Toespraak van Joseph Goebbels, minister van Volksvoorlichting en Propaganda, in het Sportpalast: "Willen jullie de totale oorlog?"

Het wordt steeds duidelijker dat de mainstream media worden gebruikt om het beleid van de regering Biden ten aanzien van Oekraïne te bevorderen. In april werd op grote schaal gemeld dat de Amerikaanse regering opzettelijk liegt over de oorlog in Oekraïne:

In een breuk met het verleden gebruikt de VS informatie om een informatieoorlog met Rusland uit te vechten, zelfs als de informatie niet rotsvast is

Het was een aandachttrekkende bewering die wereldwijd de krantenkoppen haalde: Amerikaanse functionarissen zeiden dat ze aanwijzingen hadden dat Rusland zich zou kunnen voorbereiden op het gebruik van chemische stoffen in Oekraïne.

President Joe Biden zei het later publiekelijk. Maar drie Amerikaanse functionarissen vertelden NBC News deze week dat er geen bewijs is dat Rusland chemische wapens in de buurt van Oekraïne heeft gebracht. Ze zeiden dat de VS de informatie heeft vrijgegeven om Rusland ervan te weerhouden de verboden munitie te gebruiken. 

Het is een van de vele voorbeelden dat de regering Biden breekt met recente precedenten door geheime informatie in te zetten als onderdeel van een informatieoorlog tegen Rusland. De regering heeft dit zelfs gedaan wanneer de inlichtingen niet waterdicht waren, aldus functionarissen, om de Russische president Vladimir Poetin uit balans te houden. Gecoördineerd door de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis, zijn de ongekende vrijgaven van inlichtingen zo frequent en omvangrijk geweest, zeiden ambtenaren, dat inlichtingendiensten meer personeel moesten inzetten voor het declasseringsproces, waarbij de informatie werd geschoond om bronnen en methoden niet te verraden. – 6 april 2020 – NBC News.

Ondanks de wetenschap dat de Amerikaanse overheidsfunctionarissen tegen hen liegen, blijven “journalisten” van grote Westerse media hun “niet rotsvaste” beweringen als feiten melden.

De New York Times bericht over de noordelijke regio Kherson, waar nieuwe Russische troepeninzet een lang geplande Oekraïense aanval verhindert:

“Ze bereiden zich niet voor om nu te vertrekken,” zei Gen. Kyrylo O. Budanov, het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, in een interview met een Oekraïens nieuwsblad, Ukrainska Pravda, dat maandag werd gepubliceerd. “Ze bereiden zich voor om zich te verdedigen.”

“Ze creëren de illusie dat alles weg is,” zei generaal Budanov. “Tegelijkertijd brengen ze daar nieuwe militaire eenheden binnen en bereiden ze de straten van de stad voor op de verdediging.”

Het verlies van Kherson zou een zware militaire en symbolische klap zijn voor de heer Poetin, die verzoeken van zijn commandanten om zich uit de stad te mogen terugtrekken heeft afgewezen.

Een blik op de kaart doet deze laatste bewering onmiddellijk in twijfel trekken.

  Uitgelekte aanvalsplannen voor de Krim roepen de vraag op: "Wie heeft de leiding in Duitsland?" - Scott Ritter 

Klik voor groot

De noordelijke regio Kherson aan de rechterkant van de Dnjepr is een strategisch lanceerplatform dat toekomstige aanvallen in verschillende richtingen mogelijk maakt – Mykolaiv, Odessa, Kryvy Rih, Nikolaiev, Dnipro en verder. Geen enkele officier die iets over oorlogen heeft geleerd, zou zo’n strategische positie willen opgeven. Daarom lijkt mij de bewering dat commandanten om een terugtrekking uit dat gebied zouden hebben verzocht, duidelijk onjuist.

Een klik op de link die de New York Times geeft om zijn bewering te staven, overtuigt mij ervan dat het stinkt:

President Vladimir Poetin van Rusland heeft zich de afgelopen weken directer bemoeid met de strategische planning van de oorlog in Oekraïne, aldus Amerikaanse overheidsfunctionarissen, en heeft onder meer verzoeken van zijn commandanten afgewezen om zich terug te mogen trekken uit de vitale zuidelijke stad Kherson.

Een terugtrekking uit Kherson zou het Russische leger in staat stellen zich ordelijk over de rivier de Dnipro terug te trekken, zijn uitrusting te sparen en het leven van soldaten te redden.

Het hierboven geciteerde rapport van medio september bevat geen enkel bewijs dat de bewering van “Amerikaanse overheidsfunctionarissen” op iets anders dan fantasie berust. Het is gewoon een bewering, waarschijnlijk een valse, van Amerikaanse functionarissen.

In een recent artikel in de Washington Post doen Amerikaanse functionarissen een soortgelijke maar andere bewering, die ook hier waarschijnlijk onjuist is:

De vertrouweling die onlangs bij de Russische president Vladimir Poetin zijn beklag deed over het optreden van zijn leger in de oorlog in Oekraïne was Jevgeniy Prigozjin, de oprichter van een Russische huurlingengroep die een cruciale rol speelt voor Moskou op het slagveld in Oekraïne, volgens twee Amerikaanse overheidsfunctionarissen die bekend zijn met de zaak.

De kritiek van Prigozjin kwam overeen met wat hij al weken in het openbaar heeft gezegd, zeiden de overheidsfunctionarissen, die anoniem spraken om gevoelige inlichtingen te bespreken. Maar de openbaring dat hij zich op zijn gemak voelde om zo’n harde afkeuring van de Russische militaire inspanningen met Poetin te delen in een privé-omgeving laat zien hoe zijn invloed toeneemt nu de oorlog in Moskou hapert.

De Washington Post meldde eerder dat een Russische insider Poetin persoonlijk had aangesproken op het wanbeheer van de oorlogsinspanning, maar noemde die persoon niet bij naam. De Post meldde dat de uitwisseling belangrijk genoeg werd geacht om op te nemen in de dagelijkse inlichtingenbriefing aan president Biden.

De frustratie van Prigozhin over het Russische ministerie van Defensie en zijn groeiende spanning met de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu zijn ook het onderwerp van een afzonderlijk Amerikaans inlichtingenrapport dat onder ambtenaren in Washington circuleert, volgens mensen die het dossier hebben gelezen.

De Amerikaanse inlichtingendienst beweert dus dat Prigozjin en Poetin onlangs een ontmoeting hadden waarbij Prigozjin zijn woede uitte. Hoe zouden de VS dat weten? Hebben ze microfoons in het Kremlin? Is er een mol diep in de regering van Poetin die hem zijn thee serveert? Ik denk het niet.

  Russische Doema-leden roepen op tot "oorlogsverklaring"

Onderaan in de 11e paragraaf zegt de Post eindelijk dat Prigozjin zelf elke recente ontmoeting met Poetin ten stelligste ontkent, evenals elk “ventileren”:

Prigozhin ontkende recent persoonlijk contact met Poetin in opmerkingen aan The Washington Post die hij maandag laat via zijn persdienst maakte.

“Ten eerste heb ik niet persoonlijk noch recent met Vladimir Vladimirovitsj Poetin gecommuniceerd, of zal dat in de nabije toekomst doen. Ik heb geen kritiek geuit op de leiding van de strijdkrachten van de Russische Federatie tijdens het conflict in Oekraïne. Daarom kan ik nergens commentaar op geven,” zei hij, eraan toevoegend dat hij niet het recht had het werk van de Russische strijdkrachten te bekritiseren of te prijzen, aangezien hij geen militair deskundige was.

Die verklaring klinkt mij waarheidsgetrouwer in de oren dan de beweringen van die anonieme Amerikaanse functionarissen.

Waarom komen Amerikaanse functionarissen dan met zulke onzin?

NBC News en andere bronnen hebben ons verteld waarom:

De regering heeft dit gedaan zelfs wanneer de inlichtingen niet rotsvast waren, zeiden de ambtenaren, om de Russische president Vladimir Poetin uit balans te houden.

Dat is natuurlijk niet de echte reden. Poetin is een professional. Hij weet welke verzoeken zijn commandanten al dan niet hebben gedaan. Hij weet dat hij Prigozjin niet heeft ontmoet.

De echte functie van die valse beweringen is om Rusland als zwak af te schilderen, om het Westerse publiek te misleiden om de steun voor de Amerikaanse proxy-oorlog tegen Rusland op peil te houden. Dat kan wel of niet werken. Maar zolang “journalisten” bereid zijn dergelijke onzin op te schrijven, zijn er ook geen gevolgen voor de “Amerikaanse overheidsfunctionarissen” die deze onzin produceren.

  De zoveelste rotzooi van de VS denktank RAND

Ze zullen pas stoppen met het verzinnen van onzin als ze ervoor worden veroordeeld.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

11-jarig meisje kaffert Klaus Schwab en zijn globalistische oplichters uitVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin’s nieuwste betoog: “Oekraïens vuile bom-plan is een groot risico voor een wereldwijd conflict” (Video)
Volgend artikelDE VLEESMOLEN 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Ik vind het al heel wat als Biden überhaupt weet wie Poetin is en uit welk land ie komt. Dat is toch een teken van breinaktiviteit. Nu moet iemand hem er nog op wijzen dat hij de president is (zij het met fraude behaald) en niet Kamala Harris. Hij heeft zich al meer dan drie keer die titel laten ontvallen toen hij over Harris sprak. En ze moesten hem uitgeleide doen uit een restaurant waarvan hij de uitgang niet meer kon vinden. Het roept toch twijfels op.

  • Beste Henk,
   Paul Joseph Goebbels was een Duits politicus en publicist. Hij was de minister van Volksvoorlichting en Propaganda en uiteindelijk de laatste rijkskanselier van nazi-Duitsland.
   Het draait hier ook om propaganda.

 2. Omdat Goebbels sinds dit jaar gerehabiliteerd wordt nadat deze nazi-demagoog decennia lang verketterd en verguist werd. We krijgen immers sinds begin dit jaar in onze media hetzelfde kwaliteitsnieuws als dat waarmee Dr Goebbels in Duitsland het moreel hoog hield tot de laatste snik zelfs al lag heel Duitsland in puin.

 3. Der Fuhrer en Dr Goebbels hebben ons gewaarschuwd voor deze scenario’s..twee van de grootste mensen in de geschiedenis..erg leuk dat er elke keer maar één stukje tekst uit een toespraak wordt gehaald : willen jullie totale oorlog is naar aanleiding van tig keer vredes aanbiedingen van Der Fuhrer aan de geallieerden en die door de oorlogsmisdadiger Churchill werden weggewuifd : hij was omgekocht door de zionistische communistische bolsjewisten en kon zodoende zijn levensstijl van zuipen / vreten / gokken blijven volhouden..we zijn met z’n allen getuigen van de uitvoering van het kalergi plan oftewel de grote omvolking en vernietiging van het blanke ras en de Europese economie..want wie trekken er aan de touwtjes van : Amerikaanse regering / Navo / wef / EU / who etc : ja the fucking jews..democratie is niks meer dan een milde vorm van communisme die toe staat voor vijanden van binnen en buiten het land en de bevolking als een hoer te misbruiken en het daarna in een totalitaire communistische staat te veranderen..mensen herkennen het zionistische communisme geeneens terwijl ze er hard, diep en droog door genomen worden..enne, de geschiedenis leert ons dat dit soort dingen niet verdwijnen door een lichtjes optocht en dat soort dingen : nee dit kan alleen maar door een totale staatsgreep op Europees niveau en met een complete zuivering van degenen die ons verraden hebben..1488

 4. “Het wordt steeds duidelijker dat de mainstream media worden gebruikt om het beleid van de regering Biden ten aanzien van Oekraïne te bevorderen”

  Wat een onzin weer, het woord NIET steeds duidelijker, dit gebeurde al sinds de jaren 50/60s, Operation Mockingbird, in jaren 70s zij de hoofd van de CIA nog dat ze alle Mean Stream Media in hun handen hebben,
  en dat grootse gedeelte leugens of verdraait was.

  En A.U.B. hou op met die e linkse versus rechtse ideologie en de Democratische partij en de Republikeinse partij, zijn slechts twee zijden van dezelfde munt, het is gewoon verdeel en heers.

  Wees voor wat goed is, natural law:

  1. Het is nooit juist om onrechtvaardig geweld te gebruiken tegen vreedzame mensen.

  2. Niemand heeft een hogere aanspraak op uw leven en eigendommen.

  3. Doe datgene met anderen wat je zelf ook zou willen.

  Als een persoon niemand kwaad doet, of anderen in gevaar brengt. LAAT ZE DAN MET RUST!!!

  Als hij niemand kwaad doet, noch iets doet dat iemand kwaad zou kunnen doen, laat hem dan met rust.

  Slachtofferloze misdaden, zouden gewoon niet mogen bestaan.

  En beide partijen zijn niet voor die dingen, beiden houden zich er niet aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in