Ministerie van Justitie: Yale University discrimineert blanken en Aziaten

0
226
Richard Rummell's 1906 watercolor of Yale University (Public Domain)

Vorige week kondigde het Amerikaanse ministerie van Justitie aan dat het tot de conclusie is gekomen dat de historische universiteit zich schuldig maakt aan discriminatie en eist nu dat zij stopt met het gebruik van ras of nationale afkomst als factor bij de toelating tot het volgende semester.

Na een twee jaar durend onderzoek naar het toelatingsproces van de Yale University is vastgesteld dat ras als doorslaggevende factor is gebruikt bij honderden aanvragen. Zwarte sollicitanten met vergelijkbare academische referenties hebben tot tien keer meer kans gehad om geaccepteerd te worden dan blanken en Aziaten.

Er bestaat niet zoiets als een goede vorm van rassendiscriminatie, zegt Eric Dreiband van het Ministerie van Justitie.

Hij is van mening dat het illegaal verdelen van Amerikanen op basis van ras en etniciteit leidt tot stereotypen, bitterheid en verdeeldheid.

Yale weigert verandering

President Trump’s regering eist nu dat de universiteit voor het volgende academisch jaar een einde maakt aan de discriminatie en heeft opdracht gegeven om in een rapport te schetsen hoe zij zal handelen.

De universiteit is van mening dat de procedure in overeenstemming is met het precedent van de Hoge Raad. Er wordt gesteld dat ze trots zijn op het toelatingsproces en dat ze er niets aan zullen veranderen.

Het oorspronkelijke onderzoek is gebaseerd op een klacht van de Asian American Coalition for Education uit 2016, waarbij ook twee andere universiteiten van de Ivy League betrokken waren.

Universiteit schrapt de vereisten voor correcte spelling en grammatica – voor zwarten – wordt beschouwd als een uitdrukking van racisme

120 jaar oud hertenstandbeeld vernield door BLM-activisten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here