Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De Oekraïners geven hun pogingen om de stad Bakmuth te behouden niet op en de 3e Oekraïense Brigade deed een verrassingsaanval op de zuidwestelijke flank van de Russische opstelling. Aanvankelijk werden de Russische troepen afgeweerd, maar vervolgens werden de Oekraïners na uitgebreid gebruik van Russische artillerie gedwongen zich terug te trekken, bericht Pronews.

De verliezen aan beide kanten waren zeer zwaar.

De Oekraïners beweerden in de beginfase van de aanval 8 vierkante kilometer te hebben veroverd, maar meer realistische schattingen gaan uit van 3 vierkante kilometer.

#Oekraïne #bakhmut #chasivYar Veel ophef over de opmars van Ukra bij het dorp Klishchiivka ten zuidwesten van Bakhmut (Koba). Gisteren bezette WagnerPMC het dorp Stupotchky ten noorden daarvan. Gevechten verplaatsen zich naar landgebieden ten zuiden van KhasivYar.

De onderschepping van de 3de Oekraïense Brigade werd uitgevoerd door Wagners 3de Ephorus Detachment en was succesvol, maar ten koste van veel bloed.

De hele nacht werd er zwaar gevochten ten westen van het Donbas irrigatiekanaal, waarbij Wagner probeerde de Oekraïeners terug te drijven naar hun vorige posities.

Volgens berichten hebben grote Wagnertroepen zich teruggetrokken uit Bakhmut en zich opgesteld in Cromove en ten westen van het kanaal om de Oekraïense tegenaanvallen te stoppen.

Het lijkt erop dat de gevechten in de stad (waar slechts 1% van de stad nog onder Oekraïense controle is) volledig worden overgenomen door de Tsjetsjenen.

  7 Dodelijke ziekten die na Doomsday zullen uitbreken

Wagner neemt nu de rol aan van een manoeuvreermacht aan de zijde van de Russische troepen om te voorkomen dat zij worden geflankeerd.

De komende dagen moet nog blijken welke rol Wagner zal spelen aan de Oekraïense fronten en hoe hij zal samenwerken met andere Russische troepen zoals de Tsjetsjenen.

De Oekraïners hebben geprobeerd een ambitieuze manoeuvre uit te voeren, aangezien het centrale front van Bakhmuth zeer “geladen” is en elke offensieve actie zou uitlopen op een tragedie voor de aanvaller.

Het feit dat Kiev grote troepen blijft inzetten in Bakhmut toont aan dat het van grote strategische waarde is voor de voortzetting van de oorlog.

Ondertussen ontwikkelt de opmars van de Russische troepen zich in de stad Bakhmut zelf. De belangrijkste brandhaarden zijn het zogenaamde “vliegtuig”-gebied en het gebied van de Jubileynaya-straat. De troepen van Kiev houden goed versterkte posities in deze delen van de stad.

  In video 18+: Russische soldaten geven zich niet over

De situatie ontwikkelt zich.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video’s: “Hel” in Bakhmut – Russen branden laatste Oekraïense bolwerk af met TOS-1AVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVreest de NAVO een Russische nucleaire eerste aanval?
Volgend artikelInflatie eurozone stijgt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Het lijkt allemaal op een opgezet circus. Allemaal geplant om de 1 wereld regering door te drukken. Gecoordineerd onder satanische inspiratie van WEF. En natuurlijk alle wegen leiden naar ROME. Pontif popie jopie een vals profeet die de laatste pion is voor de supreme leider van dit spektakel.. lucifer … en ik vermoed dat deze in het vlees zal verschijnen. Als zijn tegenstander is weg genomen. De wereld is hiervoor hard aan het werk…

  • Toch lijkt het erop dat Poetin deze nieuwe fase weet uit te stellen. Nu veel landen Poetin volgen, krijgen de globalisten het gelukkig toch wel moeilijk

 2. Beste WjmC , ik denk niet dat het zover komt.
  De chinezen komen er aan!
  Niet dat het dan veel beter wordt,maar goed.
  Je hebt een vrij leven gehad,vergeet dat niet!!
  De 4de technische revolutie word knarsend tot stilstand gebracht.
  Daar wie?Vul zelf maar in als je durft

 3. “Aanvankelijk werden de Russische troepen afgeweerd, maar vervolgens werden de Oekraïners na uitgebreid gebruik van Russische artillerie gedwongen zich terug te trekken”

  Zou moeten zijn veronderstel ik

  “Aanvankelijk werden de Oekraïense troepen afgeweerd, maar vervolgens werden de Oekraïners na uitgebreid gebruik van Russische artillerie gedwongen zich terug te trekken”

 4. Tragische beelden van de dood van de Russische held: een zwaargewonde PMC-strijder bleef trouw aan zijn moederland (Video) 18+

  De tragische beelden van de dood van de Russische held, genomen vanuit een “droge” helikopter, worden gepubliceerd door Oekraïense militanten.

  Een andere zwaargewonde jager van de Wagner PMC bleef, om niet door de nazi’s gevangen te worden genomen, trouw aan het moederland.

  Onze jager was tijdens het gevecht afgesneden van de hoofdmacht, hij werd gebombardeerd met granaten van drones. Nadat hij verwondingen had opgelopen, nam hij de beslissing om niet in de handen van de vijand te vallen.

  Rust zacht, Russische krijger.

  https://t.me/RVvoenkor/44651

  • Hoe bitter is vrede als zij op deze wijze moet worden bevochten.
   We weten dat, misschien ook niet.
   Maar als je ziet dat een mens moet sterven, voor dezelfde gedachten en gevoelens als jij, voel je veel pijn en verdriet.
   Dankjewel 🙏 vriend.

 5. @ Dutch Mountains mei 10, 2023 at 15:10,
  Er zijn 2 kampen de zogenaamde good gay’s en de bad gay’s. Het westen spelen de bad gay’s en het oosten spelen de good gay’s maar beide zijn van de zelfde kant van de medaille. De bad gay’s die het WEF aanstuurt, die zelf onder de club van Rome staat, die zelf weer onder de commissie van 300 staat en die staan weer onder het Vaticaan en City Londen staat en die staan weer onder Het Britse koningshuis wat eigenlijk de zwarte Duitse adel is. Deze satanistische club zijn failliet en willen zo met de zogenaamde grote reset het volk onteigenen voor eigen gewin. Tevens willen ze het volk drastisch reduceren in hun aantallen. Alles onder het mom om het klimaat te redden, maar waar voor redden we het klimaat van? Want de metingen zijn begonnen op het koudste punt in de geschiedenis. Duizend jaar terug was het veel warmer dan het nu is, dus we worden weer eens keihard voorgelogen.

  Door deze (fictieve) oorlog uit te lokken hebben zij een excuus om de energie prijzen te kunnen laten exploderen en zo alles kunstmatig duur maken. Zodat er veel meer BTW oplevert en de bevolkingen indirect al zo onteigend worden. De volgende stap is om de economie in te laten storten, zodat vele werkeloos worden en zo hun vaste lasten en hypotheek niet meer kunnen betalen. Dit zorgt ervoor de alle huizen prijzen onderuitgaan, zodat ze voor een habbekrats opgekocht kunnen worden door o.a. de grote 3 headfondsen, waar jij je eigen huis van terug mag huren.

  Door de NAVO en Amerika bewust zoveel mogelijk van hun wapens en militairen op te offeren, zullen de desbetreffende landen zich zelf ontwapenen. Hierdoor kunnen ze dan zich zelf niet meer verdedigen, als de echte vijand hun land binnen valt, geholpen door hun 5de colonne. Zo ook het zogenaamde regeringsbeleid dat de overheden te wit zouden zijn en zo onder het mom van de diversiteit alleen nog maar kleurlingen aannemen die een immigratie achtergrond hebben. Zo kunnen ze de 5de colonne al op de sleutel posities neer zetten. Het doel is om het blanke ras uit te roeien uit de 1ste wereld, wat we het westen noemen.

  De gehoorzame die alle geprikt zijn en zo zich zelf vrijwillig een ingebouwde dodemansknop hebben laten inbouwen in hun lichaam. Die gebruikt zal worden als ze niet genoeg gehoorzame. Tevens zijn ze al aangesloten op het A.I. netwerk, die nu nog alles aan het leren is. Zal wel eerdaags overgaan om elke geprikte aan te sturen via het 5G netwerk vanuit de cloud. (Je merkt nu al aan hen, dat ze anders reageren als een paar jaar terug toen ze nog niet geprikt waren) Deze zullen meehelpen met de 5de colonne of ze willen of niet. Hun eigen wil zal uitgeschakeld zijn ten tijden als het zover is. De geprikte zijn op papier dan ook opnieuw geboren in het nieuwe slavensysteem, met elk een uniek mac adress ingebouwd via het CASPR-9 techniek. Het grafenoxide zorgt voor het antenne systeem en voor de biosensoren in ons lichaam. Dat was de ware redenen om zoveel mogelijk mensen te prikken. Het had niets met onze gezondheid te maken, maar enkel onder het mom van onze gezondheid. Door het biowapen een vaccin te noemen kon er een noodvergunning afgegeven worden en waren de fabrikanten onschendbaar voor schadeclaims. De discriminatie t.o.z.v. de niet geprikte zijn nog steeds in vele regeringsbeleid van kracht. Want deze kunnen ze niet op afstand controleren, manipuleren en corrigeren. En worden dan ook gezien als staatsvijanden door de regeringsleiders in het westen.

 6. Het trieste is,
  dat de stijd nog altijd op grondgebied plaats vindt, dat bewoond wordt door etnisch Russische mensen.
  En dat regime Kiev, vooral dienstplichtigen van etnisch Russische afkomst inzet.

  ………………………………………………………..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in