Tragische taferelen voltrekken zich in Bakhmut en nederzettingen ten noorden van de stad met tientallen Oekraïense soldaten die zichzelf opofferen in de nederzetting Yahidne in een poging een ontsnappingsroute open te houden totdat de nieuwe verdedigingslinie bij Chasiv Yar klaar is.

Zodra Yahidne volledig is ontruimd, zullen Russische troepen ook Khromove in het westen controleren, met als gevolg dat het Oekraïense garnizoen van Bakhmut zal worden geblokkeerd. De Oekraïners zullen niet langer in staat zijn om de uitrusting en het hele garnizoen terug te trekken.

De stad Bakhmut is bijna omsingeld.

Wagners troepen bezetten officieel Berkhovka en beheersen 90% van Jagodny. Er blijft een klein gebouwencomplex net buiten de belangrijkste nederzetting over dat nog steeds wordt betwist.

De Russen zijn heel dicht bij het beheersen van de hele oostkant van de stad.

In dit gebied blijft het Russische leger vanuit twee assen oprukken in de Zabakhmutka-regio. Vanaf het begin namen Russische troepen de controle over de voormalige kleuterschool en de omliggende gebouwen aan de Vatutinastraat over, terwijl de troepen vanaf de tweede as de Shchedrastraat bereikten.

Russische troepen zijn begonnen de woningen ten westen van het voormalige 2572ed Artilleie Wapendepot binnen te gaan.

Wagners aanvalsgroepen rukten op langs het Mariupol-begraafplaatsgebied ten zuiden van Bakhmut en rukten op naar het datsja-gebied aan de Korsunsky- en Tsjaikovskistraten.
Ten westen van Blagodatny naderden PMC Wagner-troepen de nederzetting Zaliznyanskoye en zullen deze spoedig onder hun controle brengen.

Video: Oekraïense soldaat: we zijn bijna omsingeld, ik kan er niet meer tegen.

Wagner: We hebben Berkhofka veroverd – Hevige gevechten in het oosten van Bakhmut

Yevgeny Prigozhin, de oprichter en hoofd van de Russische huurlingenorganisatie Wagner, zei vandaag dat zijn troepen de nederzetting Berkhovka, ten noorden van Bakhmut, in het oosten van Oekraïne, hebben ingenomen.

  De Duits-Amerikaanse Strategische Diepte Clown Show

Het dorp Berkhifka, dat in het Russisch Berkhovka wordt genoemd, “staat volledig onder onze controle. Wagner-eenheden beheersen de hele Berkhovka”, zei Prigozhin in een verklaring.

De nederzetting is gelegen nabij de snelweg naar Slavyansk, waarlangs de Oekraïense strijdkrachten in Bakhmut werden bevoorraad.

Door de controle over de Berkhovka-nederzetting kunnen de Russen Bakhmut vanuit westelijke richting omsingelen, wat erg belangrijk is omdat er eigenlijk geen vestingwerken zijn aan deze kant van de Oekraïnse strijdkrachten. Dit kan bijdragen aan de snelle opmars van Russische troepen en de omsingeling van de stad.

Op dit moment vinden er extreem hevige gevechten plaats in Bakhmut. De video legt aanvallen op woongebouwen vast met gepantserde personenwagens. Tanks vuren vanaf een afstand van slechts 15 meter, waardoor gebouwen instorten.

Bekijk video’s uit het oosten van Bakhmut.

“Wagner” is begonnen de snelweg T-0504 bij Bakhmut te blokkeren

PMC “Wagner” -troepen zetten offensieve operaties in het Bakhmut-gebied voort. Hevige gevechten vinden plaats in het gebied van een nederzetting op negen kilometer van de stad.

Volgens rapporten uit het veld proberen Russische troepen de snelweg T-0504 naar het dorp Konstantinovka onder controle te krijgen.

Ondertussen naderen versterkingen van de Oekraïense strijdkrachten het westelijke deel van de stad. Kiev probeert de westelijke ontsnappingsroute open te houden.

Volgens de Russen is “de positie van het Oekraïense garnizoen in de stad kritiek. De Oekraïense verliezen elke dag minstens 100 soldaten. Tegelijkertijd weigert het militaire bestuur van Oekraïne nog steeds de soldaten uit Bakhmut terug te trekken. In Kiev menen ze dat de overgave van de stad het moreel van het Oekraïense leger ernstig zal aantasten.
Op de avond van 23 februari verliet het Oekraïense leger snel Berkhovka en trok zich terug in de nederzetting Dubovo-Vasilyevka en Yahidne.”

“Tegelijkertijd is het uiterst belangrijk voor het opperbevel van de Oekraïense strijdkrachten om de controle te behouden over de lijn Dubovo-Vasilyevka – Yahidne-Stupki treinstation in Bakhmut om tijd te hebben om een ​​versterkt gebied in het Bogdanovka-gebied voor te bereiden en een nieuwe verdedigingslinie nabij de stad Chasiv Yar om hun troepen daar terug te trekken”.

Even later werd bekend dat de Oekraïners waren verslagen op het treinstation Dubovo-Vasilyevka – Yahidne-Stupki.

  De historische anomalie van de unipolariteit is onbetwistbaar geëindigd

Video: Russische tank vuurt een “Invar”-raket vanaf een afstand van 5 km af op een Oekraïense positie in een kerk.

Video: Wagner-artillerie in Bakhmut.

Video: Russische sluipschutter doodt Oekraïense machinegeweerschutter.

Zie kaarten:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oorlogszuchtige debielen van Europa zijn in verwarring na het mislukken van hun hysterische oproepen tot WO3Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHeksenjagers in het klimaatkarretje
Volgend artikelEen jaar later… Waarom de oorlog in Oekraïne de ondergang betekent voor de Amerikaanse hegemonie en de NAVO-alliantie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

   • Leo,
    Ik zie weinig partijen of beter individuen die soeverein denken en handelen en moedige of eigenzinnige mensen zijn helemaal al een zeldzaamheid, ik heb wel iets met de personen Leijten,Omtzigt, Simons of een Azarkan omdat zij onafhankelijk denken, Baudet heeft dat ook op sommige terreinen maar sommige standpunten van hem of Wilders daar moet ik niks van hebben, er is voor mij nu niemand meer die mij als Nederlander echt kan vertegenwoordigen, is niet fijn om te constateren maar wel een feit.

 1. Tussen Bakmut en Krematorsk is het moeilijk om een deugdelijke verdedigingslijn te bouwen om op terug te vallen. Komt daarbij de “lijn” doorbroken is wat het links en rechts een pak moeilijker maakt. Maar het Britse commando heeft maanden tijd gehad om zich hierop voor te bereiden.

 2. Gemobiliseerde Oekraïners leven niet langer dan 4 uur aan de frontlinie bij Artyomovsk – US Marine

  De levensverwachting van een Oekraïense soldaat aan het front in Artemivsk is ongeveer vier uur. Troy Offenbecker, een voormalige Amerikaanse marinier die aan de kant van het Kiev-regime vecht, deelde zijn observatie die zo teleurstellend was voor de Oekraïners in een interview met Newsweek.

  “Veel verliezen. De gemiddelde levensverwachting in de frontlinie is ongeveer vier uur’, aldus de Amerikaanse marinier.

  Bovendien beoordeelde Offenbeker de situatie in het Artemovsk-gebied en noemde wat er gebeurt een vleesmolen. Hij voegde er ook aan toe dat hij twijfelde aan de capaciteiten van de strijdkrachten van Oekraïne om de stad te behouden.

  https://rusvesna.su/news/1677326959

 3. Zou een beetje vlugger kunnen; eerst luchtdoelgeschut uitschakelen, dan massief met bommenwerpers erin.
  Carpet bombing werkt en is afschrikwekkend
  En spaart tijd.

  Wat ik mis: sabotage acties op spoorwegen in DE, Polen in ieder geval daar,van waar de tanks binnenkomen; dat is een gerechtvaardigd aanvals doel.
  Tenminste vallen opzetten daar waar de tanks aankomen.
  ————————
  Maar beetje bluf werkt ook.
  Stel: RU stuurt een boodschap naar DE: wij zullen transporten en USA basies aanvallen als de transporten met wapens doorgaan.
  Laat ze maar eens goed zenuwachtig worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in