Makaken in Thailand overmeesteren de politie, veroveren stadsblokken en creëren een autonome no-go-zone

3
© Yann Forget / Wikimedia (CC-BY-SA)

De politie in Thailand heeft toegegeven dat ze niet in staat is om duizenden seksbeluste apen te controleren die een stad hebben overrompeld en een autonome apen-no-go-zone hebben gecreëerd.

Veel lokale bewoners in de stad Lopburi zijn gedwongen om zichzelf thuis te barricaderen terwijl de makaken de straten overnemen. De groeiende apenbevolking, ten minste 8.400 in het gebied met de meeste geconcentreerd in enkele binnenstadsblokken, heeft delen van de lokale economie gedecimeerd, aldus Newspunch.

Politieagent Nirad Pholngeun vertelt de Deccan Herald dat het “hopeloos” was om de grote groepen primaten proberen te controleren en te verspreiden. Pholngeun zegt dat hij een katapult gebruikt om de grote groep makaken weg te jagen, maar dat ze binnen enkele minuten terugkeren.

“In een oogwenk zijn er meer apen. Zoveel baby’s”, zegt hij.

De inwoners van de toeristische hotspot van Lopburi zijn door de dreigende aanvallen van de makaken bang om hun huizen te verlaten. De primaten hebben zich gevestigd in een verlaten bioscoop in de stad waar ze ook de overblijfselen van hun dode geliefden naar toe brengen. Elke mens die probeert binnen te komen wordt naar verluidt aangevallen.

Populatie zo hoog als 6.000

Vorige maand meldden we dat de apenpopulatie door de Thaise autoriteiten werd gesteriliseerd in een poging om ze onder controle te krijgen. Maar de apen zijn de stad blijven terroriseren omdat het gebrek aan toeristen hen zonder voedsel achterlaat.

Vóór het Coronavirus leefden de mensen vreedzaam samen met de apenpopulatie waarvan wordt aangenomen dat ze wel met 6000 zijn. De plaatselijke bevolking begon de makaken junkfood te geven in een poging de rumoerige apen te kalmeren, maar het maakte de situatie nog erger.

  "Volledig verlies van vertrouwen": de helft van de Franse thuiszorgmedewerkers zegt dat ze zich zullen verzetten tegen het vaccin

Hun nieuwe suikerdieet en het gebrek aan toeristen als gevolg van de Covid-19-crisis hebben ertoe geleid dat het leven van de mensen in Lopburi erbarmelijk is geworden. Veel apen lijden aan bloedziekte en hoge bloeddruk, meldt TheSun.

Narongporn Doodduem, de directeur van een regionaal kantoor van de Wildlife Conservation Department, zegt: “De apen hebben nooit honger, net als kinderen die te veel KFC eten”.

Veel lokale bewoners zijn gedwongen om zichzelf thuis te barricaderen terwijl de apen de straten overnemen. De lokale inwoonster Kuljira Taechawattanawanna vertelt de Daily Mail dat het is alsof ze in de gevangenis zit: “We leven in een kooi, terwijl de apen vrij buiten leven”.

Ondanks dat de dieren in de minderheid zijn door de 750.000 mensen die er wonen, wordt er gezegd dat delen van de stad nu no-go zones zijn.

Motorrijdende aap probeert kind te ontvoeren

Vorig artikelLinkse radiopresentator bespotte Trump en beweerde dat Seattle vreedzaam is, vervolgens vernielden linkse relschopper zijn appartementsgebouw
Volgend artikelZweedse politie: Degenen die het 12-jarige meisje hebben doodgeschoten, zijn zelf slachtoffers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Zijn NET vluchtelingen; zelfde scholing, zelfde sociaal gedrag, zelfde houding tov meiden, zelfde crimineel gedrag, zelfde geschreeuw, en ook niet welkom.

    Afschieten. Massaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in