Op 7 juli lanceerden de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) een aanval met troepen tot een peloton op Russische stellingen bij het dorp Pyatikhatki in de regio Zaporozhie. Oekraïense militairen zijn te zien terwijl ze snel in de Russische loopgraven springen en geen weerstand ondervinden, ervan overtuigd dat ze het steunpunt gemakkelijk en zonder gevechten kunnen veroveren. De verlaten loopgraven bleken echter een val te zijn, schrijft Southfront.

De loopgraven waren ondermijnd. Als gevolg daarvan werd een deel van de Oekraïense groep ter plekke gedood door mijnen die op afstand werden opgeblazen, de overblijvers die probeerden te ontsnappen werden ook beschoten door Russische artillerie. Men ziet drie Oekraïense soldaten in de loopgraven springen nadat de mijnen ontploften, waarschijnlijk met de zekerheid dat ze allemaal al opgeblazen waren, maar de derde springt recht op een andere mijn die hem doodt. De twee minuten durende video bevestigt de vernietiging van wel 10 Oekraïense militairen, meer van hen raakten gewond en de operatie van het Oekraïense leger ging waarschijnlijk verder, waardoor het Oekraïense leger meer verliezen leed.

Te oordelen naar de video, kan worden aangenomen dat de aanval werd uitgevoerd door getrainde Oekraïense militairen die op het slagveld heel adequaat te zien zijn. Steeds meer Oekraïense militairen die aan de zuidelijke Oekraïense frontlinies gevangen worden genomen, beweren dat ze in NAVO-landen zijn getraind. De training heeft hen echter niet geholpen om overwinningen te behalen.

De video bevestigt ook berichten van het front dat het Oekraïense opperbevel strijders op Russische verdedigingswerken gooit zonder enige pantservoertuigen. Kiev verliest honderden militairen per dag en spaart dure westerse uitrusting.

De geavanceerde Lancet-UAV van Rusland blijft op het hele slagveld zware materiële verliezen toebrengen aan de Oekrainse strijdkrachten (Video's)

De video die vanaf de Oekraïense frontlinies werd gedeeld, liet voor het eerst een tactische manoeuvre zien waarbij de aanvallende vijandelijke infanterie-eenheid in een val van met mijnen bezaaide loopgraven werd gelokt. De manoeuvre zelf is niet nieuw, maar deze zeldzame beelden tonen de uitvoering ervan op een slagveld.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Wij zijn in de eindfase van de opmars naar “De Grote Reset”; Wij moeten nu winnen of voor altijd verliezenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitsland wijst clusterbommen voor Oekraïne af terwijl een filmpje opduikt van de regering Biden die ze eerder een ‘oorlogsmisdaad’ noemde
Volgend artikelHet bashen van China heeft de diplomatieke dialoog vervangen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

  1. Oorlogszwendel ? “Flannery Associates : Een reeks landverkopen ter waarde van $ 1 miljard in de buurt van een Amerikaanse militaire basis veroorzaakt onderzoek. WSJ stelt dat de investeringsgroep Flannery Associates de afgelopen vijf jaar bijna 22.000 hectare land heeft gekocht in Solano County, Californië, en dat een groot deel van het aangekochte land grenst aan de Travis Air Force-basis”.
    https://english.almayadeen.net/news/politics/1bn-series-of-land-sales-near-us-military-base-causes-invest
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-12277263/USAF-investigates-mystery-company-thats-bought-55-000-acres-major-California-Air-Force-base.html
    https://www.wsj.com/articles/investors-bought-nearly-1-billion-in-land-near-a-california-air-force-base-officials-want-to-know-who-exactly-they-are-fd868e38

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in