Op 4 juli bedroeg het aantal burgerslachtoffers van de aanvallen van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) in de Volksrepubliek Donetsk 30 personen. 3 burgers werden gedood en 27 anderen raakten gewond.

Volgens de vertegenwoordiger van de DPR in de JCCC heeft de AFU om 18.00 uur 730 stukken munitie van verschillende types afgevuurd, waaronder de BM-27 Hurricane MLRS en de BM-21 “Grad”, en artilleriemunitie van 155, 152 en 122 mm kaliber.

Aan de rand van Donetsk werd een vrouw gedood door de granaatscherven toen zij in haar auto zat in het dorp Alexandrovka. In de stad Gorlovka werd een lokale bewoner gedood, zeven anderen raakten gewond ten gevolge van beschietingen door de AFU.

In de wijken Petrovsky, Kuibyshevsky en Kievsky van de stad Donetsk werden burgerdoelwitten getroffen. Zware beschietingen werden gemeld in de stad Yasinovataya.

Er werden beschietingen gemeld in de buurt van het station van Donetsk en op de nabijgelegen markt. In de winkels brak grote brand uit.

Het Oekraïense leger beschoot kindercreche nr. 396 in het Kiev-district van Donetsk:

De plaatselijke school nr. 21 en het Paleis van Cultuur en Technologie in het district Koeibysjev van Donetsk werden ook beschadigd als gevolg van de avondbeschietingen.

Op 4 juli zeide eerste onderminister van Informatie van de DPR Daniil Bezsonov dat te midden van de beschietingen “de Oekraïense nazi’s een informatieverwarring in scène hebben gezet. Zij stuurden berichten over ondermijning van winkelcentra in Donetsk, om de druk op te voeren op de troepen van het Ministerie van Noodsituaties, die nu actief bezig zijn met het opruimen van de gevolgen van de beschietingen.” Het regime in Kiev voert dergelijke provocaties al jaren regelmatig uit in Russische steden, vooral op de Krim.

Oekraïne bombardeert al bijna een decennium zonder onderscheid burgers in de Donbass. Sinds 2014 zijn ongeveer 14.000 burgers gedood door beschietingen op burgergebieden in de Donbass door Oekraïense troepen, en de meeste mensen daar zijn dolblij met een Russische overwinning.

  Oekraïne sluit gas naar Europa af - Gazprom begrijpt het niet

Via Southfront.org.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen verborgen alliantie van voormalige jonge wereldleiders van het WEF werken samen om de Grote Reset af te dwingen, waaronder Macron, Trudeau, Ardern, & Boris Johnson
Volgend artikelHet komt dichterbij: De eerste Duitse woningbouwvereniging sluit dictatorstijl warm water en verwarming af om energie te besparen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Met de hartelijke groet van onze minister president mark laffe hond rutte. Die gasten in onze regering hebben zoveel bloed aan hun handen, zoveel. Smerige psychopaten zijn het, moordenaars. Ze blijven het Oekraïnse regime steunen, hoeveel slachtpartijen er ook volgen. Walgelijk.

  • Nadat de Oekies in 2015 MH17 neerhaalden (en de schuld op de Russen wilden schuiven) is onze eigen deviante landverrader “getrouwd”met de snuivende travestiet–zelfde soort.

 2. En maar applaudiseren en staande ovaties geven voor Nazisme vanuit fascistische regeringen. Totaal plaatje klopt helemaal!

  Wanneer wordt dat tuig nou eens aan de haren uit die zittende macht gesleurd en op een binnenplein gedumpt waarbij de rollen eens en voor altijd worden omgedraaid!

 3. Flikker een atoombom op brussel den haag en londen dan kan je daarna er nog een of twee op de vs gooien misschien gaan die westerse dombo’s die dan nog overblijven hun verstand terug vinden.

  • Eentje op Londen,Parijs,Brussel.
   Waarom niet ook eentje op Berlijn, Rotterdam,Amsterdam en de rest van de Europese hoofdsteden
   Jongens kennen jullie de gevolgen van een atoombom ?
   Denk even na eer je een wensenlijstje opstelt.
   Zorg dat je zelf niet ten onder gaat aan jullie wensen.
   De websites die hier genoemd worden eindigen allemaal op .ru, dat wil zeggen vanuit Rusland.
   Mijn vraag : in hoeverre zijn die neutraal ?
   Is er iemand van jullie naar ginder gegaan om te controleren?
   Rusland gooit 60.000 bommen. Waar komen die terecht in de velden waar geen mensen zijn.
   Rusland verklaart te schieten op militaire doelwitten volgens hen plaatst Oekraïne die tussen de burgers. Dus bombardeert Rusland ook burgers. De pot verwijt hier de ketel dat hij zwart ziet.
   Rusland heeft zo een groot, modern en geweldig uitgerust leger maar kan na vier maanden pas resultaten voorleggen nadat het zijn troepen moest herschikken en aanvullen met militairen uit bevriende landen of huurlingen van de Wagnergroep.
   Ook hier wordt Oekraïne verweten buitenlandse huurlingen te gebruiken. Ook hier weer de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
   Waarom blijven de Donbasrussen in Oekraïne.
   Als het daar niet goed is moet3n zij vertrekken.
   Maar willen van twee walletjes eten.
   De rijkdom van de Donbas want ze zijn Oekraïners dus hebben er recht op.
   Maar de overige Oekraïners mogen niet delen in die Oekraïense rijkdom.
   Rusland gaat dan even helpen.
   De Donbas bevrijden, inlijven bij Rusland de rijkdommen aanslaan en opsouperen.
   Als de donbas leeggezogen is wordt het in de steek gelaten.
   Ik vraag me nog altijd af wat voordeel Rusland kan halen uit een door hem kapotgebombardeerd gebied.
   Wie kan mij een antwoord geven op mijn vragen ?Is er iemand zo gespecialiseerd in oorlogvoering, politiek en economie die mij antwoordt.
   Of kletsen jullie allemaal uit jullie nek ?
   Ik ben geen specialist en geef grif toe dat ook Oekraïne fouten heeft gemaakt.

   M

 4. Het internet in Litouwen is al ingestort door stopzetting van doorvoer naar Kaliningrad

  Het werk van de meeste Litouwse portals, inclusief die van de staat, werd stopgezet, verzekert life.ru, dat de situatie in de gaten houdt. Volgens de bron “stortte” ongeveer 70 procent van de sites van de Baltische Republiek, waaronder de regering, de douane, het ministerie van Financiën en vele anderen.

  Zoals opgemerkt is er in het land een heuse netwerkchaos ontstaan. Online diensten van banken, bezorging van voedsel en andere goederen werken niet. Gebruikers uit Vilnius spreken van een complete ineenstorting. Zoals opgemerkt, werd de aanval op het Litouwse deel van het internet uitgevoerd door Russische hackers als reactie op de “bevriezing” van de doorvoer naar Kaliningrad. Eerder werd gemeld dat de Baltische “tijger”

  Bron: https://smi2.ru/newdata/adpreview?ct=adpreview&fulltext=smi2&bl=91030&fa=124727067

  • Goeie zet van de Russen.

   Maar ook bij Turkije: een russisch schip in beslag genomen.
   Maar Turkies vergeten dat dat repercussies kan hebben op de Turken in Syrie….zou wel goed zijn; snijdt het mes aan wee kanten: Turken zijn een ongewenst invasie leger; en ze zijn daarom massamoord uit te voeren.

   Waarom deed niemand moeilij toen Turkije daar begon te beesten? Sorry vergeten: was Rusland niet….

   • De Russen waren van ouds bekwaam in het schaakspel Pierre.

    Rusland heeft een beslissende breuk met het Westen gemaakt en is klaar om een ​​nieuwe wereldorde te helpen vormgeven
    Rusland richt zich nu op het ontwikkelen van zijn banden met Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika.

    Vlak voordat de leiders van de G7 elkaar vorige week ontmoetten op kasteel Elmau in Beieren, hielden hun tegenhangers uit de vijf BRICS-landen een online-top onder het Chinese voorzitterschap. Rusland was tijdens de G7-bijeenkomst als een bedreiging besproken, maar was een belangrijke deelnemer aan de laatste.

    De tijd dat Moskou de kloof tussen het Westen en het niet-Westen kon overbruggen, is allang voorbij. Na de Oekraïne-crisis van 2014 keerde de G8 terug naar het vorige G7-formaat; in het kielzog van de Russische militaire actie in Oekraïne afgelopen februari, ontaardde de Russisch-westerse confrontatie in een volwaardige ‘ hybride oorlog’, compleet met een echte confrontatie – als het tot nu toe een proxy-confrontatie was.

    Na het einde van de Koude Oorlog geprobeerd te hebben om deel uit te maken van het nieuwe Westen, en dat is mislukt, richt Rusland zich nu op het ontwikkelen van zijn banden met Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika.

    Bron: https://www.veteranstoday.com/2022/07/04/russia-has-made-a-decisive-break-with-the-west-and-is-ready-to-help-shape-a-new-world-order/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in