BLM cancelt protest in het Londense Hyde Park uit angst met rechts geconfronteerd te worden 

0
1467

De voormalige leider van de Engelse Defence League (EDL), Tommy Robinson, heeft zijn steun uitgesproken voor oproepen van de Democratic Football Lads Alliance om naar de hoofdstad te reizen om monumenten te beschermen.

De organisatoren van Black Lives Matters hebben verklaard dat ze hebben besloten om een gepland protest bij het Hyde park op zaterdag om 13.00 uur af te blazen, waarbij ze waarschuwden dat “veel haatgroepen” [verdedigers van het erfgoed] de veiligheid van de “mensen” [vandalen] bedreigden die van plan waren om te komen.

“Wij willen dat de protesten een safe space [LoL] zijn voor mensen die [naar onze rellen] komen. We denken niet dat dit mogelijk zal zijn met mensen zoals hen die aanwezig zijn”, schrijft een post van BLM.

Rechtse groeperingen zijn van plan om een “verdediging van onze gedenktekens” te organiseren bij het standbeeld van Winston Churchill op het Parliament Square, waar naar verwachting aanzienlijke aantallen bijeen zouden kunnen komen.

De patriotten willen voorkomen dat historische beelden vernield worden. Onder de anarchistische campagnevoerders bestaat de vrees dat de anti-BLM-patrioten in Londen op zoek gaan naar BLM-relschoppers met de bedoeling hen te confronteren.

Het is echter onduidelijk of de BLM-anarchisten gehoor zullen geven aan de oproep om weg te blijven, omdat andere protesten op dit moment nog steeds op de agenda staan.

Een andere gebeurtenis, ‘Antifascisten steunen Black Lives Matter’, zal ook plaatsvinden op zaterdagmiddag. Dit evenement wordt onder andere gesteund door de Labour groepering Momentum.

Op donderdag gingen verschillende rechtse groeperingen door met het promoten van hun “patriottische eenheid” evenement op social media kanalen en in chatgroepen.

Instagram censureert FBI-criminaliteitsstatistiek als ‘haatspraak’

Trump: BLM is "een marxistische groep"

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here