Hongerkinderen najaar 1944 Nederland.

De oorlog in Oekraïne zou kunnen leiden tot de ergste hongersnood die de wereld sedert de Tweede Wereldoorlog heeft geteisterd, waarbij miljoenen doden zouden vallen. Dat zegt de Duitse minister van Ontwikkeling Svenja Schulze in een interview met Bild.

Oekraïne wordt wel “de graanschuur van Europa” genoemd, en het vruchtbare land exporteert grote hoeveelheden gewassen naar de buitenwereld.

Maar de oorlog heeft een einde gemaakt aan veel van die uitvoer. Eind vorige week waarschuwde het Wereldvoedselprogramma van de VN dat 44 miljoen mensen in de ontwikkelingslanden met de hongerdood worden bedreigd omdat zij niet langer hun deel van het Oekraïense graan krijgen.

De Duitse minister van Ontwikkeling Svenja Schulze waarschuwt dat wij afstevenen op een wereldwijde hongercrisis.

“De situatie is zeer dramatisch. Door de coronapandemie, extreme droogte en nu oorlog, zijn de voedselprijzen wereldwijd met een derde gestegen en staan nu op recordhoogte. Het Wereldvoedselprogramma schat momenteel dat ten minste 300 miljoen mensen acute honger lijden, en het moet zijn prognoses voortdurend naar boven bijstellen. De grimmige boodschap is dat wij te maken hebben met de ergste hongersnood sinds de Tweede Wereldoorlog, met miljoenen doden,” zei Schulze tegen Bild.

In het interview geeft de sociaal-democratische minister toe dat de ideeën over klimaatverandering in landen als Duitsland de situatie zouden kunnen verergeren. In Duitsland wordt 4,4% van de zogenaamde biobrandstof geproduceerd uit tarwe, palmolie, raapzaad, maïs en soortgelijke voedingsbronnen.

“Dat aandeel moet tot nul worden teruggebracht – niet alleen in Duitsland, maar ook zo veel mogelijk internationaal. In Duitsland gieten wij elk jaar 2,7 miljard liter brandstof uit plantaardige oliën in onze autotanks. Dit komt overeen met bijna de helft van de zonnebloemolieoogst van Oekraïne,” zei Schulze tegen Bild.

  Dag 21 van de militaire situatie in Oekraïne - "Kiev zou er als de maan uit kunnen zien"

Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Honderden klimaatwetenschappers eisen onmiddellijke stopzetting van Bill Gates’ genocidale “zonnestralen verduistering”-projectVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVIDEO: Roma poepoorlog – in het midden van Stockholm
Volgend artikelDe opkomst van het Nieuwe Normaal Reich
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

  • Inderdaad en ondertussen , de boeren ook nog kapot maken en het gepeupel dom houden , dan komt het helemaal goed met hun duistere plannen

  • Precies, en ook eerst groot gedeelte aan boeren kapot maken in hun eigen landen, zo dat we het meeste van onze eten bij andere landen moeten kopen, wat natuurlijk achterlijk is voor woorden, maar allemaal de bedoeling is, regeringen zijn nu in bijna alle landen boeren aan het omkopen of kapot maken, en de schaapjes zien niks.

   Mensen als je het nog niet gedaan heb, koop allemaal reserve voedsel, zo als in blikken en ook veel rijst in zakken en macaroni en Mie Nestjes, en meer, minimaal voor 1 jaar, en vergeet niet echte vitaminen te kopen, want die zullen ook ontzettend belangrijk zijn als je geen scheurbuik en andere erge ziektes wil krijgen door vitaminen te kort.

 1. Ik zou zeggen: doe er iets aan.
  Wie heeft bepaald dat er geen graan geëxporteerd mag worden?
  Gruwelijk. De wereld is totaal verrot.

 2. Hier is maar een commentaar mogelijk.
  De aanstichters van deze uitgelokte oorlog moeten zich diep schamen.
  Maar daar kunnen we naar fluiten.

  Het is een voorop gezet plan, walgelijk.
  Als men het fatsoen had gehad om zich aan beloften te houden was dit niet gebeurd.

  Maar schaamteloosheid viert hoogtij.
  Het kost mensen het leven.
  Onder het mom van “we doen het voor het volk”, walgelijk.

  Het is puur arrogantie, hoogmoed en schaamteloosheid.
  Alles word bedacht “door mensen”.
  En waarvoor? Drogredenen.
  Wie is het best in stratego?

  Daarvoor maken “ze” het leven van velen, ongehoord moeilijk.
  Egoïsten zijn het.

  • Ik zie nog meerdere koolzaadvelden in Nederland. Als er hongersnood dreigt zouden de boeren toch maar granen moeten telen?

   • Die koolzaadvelden zijn er zodat je eten nog kunt bakken. Men kan beter aardappelen en kolen telen zodat je twee keer kunt warm eten ook in de winter. Men kan beter zorgen dat de boeren verders niet eruit gekocht gaan worden en dat kan door direct je eten bij de boer te gaan halen zodat hij hierin tegen in beroep kan gaan en zo nog ene paar jaar kan rekken. Hoe meer boeren er blijven in de EU hoe minder honger er zal zijn. Steun dus de boeren.

 3. Veel bangmakerij, trouwens alberta in Canada is de grootste graanschuur vd wereld!! Alles past in het plan great reset!

 4. Als er over hongersnoden gepraat wordt, zegt dat meer over de globalisering en verkeerde prioriteiten stellen door de regeringen, dan dat het een natuurlijk probleem is. Wat in het verhaal ook duidelijk aangeeft, dat er gewassen omgezet worden om zogenaamd biobrandstof te kunnen maken, dit linkse hobby project om zogenaamd minder CO2 uit te stoten is enkel op papier. Wat in werkelijkheid 3x zoveel CO2 uitstoot vergeten we gemakshalve.

  Ze zijn in heel de EU en in Amerika al decennia lang familie boerenbedrijven aan het pesten. Om hun productie opbrengsten de nek om te draaien. Zodat alleen de grote coöperatieve staatsbedrijven ontstaan. Alleen die waren in Zuidoost Oekraïne gehuisvest, vandaar dat het grote reset project nu in het nauw komt en het AZR leden lichtelijk in paniek raken. Nu de Russen dat gebied nu bevrijden van het AZR en daarna het grondgebied voorgoed annexeren. Een plan B heeft het AZR niet, want in het verleden kregen zij altijd hun gelijk. Door landen die niet mee werkte bruut plat te bombarderen. Wat ook niet helpt is dat China nog steeds plat ligt qua export.

  Daar er ook over de gehele wereld ego-engineering plaats vindt door de AZR, door bewust droogte en hitte of bewust extreme neerslag en kou te veroorzaken, waardoor de oogsten mislukken. Als je alles bij elkaar raapt, zie je duidelijk dat de aanstaande hongersnood gepland is. Door nu alarm te gaan slaan over aanstaande hongersnoden, geeft het duidelijk aan dat er hele andere agenda gehanteerd wordt door de regeringen, dan te zorgen dat er genoeg voedsel is voor de bevolking.

 5. De moffen zijn experts; zij veroorzaakten de hongersnoden en experimenteerden met honger als wapen in Rusland, door hele groepen opzettelijk te verhongeren.

  Nu willen ze zware wapens sturen; dat zal oorlog verlengen, of intensiveren (klein kaliber atoombommen)

  Typisch Duitsland, nu heeft botox ursula doorgedrukt at Veto niet meer geldt in EU, en is zj dictator van Europa geworden.
  Europa weet het nog niet; komt spoedig.

 6. De regeringen, zeker die in Duitsland, zijn volledig incompetent en volledig ongeloofwaardig.
  Oekraïne is niet de graanschuur van Europa, eerder de graanschuur van Noord-Afrika en het Midden-Oosten.
  Daar zal er zeker nog meer ellende optreden.
  Maar ze weten precies waar ze heen moeten gaan voor gratis geld, huizen, iphones en Mieles…

 7. Ik zeg het niet graag maar bij ons (Rijswijk ZH) was de Jumbo toch best half leeg…. veel brieven met tekst erop bij de schappen: “Excuses, door exportproblemen kunnen we dit product niet leveren” – het gekke was dat het vooral Zuivel betrof en ook nog andere producten maar vooral Zuivel, tot zo ver….. je zou denken dat onze oer Hollandse melk wel het láátste zou zijn dat niet te leveren is…

  • De Jumbo liegt recht in het gezicht van de onwetende consumenten. Volgens de boeren zelf weigert de Jumbo de leveranciers wat meer te betalen voor de melk. Volgens de boeren is de melkprijs wel meer gestegen, maar het gaat hen ook om de kosten. Die stijgen harder dan de opbrengsten. Ik denk zelf aan het koeienvoer, drinkwater, de loonwerker die het kuilgras oogst, de tractor en de machines kosten geld, de klauwenbekapper, de veearts die komt als er maagkanteling, melkziekte of keizersnede of wat dan ook met de koe gebeurt. Voor de koe op stal komt moet ze geschoren worden. Ze moet onderdak hebben, twee keer per dag gemolken en toezicht hebben. Wie er verstand van heeft(ik niet) kan vast nog wat meer dingen opnoemen.
   Jumbo wil niet ietsje meer betalen. Dus liegen ze tegen ons. Over de oorzaak van de lege melkschappen: zijzelf.
   Gelukkig kun je op lokaalwijzer.nl en findfarm.nl en zoekdeboer.nl boerderijwinkels bij je in de buurt vinden. Zo kunnen we die liegende supermarkt omzeilen. Ga a.u.b. wel naar het kleine plaatselijke supermarktje, die kan er ook niks aan doen.

   • Of je gaat naar Duitsland, want daar zijn de zuivel producten amper gestegen. Daar zijn ze nog steeds goedkoper dan in Nederland.

 8. De elite vind dat er teveel ‘nutteloze eters’ op onze planeet leven.
  Dus dit lag in de lijn der verwachting.
  Maar mensen blijven graag trouw achter hun leiders aanlopen in plaats van zelf na te denken. Leiders of lijders, dat mag u zelf bepalen.

 9. Van de Leyten sprak vandaag in Davos, bij de andere gekkies.
  Sloeg zoals gewonelijk de plank mis.

  Zij zei, dat15 jaar terug Egypte de grote graanschuur was van Afrika, en dat dat door klimaatverandering verdween, minder water en zo.

  Uhh….minder water in de Nijl: heeft een dam erin misschien er iets mee te maken????

  Dan Egypte was tot de middeleeuwen de graanschuur van Afrika, maar 15 jaar terug was dat Zimbabwe (Rhodesie).
  Totdat de inboorlingen de blanken verjoegen en de boerderijen namen.

  Tja, en kennis en werken: past niet afrikanen.
  Nu is er honger.
  Vreemd? Nee.
  Erg? Nee hoor; boontje pikt zijn loontje.

  Nu willen ze blanke boeren terug; en bieden wel 5% van hun oorspronkelijke bezit terug te geven….
  Vreemd dat die blanken geen belangstelling hebben niet?

 10. Laat ze lekker honger krijgen; als dat geld dat ze voor wapens besteedden, besteed hadden in grote ontziltings installaties, hadden ze water genoeg gehad….

  De prijzen in EU omhoog voor olie en brood: onzin; er is genoeg; geen schaduw van tekort.

  WEL zijn er 72 nieuwe billionaires bijgekomen met de handel in graan…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in