De Russische president Vladimir Poetin heeft in misschien wel zijn laatste uiteenzetting vóór de explosie van een vuile Oekraïense bom een frontale aanval tegen Oekraïne en de VS gelanceerd, waarbij hij benadrukte dat het risico van een wereldoorlog nu groot is.

Deze zin is veelzeggend omdat tegelijkertijd alle westerse agentschappen het risico bagatelliseren en zeggen dat “de kans op een wereldwijd conflict gering is.” Er klopt dus iets niet, of Poetin weet wat er gaat gebeuren en wat hij van plan is, schrijft Warnews24/7.

Daarom lijkt zijn betoog de laatste en op het hoogste niveau. Hij waarschuwt het Westen en Oekraïne wat de “rode lijn” is.

Tijdens een bijeenkomst met chefs van de inlichtingendiensten van verschillende voormalige Sovjetlanden zei de Russische president dat het risico van een mondiaal en regionaal conflict groot is en dat de veiligheid rond kritieke infrastructuur moet worden versterkt.

Poetin: “Plan om een vuile kernbom te gebruiken”

“Het incident op de Krimbrug en de sabotagepogingen bij de kerncentrale van Koersk tonen aan dat er meer veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen bij de energie- en transportinfrastructuur van het land,” zei Poetin.

Het is duidelijk dat Rusland vergelding verwacht na de ontploffing van de “vuile bom” in Oekraïne en nadat het Westen Moskou daarvan de schuld heeft gegeven.

Poetin benadrukte dat Oekraïne “in feite” zijn soevereiniteit heeft verloren en een werktuig van de Verenigde Staten is geworden, en uitte scherpe kritiek op de steun van Washington aan Kiev.

Volgens de Russische president gebruiken de Verenigde Staten Oekraïne “als stormram tegen Rusland, tegen de staat van onze unie met de Republiek Wit-Rusland en de GOS-landen als geheel.”

“Oekraïens grondgebied is veranderd in een proeftuin voor militaire biologische experimenten,” voegde Poetin eraan toe.

  Verschrikkelijke verliezen: Lichamen van Oekraïense soldaten worden op het slagveld achtergelaten, mortuaria mogen geen informatie verstrekken

“Washington bewapent Oekraïne in toenemende mate met zware wapens in zijn strijd tegen de Russische strijdkrachten en negeert het feit dat Oekraïne een kernbom wil verwerven. 

Het is ook bekend dat er plannen zijn om het gebruik van zo’n zogenaamde vuile bom in te zetten.

In Oekraïne wordt een zwarte markt voor wapens gecreëerd, het risico bestaat dat MANPADS en precisiewapens in handen vallen van criminelen.”

Bekijk de videoclip van de uitspraak van Poetin, onderaan de volledige toespraak van Vladimir Poetin aan de Russische Veiligheidsraad – ENG Ondertiteling.

“Sommigen worstelen om hun wankelende hegemonie te behouden”

De wereld wordt multipolair, maar sommige landen proberen “hun wankelende hegemonie te handhaven, naast de VS,” zei de Russische president.

“Letterlijk voor onze ogen verandert de wereld en wordt zij werkelijk multipolair, maar bepaalde leden van de internationale gemeenschap proberen koste wat het kost vast te houden aan hun wankelende hegemonie, met behulp van een breed scala aan politieke, militaire, economische, informatieve en andere methoden en middelen, variërend van het schenden van wettelijke mechanismen van strategische stabiliteit tot het opleggen van unilaterale sancties tegen degenen die het niet eens zijn met hun beleid”, aldus de Russische president.

Poetin zei dat deze leden van de internationale gemeenschap “niet eens aarzelen om directe sabotage te plegen.”

“Ik doel op de organisatie die de explosies in de internationale Nord Stream-gaspijpleidingen hebben bewerkstelligd,” legde hij uit.

Nucleaire oefening bijgewoond

Kort daarvoor heeft de Russische president de oefening van de strategische nucleaire strijdkrachten van het land gadegeslagen. “De geplande missies tijdens de oefening van de strategische afschrikkingsmacht werden volledig vervuld, alle raketten raakten hun doel”, zei hij.

  Verbrijzeld en gedemoraliseerd - De waarheid over Oekraïne

Op beelden van het militaire nieuwsnetwerk Zvedza is te zien hoe minister van Defensie Sergei Shoigu aan Poetin vertelt dat de oefeningen bedoeld waren om “te reageren met een massale raketaanval door de strategische aanvalstroepen als reactie op een vijandelijke nucleaire aanval.”

Stafchef Valery Gerasimov vertelde Poetin dat de oefening bestond uit intercontinentale ballistische Yars-raketten, onderzeeërs en Tu-95MS strategische bommenwerpers.

Eerder voerde Shoigu gesprekken met zijn Indiase collega en bracht hij de “bezorgdheid” van Moskou over mogelijke Oekraïense provocaties met “vuile bommen” over.

Bekijk nieuwe video’s van de lancering van de Yars en Sineva ICBM’s

Vladimir Poetin spreekt Russische Veiligheidsraad toe – 26 oktober 2022 – ENG Ondertiteling.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EXPLOSIEF: Spanje onthult geheim militair chemtrailprogramma!

Vorig artikelVS dringen bij EU aan op meer geld voor Kiev – voor Amerikaanse wapens
Volgend artikelMedia blijven “Amerikaanse overheidsfunctionarissen zeiden” claimen, zelfs als het duidelijk om leugens gaat
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Mijn collega Frans heeft net weer een plan gemaakt om de lucht en waterkwaliteit te vehogen.
  Foei wat die Russen nu doen met die rook en vuur combinaties.Ze blijven maar schieten.
  Maar mijn vriend beloofde mijn dat we niet kunnen verliezen.
  Ik vertrouw hem voor 100%
  ik heb er een filmpje van:

  https://youtu.be/naT2XLOhpP0

 2. “Vladimir Putin has declared that the ‘age of western domination is over’ and called for a ‘new world order’ in a major foreign policy speech in Moscow.”
  [/end quote Daily Mail]
  — all – all of ‘em – is WEF.
  i rest my case .

 3. Wat een duidelijke speech …
  Putin stopt niets in de doofpot…
  Terroristische aanvallen afgenomen? mm waren het veelal false flags?
  Immigranten die zielig het land binnenkomen maar ondertussen vet in de wapenhandel opereren
  Terroristen zoals ISIS aan de grenzen klaar om binnen te vallen? Met de nieuwste [in oekraine gekochte?] wapens…
  Dan de dreiging van de vieze bom door Ziolenski….
  Aanvallen op atoomreactoren…

  Hoor iedere nacht vele vele zware vrachtvliegtuigen overvliegen van west naar oost en terug….wapen en troepen bevoorrading?
  Geen gas naar Europa door sabotage ….en de voedsel keten lamgelegd naar Europa
  Putin is blij dat het winter wordt dan heeft hij een strategisch voordeel……
  Laat de vorst maar komen…een prima wapen..het heeft zich meerdere keren bewezen

  Ik ken nog steeds mensen die nergens van weten hoe is het mogelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in