De levensstandaard is gedaald. Het nettoloon na belastingen is gedaald, net als het aantal zelfstandigen en de arbeidsparticipatie.

Er is echter één reeks statistieken waarin het Verenigd Koninkrijk nog steeds floreert. Nettomigratie. Volgens de laatste cijfers van het Office for National Statistics is het aantal mensen dat naar het Verenigd Koninkrijk kwam in het jaar tot juni gestegen tot naar schatting 672.000, terwijl het cijfer voor heel 2022 naar boven werd bijgesteld tot een verbazingwekkende 745.000, schrijft The Telegraph.

Dat komt op een moment dat we de afhankelijkheid van de economie van goedkope geïmporteerde arbeid zouden moeten verminderen, niet vergroten. De politieke klasse besteedt zoveel tijd aan het obsederen van kleine aanpassingen aan het belastingstelsel zoals de kanselier die in zijn Autumn Statement aankondigde. Maar we blijven het veel grotere probleem negeren. Onze afhankelijkheid van massale migratie verandert in een economische, sociale en politieke catastrofe – en totdat we daar iets aan doen, zal er niets verbeteren.

Het zal waarschijnlijk niemand verbazen dat de netto immigratie opnieuw een record heeft bereikt. Een land dat na de stemming om de Europese Unie te verlaten geleidelijk zou moeten afkicken van buitenlandse arbeidskrachten, is in plaats daarvan verdubbeld en verdrievoudigd. We voegen elk jaar het equivalent van een stad ter grootte van Manchester aan de bevolking toe. Bedrijven schreeuwen elk jaar om meer en meer werknemers en het ziet er niet naar uit dat dit ooit zal stoppen. Volgens de huidige trends zouden er de komende 15 jaar 10 miljoen mensen bij kunnen komen, en misschien wel meer.

  Lees de afscheidsbrief van Darko voor Zweden – het gezin Darko heeft genoeg van het multiculturalisme

Er heerst een consensus dat immigratie altijd en overal de groeisnelheid verhoogt en ons allemaal rijker maakt. Soms is dat ook zo. Elke bloeiende economie zou open moeten staan voor nieuwe mensen, nieuwe vaardigheden en uitzonderlijke talenten, en we hebben genoeg bewijs om aan te tonen dat ondernemers, artiesten en politieke leiders vaak voornamelijk afkomstig zijn uit een zeer gedreven, ambitieuze en hardwerkende immigrantenbevolking. En natuurlijk moeten bedrijven toegang hebben tot een wereldwijde talentenpool als ze bedrijven van wereldklasse willen opbouwen.

Er zijn echter drie grote problemen. Ten eerste is het Verenigd Koninkrijk veranderd in een land dat chronisch niet in staat is om iets te bouwen. We bouwen nauwelijks nieuwe huizen, we kunnen geen nieuwe wegen of spoorlijnen aanleggen en we kunnen onze eigen energiebronnen niet veiligstellen om het gas en de elektriciteit op te wekken die al die extra mensen nodig zullen hebben. Natuurlijk zouden we de hervormingen kunnen doorvoeren die nodig zijn om dat allemaal te deblokkeren, maar er is absoluut geen teken dat een van de grote politieke partijen daar zin in heeft. Als we er eenmaal achter zijn hoe we de extra 250.000 nieuwe huizen kunnen bouwen bovenop de bestaande vraag, plus een paar kerncentrales om ze allemaal van stroom te voorzien, dan is het misschien zinvol om de immigratie op 700.000 per jaar te zetten. Om het voor die tijd te doen is gewoon gekkenwerk.

Ten tweede creëert het afhankelijkheid. Al meer dan twee decennia zit het Verenigd Koninkrijk gevangen in een cyclus van lage vaardigheden, lage lonen en hoge immigratie. Bedrijven investeren niet in machines of opleidingen omdat het altijd goedkoper is om simpelweg buitenlandse werknemers in te huren. En omdat ze niet geïnvesteerd hebben, hebben ze steeds meer mensen nodig om alle vacatures te blijven vervullen. Dat kunnen we bedrijven niet kwalijk nemen. Ze passen zich gewoon aan aan de economie waar ze deel van uitmaken. Maar het betekent wel dat het Verenigd Koninkrijk afhankelijk blijft van steeds meer goedkope buitenlandse werknemers.

  Syriërs in Zweden verwachten een “verdomde burgeroorlog”

Tot slot klopt de economische redenering niet. We blijven te horen krijgen dat we immigratie nodig hebben naarmate onze bevolking ouder wordt om alle vacatures op te vullen en om de overheidsfinanciën stabiel te houden. En toch lijkt dat steeds minder waar te zijn. Professor David Miles, lid van de Budget Responsibility Committee bij het Office for Budget Responsibility, betoogde in een paper dat in september werd gepubliceerd dat de algemene levenskwaliteit vaak beter is in landen met een gelijkblijvende of zelfs krimpende bevolking. “Voorspellingen van rampzalige gevolgen” van een dalende bevolking, schreef hij, “zijn ongeloofwaardig”.

Er is steeds meer bewijs voor de waarheid van die conclusie. Het Verenigd Koninkrijk heeft de afgelopen 20 jaar zeer hoge netto migratiecijfers laten zien zonder merkbaar rijker te worden. Volgens cijfers van de Wereldbank is het BBP per hoofd van de bevolking zelfs gedaald van 50.000 dollar in 2007 tot 45.000 dollar in 2022. Japan daarentegen, een geavanceerde economie met een krimpende bevolking en een economie die de immigratie de afgelopen jaren slechts bescheiden heeft verhoogd (hoewel het land bijna twee keer zo groot is als het Verenigd Koninkrijk), is gestaag welvarender geworden ondanks de moeilijke demografische situatie. Zoals Miles betoogt, draagt immigratie bij aan de totale productie, maar het betekent ook hogere kosten voor infrastructuur en extra overheidsdiensten. Netto ben je niet per se beter af.

In werkelijkheid rommelen politieke leiders van alle grote partijen maar wat aan, zonder veel gevolgen. Sommige belastingvoordelen voor grote bedrijven zijn nuttig, hoewel ze alleen de schadelijke stijging van hun totale belastingrekening verzachten. Het aanpassen van de nationale verzekeringsbijdragen voor zelfstandigen is allemaal goed en wel, maar het maakt nauwelijks iets goed voor het bestraffende IR35-regime dat van hen werknemers probeert te maken terwijl ze aannemers zijn. De echte economische uitdaging voor het Verenigd Koninkrijk is het onder ogen zien van onze volledige afhankelijkheid van steeds hogere immigratieniveaus om de show op de weg te houden, zelfs terwijl het een ondraaglijke druk legt op onze infrastructuur en woningvoorraad. Als we dat willen, kunnen we daar een einde aan maken, ook al zal dat op de korte termijn veel geld kosten. Maar op dit moment is er weinig dat erop wijst dat iemand bereid is om een begin te maken.

  Explosief geclassificeerde informatie: geheim dossier onthult de ware omvang van de migratiecrisis

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

Geheim plan: EU lanceert grootschalig vestigingsprogramma voor miljoenen AfrikanenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVerklaring voor het falen om Rusland goed te beoordelen
Volgend artikelWas 7 oktober een bloedbad van Hamas of van Israël?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

12 REACTIES

 1. Wat men ook denkt te weten, zorgvuldig zijn je vijanden door de politieke leiders gepresenteerd om je expres te frustreren en je tot slaaf te maken van dit verrotte systeem welke een regering wordt genoemd, is het absolute doel van de bestuurlijke elite om elkaar uiteen te drijven/en te verdelen: divide et impera.

  Met andere woorden de politiek/gekochte media zijn de grootste vijanden van het volk n.m.m.

  Brendon O’Connell- Iran is valse oppositie

  WEF-lid , Iraanse president [Hassan] Rouhani (2013-2021) “een Rothschild-stroman. Gekocht en betaald.”

  “Iran heeft in zijn grondwet als revolutionaire sjiitische islamitische republiek vastgelegd dat het hoofddoel het verspreiden van de revolutie is. Het staat daar vooraan en in het midden. Het heeft een gigantische piramide als parlementsgebouw en meer maçonnieke symboliek per vierkante meter dan enig ander land. in de regio. Meer loges dan welk land in de regio dan ook, maar ze zouden het toppunt van anti-Israëlisch, antizionistisch en anti-centraal bankiersverzet moeten zijn?”

  https://www.henrymakow.com

 2. woorden wekken daden strekken..voor Land en gezin..in Nederland, Ierland, Duitsland én Frankrijk is ook al aan de bell, … getrokken het enige wat ons nog rest zijn daden 👊 zelfverdediging is wat ons nog rest is REMIGRATIE !!!!

 3. Er zijn twee verklaringen voor deze ‘humanitaire ramp’ die door velen ver van te voren is voorspeld en aangekondigd:

  De politici zij ofwel HEEL DOM, of het is opzettelijk beleid.

  Ik denk het laatste, omwille van sociale onrust en mogelijk een burgeroorlog als de stekker eruit gaat en alles op z’n kop staat, maar in In beide gevallen zijn we de klos! Voedsel- en energieschaarste wordt ook op die manier gecreëerd, met hetzelfde doel. En dan komt straks de economische ineenstorting van het westerse kapitalistische systeem er nog eens overheen die nodig is om de digiconomy te introduceren en de burgers met CBDC’s te vangen in de geplande klimaatgevangenis!

 4. Een catastrofe???

  Dit is al honderden jaren het plan. En als je echt wakker bent dan kan je zien dat dit al duizenden jaren het plan is. Ze hebben op alle niveaus de boel corrupt en onwerkbaar gemaakt. Ze betalen ons om elkaar te vernietigen. BIGfood, BIGtech, BIGpharma, BIGgovernment, wetenschap, ONDERwijs, zorg, justitie… ze hebben met geld alles geïnfiltreerd en via sleutelposities iedereen corrupt gemaakt.

  Er is geen catastrofe gebeurt/ontstaan… ALLES wat we nu meemaken, alle ellende, alle crises, alles is gecreëerd… ALLES ALLES ALLES. Wij leven in de tijd de elites ons willen uitroeien, terwijl dit eigenlijk hun eindtijd hoort te zijn. De mensheid moet realiseren dat politiek en media en alle elites gewoon een levensbedreigende kanker zijn die de hele planeet en al het leven dreigen te doden. Een handje vol totale psychopaten die een piramidespel besturen waarmee ze de hele mensheid klein, dom, arm en afhankelijk houden.

  Politiek is de laag in de piramide die zorgt dat wij mensen nooit kunnen verenigen en samenwerken, zodat wij nooit enige vrijheid of macht krijgen. The game is rigged. They are a club and we are not in it. Dit handjevol psychopaten en hun gekochte netwerk, houdt de mensheid als slaven.

  • Let God sort them out november 25, 2023 Bij 15:39
   En dat denk ik dus ook.Staged and rigged.
   Net als WOI rn WOII ook door de zionisten is gefinancieerd.
   Heel veel mensen weten niet de echte geschiedenis want de doctrine van scholen (En onze media) werkt heel goed.Een paar familie-leden kan ik nog overtuigen.
   De rest mag zo onder de trein of bus,geboosterd en al.
   Dat klinkt niet heel erg aardig,maar als mensen weigeren zelf na te denken,xijn xe voor mij geen knip voor de neus waard.
   Mijn vrijheid zit tussen mijn oren.Vroeger in de kraakbeweging pikte ik ook al niet alles.
   En al helemaal niet door ideologische kraakviespeuken.
   Ik kwam er al snel achter dat de gevestigde orde hen niet beviel,maar hun eigen socialistische beeld wilden opdringen,ook aan mij!
   Opzouten,ik bepaal zelf wat ik vind.Wat goed en slecht is.
   Klein voorbeeldje:3 franse kraakviespeuken hadden een bontzaak in de fik gestoken want:dierenleed.
   Ik heb met geen moment bedacht en heb die lui aangegeven!
   Wat denk je nou?Daar sliepen onschuldige mensen boven die snachts hun woning moesten verlaten.

 5. Terwijl Nederlanders in de kou zitten worden asielzoekers opgevangen in luxe hotel met zwembad

  De nood bij het aanmeldcentrum in Ter Apel is ‘zo hoog’ dat asielzoekers dreigen buiten te moeten slapen. De gemeente Den Haag vangt daarom vanaf zondag 100 tot 120 asielzoekers op in het NH Hotel in Kijkduin vanwege de ‘zeer acute situatie’. Volgens een woordvoerder van het COA is er sprake van ‘een zeer nijpende situatie’.

  Omwonenden worden dit weekend per brief op de hoogte gesteld van de opvang. Fractievoorzitter van de Haagse VVD Lotte van Basten Batenburg heeft met verbazing kennis genomen van het besluit. “Hoe verzin je het. In het hart van onze familiebadplaats Kijkduin. En de bewoners? Die ‘stellen we nog dit weekend op de hoogte’. Van het voldongen feit, welteverstaan,” schrijft ze op X. >>>

  https://www.ninefornews.nl/terwijl-nederlanders-in-de-kou-zitten-worden-asielzoekers-opgevangen-in-luxe-hotel-met-zwembad/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in