Minister van Financiën Janet Yellen is momenteel in China waar ze haar best doet om haar gastheer nog pissiger te maken.

Yellen bekritiseert in Peking de manier waarop China Amerikaanse bedrijven behandelt – NY Times, 7 juli 2023
De zorgen van minister van Financiën Janet Yellen weerspiegelen de aanhoudende spanningen tussen de twee landen.

Yellen dringt er bij China op aan om meer te investeren in klimaatfinanciering – NY Times, 7 juli 2023
Janet Yellen, de minister van Financiën, zei dat China, de grootste uitstoter van broeikasgassen, een “grotere impact” kan hebben op de aanpak van klimaatverandering door samen te werken met andere landen.

Washington verhoogt de druk op China om de Amerikaanse Fentanyl-crisis te bestrijden – NY Times, 7 jul 2023

De algemene houding van de VS is dat ze China kunnen lastigvallen met wat ze maar willen onder de noemer ‘nationale veiligheid’, terwijl ze het recht hebben om van China te verwachten dat het meewerkt op andere gebieden. Het is een ‘kijk niet naar wat we doen, maar naar wat we zeggen’-beleid.

Deze anekdote uit de laatste link legt het goed uit:

Tijdens het bezoek van Blinken vertelde de minister aan verslaggevers dat de twee landen waren overeengekomen om “het opzetten van een werkgroep of gezamenlijke inspanning te onderzoeken” om de handel in fentanyl te bestrijden. Maar de vooruitzichten op samenwerking vervaagden slechts enkele dagen later toen Amerikaanse federale aanklagers de aanklacht aankondigden tegen vier Chinese bedrijven die beschuldigd werden van het verhandelen van chemicaliën die door Mexicaanse drugskartels gebruikt worden om grote hoeveelheden fentanyl te maken die in de Verenigde Staten verkocht worden.

China kan deze beschuldigingen gemakkelijk weerleggen. Onder verwijzing naar de cocaïnevondst in het Witte Huis onderstreept het dat het falen van het Amerikaanse interne drugbeleid niets te maken heeft met China:

  Oekraïne verandert oorlogstactiek in een tactiek die meer verliezen zal veroorzaken

“Witte lijnen” in het Witte Huis: Kunnen de VS ooit een einde maken aan hun drugsepidemie? – Global Times, 6 jul 2023

De aanwezigheid van drugs in het Witte Huis dient als een perfect voorbeeld van het onvermogen van de VS, als een door drugs geteisterde natie, om illegale middelen effectief te beheren. De mysterieuze glimlach van Biden toonde niet alleen een gevoel van verlegenheid, maar bewees waarschijnlijk ook hoe gelaten Biden staat tegenover de drugsepidemie in het land. Met illegale middelen die het Witte Huis infiltreren en Amerikaanse presidenten die een voorbeeld stellen als druggebruikers, vraagt men zich af of de VS hun drugcrisis ooit echt kunnen uitroeien.

China is bereid om mee te werken, maar de manier waarop de VS zich gedraagt maakt het onmogelijk. Als je in een kas zit en met stenen gooit, moet je niet verbaasd zijn als anderen je hierop wijzen.

China dringt er bij de VS op aan om voorwaarden te scheppen voor samenwerking op het gebied van drugsbestrijding – Global Times, 7 jul 2023

Analisten zeiden dat uit openbare gegevens blijkt dat de bevolking van de VS slechts 5 procent van de wereldbevolking uitmaakt, maar 80 procent van alle opioïden ter wereld consumeert, en dat de VS fentanyl-gerelateerde stoffen nog niet permanent als klasse heeft opgenomen. In mei 2019 nam China het voortouw in de wereld door fentanyl-gerelateerde stoffen als klasse op de lijst te zetten, waardoor de stroom van deze geregistreerde chemische stoffen naar illegale drugproductiekanalen via de internationale handel effectief wordt ingedamd en wordt bijgedragen aan het voorkomen van mensenhandel en drugsmisbruik.

Op Naked Capitalism wijst Richard Wolff op een groot probleem met het beschuldigen van China van dit of dat.

  Blinken voor NAVO-leiders: Oekraïne heeft 'sterke en goed verlichte brug naar lidmaatschap'

Het is moeilijk voor Amerikanen om China te bashen zonder te struikelen over tegenstrijdigheden

De tegenstrijdigheden van het China-bashen in de Verenigde Staten beginnen met hoe vaak het ronduit onwaar is. De Wall Street Journal meldt dat de “Chinese spionageballon” die president Joe Biden in februari 2023 met groot patriottisch fanfare neerschoot, in werkelijkheid geen foto’s of iets anders naar China stuurde. Economen van het Witte Huis hebben geprobeerd om de hardnekkige Amerikaanse inflatie te excuseren door te zeggen dat het een wereldwijd probleem is en dat de inflatie elders in de wereld erger is. De inflatie in China is 0,7 procent op jaarbasis. Financiële media benadrukken dat de groei van het Chinese BBP lager is dan vroeger. China schat nu dat zijn BBP-groei in 2023 5 tot 5,5 procent zal zijn. Schattingen voor de groei van het Amerikaanse BBP in 2023 schommelen rond de 1 tot 2 procent.

China-bashen is uitgegroeid tot ontkenning en zelfbedrog – het is net zoiets als doen alsof de Verenigde Staten geen oorlogen hebben verloren in Vietnam, Afghanistan, Irak, enzovoort. …

Stephen Roach vreest terecht dat de manier waarop de VS momenteel met China omgaat, de zaken alleen maar erger zal maken:

Tijdens een drie uur durende ontmoeting op Bali afgelopen november werden president Biden en president Xi het eens over de grote lijnen van wat te doen – namelijk een vloer leggen in deze zorgwekkende verslechtering. De recente diplomatieke vlaag kan in dat licht worden gezien – het opnieuw opstarten van een dialoog met als enige doel om verdere schade te beperken. Dat heeft even geduurd, maar de diplomatieke hervatting is nu aan de gang.

Maar wat dan? Het beeld van een vloer spreekt tot het minimum dat beide leiders van elkaar verwachten als verantwoordelijke rentmeesters van een kwetsbare wereld. Maar met de gevolgen van aanvullende harde maatregelen die waarschijnlijk in de komende weken en maanden zullen komen – namelijk verdere technische sancties, op grote schaal aangekondigde beperkingen op uitgaande buitenlandse directe investeringen van de VS in China, en Chinese lik-op-stuk acties op geselecteerde exporten van zeldzame aardmetalen – is er geen garantie dat de nieuw ingestelde vloer sterk genoeg zal zijn om extra klappen op te vangen.

Zonder versterking zou deze vloer wel eens verrassend wankel kunnen blijken te zijn. …
De diplomaten benadrukken de dooi na een grote vorst. Ik blijf erg voorzichtig met de conclusie dat het ergste voorbij is. Voorlopig is de escalatie van het conflict in het beste geval op een laag pitje gezet. Het valt nog te bezien of beide op veiligheid gerichte grootmachten weinig meer doen dan op hun plaats rennen.

De hoop is dat grote Amerikaanse bedrijven, die goede winsten maken in China, de verkiezingscampagne zullen gebruiken om aan te dringen op een minder vijandig China-beleid.

  Oekraïne was op zoek naar een "spectaculaire aanval": Een massale aanval met 36 drones op de Krim - Allemaal neergeschoten

Als dat niet lukt, zou de relatie tussen de V.S. en China wel eens op een kostbaar pad naar een groter conflict kunnen afglijden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Riemen vast! We kunnen binnen een paar maanden in oorlog zijn met ChinaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKrijgslist: Video toont Oekraïense eenheid die in de val van ondermijnde Russische loopgraven lopen
Volgend artikelOekraïens mislukte tegenoffensief drijft de NAVO in het nauw
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. China’s massale ‘Terracottaleger’-invasie in de VS

  Waarom stuurt China in het geheim een ​​hedendaags “Terracottaleger” over de zuidelijke grens van Amerika?

  Sinds het aantreden van president Biden zijn maar liefst 400.000 mannelijke Chinese staatsburgers van militaire leeftijd illegaal de VS binnengekomen.

  Waarom zijn zij hier?

  Waar ligt hun loyaliteit?

  WAAROM NEGEERT PRESIDENT BIDEN DE CHINESE INVASIE AAN ONZE ZUIDGRENS?
  Sinds het aantreden van president Biden zijn maar liefst 400.000 mannelijke Chinese staatsburgers van militaire leeftijd illegaal de VS binnengekomen. Waarom zijn zij hier? Waar ligt hun loyaliteit?

  Door @AMUSE

  Terwijl de regering-Biden gefixeerd is op haar proxy-oorlog in Oekraïne, waarbij zowel onze munitievoorraden als onze strategische aardoliereserve worden leeggemaakt, stuurt China stilletjes duizenden mannen van militaire leeftijd over onze zuidelijke grens. Net zoals de eerste keizer van China, Qin Shi Huang, zijn geheime terracottaleger bouwde om hem te vergezellen in het hiernamaals, bouwt president Xi hier in onze achtertuin een geheim modern terracottaleger. De vraag die onze beleidsmakers zich zouden moeten stellen is WAAROM? >>>

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/07/chinas-massive-terracotta-army-invasion-of-the-u-s-a/

 2. Allemaal afleiding van de feiten die een heel ander verhaal vertellen…

  De chinese ‘leiders’ zijn masons en werken voor de Rothschilds die zich daar sinds 2005 gevestigd hebben nadat ze uit de LBMA zijn gestapt!

  Dat is ook de reden dat die oude koeienvlaai Janet Yellen daar op audiëntie moet en buigt voor haar meerdere.

 3. Wat zijn Amerikanen toch een dom volk.
  Na Blinken mag nu Yellen China de les gaan lezen.
  Snappen die Amerikanen dan niet dat Chinezen zich de les niet LATEN LEZEN.
  BLINKEN WAS EEN AFGANG , OOK DIT ZAL EEN DIPLOMATIEKE AFGANG WORDEN.
  De Amerikanen begrijpen nog steeds niet dat hun geopolitieke spel door anders denkenden DOORZIEN WORDT.
  En dat HUN HEERSCHAPPIJ OVER DE WERELD ORDE VOORBIJ IS.❗️
  En dat grote mogendheden die op eigen kracht een industrie land geworden en zich ontwikkeld hebben tot wat ze nu zijn zoals China, zich niets laat gezeggen door een door en door corrupt land wat vol met WOKE regels en vunzige diplomatie zit.
  Amerika vraagt hier zelf om problemen….. LAAT CHINA MET RUST…… DAT IS DE ENIGE OPLOSSING‼️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in