Wel, jeetje, dit is nogal gênant. Ongeveer de laatste twee en een half jaar heb ik het zogenaamde “Nieuwe Normaal” gedocumenteerd, geanalyseerd, en af en toe ook gesatireerd, d.w.z. de nieuwe, gepathologiseerde, officiële ideologie die door de heersende klassen van het globale kapitalisme over de hele planeet is uitgerold onder het voorwendsel van de bestrijding van een apocalyptische pandemie … of tenminste, dat dacht ik dat er aan de hand was, schrijft CJ Hopkins.

Het blijkt dat ik het helemaal mis had.

Blijkbaar heeft het wereldkapitalistische establishment (of “GloboCap,” zoals ik vaak het onberekenbare, supranationale netwerk van wereldbedrijven, banken, regeringen, en niet-gouvernementele regeringsentiteiten noem die onze wereld onverantwoord regeren) geen nieuwe officiële ideologie, of gepathologiseerde vorm van totalitarisme uitgerold, of in ieder geval niet opzettelijk.

Niemand heeft iemand methodisch gaslighted, of iemand met propaganda geterroriseerd, of iemand gecensureerd of gesegregeerd, of iemand gedwongen zich nodeloos te laten “inenten” met een of ander gevaarlijk experimenteel medicijn, of bewust met iemand samengespannen om iets te doen.

Iedereen heeft eenvoudigweg geleden aan Massavorming Hypnose Stoornis!

Ik weet het, u vindt dit waarschijnlijk moeilijk te geloven, vooral omdat ik nu al meer dan twee jaar precies het tegenovergestelde beweer, maar ik heb het gezien in de Alex Jones show! Mattias Desmet, een professor uit België, en “de belangrijkste expert ter wereld” op het gebied van deze nieuwe stoornis, legde het allemaal tot in de puntjes uit.

Volgens Desmet is de manier waarop deze stoornis werkt, dat mensen zich “eenzaam en geïsoleerd” voelen, waardoor ze boos worden, maar ze hebben niets of niemand om hun woede op los te laten, dus vormen ze een massa en hypnotiseren ze elkaar, en verzinnen ze een nieuwe fanatieke ideologie waar ze allemaal fanatiek hypnotisch in geloven, waardoor hun heersers, die ook gehypnotiseerd zijn, op dat moment geen andere keus hebben dan vol-totalitair te gaan, en iedereen nog meer te hypnotiseren, want dat is wat de gehypnotiseerde massa eist, zodat zij eindelijk hun woede op iemand kunnen loslaten, d.w.z. degenen die erin geslaagd zijn om niet gehypnotiseerd te worden (men veronderstelt met een of andere speciale anti-hypnotisatietechniek, maar ik geloof niet dat professor Desmet dat gedeelte uitgelegd heeft).

En, oké, voordat jullie hypnose-ontkenners mij e-mails gaan sturen waarin zij de macht van hypnose om de samenleving totaal te totaliseren, ontkennen, luister dan eens naar Professor Desmet, die uitlegt hoe chirurgen in België routinematig openhartoperaties uitvoeren op gehypnotiseerde patiënten, zonder ook maar één verdoving! Ze zagen gewoon door hun borstbeen heen met een borstbeenzaag, openen hun ribbenkast met een sternale retractor, en beginnen in het hart van de patiënten te snijden … en deze patiënten deinzen niet eens terug of wat dan ook! Hij heeft dit met zijn eigen ogen gezien!

Of, goed, het schijnt dat hij dit niet met zijn eigen ogen heeft gezien. Hij schijnt eigenlijk gewoon gelogen te hebben toen hij dat zei, wat hij bekende in een lange Facebook-post (nadat mensen hem erop gewezen hadden dat hij gelogen had) waarin hij zich publiekelijk afvroeg waarom hij gelogen had, en vervolgens zijn leugen rationaliseerde met allerlei smoesjes, en verschillende misleidende links plaatste in een poging om te suggereren dat hij eigenlijk niet gelogen had, ondanks het feit dat hij net toegegeven had dat hij dat wel gedaan had, en over het algemeen gewoon probeerde om de zaak te vertroebelen met een hoop onhandige psychobabbel.

Maar ik wil geen verdachtmakingen uiten. Professor Desmet is immers “de meest vooraanstaande deskundige ter wereld” op het gebied van “Massavormingspsychose” of gewoon” Massavorming” of hoe u dit sprookje ook wilt noemen, dat hij en anderen hebben rondgebazuind, niet alleen in clownshows als die van Alex Jones, maar ook voor een massaal publiek als dat van Tucker Carlson …

Nu even serieus, ik ben al een tijdje op de hoogte van Desmet’s theorie, maar ik heb er meestal mijn mond over gehouden, omdat (a) ik het betrekkelijk ongevaarlijk vond, en (b) ik er over het algemeen tegenop zie om een andere uitgesproken tegenstander van het Nieuwe Normaal uiteen te rukken. Dat krijgen we al genoeg van de Nieuwe Normaal “factcheckers”. Maar helaas heeft dit “massahypnose” gebazel genoeg aanhang gekregen dat het nu gevaarlijk is geworden, en dus moet ik een beetje een nieuw verscheurwerk verrichten (Fanatieke fans van professor Desmet zullen op dit punt waarschijnlijk weg willen navigeren).

Klaar? Oké, daar gaan we dan.

Wat wij de laatste twee en een half jaar meemaken – en waarschijnlijk de laatste zes en een half jaar – is niet het resultaat van “massahypnose”. Het is het mondiaal-kapitalistische heersende establishment dat bezig is met het destabiliseren en herstructureren van samenlevingen, wereldwijd. De mensen die in januari 2020 deze foto ensceneerden en publiceerden, en een paar maanden later tegen de massa logen over het sterftecijfer van Covid (nl. 3,4%), waren niet massaal gehypnotiseerd. Zij wisten wat zij deden.

  Pandemienarratief ondergaat radicale ommekeer

Evenzo waren de mensen die Nieuw Normaal gingen (d.w.z. de overgrote meerderheid van de meeste samenlevingen) niet “massaal gehypnotiseerd” of in een soort trance. Zij handelden gewoon uit eigenbelang door zich te schikken naar de nieuwe officiële “werkelijkheid”. Dit is standaardgedrag in totalitaire systemen, en sektes, en zelfs in niet-totalitaire systemen. Ik heb het zo uitgelegd in een recent interview …

“Totalitarisme kan aan elke maatschappij opgelegd worden, als de regering, of welke structuur er ook heerst, de essentiële elementen van de macht controleert (d.w.z. het leger, de politie, de media, de cultuurindustrie, enz.) Zodra de overgang naar het totalitarisme begint, kunt u erop rekenen dat ruwweg twee derde van de samenleving het omhelst of zich erbij neerlegt, niet omdat zij in een of andere kwetsbare psychologische toestand verkeren, maar veeleer omdat zij juist waarnemen uit welke richting de wind waait en zij het totalitaire regime niet willen uitdagen en daarvoor gestraft willen worden. Zij zijn niet gehypnotiseerd of onder een of andere betovering. Het is puur overlevingsinstinct. … Niet om er al te veel nadruk op te leggen, maar de meeste mensen zijn óf volmaakt tevreden met zich te schikken naar wat voor maatschappij de machthebbers hun ook opleggen, zolang maar in hun basisbehoeften wordt voorzien, óf zij zijn er niet tevreden mee [om dat te doen], maar zij zijn lafaards, dus staan zij zwijgend toe te kijken. Ik bedoel dat niet als een oordeel of een belediging. Lafheid en het vermogen om van je principes af te zien (of om in de eerste plaats geen principes te hebben) zijn zeer positieve eigenschappen om te hebben als je doel overleven is. Wanneer een samenleving totalitair wordt of op een andere manier bezet en radicaal omgevormd wordt, zijn het de rebellen en dissidenten die tegen de muur worden gezet en doodgeschoten, niet de lafaards en collaborateurs.”

Ik besef hoe hard dat klinkt. Het is zo bedoeld, en tegelijk is het dat niet. Wij zijn, allemaal, in staat tot zulke lafheid en verraad aan onze grondbeginselen, onder de juiste omstandigheden. Iedereen heeft een breekpunt. Als u het uwe nog niet ervaren hebt … wel, dan hoop ik dat u het nooit zult ervaren.

  De globalisten hebben verloren - De mensheid trekt haar toestemming terug van de tirannen en laat het systeem crashen en branden

Het punt is, dat we te maken hebben met machtskwesties, niet met een psychologische aandoening. Desmet’s theorie pathologiseert de politieke essentie van het totalitarisme, net zoals het officiële narratief van het Nieuwe Normaal het politieke karakter ervan pathologiseert en verdringt, waardoor het immuun wordt voor politieke oppositie, en waardoor de tegenstanders ervan “samenzweringstheoretici”, of “paranoïde”, of op een andere manier van de “werkelijkheid” gescheiden worden, en ons zo van politieke legitimiteit beroven.

In dit sprookje van de “massavorming” verdwijnt het politieke conflict. Het totalitaire systeem en degenen die zich ertegen verzetten worden vervangen door een psychiater en een psychiatrische patiënt. In dit verhaal is er niemand en niets om tegen te vechten. Wij moeten alleen een “geneesmiddel” of een “behandeling” vinden voor deze bizarre nieuwe psychiatrische stoornis die de massa’s ertoe brengt elkaar steeds weer te hypnotiseren en een of andere nieuwe fanatieke totalitaire ideologie uit te vinden om de opgekropte frustratie, die veroorzaakt wordt door hun eenzaamheid en isolement, te verlichten door hun woede los te laten op niet-gehypnotiseerde personen!

Of wat dan ook … misschien begrijp ik de nuances van de “massavorming” theorie niet. Ik ben geen beroepspsycholoog of zo. Ik ben er zeker van dat één of twee van de fans van professor Desmet het mij met plezier zullen uitleggen, als ze niet te druk zijn met het ondergaan van een openhartoperatie zonder verdoving. Daar zou ik me niet mee willen bemoeien!


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Prof. Dr. Mattias Desmet: “Blijf je uitspreken. Als er andere stemmen zijn in de publieke ruimte, dan zal de massahypnose verstoord worden.”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU is medeplichtig aan VS-plan om Europa in chaos te storten
Volgend artikelEuropese levensmiddelenindustrie waarschuwt: “Geen energie betekent geen voedsel”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

38 REACTIES

 1. Er bestaat inderdaad niet zoiets als massavorming, wel zoiets als collectieve angst die 90% van de normaal volgzame bevolking voor even kan overheersen, daarna zal er zeker 20 a 30% afhaken en verklaringen gaan zoeken. Dit zijn de niet-gevaccineerde. Een ander deel zal het vaccin aanvaarden wegens van boven opgelegde druk en leugens via de pers, de patroon, de ziekenhuisdirectie, het feit dat bvb zelfstandigen de regels moeten volgen anders zien ze het failliet tegemoet etc… en dan volgen de vaccin-zeloten die oh zo sociaal willen zijn, of voordeel uit de situatie willen halen en daarmee de toekomst van de massa wil/zal vernietigen! Matthias Desmet wil in dit de daders en de slachtoffers inderdaad als “gelijken” neerzetten en dit is psychologische prietpraat, voor zover psychologie iets zou kunnen verklaren! Enfin…je bent beter dat je Edward Bernays propaganda of Gustave Le Bon leest dan het boek van prof Desmet! Verder stel ik vast dat veel mensen boeken willen verkopen, YT kanalen openen en 50.000€/maand willen binnenrijven met je reinste prietpraat maar soit…als ze eens iets zouden doen voor al dat geld he!!!

   • Zal door niemand benoemd worden, ook niet door de z.g. alternatieve media. Ik ken er een handjevol, waaronder John Kaminsky. Uit zelfbehoud, denk ik. Zoiets als hierboven wordt beschreven, dus ook zij.

   • Ik ben er al langer van overtuigd dat de 2e kamer is gehypnotiseerd.

    Waar landelijk zoveel politici afhaken wegens morele kwesties, gaat 2e kamer gewoon door.
    In mijn beleving kán het gewoon niet zo zijn dat er niet 1 persoon van de zittende partijen én van de oppositie een tegengeluid laat horen.
    Zij zijn ” de afspiegeling van de bevolking”. Waarom zien we dat in Den Haag niet terug?….
    Precies!

  • Volgens mij beschrijft Matthias Desmet een meer innerlijk proces van desillusie en verlating plus onrust bij de (Europese/westerse) bevolking.
   De meeste mensen vinden het moeilijk om hun diepere gevoelens te voelen, te accepteren en te verwoorden. Diepgang is al dertig jaar taboe.
   We moeten leven in een bling bling kermis.
   De hele dag lachen, handjes in de lucht…als kinderen.

   Het uiten van gevoelens en het geven van een persoonlijke mening wordt in deze tijd onwenselijk gevonden. Er moet 1 groep zijn, 1 opvatting, 1 volk en 1 doel.

   De maatschappelijke boodschap is : blijf aan de oppervlakte: maak een selfie, troost je zelf
   met sport en tv kijken, daten, gamen, drugs, pillen en alcohol en houd je mond dicht.

   (Mogelijk vermijdt Matthias politieke stellingname om bv ontslag en vervolging te voorkomen.
   Hij is vrij jong.)
   Het kan dan van pas komen om vooral innerlijke persoonlijke processen te verwoorden.
   En het aan de slimme lezers over te laten hoe je dat proces in het groot kunt herkennen.
   Wat is de actuele gemeenschappelijke trance waardoor men de afgrond inglijdt?

   Wat er nu openlijk gebeurt: draconische maatregelen om de bevolking te disciplineren en te monitoren…
   is al 40 jaar stilletjes aan de gang: het belachelijk maken van afwijkende meningen, beroepsverboden en uitsluiting. Alle rafelrandjes moeten weg. Ook mensen moet glad en gaaf zijn: geen littekens.

   Mijn mening: de bevolking van veel high tech (westerse) landen probeert te overleven
   aan de oppervlakte.
   Niet veel voelen, weinig nadenken, mondje dicht.
   Do not rock the boat.

   De keerzijde van het high tech Wirtschafswunder ..mag niet worden benoemd.
   Die achterkant is te confronterend.

   Kinderachtige miljardairs die hun personeel onderbetalen en geen enkele maatschappelijke verantwoording nemen. De geldverslindende EU doet maar wat.
   Er is corruptie op alle niveau in de samenleving.
   Eerlijke, kwetsbare en onschuldige mensen worden uitgelachen.
   Niemand snapt nog waar besluitvorming plaatsvindt.
   De ene dag schaalvergroting en dan weer boeren weg.
   Nederland doet mee met de destructieve en illegale NAVO oorlogen. (Maakt vuile handen en voor wie?)
   Publiek bezit gaat terug in privé handen. Je werkplek is bijna nooit veilig.
   Er zijn nu honderdduizenden middelen verslaafden en dito opgebrande burgers.
   En 1,3 miljoen personen in de WAO/WIA/VGA.

   De traditionele politieke partijen nemen makkelijke of geen standpunten in, bijna niemand steekt haar of zijn nek uit, kunstenaars zitten in hun ateliers te rommelen, de religies als plek voor troost en verbinding zijn verlaten, gezinnen en families uit elkaar gevallen.

   Curieus materialisme overheerst.
   De westerse wereld kent zelfs geen echt materialisme (het werkelijk waarderen van materialen)
   want veel goederen worden snel weggegooid.
   Dus ook materie heeft nu weinig waarde.

   Met als gevolg: …een leegte, vacuüm…min of meer ontkende (doods) angst en bestaansangst, verlaten zijn (door de autoriteiten en vertrouwde structuren), voorgelogen zijn en een pijnlijk gebrek aan enig gezond positief perspectief voor zichzelf en hun kinderen en kleinkinderen.

   Na 35 jaar rauw kapitalisme en vernedering van de werkende klassen:
   ‘We hebben jullie niet nodig, robotten en AI gaan jullie vervangen…wegwezen’.
   Ook wel rommelen met de hogere klassen.

   Het wrede casino kapitalisme is onmenselijk tav alles en iedereen.
   Ook tav de natuur: lucht, water en aarde.
   De werkers/slaven mogen dat niet waarnemen, niet voelen en ZEKER niet uitspreken.

   Zoals in een dysfunctioneel gezin problemen worden genegeerd, onder het kleed geschoven, ontkend. gebagatelliseerd: er is hier niets aan de hand.

   Ik vermoed dat Matthias Desmet in België wil blijven en zijn boodschap handig verpakt.

   (Alex Jones schijnt een shill (ingehuurde acteur/agent) te zijn, maw een misleider.
   Wat niet wil zeggen dat Matthias D. dat weet of vermoedt.)

   Vrijheid en eenheid

 2. Ik zal nooit of te nimmer begrijpen hoe een volk wereldwijd zo Dom gehouden kan worden, tuurlijk MK Ultra en ze lopen er allemaal in , in der tijd op school jaren 80 wist ik Al dat er iets Niet klopt toen ze Met de maanlanding begonnen te lullen en de eerste mens op de maan BS vroeg ik me Al af Hmmm eerste mens op de maan en wie heeft die Foto gemaakt,🤔😁Nu ja whatever we gaan een heftige winter tegenmoet en ik wens dat jullie voorbereid zijn beste Mensen Maar daar twijfel ik niet aan

  • They simply mounted a camera on the Descent Stage of the Lunar Module and pointed it at the steps.

   Volgens mij zijn ze er nooit geweest maar dit is een goede uitleg

    • ja zeiden ze, die techniek waarmee we het toen konden doen, is verloren gegaan, lol. want ze hadden het in theorie niet kunnen doen, ook vele jaren daarna niet, dus kwamen ze met die smoes dat die techniek waarmee ze het toen zogenaamd konden doen, verloren is gegaan, zijn ze kwijtgeraakt hahahahahah

     so so many lies, and we paid for that, not that we wanted to, but they just grab our money via tax systems.

  • De maan trips, International Space Ship (ISS) enz. is allemaal onzin. Foto’s van ijsklomp Pluto of van Mars…ook.
   (er beweegt idd iets rond om onze planeet, maar of dat een bemenst ruimteschip is?)

   Het hele zogenaamde ruimtevaart programma is het front voor een slimme mega roof uit de
   belastingen/schatkisten. Beeld en geluid worden geproduceerd door de afdeling special effects, CGI en fotoshop.
   Voor Hellywood en het NASA/ESA/ Pentagon een fluitje van een cent.

   Daarbij: wie zou er op die ijskoude dan wel snikhete kale maan willen wonen? werken, uithangen ?
   Met een temperatuurwisseling van 120 graden Celsius (= boven het kookpunt) overdag tot s nachts min 125 graden. Een verschil van 245 graden Celsius in 24 uur?

   De Nl. bevolking is volgens mij niet zo dom. Maar wordt continue overvraagd, verder uitgeput
   en half voorgelogen.
   De burgers zijn over het algemeen te goeder trouw en redelijk goedhartig.
   Zij zitten niet de hele dag te plotten en te schemen om hun fabriek/bedrijf leeg halen.

   De meeste mensen kunnen zich niet voorstellen dat hun eigen regering, de goedbetaalde gesubsidieerde wetenschappers, hun universiteiten en hun media rustig meewerken aan de leegroof van de schatkist.
   Jaar in jaar uit.
   Dat een groep sluwe sociopaten het belastinggeld van de werkende bevolking achterover drukt op deze enorme schaal. Met zo’n doorzichtige flauwe smoes: gebakken lucht.
   Hot air.
   Crimineel machtsmisbruik, misleiding en gigantische fraude door leden van de boven klassen en academia.
   Sleep dat luie tuig voor het gerecht.

 3. Ik heb het boek gelezen en begrijp wat hij bedoelt. Maar ik heb ook bedenkingen hierbij. Het vertrouwen in de media was natuurlijk heel erg hoog onder de bevolking. Maar is dat nu nog? Zodra dit vertrouwen wegvalt, is het afgelopen met het totalitarisme. Het kan zijn dat de elite dan een stap verder gaan dan ze tot nu toe deden. Ik raad iedereen aan om eens te kijken hoe dat werkt! Lees daarvoor het boek van Hannah Arendt, “totalitarisme”. Dan snap je eigenlijk alles.

 4. Vertrouwen in de media hoog?
  Dan voel ik me een enorme uitzondering.

  Door mijn voorouders hoorde ik altijd “de krant brengt leugens in het land”

  En als er ergens oorlog uitbrak zat Amerika erachter, vanwege olie of diamanten e.d.

  M.i.hadden ze gelijk.

  Bovengenoemde voorouders, waren van geboortejaren als 1830 en daarna.

  Geïndoctrineerd door deze mensen, stond ik altijd enigzins wantrouwend tegenover de heersende narratieven.

  Wat op de lagere school menig probleem veroorzaakte, omdat horen zien en zwijgen een probleem voor mij als kind vormde.
  Volgens de spreuk” al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel.

  In psychisch ingrijpen geloof ik niet.
  Wel als je konstant van dezelfde uitlatingen hoort.
  Ik persoonlijk word daar gepikeerd door.
  Ga op onderzoek uit, en probeer het kaf v.h. koren te scheiden.

  Het is jammer dat de Smet zo draait in zijn uitleg
  Als je vaak genoeg dezelfde uitspraken hoort, kan dat waarheid voor je worden.

  Ik raak geiriteerd, en vraag me af wanneer iemand met de andere kant komt van het narratief.
  Het is ongezond als er niet meer meningen of tegengas is.

  Gezonde discussies mis ik op t.v. en msm
  de meeste kranten en zelfs onder mijn omgevingsgenoten.

  En we worden dom gehouden.
  Dat begint op de lagere school.

  Pas in het middelbaar onderwijs voelde ik me goed op school.
  Mede dankzij de uitgebreide bibliotheek.
  Daar ging een wereld voor me open.
  En voelde me dom gehouden door het onderwijs.

  Sommigen zijn aan deze doctrine nooit ontsnapt, en erin meegegaan hun levenlang.

  Dat is wat we nu zien.

  • Idd goed verwoord Gamble mooi gezegd, Wat hebben WE OP school geleerd buiten lezen ,rekenen en schrijven? Niks … Ik heb geleerd Van Pis drinkwater te maken en meervoudige dingen iets te maken, 2 maand in oversea Met een mesje en een flintstone jeez de huidige dag staren ze enkel OP hun telefoontje, Maar hey de komende maanden zullen we Garantie zien wie Nog zelf denkt Mark my words ✌🏻 groeten vanuit Belgie 🇧🇪

 5. De schrijver hier maakt een serieuze denkfout geloof ik, de theorie van Mathias De Smet klopt zeker en vast in die zin dat ikzelf geprobeerd heb om mensen in mijn nabije omgeving dwz familie, vrienden ,kennissen te waarschuwen voor de leugens en de gevaren van het vaccin grotendeels nodeloos en met veel ambras ! Dat mensen tegen alle logica in toch blijven vasthouden aan een gigantische leugen kan alleen door massavorming verklaard worden.
  Wie gaat er nu zichzelf laten inspuiten met een levensgevaarlijk vaccin omdat hij te laf is of ter kwader trouw is ? Natuurlijk zijn er altijd laffaards en meelopers maar de meeste gewone stervelingen geloven gewoon alles wat de media en hun regeringen met hun zogenaamde experts dokters hun wijsmaakten omdat dit nu eenmaal de klankborden waren waar deze mensen zich hun gehele leven op afgestemd hadden en deze tactiek heeft men heel goed toegepast.

 6. luister dan eens naar Professor Desmet, die uitlegt hoe chirurgen in België routinematig openhartoperaties uitvoeren op gehypnotiseerde patiënten, zonder ook maar één verdoving!

  dit is wel bullshit. Mattias heeft zelfs toegegeven dat dit een leugen was !
  https://www.hln.be/binnenland/ja-absoluut-ik-zag-een-openhartoperatie-met-onverdoofde-patient-onder-hypnose-gentse-prof-liegt-in-talkshow-van-veroordeelde-complotdenker~a895d45e/

  Mattias Desmet heeft gelogen in de talkshow van de veroordeelde Amerikaanse complotdenker Alex Jones. Die leugen bekende hij zelf. UGent-rector Rik Van de Walle legt zijn prof geen sanctie op.

 7. ” Of wat dan ook … misschien begrijp ik de nuances van de “massavorming” theorie niet.” schrijft Hopkins.
  Inderdaad.
  Misschien zou C.J.Hopkins een gesprek moeten aangaan met Matthias Desmet. Om nog meer verwarring te voorkómen.

 8. Is dezelfde motivatie als de oorzaak van de tweede wereldoorlog: conformisme, met als concequentie: blind vertrouwen in de staat en medische stand–ook tegen beter weten in

  Denk even terug aan de 870.000 moorden door medici in de periode 1935-1940 in Mofrikana.
  Niemand protesteerde.
  Dokters en verpleegsters moordden dat het een lieve lust was.

  Dan: conformisme_doen wat er van je gewild wordt, en angst voor sociale isolatie.

  Meiden, die in een fries dorp naar een disco gaan, en 3,4 keer op een avond een wip maken, zullen dat echt niet doen in “”het zicht van hun kerktoren.”
  Dat is nu eenmaal de de mentaliteit.
  Helemaal in een staat met linkse “ideologietjes”als klimaat, stikstof, stoute boeren, leve EU, weg met Rusland, leve de nazi’s in Oekraine, leve de vluchtelingen, leve de negers, leve de islam. leve millieu en leve de electrische auto’s en meer van die onzin.
  ——————————–
  Heeft niets te maken met hypnose.
  Ooit heb ik een cursus gevolgd om hypnose te geven.
  Hypnose is een staat van verhoogde concentratieen en verlaagde zintuigelijke waarneming.

  iedereen heeft wel eens en boek (dat is zo’n stapel print-outs, bij elkaar gebonden) gelezen en daarin helemaal opgegaan. Dan komt er iemand de kamer binnen, en je merkt dat niet, want je gaat helemaal op in dat boek.

  Dat is een lichte staat van hypnose.

 9. In NL speelt nog wat anders: protestante mentaliteit.
  Die stelt, dat autoriteit komt van god, en dus is autoriteit boven kritiek.
  Daarom waren ook zoveel landverraders protestant waren; en dat er van Putten veel meer doden waren dan van Rotterdam wegens dwangarbeid.

  Als ik in het noorden reed met “trix is ook niks”kreeg ik contenue kwaad getoeter; in het westen: “V”tekens….
  Daarom gebruiken de nep koninkjes ook Leeuwarden als ze naar de kerk gaan; in Amsterdam krijgen ze verfbommetjes….
  ———————————
  Dat alles geeft een mentaliteit van volgszaamheid en gehoorzaamheid.
  Dan speelt ook nog de dwang die de overheid stelde: inentings paspoort en zo.

  En het feit dat merendeel parlement kleurloze jaknikkes zijn, en het kabinet pure schoften, maakt het ook niet beter.

 10. 1945 tot 1970 was NL op een sociaal hoogtepunt. mensen werkten hard, bouwden een goed sociaal systeem op, politiek had zelfs ECHTE politici (wiebeltax, tientje van Liefting) met niks waren we tevreden.
  Iedereen kende iedereen, en dat kon je terug zien in de buurt feesten, de hippie periode.

  Het enige wat mij stoorde was, dat na het ideaal van fysieke bouw van de moffen, de moeders in de na-oorlogse tijd opvoedde met een afschuw voor arbeiders; kezen kon je ook met een academische graad; had je biefstuk en een auto ipv patat en een oude fiets.

  (P.s.:de stomme moffen dachten de oorspronkelijke moffen ariers waren met blond haar en blauwe ogen. Realiteit: Ariers waren nooit in Mofrikana, en oorspronkelijk was haar donker blond (bruin dus) en ogen bruin.)

 11. In een interview met Stiftung Corona Ausschuss een paar dagen geleden, legt Catherine Austen Fitts uit hoe een neurologisch wapen het gedrag en gedachten van mensen in grote groepen kan manipuleren en be_invloeden. Ze was er ooit ook eens het slachtoffer van en vertelt hierover. Wanneer we baden in 5G en wifi en steeds maar met onze gsm ’s rondlopen is dit peanuts. Het gebeurt en niemand weet het. Ze vertelt dat alleen mensen ‘die spiritueel en cultureel flink geaard op de benen staan’, kunnen dit weren en dat zijn er niet veel, vertelt ze. Prachtig interview maar ook super…super benauwend!

  • @Maria, Catherine Austin Fitts (1950) was onder George H.W. Bush (1924 – 2018) onderminister van Huisvesting. Zij moet geweten hebben van de door Bush op 11.09.1990 om 09:11 uur gepresenteerde plannen in het Amerikaanse congres over de New World Order geweten hebben en ze heeft al die tijd haar mond gehouden.

 12. Ik voel weinig voor het hele verhaal te lezen, laat staan een boek kopen of naar slaapverwekkende video’s, interviews luisteren.
  Maar ik meen opgepakt te hebben dat Mattias niet gelooft in een masterscript met complotten.

  Lijkt mij dus ook bedoeld om te hypnotiseren en daarmee de toekomst in de richting te duwen, vertrouw deze gast niet.

 13. Dat werk van de Smet…hmm…..ken ik niet. Psychoblabla en spiritueel geneuzel is mijn liefhebberij niet. Als je dan als psycholoog ook nog moet gaan liegen om de aandacht…..hoeveel heb je dan van je eigen vak begrepen?
  Beh!
  Het enige zinnige wat deze baggerbende van de laatste paar jaar heeft opgeleverd is inzicht. Je wordt vanzelluf wakker zo.

 14. De overgrote meerderheid van de mensen bestaat in alle tijden en nu ook uit imitators, gelovers, volgers, vertrouwers en ’n berg primair dom kortzichtig praktisch egoïsme, heeft altijd in alle tijden in ’n hoop waanzin geloofd en is evenzovaak gemanipuleerd en voor de gek gehouden…heeft en had ook buiten de eigen primaire levensbehoeften helemaal niet de tijd of gelegenheid noch de capaciteit om zich druk te maken over moeilijker zaken…Dat was altijd al een spel van de élite, de vrijgestelden, de leiders die men wilde kunnen vertrouwen en volgen.. That’s all ! Geen ingewikkeld psychologisch geklets voor nodig…De meeste mensen zíjn ook helemaal niet zo bang, ze gelóven gewoon in goed vertrouwen maar van alles wat ze voorgekauwd wordt door de egoïstische kwakzalvers onder hen die het alleen om macht gaat met welke middelen ook..Dat niet massa-angst de verklaring is wordt bewezen door het gegeven dat ze met de goede smoezen ook altijd in alle tijden weer vol enthousiast de legers vullen en de oorlog induiken.. Het wordt gewoon inderdaad tijd voor een Wáárheidsreligie en échte éérlijke wetenschap waarmee we alle kwakzalverij en corruptie en fanta-nonsens bij voorbaat ontmaskeren en onderuithalen…. Amen !

 15. Massavorming is een omschrijving van wat er gebeurt met de massa onder bepaalde omstandigheden, het zegt op zich niks over de partijen die dergelijke omstandigheden hebben geschapen, dat zijn twee verschillende dingen die in dit artikel door elkaar worden gegooid.

 16. Ik denk dat de mening van CJ Hopkins en Desmet niet zo ver uit mekaar liggen. Desmet staat véél dichter bij het establishment (in België althans) dan Hopkins vermoed ik. Gezien Desmet correct inschatte, naar aanleiding van de seizoensgriep van 2019 (een kopvalling zoals ze in B. zeggen), dat iedereen, vanaf dag 1 in maart 2019, blindelings het overheidsdiktaat volgde, ging hij met eerdere kennis op zoek naar antwoorden. Hij haalde voor een stuk zijn mosterd bij “Gustave Le Bon” met name uit diens boek, La Psychology des Foules.” De psychologie van de massa.
  Denk aan het bekende experiment van Milgram. Maar ook aan het Stanford-gevangenisexperiment.
  Mensen “houden” van autoriteit. Mensen “houden” van macht en machtsstructuren. Koppel dat aan kuddegeest, en (volgens Le Bon) het verdwijnen van verantwoordelijkheid als je opgenomen wordt in “de massa” (les foules), en het feit dat de oligarchen aan de macht zijn, en je bekomt automatisch de bedenking dat psychopaten met macht en geld deze kennis wel eens ten slechte zouden kunnen aanwenden.
  Een veel gehoord argument is dat nooit genoeg “hooggeplaatsten” in de medische wereld aan deze samenzwering zouden willen deelnemen. Met zou altijd klokkenluiders hebben.
  Maar dat is het hem juist. Net onder het topje van de piramyde, en dan bedoel ik vanaf “de tweede in rang” zijn het evengoed mensen zoals U en ik die meegezogen worden in die massa-psychologie en hysterie zoals Desmet en Lebon ze beschrijven.
  Desmet, en daar zal waarschijnlijk de frustratie bij Hopkins liggen, durft (gezien zijn eerder vermelde “status” in de B. maatschappij, het nog niet aan die absolute top van de maatschappij aan te spreken. En Hopkins denkt dat de eerste 3 managementlagen van de maatschappij ALLEMAAL mee in het complot moeten zitten om tot uitwerking ervan te komen.

 17. Goed stuk ! Best mee eens.. Helemaal geen ingewikkelde theorieën voor nodig..Het algemeen menselijk egoïsme op alle niveaus verklaart alles, gecombineerd met het feit dat in alle tijden en overal de overgrote meerderheid bestaat uit imitators, gelovers, volgers en vertrouwers….,geen waarheidzoekers… uit gemakzucht en gewoon bij gebrek aan capaciteit voor iets anders… Betwijfelaars, overdenkers en onderzoekers waren en zijn altijd ’n kleine minderheid… Die grote blinde massa’s zijn degenen die de piramiden gebouwd hebben (niet ontwórpen !) en altijd alle legers gevuld hebben…. Kun je je armen en benen kwalijk nemen dat ze zelf geen hersens hebben ? Je kunt–misschien–wel je hersens kwalijk nemen als ze je benen en de rest van je lijf met verkeerd beleid naar de kloten helpen…. Amen !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in