Er is een zeer diverse menigte aan de Duits-Poolse grens die momenteel van de oorlogssituatie probeert te profiteren. Komen zij echt allemaal uit Oekraïne?

Eind februari kregen Poolse grenswachten te maken met beschuldigingen van rassendiscriminatie van mensen van Afrikaanse afkomst aan de grens van hun land met Oekraïne, schrijft Freewestmedia.com.

Maar iedereen die Polen binnen wil, moet zijn identiteit bewijzen door geldige identiteitspapieren te laten zien. Dat geldt voor iedereen, ongeacht de kleur van hun huid.

Aan de Pools-Oekraïense grens werden sommige mensen van Afrikaanse afkomst die geen geldig paspoort hadden, geweigerd, en de Poolse douane wordt nu geconfronteerd met beschuldigingen van racisme, hoewel zij ook blanken had geweigerd.

Clayson Monyela, adjunct-directeur-generaal van Public Diplomacy op het Zuid-Afrikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken DIRCO, haalde op Twitter uit naar Polen: “Zuid-Afrikaanse studenten en andere Afrikanen werden slecht behandeld aan de Oekraïens-Poolse grens.”

Een formulering die blijkbaar opzettelijk vaag gehouden is, waardoor de kern van het probleem verdoezeld wordt. Een woordvoerster van de Poolse grenswacht counterde: “De beambten van de Poolse grenswacht helpen alle mensen die het oorlogsgebied van Oekraïne ontvluchten. Staatsburgerschap of nationaliteit doet er niet toe.”

Dit meldt het Duitse dagblad Zeit met verwijzing naar dpa: “Video’s van taferelen aan de Pools-Oekraïense grens werden in het weekeinde op social media gedeeld. Sommige Afrikaanse vluchtelingen hadden beweerd dat grensbeambten aan Oekraïense kant hen dagenlang in de kou en zonder proviand de grensovergang hadden verhinderd – terwijl blanke vluchtelingen wel konden oversteken.”

  Duitsland stelt een door de NAVO afgedwongen ‘no-fly zone’ boven West-Oekraïne voor

Vanuit een zuiver uiterlijk standpunt kan dat waar zijn. Elke blanke die het land binnen wil, kan een paspoort hebben en doorgelaten worden. Als een zwarte binnenkomer geen paspoort heeft, zal hij geweigerd worden. Dit is niet alleen geen racisme, maar ook een juridisch argument: niemand heeft het recht een ander land binnen te komen zonder geldige papieren, zelfs niet als hij uit Afrika komt.

Veel zwarte Zuid-Afrikanen waren het eens met de wettelijke eis om een geldig reisdocument te tonen wanneer men een grens overschrijdt, en vielen Monyela op Twitter aan omdat hij andere Afrikanen te hulp kwam.

Zwarte buitenlanders worden in Zuid-Afrika vaak bespot als “amakwerekwere” en zwarte Zuid-Afrikanen hebben opgeroepen tot gesloten grenzen om te voorkomen dat andere Afrikanen het land binnenkomen. Zij vinden ook terecht dat Zuid-Afrika moet ophouden te betalen voor de verschrikkelijke economische gevolgen van de rampzalige zwarte heerschappij in Zimbabwe en elders op het continent.

De aanwezigheid van andere Afrikanen heeft in het verleden tot felle en dodelijke etnische botsingen geleid. Het Amerikaanse idee van zwart tegen wit houdt geen stand tegen de realiteit in Afrika.

In mei 2008 brak in Johannesburg een reeks rellen uit toen de plaatselijke bevolking migranten uit Mozambique, Malawi en Zimbabwe aanviel en honderden buitenlanders afslachtte. Het regerende ANC voelt sindsdien de druk tegen Afrikaanse migranten toenemen: in 2020 stelde de provinciale regering van Gauteng de Gauteng Township Economic Development Bill voor, die bedrijven van buitenlanders zonder officiële Zuid-Afrikaanse verblijfplaats in de informele economie van de provincie wil verhinderen.

In Duitsland worden agenten van de federale grenswacht door het goede en betere mensen aan de schandpaal genageld. Zij zouden Afrikanen op het station van Frankfurt Oder uit een trein hebben gevist en hun identiteitspapieren hebben gecontroleerd, waarbij zij degenen die gecontroleerd moesten worden alleen vanwege hun zwarte huidskleur selecteerden.

  Situatierapport 16/6/23: Kakhovka machtsspel warmt op terwijl AFU zich opmaakt voor ronde 2

Er waren “beschuldigingen in de sociale media tegen het gedrag van de politie op het station van Frankfurt”, meldde de openbare omroep RBB. “Mensen van Afrikaanse afkomst waren uit de treinen gezet, terwijl Oekraïners hun reis mochten voortzetten, wat racistisch was.”

Jens Schobranski, perswoordvoerder van de federale politie Berlijn-Brandenburg, verwierp de beschuldiging van “raciale profilering” en zei: “Het gaat ons niet om de persoon, of waar hij vandaan komt. Het gaat ons om de status van die persoon. Wij baseren ons optreden niet op het uiterlijk, wij kijken naar de documentsituatie van de mensen in de trein.”

Vanwege de slechte publiciteit mogen Oekraïense oorlogsvluchtelingen momenteel zonder meer Duitsland binnen. Volgens Schobranski zijn er echter “free riders”, en dat zijn “mensen die de situatie van de ontheemden voor hun eigen doeleinden gebruiken”. Zij worden – naar verluidt – teruggestuurd naar Polen.

En onder hen zijn, volgens de berichten, vaak mensen van wie de huidskleur een Oekraïense afkomst zeer onwaarschijnlijk doet lijken.

Volgens sommige berichten gaat de “tweede golf” vluchtelingen uit Oekraïne naar Polen, Moldavië en Roemenië om twee redenen: ten eerste omdat zij hun dure auto’s willen wegkrijgen van de Oekraïense strijdkrachten of gewapende plunderaars die zich als zodanig voordoen, want zulke auto’s worden vaak door hen “in beslag genomen”.

Merkwaardig genoeg “confisqueren” zij meestal dure Duitse merken.

Ten tweede willen sommigen gebruik maken van het feit dat de grenscontroles tussen Polen en Oekraïne, die vroeger echt heel streng waren, door de chaos vrijwel verdwenen zijn.

Doordat zij gedwongen zijn hun grenzen open te stellen, is de stemming in Polen al aan het omslaan. De NAVO-wapens die Oekraïne de laatste maanden heeft gekregen, zijn op de open markt terechtgekomen, zoals een wandeling over sommige Oekraïense openluchtmarkten laat zien. En dit zal zich in de toekomst zeker weerspiegelen in de houding van de Poolse burgers tegenover de Oekraïners, ondanks hun liefde voor de NAVO.

  Nederland: Onbeperkte wapenhulp voor Zelensky

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Krankzinnige Poetin”: Het misinformatiespel van de GlobalistenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonen
Volgend artikelZelensky gokt met de levens van Oekraïners om zijn eigen hachje te redden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Zwart? Dan lekker terug naar je thuisland, alwaar er nog genoeg boomhutten beschikbaar zijn….

  Mandela van ANC werd als vrijheidstrijder gezien.
  Hij zat in de bajes, omdat hij een kerk opblies; 32 doden.
  Nadat hij een jaar uit de bajes was: twee jongens 14–16 jaar dood door vreemde seksspelletjes van hem en zijn vrouw…

  Tja…..

 2. Dus de QR code is ook geen discriminatie 😜 mooi dat jullie idioten dat nu zelf toegeven. Het kan zijn dat alle ongevacineerden geen QR-code bij hadden. Maar daar werd niet op gecontroleerd

 3. Heeft Turkije een tijdje geleden niet heel veel vluchten naar Afrika gevoerd en heel veel Afrikanen die richting uit getransporteerd. Is dit vlgs het plan om het blanke ras uit te roeien en hen te vervangen voor zwarte of gemengd ras mensen? Net als in Italie hele tunesische families binnengehaald zijn en Afrikaanse illegalen al waarschuwen de situatie te accepteren of Italie te verlaten. Racisme, ofwel intentioneel mensen schade toebrengen op basis van hun huidskleur is in alle gevallen fout., Omgekeerde kolonisatie maakt de eerdere kolonisatie niet ongedaan en maakt niets goed. Het oproepen tot het vermoorden van alle blanken door een groep die zich op Youtube Black Africans are the true Israelites noemen, gesticht door 2 zwarte Amerikaanse mannen in de USA, Vrij Metselaars, is psychopatisch van de eerste orde.

 4. Tadaa! En zo gaat het beginnen.
  De discriminatie truuk.
  Vele zullen er misbruik van maken en vooral de radicalen onder beide
  groepen.etc.

 5. Zwart Suid-Afrika kan maar beter hun kop houden!!!
  Zij mishandelen Blanken, nl. de boeren, zonder de verantwoordelijke negers te bestraffen met de doodstraf!!!
  Neger-lafaards die boerderijen in brand steken mét de blanken erin!!En er dan nog mee wegkomen!!!
  Hier in de leugen- en linkse rotpers is daar NIETS OFTE NIETS over te lezen!!!
  Vuile journalistieke linkse lafaards én krapuul!!

  • Wooow jij bent ook de domste hé… Waarschijnlijk een werkloze wappie die alleen kan klagen en niet doorheeft hoe het leven werkt.

   Laat je niet indoctrineren door alle malloten hier. Ze gebruiken wakker zijn als tegenhanger van woke… Hoe debiel is dat?

 6. In de ontwikkelingslanden is nog zoveel werk aan de winkel en toch komen hun jongemannen allemaal naar hier om ons zogezegd te verrijken met hun grote talenten…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in