Het Kremlin vanuit de lucht © Георгий Надеждин / ITAR-TASS / Wikimedia (CC BY 3.0)

Rusland zegt dat het vannacht met succes een drone-aanval op het Kremlin heeft voorkomen, nu dramatische videobeelden laten zien wat een “terroristische aanval” zou zijn.

“Twee onbemande luchtvaartuigen waren gericht op het Kremlin”, zo meldt de Russische regering woensdagochtend via het officiële communicatiekanaal Tass in een verklaring dat zij een aanval van Oekraïense drones op het hart van de Russische staat heeft afgeslagen, bericht Breitbart.

Oekraïne heeft de aanval nog niet opgeëist en Rusland heeft geen hard bewijs geleverd van wat er is gebeurd. Toch zou de stafchef van president Volodymyr Zelesnky “vuuremoji’s” hebben gepost op zijn persoonlijke Telegramkanaal nadat het nieuws bekend werd, maar deze snel hebben verwijderd.

Hoewel de exacte omstandigheden nog niet bekend zijn en de informatie over deze beweerde aanslag op president Vladimir Poetin afkomstig is van een door het Kremlin gecontroleerde nieuwsbron, zei Rusland dat er geen slachtoffers of “materiële schade” was. Ze zeiden specifiek dat de president vannacht niet in het Kremlin verbleef, niet gewond was geraakt en Rusland gaf woensdagochtend nieuwe foto’s vrij van Poetin tijdens ontmoetingen “buiten Moskou”.

Rusland zei: “Vanavond heeft het regime in Kiev een poging gedaan om met onbemande vliegtuigen de residentie van de president van de Russische Federatie in het Kremlin aan te vallen… twee onbemande vliegtuigen waren op het Kremlin gericht. Door tijdig ingrijpen van het leger en de speciale diensten met behulp van radarbestrijdingssystemen werden de toestellen uitgeschakeld.”

Het Russische nieuwsorgaan Russia Today meldt dat de drones werden neergehaald met apparatuur voor elektronische oorlogsvoering.

De bewering dat de luchtverdedigingssystemen van het Kremlin de aanval met succes hebben afgeweerd, komt nadat op sociale media verschillende video’s zijn verschenen waarop de aanval en de nasleep ervan te zien zijn.

  Om Rusland te bestrijden, riskeren de Europese regimes verarming en recessie voor Europeanen

Slechts één van die video’s lijkt semi-officieel te zijn erkend door de Russische regering en toont een kolom rook die opstijgt boven het Kremlin.

Andere beelden, waaronder een grote explosie in de lucht en een brandend gebouw, circuleren ook, maar zijn nog niet op dezelfde manier erkend:

Veelzeggend is wellicht dat Rusland duidelijk maakte dat het zich “het recht voorbehoudt te reageren”, waardoor de vraag rijst of de aanklacht van een Oekraïense moordaanslag op Poetin als argument zou kunnen worden gebruikt voor een tegenaanval op president Zelenski. Het Kremlin zei: “Wij beschouwen deze acties als een geplande terroristische daad en een aanslag op het leven van de president van de Russische Federatie, uitgevoerd naar aanleiding van de Dag van de Overwinning, de parade op 9 mei, waarbij ook de aanwezigheid van buitenlandse gasten is gepland.”

De opmerkingen komen dagen nadat de Russische regering de frequentie waarmee doelen in Rusland ontploffen had erkend, met de woorden: “Wij zijn ons natuurlijk bewust van het feit dat er in Rusland een groot aantal doelen ontploft: “We zijn ons er natuurlijk van bewust dat het regime in Kiev, dat achter een aantal van dergelijke aanvallen en terreurdaden zit, van plan is deze tactiek voort te zetten… Al onze speciale diensten hebben alles gedaan wat nodig is om de veiligheid te waarborgen. Er wordt intensief en gezamenlijk gewerkt.”

  Wereldwijde schokgolf: Rusland kondigt na westerse sancties exportverbod op grondstoffen aan 

Deze beschuldigingen van een Oekraïense drone-aanval op president Poetin komen slechts enkele dagen na een andere beschuldiging van een aanslag. Rusland erkende dat een Oekraïense drone “vol met explosieven” vorige week was neergestort in de buitenwijken van Moskou, maar weigerde te speculeren over wat de drone daar zou hebben gedaan.

In een bericht in Duitse media stond later, onder verwijzing naar Oekraïense bronnen, dat de inlichtingendienst van Kiev vooraf gewaarschuwd was dat Poetin een fabriek zou bezoeken, en dat ze van plan was te proberen hem op te blazen.

***

De drone-aanval op het Kremlin is een game-changer incident dat kan worden vergeleken met een aanval op het Witte Huis in Washington. Het Russische leger beschikt over alle nodige middelen om het belangrijkste besluitvormingscentrum van het regime in Kiev te vernietigen. Russische raketten moeten echter nog toeslaan op de regeringsfaciliteiten in de Bankovastraat in de Oekraïense hoofdstad.

Eerder beloofde Poetin in een gesprek met de Israëlische premier dat Zelensky niet zou worden geraakt door Russische troepen. Ondanks alle pogingen van Zelensky’s PR-managers om een beeld te creëren van een dappere Oekraïense leider die wapens bij zich moet dragen om zich te verdedigen tegen de Russen, heeft Moskou herhaaldelijk laten zien dat het zich houdt aan de uitspraken van Poetin. Zelensky is veilig en gezond.

Het door zijn beschermheren uit Londen en Washington verheven naziregime in Kiev is op zijn beurt een afschuwelijke terroristische aanval begonnen tegen Russische burgers in Rusland, terwijl het Oekraïense leger op het slagveld geen schijn van kans maakt tegen Russische soldaten.

  Oekraïne is de doodsteek voor de NAVO

Als gedurende meer dan een jaar van militaire operaties Russische raketten de Bankovastraat niet hebben getroffen, dan moet men niet verbaasd zijn over de laffe pogingen van de Oekraïners om het Kremlin aan te vallen. De tijd zal leren of de aanval van vandaag het standpunt van het Kremlin verandert.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman – WAARSCHUWING: De uitgelokte oorlog in Oekraïne escaleert snelVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland’s militaire prestaties komen niet overeen met de Westerse propaganda
Volgend artikelDe Russen hebben de eerste Duitse Leopard 2A4 vernietigd met een eenvoudige bazooka-technologie uit de jaren 1960!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

 1. De clown zat voor de aanslag al veilig in Finland en blijft daar langer. Allemaal toevallig toch Er gaan geruchten dat hij met een Nederlands regeringstoestel gevlucht is

   • Ja Zelenski is vandaag in ons land. Gadverdamme op dodenherdenking komt de man naar Nederland, wat een schande. Hij heeft een ontmoeting met homo Rutte en homo Ollongren om meer bommen en granaten.

 2. Had Rusland niet veel beter ipv het oecra voetvolk te doden de verantwoordelijken voor de donbas, enz massacres geruimd?
  Dan hoefde er meteen ook geen Internationaal Oorlogstribunaal te zijn .

 3. Putin proberen te vermoorden, zelfs al zou dat lukken dan nog gaat Rusland gewoon met hun plan verder, alsof Putin alles alleen beslist en de rest in hun regering een stelletje doedelzakken zijn.
  Maar indien het waar is hoe bewijs je dit?

  • @ Het Mieke mei 3, 2023 at 18:26,
   Vrede zal er nooit komen, enkel een staakt het vuren. Want een oorlog of een crisis geeft een regering het mandaat om te regeren. Als er vrede gesloten zou worden verdampt hun mandaat om te mogen regeren. Daarom verklaren elke nieuwe regering direct ergens een oorlog tegen of roepen een crisis uit als ze aantreden te gaan regeren. Want het zijn lege B.V.s die geen eigen vermogen hebben. Al het geld komt van de burgers vandaan. Ze hebben ook nog eens alleen macht die wij zelf aan hun geven.

   Belasting betalen gebeurt op basis van vrijwilligheid. Zij sturen jouw enkel een handelsvoorstel. Open jij die brief of houdt hem langer dan 3 dagen in je bezit. Ga jij akkoord met hun handelsvoorstel en dan treedt het handelscontract inwerking. Daar aan ontkom je niet meer, door bezwaar aan te tekenen. Want dat bevestigd enkel dat jij met het handelsvoorstel akkoord bent gegaan. Elke discussie is dan zinloos. Betaal jij niet op tijd krijg je er nog een nieuwe handelsvoorstel er overheen, in de vorm van een boete.

 4. Uit naam van Oekraïne, kan er een een aanslag zijn gepleegd.
  Oekraïne heeft zelf geen enkele drone van eigen geld betaald.

  Gesponsord door Rutte, Biden, bearbock , schultz, prinses ursula, en meer… plush plakkers.
  Van belasting geld, afgeperst van de bijna de gehele wereld bevolking.

  • 1. typisch : zelensky heeft unanieme bescherming van Poetin gekregen.
   Door Israël tot stand gekomen .

   2. Aanvallen in Rusland , als buitenlander met een militaire navo opleiding Russisch sprekend , ben je een vrije vogel.

   Als 1 klopt ben ik klaar met mijn verhaal. Rusland Lijkt met Israël een verbond van handje klap omtrent veiligheid zelensky.
   Als je dit tolereert, En dan beweert dat er een aanslag is gepleegd …

   Het uitpluizen waar Poetin staat in dit plaatje is hiermee naar één kant geschoven.

   The great reset.
   blauwdruk Wereldoorlog.

 5. Het landelijke alarmsysteem zou vandaag in DK ook via alle mobieltjes te horen zijn, maar het systeem heeft gefaald OF het sein dat de Kremlin aanval is mislukt?
  Momenteel worden 30 helicopters, 1000 st. materieel en militairen uitgescheept uit USA in Esbjerg.
  Esbjerg haven gaat tgv. NATO / USA uitbreiden.

 6. Zo eindelijk ,lijkt er op dat de clown zijn laatste voorstelling heeft gegeven .
  Zet Kiev op zwart met alles er op en eraan , Dan Polski Warschau
  Maak er een mooi zwart gat van .
  Ik zet de koffie alvast koud

  • Ik denk, dat het tijd wordt de neutronen bom te gaan gebruiken.

   Zoiets als via diplomatie de pooltjes waarschuwen: gaan er pooltjes naar de Snuiver, krijgt Polen een neutronenbom op een middelgrote stad.

   het werkt.

 7. Maar Zelensky afmaken: slecht idee.

  Door hem–en de top te verhoren, zullen de russen het westen–met name USA en Nato verslaan.
  Ik weet zeker dat de KGB nog wel wat technieken in huis heeft om dat vuil te verhoren en te overtuigen te vertellen wat er verteld moet worden…

  Daarna een pijnlijke dood is gepast.

  • Mee eens, Pierre, Rusland heeft al eerder aangegeven dat Ze voor een Russisch tribunaal moet verschijnen en daar netjes volgens de regels ter dood wordt veroordeeld, of op zijn minst levenslang in een 1-manscel ergens in Siberië.
   Hem nu opruimen is een veel te zachte dood voor deze massamoordenaar.

   • Helemaal mee eens. Maar net zoals in 1945, toen hielp Vatikaan, KLM, maar ook de UN die de dossies van 30.000 gearresteerde oorlogs misdadigers als “staatsgeheim”verklaarde, zodat ze lekker naar huis konden en van staatspensioen konden genieten, ook gegeven door de moffen aan nederlandse SS-ers, en zoals de Amerikanen in DE en in Japan de meeste oorlogsmisdadigers maar lieten lopen, en de Japanse keizer zelfs in zijn paleis lieten, moet het ECHTE tuig er niet straffeloos vanaf komen.

    Daarom is het nodig dat hun top verhoord wordt op de oude KGB methode.

    De topambtenaren in Banderastan die het oneens zijn met de Snuiver sterven onverwacht; zoals een poos terug, die helicopter vol met zijn tegenstanders, alles op video–duidelijk een bom in de helicopter.

 8. Zegt weer genoeg >> https://www.facebook.com/photo?fbid=574124118035026&set=a.287579026689538

  De Oekraïense president Zelensky is onderweg naar Nederland. Dat meldt het ANP. Het persbureau baseert zich op ingewijden.

  Verplaatsingen van het Nederlandse regeringsvliegtuig suggereren inderdaad hoog bezoek uit Oekraïne. Het toestel is van een Pools vliegveld naar Helsinki in Finland gevlogen, waar Zelensky vandaag onverwachts opdook. Momenteel is het regeringsvliegtuig onderweg richting Nederland, zo blijkt uit openbare bronnen.

 9. Ex-president Medvedev roept op tot “fysieke eliminatie” van Zelensky

  Vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad en ex-president van Rusland Dmitry Medvedev is er zeker van dat er na de Oekraïense drone-aanval op het Kremlin geen andere optie is dan de “fysieke eliminatie” van Vladimir Zelensky. Medvedev schreef op Telegram:

  “Na de terroristische aanslag van vandaag is er geen andere optie dan de fysieke eliminatie van Zelensky en zijn kliek.”

  Volgens hem heb je Zelensky niet eens nodig “om een ​​daad van onvoorwaardelijke overgave te ondertekenen”:

  “Zoals bekend heeft Hitler het ook niet getekend.”

  https://rtde.xyz/international/131481-liveticker-ukraine-krieg/

  • Banderastan moet gedwongen worden. Dat kan alleen met overtuigend risico.
   Stel voor: RU kiest een kleine stad, en waarschuwt de bevolking vooraf, en zegt dan: overgave, of die stad wordt met de grond gelijk gemaakt.
   B.v.: een stad die ook binnen het bereik van scheepsartillerie ligt

   Dan als de tijdlimiet is verstereken; die stad met de grond gelijkmaken, of met een neutronen wapen, of met een zwaar bombardement.

   Dag later: andere stad kiezen, of een luxe wijk van Kiev en eis herhalen.
   Het werkt.
   Bovendien raakt RU dan de gigantische hoeveelheid oude voorraad kwijt
   ——————————————————————
   Maar de aanslag zelf doet me denken aan de jaren 80, toen een Duitse jongen met een sportvliegtuigje op het Kremlin landde…..werd ook niet gezien…….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in