Macron: Het gepraat van de media over “islamofobie” en “racisme” legitimeert terroristische aanvallen

1
436
© Lorie Shaull / Flickr (CC BY-SA 2.0)

De media helpen bij het “legitimeren” van terroristische moslimacties door Frankrijk af te schilderen als een “islamofoob” en “racistisch” land, aldus de Franse president Emmanuel Macron.

In een commentaar in de New York Times stelt Emmanuel Macron dat “alle landen van de wereld” Frankrijk steunden na de terroristische aanslag in Parijs vijf jaar geleden.

“Dus als ik verschillende kranten zie die volgens mij afkomstig zijn uit landen die onze waarden delen… als ik zie dat ze dit geweld legitimeren en zeggen dat het fundamentele probleem is dat Frankrijk racistisch en islamofoob is, dan zeg ik dat de basisprincipes verloren zijn gegaan”, gaat de president vervolgens verder, schrijft France24.

Het commentaar komt nadat de westerse media kritiek hebben geuit over de houding van Frankrijk jegens moslim extremisme na de recente moslimterroristische aanslagen.

“Waarom wekt Frankrijk woede op in de moslimwereld?”, vroeg het persbureau AP bijvoorbeeld in een zwaar bekritiseerde Twitterpost, die vervolgens werd verwijderd. De AP noemde als verklaring het “brute koloniale verleden” van Frankrijk en dat Macron zelf “wordt gezien als ongevoelig voor het moslimgeloof”.

Vergelijkbare formuleringen werden ook in verschillende Europese links-liberale landen gebruikt.

Hier is de “racistische” foto in de IKEA catalogus die IKEA niet wil dat u ziet

CNN's commentator huilt van geluk wanneer Biden tot winnaar van de verkiezingen wordt uitgeroepen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here