In het licht van de goedkeuring van clusterbommen voor Oekraïne door het Biden-Witte, met als rechtvaardiging dat ‘Rusland ze eerst gebruikte‘, volgt hieronder een snelle blik in de achteruitkijkspiegel…

Eerst ziet u hier de toenmalige perschef van het Witte Huis, Jen Psaki, die het gebruik van clustermunitie in 2022 ondubbelzinnig veroordeelde als een potentiële “oorlogsmisdaad”. De implicatie achter de woordenwisseling is dat alleen de “slechteriken” ze gebruiken, bericht Zerohedge.

Hieronder volgt een lange brief van vooraanstaande Democraten uit het Congres uit 2013 aan de toenmalige president Barack Obama, waarin ze het kwaad van clusterbommen benadrukken en uitleggen dat ze “willekeurig en onbetrouwbaar zijn en een onaanvaardbaar gevaar vormen voor zowel Amerikaanse strijdkrachten als burgers.”

De brief benadrukte dat ze “onbedoeld schade toebrengen aan burgers en burgerinfrastructuur, in veel gevallen nog lang na het staken van de vijandelijkheden,” en herinnerde er ook aan dat “tijdens Operatie Desert Storm, door de VS afgeworpen clusterbommen meer slachtoffers onder de Amerikaanse troepen veroorzaakten dan enig ander Irakese wapensysteem.”

Toen de Democraten nog verontwaardigd waren over clusterbommen en het potentieel voor oorlogsmisdaden en willekeurig doden…

Het is geen wonder dat belangrijke bondgenoten van de VS in Europa nu bezwaar maken tegen de beslissing om Kiev deze internationaal verboden wapens te leveren.

“Duitsland is tegen het sturen van clustermunitie naar Oekraïne, zei haar minister van Buitenlandse Zaken op vrijdag, een dag nadat Amerikaanse functionarissen zeiden dat Washington van plan was om Kiev te voorzien van de wapens, die alom veroordeeld worden voor het doden en verminken van burgers,” meldt Reuters. Minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock zei tegen verslaggevers in Wenen: “Ik heb de berichten in de media gevolgd. Voor ons, als een staatspartij, is het Oslo-akkoord van toepassing.”

  De Russen trekken het centrum van Bakhmut binnen: De noordelijke en oostelijke kanten van de stad veroverd (Video's)

Wat het NAVO-leiderschap betreft, haalde secretaris-generaal Jens Stoltenberg zijn schouders op over berichten dat de VS clusterbommen voor Oekraïne zou aankondigen. “Dit is aan de regeringen om te beslissen, niet aan de NAVO,” zei hij vrijdag. In wezen zei hij dat omdat Rusland ze al inzet, Oekraïne hetzelfde mag doen.

“We hebben te maken met een wrede oorlog, en we moeten niet vergeten dat deze wreedheid wordt weerspiegeld, dat we elke dag slachtoffers zien, en dat clustermunitie door beide partijen wordt gebruikt,” probeerde Stoltenberg te rechtvaardigen. “En Rusland gebruikte clustermunitie om een ander land binnen te vallen. Oekraïne gebruikt clustermunitie om zichzelf te verdedigen.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Als de raket komt, pas dan op!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Kunst van het Oorlogvoeren: Ontrafeling van het mislukte tegenoffensief van Oekraïne en de tactische logistieke mildheid van Rusland
Volgend artikelKrijgslist: Video toont Oekraïense eenheid die in de val van ondermijnde Russische loopgraven lopen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Zoals Biden zei: de munitie is op. Deze clustermunitie is de laatste kans voor Oekraïene om hun aangekondigde maar tot heden volkomen mislukte tegenoffensief uit te voeren. Als het weer mislukt klinkt het ook in Washington DC: “onderhandelingstafel” en wordt Oekraïene verdeeld. Einde verhaal.

 2. als dit doorgaat, zullen die wrede bommen net als de andere wapens die het westen geleverd heeft gebruikt worden om de burgers in de donbass te terroriseren.
  de enige reden om ze te leveren is naar mijn mening escalatie.

 3. het blijven viezerikken die NATO EU AMERIKANEN VK ACH DE HELE WESTERSE KLIEK ZIJN MOORDENAARS VAN BURGERS WAND DIE KUNNEN NIET TERUG SCHIETEN {NOG NIET }

 4. wanneer gaat deze lapzwans Stoltenberg zich verantwoorden voor NAVO bommen tegen Joegoslavië ? toen waren ook clustermunitie gebruikt en nog steeds vallen slachtoffers vooral kinderen

 5. Vraagt ik me af: je bent militair in ene NATO land en je leest dit, dat de grootste bondgenoot simpelweg iets veroordeeld en vervolgens zelf doet, hoe stabiel is dan eigenlijk jou positie als mens en militair?

  Als NATO land op zich, wat is de stelling dat de NATO er is om de vrede te bewaren als er openlijk oorlogsmisdaden worden geadverteerd…wat komt hierna, mosterdgas?
  Alle verdragen die sinds de eerste wereldoorlog en zelfs daarvoor zijn afgesloten zijn niets waard als figuren als Biden er totaal lak aan hebben.
  Ik denk dat er op de NATO top in Litouwen enkele Europese landen niet aanwezig zullen zijn…mogelijk zelfs enkel landen hun lidmaatschap gaan opzeggen want het is overduidelijk dat Amerika de levens van Europese burgers ziet als verbruiksartikelen en niet als vrienden en bondgenoten.

  En die conclusie trekken al heel veel militairen in de NATO….wat er ook voor zorgt dat de waanzinnigen nog eerder nucleair zullen gaan….het Witte huis en het Pentagon hebben een grote schoonmaak nodig willen ze de idealen waarop Amerika is gebouwd behouden. Zoals het nu is haat de weled. Amerika en staat Amerika voor terreur en niet voor vrijheid en bescherming….het land met de beste grondwet ter wereld is zichzelf kwijt….laten we hopen dat er genoeg Amerikanen zijn met zowel verstand als de wil om te beschermen wat hun lief is en dat ze het Capitool nu echt zuiveren en dat moeras droog leggen…in het belang van een hele planeet…

  Zelensky heeft met het meenemen van Azov officieren uit Turkije die daar na hun vrijlating moesten blijven tot het einde van de oorlog een verdrag tot uitwisseling verbroken en dat is denk ik de grootste fout die hij heeft gemaakt in zijn carrière …..
  Het zet alle maar dan ook alle regels van oorlogsvoering aan de kant en dit kan de NATO nooit toelaten….de andere reden waarom een aantal landen niet op die NATO top zitten….
  ….een schendig van de basis van oorlogsrecht….geen NATO militair die zichzelf ook maar iets respecteert zal dit accepteren.

  Einde Oekraïne door deze actie.

 6. Even nog dit: de manier waarop Amerika en Oekraïne afspraken nakomen is denk ik de meest duidelijke overeenkomt: beide landen zijn totaal respect en eerloos.
  Het betekend ook dat Amerika zich bij een oorlog in Europa niet aan regels zal houden en monumenten zal gebruiken als gevechtsposten, burgers als schild en dat iedere regel in het oorlogsvoeren met de voeten zal worden getreden. Wij kunnen Amerika onder Biden en zijn soort niet vertrouwen.
  Het is de vijand die onze vlag draagt….

 7. Het hele punt is dat de westerse politiek aangestuurd wordt door grote internationale beursgenoteerde bedrijven, die alleen streven naar zoveel mogelijk winst te behalen. Daar moet de omgekocht politici en het geprivatiseerde leger alle obstakels uit de weg ruimen. Oekraïne staat al heel lang bekent om zijn broodmand van het continent. Diegene die Oekraïne overheerst, heerst over Europa.

  Het Amerikaanse bedrijfsleven hebben hun zinnen op Oekraïne gezet en de politici en het private leger van Amerika en de NAVO moet koste wat kost Oekraïne van Rusland afpakken. Maakt niet uit hoe. Mensenlevens en de kosten van het militaire materieel tellen niet voor deze bedrijven, de veronderstelde toekomstige winsten zullen altijd hoger zijn en daarmee ook macht genereren. Het uiteindelijke doel is om Rusland zelf compleet in te pikken, hun hebzucht kent geen grenzen. Nu Rusland dat niet accepteert en de westerse legers weg blijft vagen, wordt de frustraties in het westen steeds extremer. Want er is al te veel geïnvesteerd om zich terug te trekken. Als het die bedrijven maar niet lukt om de gronden in eigen beheer te krijgen, zullen zij niet aarzelen om dan maar alles te vernietigen. Zodat anderen dan er ook niets meer aan hebben. Dat dit een typische karakter eigenschap is van psychopaten en sociopaten als zij niet kunnen winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in