De leiding van de EU gaat door met het escaleren van de situatie en wil dusdanig Moskou met een prijsplafond voor ingevoerd gas irriteren dat president Vladimir Poetin, zoals gedreigd, de gasleveranties waarschijnlijk helemaal zal stopzetten. Brussel is ervan overtuigd dat Europa de winter kan doorkomen zonder Russisch gas. In een uitgelekt document dat morgen en vrijdag op de speciale top van de energieministers van de EU zal worden besproken, wordt uitgelegd hoe dat moet gebeuren. In ieder geval moeten de lidstaten van de EU gedwongen worden om mee te gaan met de besluiten van de Commissie. De burgers van de EU moeten betalen voor de fatale waanzin van de EU, schrijft Wochenblick.at.

VS drijft Europa in een crash

Op 2 september hebben de ministers van Financiën van de G7 (Duitsland, Frankrijk, Italië voor de EU), op instigatie van de VS, tijdens een “virtuele vergadering” besloten tot een “algeheel verbod op diensten die het zeevervoer van Russische ruwe olie en aardolieproducten mogelijk maken”. Dit omvat financiering en verzekering. Verzendingen zijn alleen toegestaan als Russische olie wordt gekocht tegen de vastgestelde prijs of daaronder. In juni heeft Rusland duidelijk gemaakt dat het dan andere landen zou bevoorraden. Kort na het besluit van de G7 kondigde Gazprom aan dat de Nord Stream 1 pijpleiding naar Duitsland voor onbepaalde tijd zou worden stilgelegd.

Onvoorstelbare EU-arrogantie

Europa zal dus niet meer in staat zijn de winter door te komen zonder drastische bezuinigingsmaatregelen, productiestops en prijssubsidies. Dit wordt ook toegegeven in het uitgelekte document. EU-leider Ursula von der Leyen is er niettemin “vast van overtuigd dat er in heel Europa een plafond voor de gasprijzen moet komen, evenals een rechtsgrondslag voor het tijdelijk afromen van winsten als noodmaatregel in tijden van crisis.” Het document wordt nog beter: omdat het gevaar bestaat dat afzonderlijke EU-staten zich zullen terugtrekken als Poetin tot een totale bevriezing van de gasvoorziening besluit, moet het prijsplafond worden opgevat als een “quasi-sanctiemaatregel tegen Rusland”, d.w.z. dat de EU-staten zich eraan moeten houden. Von der Leyen beschuldigt Poetin er vervolgens ook schaamteloos van dat hij energie als wapen tegen de Europese consumenten gebruikt en de markt manipuleert, waardoor de elektriciteitsmarkt niet meer functioneert. Zo zet zij de burgemeester van Wenen, Michael Ludwig, op een glijbaan. Ook hij zal binnenkort Moskou de schuld geven van de ramp met Wenen-Energie.

  Operatie Z+: Over het omhoogtrekken van het IJzeren Gordijn dat over Europa hangt

Prijsvoorschriften à la Sovjet-Unie

Het uitgelekte document behandelt twee instrumenten om de groothandelsprijzen voor gas in extreme gevallen te beperken. Eén daarvan is een prijsplafond voor Russisch ingevoerd gas, waar von der Leyen voorstander van is. Ten tweede, de instelling van “administratieve prijszones” voor de meest getroffen EU-landen, de zogenaamde “rode zones”. Maar daarvoor zou een ingewikkelde reeks regels nodig zijn. Thierry Bros, professor aan de Sciences Po in Parijs en medewerker van Natural Gas World, spotte: “Prijscapsules zijn nutteloos zodra de Russische gasexport naar Europa tot nul daalt. De instelling van gereguleerde prijszones doet denken aan het Sovjettijdperk.” Behalve in Duitsland zou er in de andere landen van de EU weinig steun voor zijn. Het concept van een prijsplafond zou ook een enorme verstoring van de markt veroorzaken.

Burgers lijden onder EU-waanzin

In het document wordt ook de “winterroutekaart” van de EU van juli genoemd. Dit zou de gevolgen van een volledig Moskou-embargo kunnen voorzien en verzachten. Het gaat met name om maatregelen om de vraag te beteugelen en te verminderen. Dit moet worden bereikt door een tijdelijke vermindering van het gasverbruik met 15 procent in de EU-landen, die in geval van een escalerende situatie ook bij wet kan worden afgedwongen. Dit geldt voor de periode van 1 augustus van dit jaar tot maart 2023. De voorstellen omvatten bijvoorbeeld een verlaging van de thermostaten met 1 graad en een verplichte verlaging van de verwarmingstemperaturen in openbare gebouwen, kantoren, winkelcentra, enz. Particuliere huishoudens, scholen en ziekenhuizen zouden alleen in extreme gevallen hoeven te besparen. Vóór eind september moeten de EU-staten daartoe maatregelen uitwerken. EU-leider von der Leyen noemt dit “pro-actief optreden”. In ieder geval wil zij op 14 september de ideeën van de Commissie voor EU-noodmaatregelen presenteren.

  Plegen NAVO en Israël zelfmoord?

Document opgesteld door de Tsjechische Republiek

Het document vermeldt ook andere ideeën van de ministers: bijvoorbeeld een prijsplafond voor ingevoerd gas, een prijsplafond voor gas voor elektriciteitsopwekking of de tijdelijke uitsluiting van gasgestookte elektriciteitscentrales uit het huidige EU-systeem voor de vaststelling van de elektriciteitsprijzen. Er wordt ook dringend overwogen om “pan-Europese kredietlijnondersteuning” aan te bieden aan deelnemers aan de energiemarkt die geconfronteerd worden met eisen voor zeer hoge marges, aldus het document dat is opgesteld door de Tsjechische Republiek, die momenteel het voorzitterschap van de EU bekleedt. In Praag trokken enkele dagen geleden zo’n 70.000 mensen naar het Wenceslasplein om te eisen dat de regering de sancties tegen Rusland opheft en de energieprijzen verlaagt.

EU-denktank drijft spot met EU-burgers

Overigens is het feit dat verschillende EU-landen maximumprijzen voor de detailhandel of subsidies hebben ingevoerd om de energierekening van de consument te verlagen, in bepaalde kringen absoluut niet goed gevallen. Het in Brussel gevestigde Centre for European Policy Studies (CEPS) bekritiseert dergelijke maatregelen. De regeringen zouden eerder gasbesparingen moeten subsidiëren door de huishoudens te betalen om het deze winter minder te gebruiken dan vorig seizoen, schreef CEPS-econoom Daniel Gros in een artikel voor EURACTIV. Het denkwerk is niet toevallig. Tot de partners van CEPS behoort de Soros Open Society Foundation. De instelling beschrijft zichzelf als een vooraanstaande EU-denktank. In het bestuur ervan zitten voormalige EU-leiders en leiders van de NAVO en de Wereldbank.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Duitsers lachen nu niet meer – Rusland stopt de gastoevoer door belangrijke gaspijpleiding naar EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

  Het Zweedse volk was tegen de wapens naar Oekraïne

Lees meer over:

Vorig artikelZwitserland zet de trend: Wie zijn verwarming te hoog zet, wordt in de gevangenis gegooid
Volgend artikelVaccinzeloot Justin Bieber annuleert wereldtournee wegens fysieke en mentale problemen door gezichtsverlammingsangst
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Tsja…..om te voorkomen dat iedereen door krijgt dat je een moordlustige hufter bent met een psychische afwijking…. van een niveau waar je een dergelijk soort voor opsluit om nooit meer los te laten…..om dat te voorkomen moet je wel naar de absolute macht grijpen heh….?

  2. Lijkt ons meer een verdoken luxe belasting die de rijkere Westerlingen moeten betalen om de verschillen met de rest van de wereld te nivelleren. Op zich een goede zaak ware het niet dat degene die hiervan profiteren de superrijken zijn. Hoogste tijd dat de gemiddelde burger dit spel door ziet en de politici ter verantwoording roept.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in