Linkse journalist: de inconsistenties tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen en het zwijgen van de anti-corruptie politicus Nawalny

0

In een artikel voor het Amerikaanse platform The Greanville Post heeft de linkse Amerikaanse journalist Caleb Maupin, die in het verleden herhaaldelijk radicale linkse bewegingen en organisaties in de VS heeft gesteund, de VS-blogger, oppositiepoliticus en anti-corruptie activist Alexei Nawalny sterk bekritiseerd vanwege zijn stilzwijgen over de inconsistenties tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Tijdens de verkiezingen bleken Nawalny en zijn aanhangers “complete hypocrieten” te zijn, aldus Maupin. Er waren “verontrustende onregelmatigheden” geweest tijdens de verkiezingen. In 18 Amerikaanse staten konden waarnemers van de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa) hun werk niet doen, meldt Zuerst.

Conservatieve organisaties, zoals Judicial Watch, hebben geconstateerd dat in 353 districten in 29 staten van de VS meer dan 100 procent van de kiezers was geregistreerd. “Dit betekent dat er meer kiezers zijn geregistreerd dan dat er kiesgerechtigden zijn”, zegt Maupin. Voor de Amerikaanse journalist weegt het stilzwijgen van Nawalny en zijn aanhangers bijzonder zwaar. Aangezien ze in Rusland tijdens het constitutionele  referendum in juni van dit jaar vier gevallen waarin één persoon een tweede keer probeerde te stemmen in een schandaal hebben getransformeerd.

Er zijn ook steeds meer berichten in de sociale media over hoe de “levende doden” – overleden kiezers die nog steeds op de lijsten staan – in Michigan en andere staten hun stem hebben weten uit te brengen. Het meest geciteerde geval is dat van William Bradley, die op 1 juni 1984 overleed, maar nog steeds op de kiezerslijsten stond. Dit alles werd later verdoezeld als een “fout bij het invoeren van gegevens in de tabel”.

  Trump's verkiezingsboodschap: Ik verwerp het globalisme en omarm het patriottisme

Een ander schandalig incident vond plaats in North Dakota. Daar kreeg de Republikeinse kandidaat David Andal, die begin oktober overleed, volgens de Washington Post een zetel in het Huis van Afgevaardigden. Een overwinning van een reeds overleden kandidaat is echter geen bijzonder geval bij de Amerikaanse verkiezingen. Sinds 2000 hebben maar liefst zes eerder overleden kandidaten op verschillende bestuursniveaus verkiezingen gewonnen.

Andere overtredingen zijn onder meer het systematisch uitsluiten van Trump-aanhangers van stembureaus, waar normaal gesproken het tellen van de stemmen wordt geobserveerd. Een video van Fox News toont activisten in een stemlokaal die zichzelf barricaderen om waarnemers weg te houden. Een soortgelijke situatie deed zich voor in de belangrijke kantelstaat Pennsylvania, waar Republikeinse aanhangers op sommige plaatsen de telling niet mochten waarnemen. Zij hebben dit aan de kaak gesteld als een schending en een sterke reden voor juridische stappen.

Een ander geval van mogelijke fraude werd gemeld door een onverwachte bron – Google. Ongeveer 30 dagen voor de verkiezingen was in de kantelstaten Pennsylvania, Michigan en Arizona “Election fraud penalties” (Straf voor verkiezingsfraude)  een van de meest populaire zoekopdrachten.

Tegelijkertijd vormen de schendingen die zijn begaan in de Verenigde Staten – die momenteel worden genegeerd door de Amerikaanse wetshandhavings- en justitiële autoriteiten – uitgerekend in Rusland ernstige overtredingen, stellen sommige deskundigen vast.

Pjotr Kiryan, hoofd van het Russisch Sociaal Onderzoeksbureau van het Instituut voor Regionale Problemen, merkt op dat de belangrijkste vraag is wat precies, vanuit het perspectief van het Amerikaanse kiesstelsel, juridisch kan worden geïnterpreteerd als een schending: “In Rusland zijn er directe sancties voor hen die meervoudig stemmen in verschillende stembureaus – dat is een misdaad. In de Amerikaanse praktijk zal dit afhangen van de staat en het totale aantal stemmen. Met andere woorden, de rechter zal hier rekening mee houden en zijn mening en de meningen van de partijen afwegen. En hij zal een beslissing nemen op basis van de gangbare praktijk en zijn eigen opvattingen”. Bovendien krijgen de kiezers in Rusland uiterlijk drie of vier dagen na de verkiezingen duidelijke informatie over de verkiezingsuitslag van de centrale verkiezingscommissie, wat in de Verenigde Staten duidelijk niet het geval is.

  De Verenigde Staten willen het monopolie van Google doorbreken

De linkse journalist Caleb Maupin vraagt: “Waarom zwijgt Nawalny, die zichzelf de belangrijkste oppositiekracht in Rusland noemt en die zoveel tijd besteedt aan onderzoek naar schendingen in Rusland, over schendingen in de VS?”

Het antwoord ligt voor de hand: Nawalny gaf het zelf in oktober in een interview met het persbureau CBS aan. De Russische oppositiepoliticus had toen de Amerikaanse president Donald Trump vermaand, omdat hij, in tegenstelling tot de regeringen van Duitsland en Frankrijk, een mogelijke vergiftiging van Nawalny niet formeel wilde veroordelen. Trump had ook gezwegen terwijl andere Amerikaanse en EU-functionarissen luidkeels riepen om sancties tegen Rusland.

Het lijkt erop, zegt Maupin, dat ondanks Nawalny’s inzet voor democratie, anti-corruptie, transparantie en rechtvaardigheid, er in feite veel meer bewijs is van “gekrenkte trots en wrok” tegen Trump.

Eerste arrestatie wegens verkiezingsfraude na Amerikaanse verkiezingen – maatschappelijk werkster buitte gehandicapten uit

Vorig artikelIsraëlische minister en een voormalige Britse ambassadeur: met Biden zal er weer oorlog worden gevoerd
Volgend artikelDuitse regering bevestigt statelijke Corona-fraude: PCR-tests kunnen geen infectie opsporen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in