Public Domain

Om Dylan te citeren: “Dus laten we nu stoppen met vals praten nu het uur laat wordt.” Het is nu wel duidelijk dat de waan van een “vredesakkoord” in Oekraïne de nieuwste natte droom is van de “niet tot een akkoord in staat zijnde” gebruikelijke verdachten, die altijd verslaafd zijn aan leugens en plundering terwijl ze behendig geselecteerde liberalen onder de Russische elite manipuleren, schrijft Pepe Escobar.

Het doel is Moskou te sussen met een paar concessies, terwijl Odessa, Nikolajev en Dnipro behouden blijven en de toegang van de NAVO tot de Zwarte Zee gewaarborgd blijft.

En dat alles terwijl ze investeren in het rabiate, rancuneuze Polen om een tot de tanden bewapende militaire EU-militie te worden.

Dus alle “onderhandelingen” over “vrede” verhullen in feite een streven naar uitstel – voor een tijdje – van het oorspronkelijke masterplan: het uiteenrafelen en vernietigen van Rusland.

Er wordt in Moskou, zelfs op het hoogste niveau, zeer ernstig gediscussieerd over de werkelijke positie van de elite. Er kunnen grofweg drie groepen worden onderscheiden: de Overwinningspartij; de “Vredes”-partij – die door Overwinningspartij zou worden omschreven als overleveraars; en de Neutrale/onbesliste partij.

Overwinning omvat zeker cruciale actoren zoals Dmitri Medvedev; Igor Sechin van Rosneft; minister van Buitenlandse Zaken Lavrov; Nikolai Patrushev; hoofd van de Onderzoekscommissie van Rusland, Aleksandr Bastrykin; en – zelfs onder vuur – zeker minister van Defensie Shoigu.

Onder “vrede” vallen onder meer het hoofd van Telegram, Pavel Durov; miljardair-ondernemer Andrej Melnitsjenko; metaal-/mijnbouwtsaar Alisher Usmanov (geboren in Oezbekistan); en Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov.

Neutraal/onbeslist zijn premier Michail Misjustin, burgemeester van Moskou Sergej Sobjanin, stafchef van de presidentiële directie Anton Vaino, eerste adjunct-stafchef van de presidentiële administratie en mediatycoon Alexey Gromov, Sberbank-directeur Herman Gref, Gazprom-directeur Alexey Miller en – een bijzonder twistpunt – misschien FSB-opperhoofd Alexander Bortnikov.

Men kan stellen dat de derde groep de elite meerderheid vertegenwoordigt. Dit betekent dat zij grote invloed uitoefenen op het hele verloop van de speciale militaire operatie (SMO), die inmiddels is uitgegroeid tot een antiterreuroperatie (ATO).

  Propaganda verandert de oorlog niet – Oekraïne verliest nog steeds II

De mist van het “tegenoffensief”

Deze verschillende Russische opvattingen aan de top lokken voorspelbaar verwoede speculaties uit bij Amerikaanse en NAVO-Denktanks. Als gijzelaars van hun eigen opwinding vergeten ze zelfs wat iedereen met een IQ boven kamertemperatuur weet: Kiev – volgestopt met 30 miljard dollar aan NAVO-wapentuig – kan met minder dan nul resultaat uit zijn veelgeprezen “tegenoffensief” komen. De Russische strijdkrachten zijn meer dan voorbereid, en Oekraïne mist het verrassingselement.

Collectieve Westerse charlatans hebben, na koortsachtig hoofdkrabben, eindelijk ontdekt dat Kiev voor een “gecombineerde wapenoperatie” moet gaan om iets uit zijn nieuwe stortvloed van NAVO-speelgoed te halen.

John Cleese heeft opgemerkt hoe de kroning van Charles The Tampax King leek op een Monty Python sketch. Probeer deze nu als een vervolg: de Hegemon kan niet eens zijn biljoenen schuld betalen, terwijl de Kievse P.R.-knapen klagen dat de 30 miljard dollar die ze kregen peanuts is.

Aan het Russische front heeft de onmisbare Andrej Martjanov – een geestige maalstroom – opgemerkt dat de meeste gealarmeerde Russische militaire correspondenten eenvoudigweg geen idee hebben “van het soort en de hoeveelheid gevechtsinformatie die naar de commandoposten in Moskou, Rostov aan de Don of de staf van de frontlijnformaties stroomt.”

Hij benadrukt dat “geen enkele serieuze officier op operationeel niveau” zelfs maar wil praten met deze jongens, die vrolijk worden omschreven als “voenkurva” (ruwweg “militaire teven”), en eenvoudigweg geen “operationele gegevens willen onthullen die zeer geheim zijn.”

Dus, zoals het er nu voor staat, is al het geluid en de woede over het “tegenoffensief” gehuld in een dikke oorlogsmist.

En dat geeft alleen maar meer olie op het vuur van de wensdromen van de Amerikaanse denktanks. Het nieuwe dominante narratief in de wandelgangen is dat het leiderschap in Moskou “gefragmenteerd en onvoorspelbaar” is. En dat kan leiden tot “een conventionele nederlaag van een belangrijke nucleaire macht”, waarvan het “commando- en controlesysteem is uitgevallen.”

  Het voorstel van Kissinger aan Oekraïne: Het Westen is buiten adem - en zet een nieuwe val voor Rusland

Ja: ze geloven echt in hun eigen silly (copyright John Cleese) propaganda. Zij zijn het Amerikaanse equivalent van het Ministry of Silly Walks. Niet in staat om te analyseren waarom en hoe de Russische elite verschillende opvattingen heeft over de methode en de omvang van de SMO/ATO, is het beste wat ze kunnen bedenken: “Oekraïne beschermen is een strategische noodzaak, aangezien de Russische dreiging toeneemt als Moskou in Oekraïne wint.”

Wat zit er achter het geluid en de woede van Prighozin?

De kenmerkende Amerikaanse arrogantie/onwetenheid neemt niet weg dat er een ernstige machtsstrijd lijkt te zijn onder de siloviki. Yevgeny Prigozhin, een siloviki, heeft namelijk Shoigu en Gerasimov als incompetent aan de kaak gesteld, waarbij hij suggereert dat zij hun post alleen behouden uit loyaliteit aan president Poetin.

Ernstiger kan het niet. Want het houdt verband met een belangrijke vraag die in verschillende opgeleide silo’s in Moskou is gesteld: als Rusland algemeen bekend staat als de sterkste militaire macht ter wereld met de meest geavanceerde defensieve en offensieve raketten, hoe komt het dan dat ze op het Oekraïense slagveld niet alles op alles hebben gezet?

Een plausibel antwoord is dat slechts 200.000 leden van het Russische leger momenteel vechten, en ongeveer 400.000 tot 600.000 in reserve wachten op de aanval op Oekraïne. Terwijl zij wachten zijn zij voortdurend in training; het wachten werkt dus in het voordeel van Rusland.

Zodra het beroemde “tegenoffensief” is afgelopen, zal Oekraïne met massale kracht worden aangevallen. Er komt geen onderhandelde regeling. Alleen onvoorwaardelijke overgave.

Wat er nu gaande is – het Prigozhin-drama – is ondergeschikt aan deze logica en loopt parallel aan een vrij geraffineerde media-operatie.

Ja, het ministerie van Defensie (MvD) heeft sinds het begin van de SMO verschillende ernstige fouten gemaakt, evenals andere Russische instellingen. Hen in het openbaar constructief bekritiseren is een heilzame oefening.

  Is het Westen zijn eigen dood aan het faciliteren?

De tactiek van Prighozin is een juweeltje; hij manipuleert een zekere mate van publieke verontwaardiging/verontwaardiging om de MvD-bureaucratie onder druk te zetten door in wezen de waarheid te vertellen. Hij kan zelfs zover gaan dat hij namen noemt: officieren die verschillende sectoren van de frontlinies in de steek laten. Zijn Wagner-“muzikanten” daarentegen worden afgeschilderd als ware helden.

Of Prigozjins geluid en woede voldoende zullen zijn om de vastgeroeste bureaucratie van het ministerie van Defensie op scherp te zetten, is een open vraag. Toch is media-aandacht voor het hele drama essentieel; nu deze problemen in het publieke domein liggen, zullen de mensen verwachten dat het ministerie van Defensie in actie komt.

En trouwens, dit is het essentiële feit: Prighozin heeft van de Hogere Macht (de St. Petersburg connectie) toestemming gekregen (cursief van mij) om zover te gaan als hij wil. Anders zou hij nu al in een vernieuwde goelag zitten.

De komende weken zijn dus absoluut cruciaal. Poetin en de Veiligheidsraad weten zeker wat alle anderen niet weten – inclusief Prighozin. De belangrijkste conclusie is dat de basis zal worden gelegd voor de VS/NAVO om uiteindelijk romp Oekraïne, de Baltische schoothondjes, het hondsdolle Polen en enkele andere extra’s om te vormen tot een soort Fort Oost-Europa dat verwikkeld is in een uitputtingsslag tegen Rusland die tientallen jaren kan duren.

Dat kan het ultieme argument zijn voor Rusland om eindelijk de keel door te snijden, en wel zo snel mogelijk. Anders wordt de toekomst somber. Nou ja, niet zo somber. Denk aan Poetin: “We zijn nog niet eens begonnen.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De wereld vergaat, riemen vastVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe nederlaag van nazi-Duitsland… slechts een pauze voor het fascisme, zoals blijkt uit de proxy-oorlog van de NAVO in Oekraïne
Volgend artikelZware bombardementen in heel Oekraïne: De Russen proberen de toevoer van het Oekraïense tegenoffensief “af te snijden”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Het zal geen op een gelijkend akkoord van de Jalta conferentie worden hoop ik, de natte droom van DeepState en de vergane glorie van het Britse imperialisme zijn nog steed uit op Rusland te verdelen en rijp te maken om leeggeroofd worden met behulp van de gekochte media en liberale politieke partijen zoals de VVD en hun companen in deze walgelijke strijd om Ruslands grondstoffen, kennis en technologie, alles wordt hiervoor uit de kast gerukt.

  Ook de zweterige plannen van de jood Winston Churchill zouden een rol kunnen gaan spelen omdat deze feitelijk gelijk na de 2e wereloorlog in de vriezer zijn gelegd; Operation Dropshot en Operation Unthinkable, de Verenigde Staten hadden de plannen al klaar liggen om Iran met honderden kleine tactische nucleaire (netronenbommen) tot regime change te dwingen, nou de gevolgen van een Preemtive strike op de Russische Federatie zal dan ongehoord hard voor Amerika en Europa worden en wel het hards op het door Rothschild gecontroleerde monarchie Engeland met name Londen, n.m.m.

  • Berichten gelezen dat Winston Churchill (1874 – 1965) de verwekker is van Elizabeth II Windsor (1926 – 2022) en Churchill op zijn beurt zou verwekt zijn door de latere koning Edward VII (1841 – 1910). De betovergrootmoeder van Camilla Parker Bowles (1947) was de favoriete maitresse van Edward VII.
   It’s all in the family, zullen we maar zeggen.
   Bij de kroning van CII op 06.05 werd hun beider sleep gedragen door acht pages of honour waaronder prins George; allemaal jongens.
   Feministen hebben zich nog niet geuit over dit schandalige stukje rolbevestigende onrecht.

 2. Putin does not go all in because he needs to be ready to defend ALL of Russia. There is more than the threat from the Ukrainian front. All of Nato can go full frontal attack. Threats from the Middle East, Georgia and so on. US aircraft carriers and US bases all around – attacks can come from anywhere. Russia is surrounded except for on China’s side.
  Why would Russia put all its military into a “local” i.e. Ukranian front? They would be so f*cked in case of a US/Nato attack on Russia, and unable to defend themselves against attacks from other than the Ukraine front.
  Gerovkin and Shoigu know what they are doing. Prighozin is either a distraction of shortsighted.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in