De voormalige leider van de Engelse Defence League (EDL), Tommy Robinson, heeft zijn steun uitgesproken voor oproepen van de Democratic Football Lads Alliance om naar de hoofdstad te reizen om monumenten te beschermen.

De organisatoren van Black Lives Matters hebben verklaard dat ze hebben besloten om een gepland protest bij het Hyde park op zaterdag om 13.00 uur af te blazen, waarbij ze waarschuwden dat “veel haatgroepen” [verdedigers van het erfgoed] de veiligheid van de “mensen” [vandalen] bedreigden die van plan waren om te komen.

“Wij willen dat de protesten een safe space [LoL] zijn voor mensen die [naar onze rellen] komen. We denken niet dat dit mogelijk zal zijn met mensen zoals hen die aanwezig zijn”, schrijft een post van BLM.

Rechtse groeperingen zijn van plan om een “verdediging van onze gedenktekens” te organiseren bij het standbeeld van Winston Churchill op het Parliament Square, waar naar verwachting aanzienlijke aantallen bijeen zouden kunnen komen.

De patriotten willen voorkomen dat historische beelden vernield worden. Onder de anarchistische campagnevoerders bestaat de vrees dat de anti-BLM-patrioten in Londen op zoek gaan naar BLM-relschoppers met de bedoeling hen te confronteren.

Het is echter onduidelijk of de BLM-anarchisten gehoor zullen geven aan de oproep om weg te blijven, omdat andere protesten op dit moment nog steeds op de agenda staan.

Een andere gebeurtenis, ‘Antifascisten steunen Black Lives Matter’, zal ook plaatsvinden op zaterdagmiddag. Dit evenement wordt onder andere gesteund door de Labour groepering Momentum.

Op donderdag gingen verschillende rechtse groeperingen door met het promoten van hun “patriottische eenheid” evenement op social media kanalen en in chatgroepen.

Instagram censureert FBI-criminaliteitsstatistiek als ‘haatspraak’

  Freedom Day in het Verenigd Koninkrijk: therapeuten waarschuwen voor het Covid-19-angstsyndroom
Vorig artikelMassamigratie leidt tot tragische sociale, raciale en religieuze conflicten, zegt de Poolse minister van Binnenlandse Zaken
Volgend artikelDuitse Groenen politicus: Seks met 12-jarigen moet worden vrijgesteld van straf
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in