Navy Medicine from Washington, DC, USA / Wikimedia / (Public Domain)

Ik geloof mijn ogen niet. Het hele artikel staat hier omdat ik hier graag wil horen wat jullie hiervan vinden! schrijft James Lyons-Weiler.

Stormvloed aan vaccinrechtszaken dwingt Biden-regering tot het inhuren van meer advocaten

De regering van president Joe Biden huurt extra advocaten in om de werklast van vaccinrechtszaken te verlichten na een piek in het aantal mensen dat een claim indient.

De COVID-19 pandemie zette de mogelijke bijwerkingen van vaccins in de schijnwerpers, wat leidde tot een fel debat over de vraag of de voordelen opwegen tegen de mogelijke negatieve gevolgen. Hoewel de bijwerkingen van COVID-vaccins beperkt zijn gebleven, hebben verschillende rechtszaken van eisers die bijwerkingen hebben ondervonden geprobeerd om farmaceutische bedrijven aansprakelijk te stellen.

Een post op LinkedIn van het Ministerie van Justitie adverteerde voor procesadvocaten die gespecialiseerd is in zaken die verband houden met de National Childhood Vaccine Injury Act. De wetgeving voorziet in compensatie voor mensen die gewond zijn geraakt door bepaalde vaccins.

Het is onduidelijk of de advocaten die de regering Biden inhuurt verantwoordelijk zullen zijn voor COVID-19 vaccinclaims. COVID-19 vaccins vallen volgens de Health Resources and Services Administration onder het Countermeasures Injury Compensation Program (CICP), niet onder het National Vaccine Injury Compensation Program (VICP). Vaccins die onder het VICP vallen zijn onder andere tetanus, mazelen, bof en rode hond en polio.

Newsweek heeft het ministerie van Justitie maandag via een mediaformulier om commentaar gevraagd, maar kreeg geen antwoord op tijd voor publicatie.

In de vacature die online is geplaatst, wordt sollicitanten gemeld dat ze te maken krijgen met een zware werklast en dat ze moeten werken aan zaken die complexe wetenschappelijke kwesties betreffen waarvoor getuigen-deskundigen nodig zijn. Aangezien de meeste zaken worden opgelost zonder rechtszaak, moeten advocaten bereid zijn om deel te nemen aan onderhandelingen over schikkingen en schadevergoeding, aldus de vacature.

  Gevaccineerden krijgen 22 meer problemen

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn bijwerkingen van het COVID-19 vaccin zeldzaam, hoewel sommigen eraan zijn overleden. Myocarditis, een van de bijwerkingen, komt het meest voor bij jonge mannen.

Mensen die negatieve gevolgen hebben ondervonden van het vaccin hebben hun frustratie geuit over het krijgen van compensatie van de Amerikaanse overheid. In een recente rechtszaak in Louisiana noemden de aanklagers het proces ongrondwettelijk en een “zwart gat” in de rechtsgang. In de rechtszaak wordt gesteld dat de CICP “geen tijdlijn” biedt voor het oplossen van hun zaken en van één eiser werd de zaak afgewezen. De aanklagers beweren dat het COVID-19 vaccin bij hen leidde tot Bell’s palsy, bloedstolsels in de hersenen, vaatontsteking en hartkloppingen.

Het CICP werd in 2005 opgericht en werd gebruikt om claims af te handelen die het gevolg waren van noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid, zoals blootstelling aan miltvuur en het ebolavirus. Volgens Reuters biedt het beperkte compensatie en heeft het niet de mogelijkheid om schadevergoedingen of juridische kosten te betalen.

Het programma was niet gewend om een groot aantal zaken te behandelen en werd overspoeld met meer dan 12.000 COVID-gerelateerde claims. Slechts 32 kwamen in aanmerking voor compensatie en 1.129 werden in oktober afgewezen, volgens Reuters.

Indieners voerden aan dat ze niet de mogelijkheid hadden om het bewijsmateriaal dat tegen hen gebruikt werd te bekijken of om deel te nemen aan andere basispraktijken die ze wel zouden hebben in een rechtszaak. Er zijn geen hoorzittingen in CICP-zaken en de beslissing wordt genomen door onbekende ambtenaren op basis van wat een eiser indient.

  Reiner Fuellmich: "De huidige crisis heeft niets met volksgezondheid te maken"

Frustraties over schadeclaims voor vaccins zijn niet uniek voor COVID-claims. Advocaten en activisten dringen al jaren aan op hervormingen en op het aannemen van extra personeel om de VICP-zaken te behandelen. In oktober was er een achterstand van bijna 4.000 claims, volgens Bloomberg. Advocaten die aan de zaken werken hopen dat het Congres wetgeving zal aannemen om de manier waarop vaccinverwondingen worden behandeld te hervormen en dat mensen actie kunnen ondernemen tegen farmaceutische bedrijven en niet alleen tegen de overheid.

“Dit is de eerste domino die valt,” vertelde David Carney, een advocaat van Green & Schafle LLC die mensen vertegenwoordigt die gewond zijn geraakt door vaccins, aan Bloomberg. “We gaan een meevaller zien.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

“Zal ik ooit nog gitaar spelen na de Corona prik?” vraagt Eric Clapton zich af in een interviewVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelX gaat “voluit Zionist” na Elon Musk’s recente bezoek aan Auschwitz
Volgend artikelFLASH: V.S. kondigt mobilisatie van alle strijdkrachten in het Midden-Oosten aan! – “De oorlog met Hezbollah zal spoedig beginnen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. Kortom, er is een fonds gecreëerd en een paar (erkende) krijgen wel vergoeding, de meeste niet want die hebben allemaal minder dan schade diegene die wel schade hebben. Ga dat maar bewijzen.

  Dus de burger wordt zo weer tegen elkaar opgezet en buitenspel gezet. Die kon je niet zien aankomen zeg. Zal hier ook zo gaan als het al zover komt.

 2. Weten we het nog; de Jonge en Rutte achter een consool op de TV iedere avond ons vertellen dat die prik zo belangrijk was om hem te krijgen…
  Waarschijnlijk zijn ze in geen velden of wegen te vinden zodra hier de zaken losbarsten.
  Of je krijgt zoiets van; ” tja, met de kennis van nu”…. de deskundigen zeiden dat..”.enz.

 3. De zaken barsten niet los Tigron, het spel wordt gespeeld via schrijnende gevallen eerst, deskundigen erover heen, rechters eroverheen. Staat gaat in beroep en beroep, niemand komt er meer uit. Met een paar schrijnende gevallen wordt geschikt en de rest is kansloos en loopt financieel kapot op de De Staat. Kort gezegd, maar je begrijpt me wel.

   • En de zakken zijn weer gevuld, vooral dat laatste. En het publiek denkt dat de overheid door de knieën is gegaan. Wat een komedie. Rond pompen van geld binnen je eigen organisatie. Kortom elkaar aan het werk houden. En het publiek danst een pirouette als er weer eentje lachend aftreed. Zelfs dat doen ze overigens niet meer.

 4. Je ziet niets anders Raphael? Is het in Vlaanderen anders dan? Ik ga ervan uit gezien je naam.

  Hier in Nederland zijn zoveel schandalen geweest. Af en toe ze laten ze er een paar winnen. Het probleem is dat niemand De Staat is en daarom wordt het zo’n monster. Individueel zijn ambtenaren (heus wel aardig)🤮. Maar als apparaat komje er niet meer doorheen. De psychopaten waren er altijd al maar nu hebben ze macht gegrepen. Geen menselijke maat meer. Een samenleving in verval.

 5. nu vind ik dat de staat geen cent aan die mensen moet betalen, want dan komt het uit de grote pot dus ook van de mensen die wèl verstandig waren.
  laten ze de verantwoordelijken maar kaalplukken. gates, biden, tedros, rutte, bloemschoen, de media, al die mensen.

 6. Countermeasures (CICP)? Dat bewijst dat de Amerikaanse regering er van in het begin van uitging dat het hier om een lek uit het lab te Wuhan ging.
  Het laatste woord is hierover nog niet gezegd, wellicht komt er openheid van zaken zodra de oorlog met de PCR (Peoples Republic of China) een feit is.

 7. Met het uur, met de dag wordt de waanzin op deze planeet groter en groter. Het moge duidelijk zijn dat de duistere krachten achter de schermen, die al duizenden jaren het leven op aarde in hun greep trachten te krijgen, de zaak niet meer in de hand hebben en steeds meer om elkaar heen buitelen.
  Alle geheime clubs, al dan niet met twee- of drielettergrepige afkortingen met bijbehorende (niet-)zichtbare personen en entiteiten, roepen, dreigen & slaan steeds wilder om zich heen en dat is goed. Alles, maar dan ook werkelijk alles komt in de openbaarheid, je moet het echter wel kunnen én willen zien.
  Als de nood het hoogst is, is de redding nabij en dit cliché is maar al te waar.
  Het toneelstuk waarnaar we kijken en waarvan we onderdeel van hadden moeten uitmaken, nadert het onvermijdelijke eindpunt dat met rasse schreden naderbij komt, echter zonder het honderden jaren geleden uitgedokterde voor de mensheid sinistere eindresultaat.
  Het uiterst toepasselijke ‘Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir’ is de titel van Cantate 131 van muzikale grootmeester & ‘vijfde evangelist’ J.S. Bach (1685 – 1750), want Hij laat niet varen het werk van zijn handen (Psalm 138:5).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in