beter weten dan al die andere, die nog wel een bepaald vertrouwen hebben in de mensheid, en in een goede afloop. Zolang 85% van de wereld niet mee wil werken met de satanisten en het WEF, en bereid zijn om zich te verenigen met Rusland en China, na hun angst opzij te hebben gezet, in een Multipolaire wereld, welke elke dag steeds meer vorm aanneemt, dan pas zal het Westen alleen komen te staan. Uiteindelijk kan 15% van de wereld bevolking, waaruit het Westen bestaat, niet overleven. Rusland is al meer dan 1000 jaar een doorn in het oog van de Westerse cultuur, en de grootste vijand van de Khazaren. Het word wereldwijd nu uitgevochten in het vroegere Khazarië. (Oekraïne) Hier een van de vele URL’s. https://forum.wrwy.nl/viewtopic.php?t=7502 En ik zeg jullie dat er 2 machten bestaan, die allebei willen heersen, los van elkaar. Er is nu een derde macht bijgekomen: , die nu samen een van de twee machten gaan vernietigen, “De Globalisten, de tweede macht” beter bekend als de Khazariaanse Maffia. Putin heeft Rusland hier al meer dan 20 jaar op voorbereid. Je kan je pas in een persoon verdiepen, als je zijn geschiedenis kent. Zijn echte geschiedenis, en niet de propaganda,die het Westen elke dag over Putin zegt en schrijft. Ik zou zeggen, begin eens met zijn jeugd… Doe goed speurwerk, en je vind bijna alles wat je wil weten. We hebben niet voor niks Internet. De Unipolaire wereld is in Decline.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in