Vladimir Poetin kwam deze week naar afdeling 2 van het Nationaal Medisch Onderzoekscentrum van Hoge Medische Technologieën – Vishnevsky Centraal Militair Klinisch Ziekenhuis van het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie en ging zitten voor een praatje met Russische militairen die gewond waren geraakt tijdens de speciale militaire operatie. Kun je je voorstellen dat Joe Biden dit zou doen met een groep Amerikaanse militairen? Ik niet, schrijft Larry Johnson.

Ik plaats dit omdat ik denk dat het belangrijk is dat mensen, vooral Amerikanen, de kans krijgen om de opmerkingen van Poetin te lezen. Als je je afvraagt hoe Poetin denkt over de Verenigde Staten, de NAVO en Oekraïne, hoef je alleen maar het volgende te lezen. Er is geen nuance. Poetin is verfrissend openhartig.

Zijn bezorgdheid om het welzijn van de soldaten komt oprecht over. Maar dat is niet het nieuws. Hij maakt heel duidelijk dat de westerse landen de vijand zijn, niet Oekraïne. Hij heeft ook gezworen de aanvallen op Oekraïense militaire doelen en buitenlandse huurlingen op te voeren. Poetin windt er geen doekjes om en zegt dat de hoop van het Westen om hem te verleiden tot onderhandelingen over een staakt-het-vuren tevergeefs is. Gaat niet gebeuren.

President van Rusland Vladimir Poetin: Hallo, jongens! Blij jullie te zien. Ik wil jullie feliciteren met het nieuwe jaar.

Hoe gaat het met jullie behandeling hier?

Opmerkingen: Uitstekend.

Vladimir Poetin: Ik heb hier rondgelopen, van wat ik heb gezien ziet de apparatuur er solide uit, dat is natuurlijk duidelijk. Maar eerst en vooral moet het effectief worden gebruikt. Ik hoop dat het dat doet.

Opmerkingen: Ja.

Vladimir Poetin: Weet je, natuurlijk wilde ik jullie hier komen feliciteren met het nieuwe jaar, maar er was ook iets dat ik wilde zien. Jullie hebben me misschien gezien op Direct Line, althans een deel ervan; het is onmogelijk om het in zijn geheel te bekijken, vier uur, het is gek hoe lang het is. Maar er waren dingen die de strijdkrachten en jullie direct aangingen: mensen vroegen bijvoorbeeld of jullie echt terug moesten keren naar jullie eenheden na jullie verwondingen en behandeling en zelfs revalidatie om daar de bijbehorende medische certificaten te halen en zelfs goedgekeurd te worden door militaire medische commissies. Het ministerie van Defensie ontkent dit en zegt dat dit niet gebeurt, althans niet nu. Bovendien zeiden ze – zoals ik enige tijd geleden heb gevraagd – dat huisvestingskwesties tijdens de behandeling worden opgelost en dat ons dienstpersoneel aanvullende training krijgt om te kunnen blijven dienen, als ze dat willen, zelfs degenen die ernstige verwondingen hebben opgelopen, bij militaire inschrijvingsbureaus enzovoort.

Ik wilde van jullie horen wat er echt aan de hand is, of dit zo is, of jullie ergens anders heen moeten om de benodigde documenten en certificaten te verkrijgen. Nee? Krijg je dan alles hier? Het onderzoek van de militaire medische commissie, alle documenten – alles wordt hier gedaan, toch?

Opmerkingen: Ja.

Vladimir Poetin: Worden huisvestingskwesties ook opgelost?

Opmerkingen: Ja.

Zijn al opgelost.

Vladimir Poetin: Oké, ik begrijp het. Ze zijn opgelost voor jullie en ze worden opgelost voor onze andere strijders. Tenminste, het systeem voor het oplossen van huisvestingsproblemen is gecreëerd en het werkt, dat is het belangrijkste, toch?

En jullie krijgen ook wat extra professionele training om degenen die hun dienst bij de strijdkrachten willen voortzetten, maar dan in andere functies, als de gezondheid het toelaat. Is dat zo? Is dat de realiteit?

Opmerkingen: Ja.

Vladimir Poetin: Dank je. En, hoe gaat het?

Opmerkingen: Goed.

Vladimir Poetin: Dit is een van de beste medische instellingen van het Ministerie van Defensie. Ze zijn niet allemaal zo goed uitgerust, zo glanzend, bij wijze van spreken. Maar geleidelijk aan zal het ministerie alles op het niveau brengen, op dit niveau in termen van kwaliteit.

Zijn er nog vragen die jullie me willen stellen, jongens? Wees niet verlegen.

Alexander Dublyanin: Kameraad opperbevelhebber,

Tijdens de speciale militaire operatie bevrijden we Russisch grondgebied. Wat vindt u ervan dat westerse landen onze vijand helpen?

Vladimir Poetin: Het punt is niet dat ze onze vijand helpen. Zij zijn onze vijand. Ze lossen hun eigen problemen met hun handen op. Daar gaat het om. Dat is helaas al eeuwen zo en dat is nog steeds zo.

Oekraïne zelf is niet onze vijand, terwijl degenen die de Russische staat willen vernietigen en, zoals ze zeggen, een strategische nederlaag van Rusland op het slagveld willen bewerkstelligen, zich voornamelijk in het Westen bevinden, maar toch zijn er daar verschillende mensen. Er zijn mensen die met ons sympathiseren en die ons in hun hart steunen. Maar er zijn elites die vinden dat het bestaan van Rusland (tenminste in zijn huidige staat en omvang) onaanvaardbaar is. Zij willen het desintegreren. In feite zijn jullie jonge mensen, sommigen hebben hierover gelezen, misschien: ze steken het niet onder stoelen of banken. Ze spreken en schrijven er openlijk over en doen dat al tientallen jaren, als we het over de hedendaagse geschiedenis hebben. Al tientallen jaren schrijven ze er gewoon openhartig over: verdeel Rusland in vijf delen, één is te veel. Ik kan hier tot morgen over praten, maar het is duidelijk.

  Wat is Rusland nu verder van plan in Oekraïne?

Daarom koesteren ze het regime in Kiev al heel lang, juist om dit conflict te creëren. Helaas voor ons hebben ze dit bereikt: ze zijn dit conflict begonnen en proberen hun doel te bereiken, namelijk de taak om Rusland te bestrijden, met de hulp van de Oekraïners.

Je ziet waarschijnlijk op het slagveld dat ze geleidelijk hun enthousiasme verliezen. Als er een projectiel vliegt, is het moeilijk te begrijpen of ze het verliezen of niet, maar in het algemeen weet je waarschijnlijk dat de situatie op het slagveld aan het veranderen is. Dit ondanks het feit dat het hele “beschaafde” Westen tegen ons vecht.

Ook jij hebt het waarschijnlijk vaak gehoord: het Oekraïense leger gebruikt daar 5.000-6.000 155-kalibergranaten per gevechtsdag, en de Verenigde Staten produceren er 14.000 per maand. Per maand! En ze gebruiken er 5.000 per dag. Ja, ze zijn van plan om het in 2024 te verhogen, maar toch, ze produceerden 14.000-15.000, ze zullen tot 20.000 produceren. Maar als je er 5.000 per dag gebruikt, raakt de voorraad vrij snel uitgeput. Dat is nu bijna het geval. En we zijn aan het opbouwen en zullen dat blijven doen, exponentieel zelfs. Ze werden bevoorraad met meer dan 400 tanks (450 of wat het ook is) en binnen een jaar zullen wij er 1.600 produceren en reviseren. Dit is geen staatsgeheim; in feite zullen het er waarschijnlijk meer zijn. Het is bijna over de hele linie zo. Hoewel het al sinds mensenheugenis hun doel is om met Rusland af te rekenen, zullen wij dus sneller met hen afrekenen, zo lijkt het.

En het belangrijkste dat we hebben is natuurlijk waar ik het al herhaaldelijk over heb gehad: de eenheid van ons volk en onze samenleving, omdat men begrijpt hoe belangrijk het werk is dat jullie op het slagveld doen in de gewapende strijd voor ons land en onze toekomst. Dat is het belangrijkste. Het punt is niet dat we het niet leuk vinden dat ze Oekraïne bevoorraden, dat is niet de kern van het probleem. Het probleem ligt niet bij Oekraïne, maar bij degenen die Rusland proberen te vernietigen met behulp van Oekraïne. Dat is het probleem. Maar ze zullen falen: daar is gewoon geen twijfel over mogelijk, absoluut niet.

Ik denk dat het besef begint door te dringen en dat de retoriek verandert: degenen die gisteren nog spraken over de noodzaak om Rusland een strategische nederlaag toe te brengen, zijn nu op zoek naar de juiste woorden om het conflict snel te beëindigen. Wij willen het conflict ook zo snel mogelijk beëindigen, maar alleen op onze voorwaarden. We willen niet eindeloos doorvechten, maar we geven onze posities ook niet op. Jullie hebben daar gevochten, jullie zijn daar gewond geraakt; gaan we nu alles opgeven? De camera’s staan aan, anders zou ik hier nu een bepaald gebaar maken; jullie weten allemaal wat voor gebaar het is. Dus dat gaat niet gebeuren.

Dus, wat nog meer? Ja, graag.

Denis Shamalyuk: Kameraad opperbevelhebber,

Ik ben sergeant Shamalyuk. Ik heb een vraag. Vanaf het allereerste begin van de speciale operatie hebben onze vijanden voortdurend en regelmatig de gebieden bij de grens beschoten, burgers en kinderen gedood en dorpen en steden verwoest. Ik heb de volgende vraag voor u. Denkt u dat het mogelijk en nodig is om hardere maatregelen tegen de tegenstander te nemen, zodat ze er niet eens aan denken om deze gruweldaden te begaan?

Vladimir Poetin: Wat er in Belgorod is gebeurd, is natuurlijk een terroristische aanslag. Waarom? Vanwege wat ze hebben gedaan onder dekking van twee raketten – ik geloof dat het Olcha was: ze vuurden met meervoudig gelanceerde raketsystemen (MLRS). Jullie, als militairen, weten wat MLRS is. Dit wapen is niet selectief, het treft gebieden. Dit wapen trof precies in het centrum van de stad, waar mensen aan het wandelen waren voor Nieuwjaar. Het was een gerichte aanval op de burgerbevolking. Natuurlijk is dit een terroristische aanval; er is geen andere manier om het te beschrijven.

Moeten we in natura reageren? Natuurlijk kunnen we pleinen in Kiev of elke andere stad aanvallen. Maar Denis, daar lopen kinderen, moeders met kinderwagens. Ik begrijp het, want ik ben ook behoorlijk boos, maar ik wil je vragen: moeten we dit doen, ons richten op de pleinen?

Denis Shamalyuk: Nee, ik zeg niet dat het tegen de burgerbevolking moet zijn, maar specifiek tegen militaire infrastructuur…

Vladimir Poetin: Dat is wat we doen.

Denis Shamalyuk: Zodat ze niet kunnen bijkomen en reageren.

Vladimir Poetin: Ja, maar dat is precies wat we doen. We slaan toe met uiterst-precisiewapens op locaties waar ze beslissingen nemen, waar militair personeel en huurlingen samenkomen, op andere soortgelijke centra en vooral op militaire faciliteiten. Deze klappen zijn echt voelbaar. We zullen dit blijven doen. Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat deze aanvallen de volgende dag al werden uitgevoerd. Ik denk dat ze vandaag doorgaan, en morgen ook.

  De NAVO - verslagen door een kok en een groep veroordeelden

Weet je waarom ze dat doen? Ze willen ons intimideren en onzekerheid zaaien in ons land. Wij van onze kant zullen de aanvallen die ik heb genoemd, opvoeren. Natuurlijk zal geen enkele misdaad als deze, en dit is zeker een misdaad tegen de burgerbevolking, ongestraft blijven, dat is zeker, daar kan geen twijfel over bestaan.

Denis Shamalyuk: Dank u.

Vladimir Poetin: Alsjeblieft.

Ivan Shushakov: Mag ik?

Vladimir Poetin: Ja, graag.

Ivan Shushakov: Kameraad opperbevelhebber,

Majoor Shushakov.

Ons land vecht nu al twee jaar voor zijn toekomst. Vertelt u mij alstublieft, hoe beoordeelt u de voortgang van de speciale militaire operatie?

Vladimir Poetin: Ik heb dit al gezegd, ik kan het herhalen, maar jullie kunnen het zelf voelen. Onze strijdkrachten worden capabeler en beter voorbereid om geavanceerde wapens te gebruiken dan welk ander leger ter wereld ook.

Ten eerste hebben we wapens die in geen enkel leger ter wereld beschikbaar zijn, en ten tweede kunnen we alles gebruiken wat wordt ontwikkeld en geproduceerd. Ten derde wordt alles wat ontwikkeld wordt vrij snel geproduceerd en geleverd. Ik weet het, er is waarschijnlijk niet genoeg aan het front, en ze willen daar meer van al het nieuwste spul, zoals drones, en ook meer middelen om vijandelijke drones, die als vliegen over je heen vliegen, te onderdrukken. Ik begrijp alles, maar toch, wat er geproduceerd wordt, verschijnt snel genoeg.

Weet je wat nog meer belangrijk is? Moderne oorlogsmiddelen en hun effectiviteit hangen af van hoe snel een leger kan achterhalen wat op dit moment het belangrijkste is en daarop kan reageren door dat zo snel mogelijk te produceren en in te zetten in de strijd.

Wij doen dit steeds beter, waarschijnlijk beter dan waar dan ook. En dit zijn enorme voordelen voor onze strijdkrachten. Ik denk dat niemand anders vandaag de dag hetzelfde kan. En deze capaciteiten van de Russische strijdkrachten nemen voortdurend toe, in veelvoud. Dus over het algemeen bent u al een hoge officier, dus weet u, we proberen geen hoge cijfers te geven…

Ivan Sjoesjakov: Precies.

Vladimir Poetin: Bevredigend.

Alsjeblieft.

Alexander Davydov: Kameraad Opperbevelhebber, mag ik u een vraag stellen, meneer?

We zien dat u het erg druk hebt. Hoe slaagt u erin om zulke hoge prestaties vol te houden?

Vladimir Poetin: Jullie ontmoeting geeft me kracht. Ik maak geen grapje. Ik ben eerlijk. Als ik mensen zoals jullie ontmoet, geeft me dat extra kracht en vertrouwen dat we het juiste doen.

Alexander Davydov: Dank u.

Vladimir Poetin: Dit is een heel belangrijk element. Sterker nog, ik ben niet ironisch, dit is een belangrijk element, voor mij althans.

Alsjeblieft.

Jevgeni Korsoen: Kameraad opperbevelhebber,

Guards junior sergeant Korsun.

Meneer de president, allereerst gelukkig nieuwjaar.

Mijn vraag is, wat zijn de resultaten van het afgelopen jaar en wat zijn de echte plannen voor dit jaar? Waar moet iedereen, niet alleen de strijdkrachten en militairen, op voorbereid zijn?

Vladimir Poetin: Het land in het algemeen, toch?

Jevgeni Korsun: Ja. Dank u.

Vladimir Poetin: Weet je, wat de resultaten van vorig jaar betreft, ik sprak hierover op Direct Line, wat kan ik zeggen. Het belangrijkste is dat je aan het front alles strak houdt en bovendien ligt het praktische strategische initiatief vandaag in onze handen. Hoge commandanten hebben geleerd om voorzichtig te handelen in plaats van gevechtsmissies uit te voeren tegen elke prijs. Dat is tenminste wat ze aan mij rapporteren. Ik dring er altijd op aan dat alles moet worden gedaan en dat eventuele offensieve operaties moeten worden uitgevoerd nadat de tegenstander zwaar onder vuur heeft gelegen. Dit is wat het slagveld betreft.

Als we het over het land als geheel hebben, is het fundamentele natuurlijk niet alleen dat we de economie van het land hebben behouden, we hebben niet toegestaan dat deze werd vernietigd, waar de vijand op rekende – dit is ook een antwoord op uw vraag. Het was niet Oekraïne dat hoopte onze economie te vernietigen; het is daar niet toe in staat. Het is zelf al volledig vernietigd; er is daar niets meer over, het leeft volledig van aalmoezen. Alle leiders reizen rond met de pet in de hand, bedelend om een extra miljoen dollar.

Onze situatie is compleet anders. In 2022 kromp onze economie met 2,1 procent. Maar onlangs heeft de regering mij gemeld – de berekeningen zijn nog gaande en er verschijnen nieuwe gegevens – dat de economie niet met 2,1 maar met 1,2 procent is gekrompen. Dit is van essentieel belang. In het jaar 2023 groeide de economie met 3,5 procent. Het bruto binnenlands product (bbp), de belangrijkste economische indicator, is hoeveel het land heeft geproduceerd. Je kunt met geld uitrekenen hoeveel je hebt geproduceerd, plus 3,5 procent. En de daling was 1,2 procent. We hebben de daling goedgemaakt en zijn vooruitgegaan. Dit is absoluut een fundamentele kwestie. Dit is het eerste punt, en het is een heel belangrijk punt.

  Navalny's doodsoorzaak onthuld als "plotselinge dood syndroom"

Hieruit blijkt dat de economie stabiel is. De inflatie is een beetje gestegen, wat betekent dat de prijzen zijn gestegen, maar we houden alles onder controle. Weet je, zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. We hebben altijd met droefheid opgemerkt dat onze belangrijkste inkomsten uit olie en gas komen. Voor het eerst in vele jaren is de groei van de verwerkende industrieën in onze economische structuur veel groter dan de inkomsten uit olie en gas. Ik denk dat de inkomsten uit olie en gas met drie procent zijn gestegen, terwijl de verwerkende industrie vele malen meer heeft opgebracht. Dit is nog nooit eerder gebeurd. Dit geeft aan dat we structurele veranderingen in de economie ondergaan. Dat is heel belangrijk.

En waarom is dat? Toen westerse bedrijven onze markt verlieten, verwachtten ze blijkbaar dat alles van de ene op de andere dag zou instorten: bedrijven zouden sluiten en duizenden mensen zouden zonder werk komen te zitten. En, in het beste scenario voor de tegenstander in de brede zin van het woord: voor de tegenstanders van Rusland in het algemeen, en niet alleen op het slagveld, zullen mensen de straat op gaan en brood en werk eisen.

We hebben het laagste werkloosheidscijfer in de geschiedenis van Rusland: 2,9 procent, wat nog nooit eerder is voorgekomen. En de reële inkomens van de bevolking zijn gegroeid (er bestaat zoiets als een reëel besteedbaar inkomen van de bevolking) en de reële lonen zijn gestegen, en vrij aanzienlijk. Dit alles wijst erop dat we een stabiele economie en een stabiel financieel systeem hebben.

Rusland werd losgekoppeld van het internationale betalingssysteem SWIFT. Blijkbaar hoopten ze dat alles ook hier zou instorten. We leveren onze traditionele exportgoederen, maar hoe zit het met de afrekeningen? Maar alles werkt.

Iedereen dacht dat bedrijven zouden stoppen omdat ze ons geen onderdelen meer zouden leveren, maar het blijkt dat alles mogelijk is. Ja, er zijn problemen, maar toch worden ze aangepakt.

Kleine en middelgrote bedrijven werken ook effectief. Sommige buitenlandse bedrijven zijn vertrokken, maar onze bedrijven hebben hun plaats ingenomen. Ten eerste is er hooggekwalificeerd personeel dat niet is vertrokken; er zijn goede productiemanagers in verschillende sectoren, zowel in de industrie als in de dienstensector, en alles werkt. Dit is het belangrijkste: de stabiliteit van de economie en het financiële systeem van het land, want dit is de basis voor alles.

En natuurlijk, zoals ik al zei, is het aantal wapens dat in Rusland wordt geproduceerd veelvoudig toegenomen, ook als ik het heb over de groei van de industriële productie, maar niet alleen: een derde van de groei werd gerealiseerd in civiele productietakken, wat heel belangrijk is. De stabiliteit van het financiële en economische systeem en de reële sector van de economie is dus waarschijnlijk het belangrijkste.

Daarnaast voeren we al onze eerder geplande projecten uit. Op het gebied van infrastructuur gaat het, zoals u begrijpt, om biljoenen, en we leggen elke week wegen aan en openen nieuwe routes. Dit is heel belangrijk, want het gaat niet alleen om een ritje heen en terug. Een weg betekent leven, en daarmee begint ook het economische leven: kleine en middelgrote bedrijven verschijnen onmiddellijk, omdat er geen andere manier was om er te komen, maar nu is het mogelijk. Er ontstaat een heel ander beeld van de wereld.

Ondanks de moeilijkheden worden huisvestingsproblemen in het land geleidelijk opgelost. Sociale kwesties zijn ook heel belangrijk. Velen van jullie hebben gezinnen en kinderen, toch? En er is het moederschapskapitaal, dat niemand uitsluit. Het land blijft alle sociale verplichtingen volledig nakomen. Bovendien hebben we een heel krachtig en evenwichtig systeem gecreëerd voor steun aan gezinnen met kinderen (dit is heel belangrijk voor de toekomst van het land), vanaf de zwangerschap van de vrouw tot het kind 18 jaar oud is. Dit is belangrijk voor echte mensen en dus voor het land als geheel.

Dus hoe vreemd het ook lijkt, ondanks het feit dat we ons in een staat van gewapend conflict bevinden, zijn alle belangrijke indicatoren voor de levensvatbaarheid en effectiviteit van het land gestegen. En dit is waarschijnlijk de belangrijkste indicator voor de situatie van Rusland.

Jevgeni Korsun: Dank u.

Vladimir Poetin: Wat nog meer? Is dat alles?

Gelukkig Nieuwjaar. Het allerbeste. De beste wensen. Beterschap!


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin ziet de waarheid over de “nep” maanlandingenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDavos 2024: Bijeenkomst van de globalistische elites draait dit jaar om ‘vertrouwen’, zegt WEF
Volgend artikelVolgende studie waarschuwt: Herhaalde Covid-vaccinaties verstoren het immuunsysteem en verhogen de mortaliteit
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

48 REACTIES

 1. ”Let op wat Vladimir Poetin zegt”

  Maar wat zegt dat. Poetin zei ook dat de troepen aan de Oekraïnse grens alleen een oefening hielden.

  Nu is hij al 2 jaar bezig met een ‘speciale militaire operatie’ tegen Oekraïne.

 2. Volgens mij wil Het gewone volk in het zgn democratische Westen dit gedonder niet. Die wil in vrede leven, handel drijven. Opbouwen ipv afbreken.
  Het zijn altijd dezelfde die nog meer dollars en nog meer macht willen. In 1990 is het pact van Warschau opgeheven, maar de nato moest natuurlijk , in opdracht van usa, blijven bestaan om hun oude droomwens, het inpikken van Rusland, te realiseren. De olie, gas en grondstoffen voorraad zijn zo aanlokkelijk.
  De nato is 1000 kilometer naar het oosten opgeschoven. En dat was niet conform de afspraak destijds.
  Kijk maar naar de WEF bende, het zijn altijd dezelfde die naar meer macht, meer dollars streven ten koste van het gevolg.
  De wereldheerschappij van het Westen, dwz. inpikken, leegroven en in chaos achterlaten, is voorbij. Een kat ( usa en marionetten) doet rare sprongen en dat is er mi wat er nu gebeurt. Rusland was/is (gelukkig) te sterk, nu begint het gedonder in het Midden Oosten en met China. Dag dollar, dag failliet usa, maar ook dag pleuro en dag EU, die met de krankzinnige sancties zelfmoord pleegt. De deindustralisatie van EU is in volle gang.
  En diverse landen keren het zgn democratische Westen de rug toe. Leve de Brics. Koekje van eigen deeg voor de westerse betweters.
  Wat een toekomst….

  • “Volgens mij wil Het gewone volk in het zgn democratische Westen dit gedonder niet. Die wil in vrede leven, handel drijven. Opbouwen ipv afbreken.”

   Was niet te zien aan het stemgedrag. Het gewone volk is in diepe slaap.

   • Gemakzuchtig en apathisch. Ze stemmen kennelijk maar een beetje zonder na te denken, monkey see monkey do. Zonder kennis te nemen van het platform, hoppa, Wilders.

   • Frans H
    U gelooft te midden van dit alles nog dat stemmen eerlijk worden geteld en daarna eerlijk worden toegekent? U gelooft na alle leugens en bedrog nog in verkiezingen? Wilders is alleen maar groot gemaakt omdat ze zo het demissionair zijn kunnen uitrekken. Demissionair zijn ze namelijk nog machtiger. Begrijp toch alstublieft dat verkiezingen en politiek het probleem zijn ipv de oplossing. Wij geven onze lokale macht weg aan centrale regionale en landelijke poppetjes. De verkiezingen die zij houden zijn volkomen FAKE.

    Jan
    ‘Volgens mij wil Het gewone volk in het zgn democratische Westen dit gedonder niet. Die wil in vrede leven, handel drijven. Opbouwen ipv afbreken.’

    Helemaal juist, gewone mensen willen niet met ogen in hun achterhoofd hoeven leven en constant over hun schouder moeten kijken. We moeten degenen die een fijne wereld in de weg staan opruimen.

    • Het in 2004 lid van de EU (1992) geworden Tsjechië (1993) heeft laten doorschemeren binnen afzienbare tijd de euro te willen invoeren. Uiteraard zijn bij onderhandelingen voordat de toetreding een feit was de nodige harde noten gekraakt en wisten de verantwoordelijke politici/ambtenaren dondersgoed, dat de op termijn aan te komen Rothschild-euro een onweerlegbaar feit was. Verder zou op termijn alle macht moeten worden overgedragen vanuit Praag aan de ongekozen Brusselse met geld smijtende bureaucraten, die goede sier maken met het geld van een ander (Noordwest-Europa).
     Václav Klaus (1941) was in de periode 2003 – 2013 president van Tsjechië, heeft als staatshoofd de gehele papierwinkel geaccordeerd en hij weet als geen ander van de hoed en de rand, want anders had hij nooit geen president kunnen worden.
     Het zal mij niets verbazen dat net als bij de toetreding van het VK in 1973 tot de EEG (1957) de regering in Praag allerlei geheime preambules heeft moeten slikken en waarin met de belangen van de Tsjechische bevolking totaal geen rekening wordt gehouden.

    • Klopt , zie in frakrijk de kiesenveloppen van le pen waren merendeels beschadigd zodat ze ongeldig waren In nederland was rutten vorige verkiezingen al een overwinning aan het vieren een uur voordat de stemmen geteld waren , om te zwijgen over de andere landen.

   • Poetin kwam deze week naar afdeling 2 van het Nationaal Medisch Onderzoekscentrum van Hoge Medische Technologieën – Vishnevsky Centraal Militair Klinisch Ziekenhuis van het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie

    Dit kan natuurlijk ook, een ziekenhuis en daar moeten ze dus zogenaamd hygiënisch doen. De ene tandarts komt me zonder mondkapje ophalen en moet ik bij zijn vrouw zijn heeft ze wel altijd een mondkapje op. Ja als ze boven mijn mond hangt lijkt het me nuttig maar niet als ik met haar praat. Dus misschien is dat de verklaring.

  • misschien omdat deze mensen vaak erg ziek zijn geweest en daardoor ontvankelijk zijn voor allerlei zeikte kiemen,dus denk niet aan virussen maar gewoon zekerheid

  • Precies mijn vraag. Die smerige weflappen zie k weer steeds meer.
   Gisteren 3 in de super. 1e in een rolstoel, 2e moddervet en 3e deed net naast mij lap open om met een smerige snotlap aan de neus pal langs mij te lopen.

   • Ik hoorde recent van een vrouw die NOG STEEDS met een mondluier loopt en een muts op heeft. Zo’n angst leeft er nog bij veel mensen.
    En ja, ieder heeft de mogelijkheid zich verder te informeren. Maar daar moet je dan wel toe in staat zijn of zeer kritisch zijn op wat gebeurt. Dat is niet iedereen. Eigenlijk is het zielig dat, wat er speelt toch niet iedereen echt bereikt.
    Maar we blijven informeren, misschien dat de grote meute het nog eens gaat begrijpen.

  • Frans H januari 3, 2024 Bij 10:36

   Vraag dat aan de auteur van dit artikel Frans, dit plaatje is misschien van een tijdje geleden en je vraag daar zit een zweem van Russofobie overheen, mammanman.

 3. Dat is duidelijke taal, ik hoop dat ze ons ook komen bevrijden van de tirannie waar we onder lijden. Moge alle die de ontvolking agenda uitvoeren in de hel branden.
  God bless Russia!

 4. Van wat ik hoor, zijn de Americanen ook niet zo blij meer met Ziomerica en de waanzin waar ze mee ondergestort worden; velen weten wel hoe de vork in de steel zit, en ze zijn er niet op uit EU te vernielen ook al willen Brussel ism hun ‘leiders’ dat. Poetin geeft hier concrete antwoorden op concrete vragen. Zo hoort het. Die foto is wel vreemd, ja. (Blij dat we dit weer voorgeschoteld krijgen door FN, onze trouwe nieuwssnuffelaar.)

 5. p.s. verder mogen we dankbaar zijn dat Rusland zich niet voor het Zio karretje laat spannen en de boel ‘plat bombardeert’ zoals velen hopen en roepen. Ja, ik zou dat ook wel willen, weg met al die corrupte broeinesten van waanzin. Een bom op London, op Brussel, op NYC, op Berlijn, etc. Maar dan doet Rusland toch precies waar Ziomerica op zit te spitsen? Die willen toch altijd dat anderen fikkies stoken voor ze. Dan komen ze daarna als redder. Het boeit ze niet hoeveel mensen er sterven. Ik geloof niet dat Rusland over zich heen laat lopen. Kan zijn dat dit wel de achterdeur is van de NWO, maar daar ben ik nog niet van overtuigd. Achterdochtig blijven is goed in deze tijd.

 6. I’m sorry but the facemasks is just “stupid” it plays in the agenda of the West (WHO / UN etc), China is also regularly doing this nonsense.
  I should think Russia and China perfectly know about the bogus “pandemic” and the mass death the “vaccines” have brought.
  Maybe I am over reacting but I don’t think even Russia has figured out what has happened in the West over the last 3+ years with the vaccine mass murder.
  I even heard Putin talk once about “improving health and vaccines” ? maybe the translation wasn’t correct.
  Besides Putin is here without a mask, what logic compels the rest of them then to wear one?

 7. Kippenvel.
  Wat een redelijk en normale man is Poetin.

  Moet je veel geïndoctrineerde mensen hier horen praten over hem.
  Vol haat.
  Ze mogen blij zijn met zijn beheersing.
  Ik gun ze eigenlijk een sarmat, dan komen ze er wel achter hoe het is als fanatiekelingen in Rusland het voor het zeggen krijgen.

  • Deze man weet hoe het werkt, wat mij opviel is deze: “Een weg betekent leven, en daarmee begint ook het economische leven”. Hier in ’t westen gaan ze wegen vol met drempels en sluizen zetten, stoppen ze met grote wegenbouw projecten om de auto weg te pesten. Hier in ’t westen willen ze 15 minuten steden, openlucht gevangenissen dus. Hier in ’t westen zijn ze in de afbraak fase van de welvaart. Hoe dom kun je zijn.

   • De 15 min stad wordt ook in Moskou gebouwd, ZIL-Zuid heet die. Hij wordt gebouwd door een NLs bedrijf, ben de naam effe kwijt, staat in een vorige post van me. Dit bedrijf doet veel aan stedelijke infra opbouw, in meerdere landen. Dus, Rusland doet net zo hard mee aan die 15 min steden. Of het werkelijk openlucht gevangenissen worden, dat valt nog te bezien.

    • Hoi Immortal,

     Wat informatie over hoe het politieke systeem in de Russische federatie werkt. Ten eerste is het een federatie. De ”oblasts” (provincies maar veelal groter dan landen) hebben heel veel mogelijkheden om dingen lokaal te regelen.

     De ”burgemeester” van Moskou heeft meer macht om te doen waar ie zin in heeft dan een minister president in NL. Moskou staat er om bekend om ontzettend pro westers te zijn. Je kan zeggen 5e collone. Die ”burgemeester” van Moskou is er eentje die zeer berucht is. De bevolking in Moskou kwam zwaar in opstand met het hele corona gebeuren maar hij blijft er dingen van het WEF er door drukken.

     Een issue dat Putin, staatsrechtelijk gezien, niet mag aanpakken en hij is nogal heel erg van recht niet ondermijnen maar kan me niet onttrekken aan het idee dat achter de schermen wel aan de stoelpoten van deze ”burgemeester” wordt gezaagd. Zie de opstand van de bevolking in Moskou tegen corona maatregelen….

     De Sber bank is overigens een andere. Echter, je kan een punt maken dat Rusland wel pro alles digitaliseren is.

     Groeten,
     Hugo

     • Klopt Hugo, Moskou is een beetje een vreemde WEF-eend in de bijt in Rusland. Die burgemeester deugd niet. Putin heeft grote moeite om deze figuur onder controle te houden (het lukt ‘m eigenlijk niet).

 8. “Alexander Dublyanin: Kameraad opperbevelhebber,

  Tijdens de speciale militaire operatie bevrijden we Russisch grondgebied. Wat vindt u ervan dat westerse landen onze vijand helpen?

  Vladimir Poetin: Het punt is niet dat ze onze vijand helpen. Zij zijn onze vijand. Ze lossen hun eigen problemen met hun handen op. Daar gaat het om. Dat is helaas al eeuwen zo en dat is nog steeds zo.”

  Duidelijker kan het verhaal niet verteld worden, iedereen die in de veronderstelling is dat de Russen ons bevrijden nou die leven in een andere wereld, Nederland staat hoog op de lijst van meest onvriendelijke landen tegen de Russische Federatie door het gevoerde beleid van ene demissionaire MinPres.

  • Gek toch dat éen brulboei zoveel invloed heeft, niet? Niet veel anders dan hoe Hitler er in stond. Of andere dictators. Want waarom eist niemand in de regering een gezond en verstandig beleid? Worden ze allemaal gegeseld en gegijzeld door die engnek?

   • Aan je opmerking(en) te merken woon jij dus in een voorstad van Moskou en indien juist…moet met de vinger aan de pols zitten bij de locals. Ik woon al sinds begin 2001 in Beijing en weet dus een beetje v/d hoed en de rand hier via een paar Chinezen die bijzonder krities zijn en openhartig durven te zijn tegenover mij….omdat ik dat ook ben. Zo kom je nogal eens wat te weten wat voor anderen een gesloten boek is…juist? Ik vond je opmerking over het ontbreken van 5G in Rusland dan ook ophelderend voor mij… waar ik dan ook niet zozeer aan wil twijfelen. Jouw lokale ogen zijn net zo goed als die van mij.

 9. Gelukkig Nieuwjaar voor jullie allemaal! En ook voor Rusland, de Russen en hun president. Al ben ik jaloers dat hij niet ons staatshoofd is.

  • Capabele, wijze bestuurders ontbreken hier in het Westen.
   Goede diplomaten zijn zeldzaam hier.
   Rusland heeft ze nu wel, iedergeval een aantal die het verschil maken.
   Nederland?
   Nitwits, lege hulzen, mooi praters, onnozelaars, etc.
   Jammer.

 10. De Nazi’s mee vreters zitten allemaal in de criminele illegale corrupte WEF zwendel klaasje zwarte schaap en Nazi, onethische Wijf Von der Lijken de moordzuchtige misdadigers van eigenbelang en zelfverrijking waar geen mens op gestemd hebben. Maar zoals men weet is Poetin zeer goed bezig,” BREKING’: De ”BRICS” zijn in een nacht verdubbeld waar die illegale WEF, Europese Unie met hun corrupte mee vreters naar hun einde zullen solliciteren en hun ondergang zullen tegemoet zien komen door president Poetin en zijn onverslaanbare leger waar geen land tegen opgewassen is zoals die Rioolratten van de EU NAVO en de meevreters van dat illegale ongekozen WEF, WHO, criminelen en hun moordede KARELS.

 11. Het is fckkng war.
  Zelensky is een 🤡
  Maar Putin is geen heilige.
  Het is over en weer propaganda.
  Het laatste nieuws is dat Rss.. nu civiele doelen in Kiev bombardeert.
  Wie kunnen we nog geloven in deze propaganda oorlog? It’s not black and white it’s not that easy.

 12. During the initial growth of ‘The New World’, European youth (especially those from potato-deprived Ireland) were spurred on to seek a better future in America. Daily headlines amounted to a simple “Go West Young Man!”. After a period of unprecedented prosperity America has now reached a similar downturn, and not just in potato production. To the point where now the economic+political pendulum has swung in the other direction, and made way for the slogan: “Go East Young Man!”.Right now there’s a bright future waiting in Russia for those energetic and flexible enough to face a change of culture for the sake of a more prosperous (and above all) saner existence. While in the West gender politics make a sick joke of society, young couples in Russia will receive all state-assistance needed to quickly get on their feet; especially expanding families. It looks like the generational shoe is on the other geographical foot……..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in