De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un dwingt huishoudens in de hoofdstad Pyongyang hun honden in te leveren bij de overheid, zodat ze te midden van een nationaal voedseltekort aan restaurants voor menselijke consumptie kunnen worden verkocht.

“De autoriteiten hebben huishoudens met honden als huisdieren geïdentificeerd en dwingen hen om ze in te leveren of anders met geweld in beslag te nemen”, vertelde een Noord-Koreaanse bron aan de Zuid-Koreaanse krant Chosun Ilbo op 12 augustus.

“De honden worden ook naar dierentuinen gestuurd of verkocht aan restaurants waar hondenvlees wordt gegeten”, voegde de bron eraan toe. Behalve in Noord-Korea wordt hondenvlees in sommige delen van China en Zuid-Korea door mensen gegeten.

Kim Jong-un gaf in juli een verbod op huisdierbezit uit, waarbij hij de praktijk aan de kaak stelde als een “besmette trend door burgerlijke ideologie”, aldus de bron. Het communistische Noord-Koreaanse regime prees het verbod op huisdieren als Kim’s manier om het land te beschermen tegen kapitalistische “decadentie”, volgens Chosun Ilbo.

“Gewone mensen fokken varkens en vee op hun veranda’s, maar hooggeplaatste ambtenaren en de rijken hun eigen huisdierhonden, wat wrok aanwakkert”, zei de bron.

Het Hondenvleesfestival in China is weer in volle gang

Noord-Korea zou naar verluidt Corona-quarantaine brekers executeren

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here