Satellietbeeld van de zeeblokkade van de Russische marine in het Zwarte Zeegebied

De Russische marine heeft naar verluidt de Amerikaanse MQ-9 Reaper-drone in de buurt van de haven van Sebastopol op de Krim op een diepte van 900 meter gelokaliseerd, ongeveer 50 zeemijlen van Sevastopol, en heeft een blokkade opgeworpen rond de crashplaats.

Het Russische bergingsschip Kommuna is onderweg naar de locatie. Naar verluidt gaat het proberen de drone, die ongeveer 900 meter onder water ligt, op te vissen.

“Een onderwaterrobot daalde af naar de bodem van de zee en ontdekte de MQ-9 Reaper op een diepte van ongeveer 850-900 meter. Niet ver van deze zone ligt de diepzeetak van de South Stream-gaspijpleiding”, vertelde de Russische defensiebron aan ForPost.

Een Russisch oorlogsschip heeft momenteel dienst op het wateroppervlak in het gebied waar het Amerikaanse vliegtuig is neergestort, en de omtrek van de crashlocatie wordt bewaakt.

Het is nu wachten op de definitieve beslissing over de volgende acties met betrekking tot de operaties om de drone van de bodem van de zee te halen.

Zoals dezelfde bron beweert, is het Russische Ministerie van Defensie geïnteresseerd in het ophalen van de “hersenen” en de motor van de MQ-9 om ze te bestuderen.

Als de liftoperatie succesvol is, zal het een groot technologielek zijn van de VS naar Rusland / China en Iran.

Het Pentagon heeft dit bevestigd

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft een tijdje geleden bevestigd dat het aanwijzingen heeft dat Russische troepen het wrak proberen te bergen van de Amerikaanse MQ-9 Reaper-drone die dinsdag neerstortte in de Zwarte Zee.

“We hebben aanwijzingen dat Rusland waarschijnlijk moeite doet om het wrak van de MQ-9 te bergen… Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat ze iets nuttigs kunnen bergen”, zei Pentagon-woordvoerder van de luchtmacht, brigadegeneraal Pat Ryder vandaag.

  CBS verwijdert "30% van de door het Westen aan Kiev geleverde wapens bereikt de frontlinie" documentaire, zegt dat de regering van de VS hen dat verteld heeft

Volgens het Reuters, onder verwijzing naar informatie van een Amerikaanse functionaris (die niet bij naam wordt genoemd), haastten Russische schepen zich naar het gebied waar de Amerikaanse MQ-9 Reaper neerstortte, maar het is nog niet duidelijk of ze erin zijn geslaagd om het wrak van de onbemande vliegtuigen te bergen.

Op woensdag 15 maart zei de secretaris van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie, Nikolai Patrushev, op de staatstelevisie dat het werk om de drone van de zeebodem te halen noodzakelijk is en zal worden uitgevoerd.

“Ik weet niet of we het kunnen vinden of niet, maar het moet gebeuren. En we zullen er zeker aan werken”, zei de Russische functionaris. Tegelijkertijd benadrukte hij dat de aanwezigheid van de drone in de Zwarte Zee een “bevestiging” is dat de VS Oekraïne in de oorlog steunen.

“De Amerikanen zeggen constant dat ze niet betrokken zijn bij de vijandelijkheden […] dit is weer een bevestiging dat ze rechtstreeks betrokken zijn bij de oorlog”, zei Patrushev.

Bekijk de video

Ongebruikelijke activiteit van de Russische vloot 

Door de Oekraïners in het gebied wordt een ongebruikelijke activiteit van de Russische vloot in de Zwarte Zee geregistreerd.

Zoals Nataliia Humeniuk, hoofd van het gezamenlijke perscentrum voor operationeel commando Pivden (Zuid), meldde: “We houden de marinegroep van de Zwarte Zee en de acties van de vijand nauwlettend in de gaten. Er zijn momenteel 20 eenheden in de Zwarte Zee, waaronder 4 met raketten, waarvan er één een onderzeeër is. Hun totale lading is 28 raketten die in de kortst mogelijke tijd kunnen worden voorbereid voor lancering.”

  Poetin noemt de EU en haar lidstaten "kolonies" van de VS

Ook werden volgens Humeniuk veel eenheden van de hulpvloot op zee geregistreerd.

Alle schepen liggen verspreid, dus – zo meldt de Oekraïense Pravda – misschien willen de Russen het wrak vinden van de Amerikaanse drone die dinsdagmiddag werd neergeschoten.

Humeniuk merkte op dat de Russen proberen “zeeoperaties in de Zwarte Zee zoveel mogelijk te verdoezelen en hun acties proberen te verbergen” voor de Oekraïners.

Bonus: Scott Ritter gaat los (Must See!)

Scott Ritter maakt Lyndsay Graham af. Een brute aframmeling. De presentator heeft de eerste 5 minuten en daarna Ritter gaat minutenlang door, hardcore en een must om te zien.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Daar gaan we weer!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe pogingen van de EU om de Russische roebel tot puin te reduceren hebben een Baerbockeaanse draai van 360 graden gemaakt
Volgend artikelDom en dommer huichelen over Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Je moet altijd het tegenovergestelde lezen wat de amerikanen beweren. Het wissen data in een beveiligde data . Bv schrijven van lege blokken naar ssds (meerdere keren) etc kost tijd, als ze de communicatie hebben verloren, dan kun je deze instructie niet meer geven.. Deze manier wordt gebruikt om hdd echt te wissen zodat er echt niets meer te vinden. Maar forensisch onderzoekers kunnen altijd wel dingen vinden.

  • Er zal best een harde schrijf in zitten dus is alles wat gewist is toch weer terug boven water te krijgen… net als bij jou pc

 2. Denk nog steeds in termen van WOII. Wel, toen was voor die tijd hoogtechnologische apparatuur voorzien van zelfvernietings-mechanisme. Waarom bevat die super-gesofistikeerde elektronica geen mogelijkheid dat het toestel in 999.999 stukjes uiteen explodeert als er iets mis gaat ter voorkoming van het in de verkeerde handen vallen?

  • Precies. Datdoet me denken aan het geval dat Amerika Nederland heeft verzocht geen chips meer te maken want stel dat die in Chinese handen zal vsllen…als dat niet allang gebeurd is..
   Maar nee hoor..Nederlandse burgers mogen geen chips meer. Moet nog zien wat de technologie in Nederland nu nog kan..

 3. Herinner mij dat de Iraniërs jaren geleden de besturing van een naderende Amerikaanse drone hebben gekaapt en het toestel in volle vlucht overgenomen en braafjes doen landen in hun tuin. De Amerikanen eisten toen de teruggave van hun speeltje, zo zijn ze, “geef dat terug”.

 4. “Niet ver van deze zone ligt de diepzeetak van de South Stream-gaspijpleiding”, vertelde de Russische defensiebron aan ForPost.”

  Was het de bedoeling ook deze gaspijpleiding uit te schakelen? Het lijkt er wel op.

 5. “Het is zeer onwaarschijnlijk dat ze iets nuttigs kunnen bergen”, aldus de Disneyland-woke-generaal garnaal Pat Ryder. Daarom zijn ze ook helemaal niet in paniek, onze schietgrage cowboys uit de You Naait Me Steeds.
  Die drone bevat in ieder geval meer hersens dan de corrupte pedo leugenaar opa Joe uit het satansnest alias witte huis.

 6. Die Amerikanen, hoop dat de Russen dingen kunnen vinden en bewijzen van hun handelen, dat Pentagon wens ik het allerergste toe wat er te vinden/krijgen is, mogen zij branden in de hel, al die despoten daar zo!!!

 7. De Russen hebben belangstelling voor de motor en uiteraard-de electronica.
  Misschien dat ze nog kunnen uitvogelen waarom die drone daar was.

  Maar de USA is niet zo super ontwikkeld in electronica; zij zijn maar 5de plaats op de wereld.
  Ultra moderne wapensystemen hebben zij niet; de Russen wel.

  Watrones betreft: een kleintje, zoiets als speelgoed model, maar met een lang bereik, die zijn GPS data in real time stuurt zou leuk zijn denk ik, al was het alleen maar om de luchtafweer van de Oekies gek te maken.

  Maar al met al: met ditincident staat de USA (alweer) voor schut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in